|
![]() |
#61 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#62 | |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
A1- minimalno 16 godina, a motocikl ne smije biti preko 125 cm3 ni jači od 11 kW (15KS); A2- minimalno 18 godina, a motocikl ne smije biti preko 35 kW A- minimalno 24 godine bez iskustva ili minimalno 20 godina uz 2 godine A2, a motocikl nije ničim ograničen . ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#63 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Mislim da nije opci uzas.Kudikamo je opasnije voziti motor nego auto , pogotovo u danasnje vrijeme.Svaka cast svim vozacima motora, nema nis lijepse vidjeti kad prodje kraj tebe i kad normalno voze ali ih ima i jako puno koji su idioti i kojima ne treba dati ni romobil.S ovim za godine su barem nekako napravili selekciju.Opet ne tvrdim da netko s 20 godina nije stabilan u glavi za vozit lezaljku ali ima ih i koji sa 30 nisu stabilni.Pogotovo kad vidim ove na skuterima od 50 ccm i kad natrpa neke kitove na njega , auspuhe i onda se on kao ganja s time.Prvi manji kamen i eo ga meni pod haubom.Neka, nije ta ogranicenja donio netko lud ![]()
![]() |
#64 |
je gladan!
Datum registracije: Nov 2005
|
Preporuka je četverotakni motor, nešto tipa Aprilia Pegaso, Yamaha XT ili kawasaki kle ako ti se sviđa taj tip motora. Pegaso (2003. 650 i.e.) ti troši 6-7 L/100 km, pouzdan motor koji se ugrađivao i u BMW-e neko vrijeme, održavanje minimalno, jedino malo veća registracija.
![]() |
#65 | ||||||||
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
![]() Citiraj:
Znam,svidja mi se motor,ali zaboravio sam napomenuti da bi svaki dan prevaljivao 60km znaci 30km do tamo,i 30km nazad,stoga potrosnja mi je bitan cimbenik,a RS 250 ne upada u tu kategoriju,a i dijelovi su skupi Ali sto se tice RS-ica svih,odlicni motori,brzi,pouzdani i vrhunske kocnice Citiraj:
Ma ne bi oldtimere,toga mz-250-etz,nesto novije,radi sigurnosti,potrosnje i dobavljivosti dijelova... Citiraj:
a ti dvotaktni usisivaci su zvijeri samo da se zna... Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
Pa da imas ogranicenja do 20 godine na snagu motora,do 50KS,a onda kada napunis 20 godina smijes ici polagati A kategoriju koja je neogranicena..Ali samo ako si prije toga polozio A2 kategoriju sa 18 godina Jos jedno pitanje,nemojte me kriviti ako ispadnem glup i neinformiran. Prijatelj mi bijase pricao kako na recimo motore od 600kubika se mogu staviti blokade da im se ogranici snaga sa recimo 81KS na 51KS,neznam je li to SF,ali je li to moguce primijeniti u stvarnosti,ponajvise da mogu voziti sa A2 kategorijom...Izvinite ako ispadnem glup ovim pitanje! ![]() Btw.hvala svima na odgovorima i prijedlozima! ![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: blava. 24.08.2010. u 13:47. |
||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
moze se ograniciti snaga, i to se obicno radi ogranicavanjem usisa zraka, nekad i elektronikom. ali mislim da se onda mora motor homologirati da bi ti to priznali. sto se tice akrapa, dobit ces nesto snage na vecini krivulje, s mogucnoscu gubitka na nizim okretajima, ali kosta poprilicno ![]() i dvotaktni motor i pouzdano bas i ne idu u istu recenicu. nhf ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
![]() Ako mi ti to potvrdiš s nečim, to su sve rekla kazala rečenice bez imalo smisla, i ČISTO neznanje vlasnika motora. Pitaj što god te zanima, štogod ti pada na pamet, ja ću se potruditi objasniti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
@blava - bježi od ER5, vidim da su ovdje svi zapeli za to smeće, motor je katastrofa za vozit i katastrofa za stat. Pa to smeće ima jedan disk naprijed, pa helouuu, svaki malo bolji skuter ima duple diskove naprijed, a da ne pričam koja je lutrija stat u malo napetijoj situaciji s jednim diskom.... Joj, kad na pc forumu ljudi preporučuju motore, tako to i izgleda.....
![]() |
#70 | |
je gladan!
|
Citiraj:
Kad sam gledao za svog pegasa mislim da je cijena bila za Leovinci preko 6k kn (nov) koji je bio jeftiniji od Akrapovića, govorim o kompletnom ispušnom sistemu. Gledao sam prvo na sigurnost u prometu, povečanje ks i krajnje mi nije bilo na pameti. No ako ti je brzina/ubrzanje najvažnije, zaobiđi sve prijedloge, strpi se i kupi nešto "brže". Nadam se da si shvatio poantu rečenice.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#71 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Vozim Yamahu fzs600 2003. preradjenu u streetfightera ![]() http://www.pohrani.com/f/c/11j/kuIWCIe/120620103196.jpg http://www.pohrani.com/f/2V/sK/1M3kg...0620103201.jpg http://www.pohrani.com/f/1l/y/263eEiII/180620103235.jpg http://www.pohrani.com/f/6/Vs/3C4urRIJ/120620103204.jpg P.S. Motor se prodaje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
zasto ne napravis nekakvu masku? ![]() btw. da ezznuto je prodati tako preradjeni motor . ulozis dane truda i dosta novaca . a opet snizuje cijenu ... ![]()
![]() |
![]() |
#78 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Auspuh je složen 4u2,topovi su kupljeni preko neta na louis.de Sto se tiče glasnoće evo ti video pa vidi ![]() http://www.youtube.com/watch?v=mpSC4ZPJcEM Da ne prodajem motor,stavio bi ja maskicu na njega i jos neke stvari malo promjenio... |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Bok! vozim zaasad Derbia gp250 i serdarević na njemu grmi kao ktm vrlo dobar skuter za zavoje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Zapravo,sto sam htio pitati,gledam recimo ove KTM-ove od 600kubika i Yamahu XT 660,mislim da se mogu "ugurati" pod A2 kategoriju da policija ne pravi probleme. Sto bi ste u kratkim crtama,rekli o tim motorima? Potrosnja,odrzavanje,sve u svemu? Hvala. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Crna Kawa Z750`09 ABS http://img145.imageshack.us/img145/6...2359311452.jpg i Runner 50 `03 za na kafu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
je gladan!
|
Citiraj:
Kako je voziti taj motor s 2 metra i sto kila? ![]()
![]() |
![]() |
#84 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2009
|
Nakon faze na raznim Tomosima evoluirao i prešao na MZ ETZ 250 (motor koji mi je ostao u jako lijepom sjećanju), nakon toga kupio Yamahu XT600E iz '92., pa nakon što je taj motor ukraden kupio Yamahu XT400 '85., pa njega prodao i ljetos kupio Yamahu XT600Z Tenere iz '87. godine. |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Trenutno vozim kawasaki EN 500 , a dalje , bumo vidli........ |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#89 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
reći da motor ne koči sa jednim diskom naprijed je pretjerivanje. vozio sam apriliu rs 125 sa jednim 320 diskom naprijed, koči strašno... bitan je proizvođač i tip diskova i pumpe, odabir pločica te ukupna masa koju kočnica treba zaustaviti. ne može mjerilo kvalitete kočenja biti broj diskova. dva diska naprijed također povećavaju neovješenu masu i samim time loše utječu na držanje itd... |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
tha pilot
Datum registracije: May 2008
|
http://www.youtube.com/watch?v=OE3lo...layer_embedded Nesto prestrasno, zbog ovakvih neduzni ljudi stradaju.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|