|
![]() |
#121 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Bravo al i ti ga truješ, govoriš tu o najmodernijem ubrizgavanju i onda stavljaš klipove od K2... I šta si zapeo za tih preko 300, opet stavljaš klipove od starih motora, većina novih nemože prikazat trojku na prvom mjestu. Uopće vas nekužim, prepucavaš se tu s ljudima i tema će gotovo sigurno bit lockana, kao i sve teme do sad o autima... o ovome ti pričam http://www.youtube.com/watch?v=UrXG1sv7dQA pogledaj ovaj video, novi motor, znači otkad je uvdena granica od 300km http://www.youtube.com/watch?v=arjBZN3brqE http://www.youtube.com/watch?v=BwWMtRve_pg http://www.youtube.com/watch?v=GcBZ1XEGYhI http://www.youtube.com/watch?v=gKr8cpBlVms http://www.youtube.com/watch?v=LDfle1ug4gQ
Sent from AS/400. Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 10.12.2010. u 01:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Pupo ne vrijedi ti se borit protiv internet bajkersveznalica, to ti je ko pišat uz vjetar. Šta vrijedi čovjeku argumentirat i objašnjavat iz prakse kad je on to bolje vidio na internetu.... Isto ko i ovo za čipanje atmosferskog motora (gain je 2-5% btw za neupućene), a to je dobitak mizeran u odnosu na promjenu ispuha na dvokotačima.... I onaj fact za ubrizgavanja - da slažem se da su unazad 10 godina VEĆINOM motori s ubrizgavanjem, a ne karbovima, ali opet ih je masu sa throttle bodiesima i na njih je stavljeno ubrizgavanje, znači opet ostajemo na sličnom principu rada gdje je čipanje bullshit u odnosu na kvalitetno složen ispuh, dorađen prijenos....
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#124 | ||
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Šta se tiče granice od 299kmh to je samo verbalni dogovor između proizvođača..no nikakvo pravilo. Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Brown Acid. 10.12.2010. u 11:43. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
![]() |
#126 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Zasto ovaj sat ne bi mogao ispisati 3? |
![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]() Rekao si da motori nemaju ECU, znaći nisi imao pojma, i ne nije to najmodernija tehnologija jer se ugrađuje u posljednjih 10-15godina, bez obzira bio motor sa karubratorom, odnosno SPI sa jednim injektorom ili bio MPI. Rekao si da motori imaju karubrator, znači i tu si pogriješio Imaju karubrator motori tipa, jedno cilindrični, dvocilindrični,harley davidson-i i slični motori. Ovdje se radi o super sportskim motorima a ne o tomosima ![]() I sad si počeo pričat kako čipanje nedonosi skoro nikakvu snagu u atomosfercu, kod auta, istina al ovo nema veze s ovom temom ![]() E sad zašto nema novijih k6, k7 motora koji idu preko 300 je jasno. Niti jedan novi motor koji izađe nemože se odamah odblokirat, čipat, vjerojatno zato kaj niko nezna, nove stvari, nova elektronika itd. treba vremena dok se probiju stvari.. Hvala Pupu ovdje se vidi da motori imaju blokadu i da nejdu više od 299, i da okretaji stoje kad dađe do 299km/h, ima čak i GPS koji to pokazuje na zadnjoj snimci. Zadnje izmijenjeno od: Bravo. 10.12.2010. u 12:36. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Game, PC ,motobikes, bike
Datum registracije: Jan 2010
|
Citiraj:
sta ti stvarno mislis da kad njemu pise 299 da on toliko i ide stvarne brzine. Sa serijzkim prijenosom sat laze, a sa skracenim laze oh ho ho. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Nema se smisla natjerivat bezveze, jer samo u nekoj kontsruktivnoj raspravi će tema opstat. Vjerujem da nas većina ovdje nije nikad vozila RR motor, al to neznači da nemožemo raspravljat o njima ![]() Inače, za tunirat motor treba sve doradit, usis, elektronika, ispuh jer samo stavljanjem ispuha se dobije malo ili ništa osim zvuka. A ima masa auspuha s kojima se još i izgubi na snazi, ali je zvuk bolji pa glava radi svoje i odmah to povezuje sa više snage, više kmh. Jedini motori di ispuh igra najveću ulogu su dvotaktni ![]() Zato što mu elektrika neda, pogledaj videa ispod pa ćeš vidjet da brzinometar stane na 299 a okretaji idu još ![]() Citiraj:
Da, zabrijao sam bio za trojku, al opet je neprikazuje iako je teoretski može ispisat. Pa možda neide baš 299, ali blizu ide (nije tajna da svi satovi lažu par km/h, i na autima i motorima), i prijenos nema veze sa pokazivanjem brzine, kad se brzina mjeri na prednjem kotaču! A uostalom, u jednom od onih videa lik pokraj sata ima gps zakačen koji pokazuje 294-295
![]() |
![]() |
#130 |
Premium
|
Pa di idu okretaji još, bog stobom, prvo pogledaj kolko ga u prvoj na frlji preko crvenog bez beda, a onda vidi kako mu okretaji stoje na 299km/h..i da sad po gps-u je to bilo 294km/h ak sam dobro vidio |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#131 | |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Citiraj:
Pa očito onda da tom serijskom motoru nešto neda da ide preko 299 osim kad je nizbrdica ![]() @Bravo De prati malo taj video sa gpsom, i pogledaj kad motor dođe i stoji na 299 kako se na gpsu mjenjaju brojke ![]()
Sent from AS/400. Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 10.12.2010. u 12:54. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Premium
|
GPS malo kasni, vidi se kak ide 295,294, učinilo mi se na prvi mah da kad je dostigao 299 da je pisalo na gps-u 297,296,295,294,295. Citiraj:
evo ga max 300, ovaj sat čak pokazuje i manje, al vidi se da nejde više od 300km/h Zadnje izmijenjeno od: Bravo. 10.12.2010. u 13:10. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Citiraj:
![]() EOD od mene što se tiče 299 odnosno 300km/h
![]() |
![]() |
#134 | |
Premium
|
Kako bilo dokazali smo da nejdu više od 300km/h ![]() @jopis Eh sad vidiš da si u krivu i da nema blokade sata, GPS pokazuje 300km/h, a sat je na 295, da je po tvom onda bi sat trebao pokazivat 299 što bi po GPS-u bilo sigurno više od 300km/h, e to ti je el. blokada i ko zna kolko joše blokadi ima na takvim motorima. Citiraj:
![]() Multi-Point Injection (MPI) sustav, brdo senzora i elektronike, gorivo se pumpa pod visokim tlakom ![]() Karburator Gorivo i zrak se mješaju prije leptira, nema elektronike koja regulira doziranje goriva i zraka, mali tlak goriva ![]() Jedno lijepo štivo za neuke http://en.wikipedia.org/wiki/Fuel_injection Zadnje izmijenjeno od: Bravo. 10.12.2010. u 14:17. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Premium
|
Ja sam več nekih 10 godina lud za MV Agustom F4 i hayabusom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
..dno
|
Trenutnog BMW S1000RR, iako jako teško jer ne planiram prodavati svoju ragu..a sumnjam da cu ikad moci priuštiti. Šta se tiče 300kmh, jedino gore spomenuti litraš ide tom brzinom+, do sada su svi bili blizu ali ne preko..mislim da je BMW trenutno s ovim modelom na ~325 ili tako nešto..mislim da je čak to i rekord za serijala litru s malim preinakama. (Edit: Našao - Link) Evo gledam testove u Motorradu s GPS-om (tako da ove urice možete objesiti mačku o rep): 1) true top-speed 2) acceleration 0 - 250 km/h 3) roll-on 150 - 250 km/h 4) 250 km/h - 0 braking distance Results: Fastest in all tests was the S1000RR: 305km/h - 10,6s - 8,3s - 235m Second fastest was the 2010 MV Agusta F4: 297km/h - 12,0s - 10,5s - 254m Fastest Japanese was the Kawasaki ZX10R (which also had the shortest braking distance): 295km/h - 11,7s - 10,4s - 233m Slowest Japanese the Honda CBR1000RR (amazingly, this was the ABS bike - not a good showing): 289km/h - 12,3s - 9,1s - 261m Followed by the Aprilia RSVR: 285km/h - 13,1s - 9,4s - 242m Fastest twin the Ducati 1198S: 284km/h - 14,3s - 10,9s - 248m Slowest bike overall the KTM RC8R: 282km/h - 13,5s - 11,0s - 260m The Aprilia RSV4R destroyed a crankshaft after just 4 laps (this was a post-recall bike - the editors got really upset about this, they notified Aprilia and now they are doing an extended 50K km test to see if the problem is as common as they fear). The GSXR 1000 put a hole in its crank-case by blowing a rod. The R1 blew a head-gasket. The MV F4 blew the transmission. The KTM burned a valve. Only BMW, Honda, Kawasaki and Ducati had no problems running full throttle on the Nardo ring. Dvije slikice za kraj: http://img718.imageshack.us/img718/70/bmws1000rr1a.jpg http://img574.imageshack.us/img574/1834/s1000rr4.jpg Zadnje izmijenjeno od: Brown Acid. 10.12.2010. u 14:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
..dno
|
btw. jel netko vidio ovu ljepoticu za 2011: http://www.youtube.com/watch?v=nCBcfIoDBsY Predivan.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Bravo - naporan si čovječe majke mi.... - da ste linkali sa jubitoa videe kak spada vidjeli bi da sam u pravu ja koji sam za razliku od vas VOZIO taj/takav motor a ne gledao mutave videe; ali kad ste već zapeli evo vam - http://www.youtube.com/watch?v=nTRfDejqjIA - http://www.youtube.com/watch?v=arjBZ...eature=related - http://www.youtube.com/watch?v=DYprW5Gwb74 Jel dost? Čak ti u opisu od jednog piše to što ti ja objašnjavam već cijeli jedan dan da je to tako UŽIVO!! 1. i osnovno - pogledaj u kojoj brzini dolazi do 295, u 5.oj majstore moj sa jubitoa i znanja sa interneta. Pa šalta 6.u i okretaji se polako penju a sat cijelo vrijeme stoji na 299. Gle stvarno mi se ne da više raspravljat jer kako rekoh ja sam vozio, a to što vi mislite da je pamet na internetu a ne u praksi, to nije moj problem. 2. Da stoji sve što si napisao za ubrizgavanje, ali sportski motori ne postoje samo od 2000.g. na ovamo, nego od puuuno prije. I daleko zanimljiviji/zabavniji su bili.... Btw recimo yamaha r1 ti je bila na karbovima do 2002. a i 2006. na throttle bodiesima ![]() I ajd jel stvarno dosta sad vjetrenjačenja.... Pupo - od onog što još nisam zajahao, jedino bi volio još Augustu i Ducatia od 998 na ovamo.
![]() |
#140 | |
|
Citiraj:
Pa nemaju ti ovi R motori puz u prednjem kolu ko ti na skuteru, itekako ima veze prijenos. Meni na Apriliji je senzor bija na zadnjem lancaniku, ali vecina novijih motora ima na prednjem lancaniku ili osovini. @ jopis: mos mislit kako on ide u 5oj 299, po tvom je taj motor brzi od MotoGP motora. Zadnje izmijenjeno od: suedamA obmaR. 10.12.2010. u 15:09. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Premium
|
U pravu si kaj se tiče kazaljke onda ide gore dok motor ne dostigne 300kmh/onda stane ,a sat pokazuje krivo, kad pokaže 299 motor po GPS-u ide nekih 290, i onda još ubrzava do ti 300km/h po GPS-u..al mi je glupo to kako onda ecu zna da motor nije dostigao blokadu a na satu piše 299, razumljivo mi je da satovi pokazuju više nego kaj ide, ma zahebi sve to ![]() ![]() I oped ideš s pričom o karburatorima, pa nijedan motor s karburatorom od 1000ccm nemože ima više od 100ks ak i tolko. Prejeben je BMW S1000RR, samo kaj neče biti pod blokadom na 300? ![]() Zadnje izmijenjeno od: Bravo. 10.12.2010. u 15:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
|
Varas se za karburatore, pa ZX7R iz 97. je ima skoro 130 konja, a 750 kubika. |
![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Premium
|
Da imao je oko 120-130ks i karburator Keihin 38mm CVKD |
![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
BMW izgleda ok, ali previse lici na japance. BMW mi se svidao jer je bio drugaciji... |
![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
..dno
|
Citiraj:
..a isto tako možeš tvrditi dok ne prokrvariš iz dupeta..serijala je možda pokazivala 299..no toliko nije išla. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Premium
|
Misliš tvornićki da ide preko a pokazuje 299? Neznam ako je tako, tko tu koga zavarava, proizvođači nas ili oni osiguravajuča društva ![]() Idemo se iskeširat možda skupmo za polog, taman da probamo jednu vožnjicu pod GPS-om ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
..dno
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |