|
![]() |
#9541 | |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Ugl sjećam se da bilo koja novija igra nije radila dok se ne skinu novi driveri. To što se spominje ili je bilo sve zglitchano ili je nije uopće radilo. Danas hvala pipcu nema više takvih stvari. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9542 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Mislim da nikad više neću imati doživljaj kao na svom prvom PC-u kad se instalirao Max Payne sa GF2 MX, onaj bullet time, tada među boljim karticama. Naravno instalirao se Direct X 8.0a sa Hacker CD-a. ![]() Vidim uskoro izlazi remake Max Paynea.... ![]() Zadnje izmijenjeno od: tOta. 27.01.2025. u 11:52. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#9543 |
~~~
Datum registracije: Nov 2009
|
taj Savage 2000 je u UT99 na winME znao preko 120 fps-a ruknut na najvisim detaljima
Why would you invite a mushroom to a Christmas party? He's a fun guy to be with. Why do mummies like Christmas so much? Because of all the wrapping. Why does Santa have three gardens? So he can "ho ho ho". |
![]() |
![]() |
![]() |
#9544 |
bu
Datum registracije: Jan 2017
|
Nisam već duže ništa slikao, nakupilo se svega i svačega, ali sam samo trpao u kutije s natpisom "za testiranje" pa sam ovaj vikend odlučio malo se baciti na testiranje i da napravim reda Abit party ![]() slot A/socket 370 ![]() Uletjele 3 dualke slot 1 sa 7 pentiuma 2 400MHz i 8 terminatora (nije bilo jeftino, ali je sve ispravno), jedna Asus V3800 i Asus GeForce 256 ![]() Napokon i istestirao hrpu socket A procesora koje sam samo trpao u kutiju, od cca 30-ak komada samo 1 bio neispravan jer je imao poprilično podrobljenu jezgru pa tako kolekcija izgleda sada ovako ![]() ![]() ![]() S time da još sigurno 15-ak komada imam u složenim PC-evima Bilo je tu još hrpe procesora i ploča (onih upgrade asrocka sa žutim slotovima za procesore, socket 754,939,775) što sam testirao, ali sam slikao meni najinteresantnije Sad se još nekako moram natjerati da uhvatim vremena i istestiram 4 kutije pune starijih AGP i PCI-E grafi ![]()
![]() |
#9545 |
Premium
Datum registracije: Mar 2020
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9547 |
bu
Datum registracije: Jan 2017
|
Nek se prijatelj javi za nekih 20-ak godina, onda možda ![]() Ništa nije višak, uvijek se nađe neki dodatni skladišni prostor... Već sam par puta razmišljao da kupim neki stambeni kontenjer da ga parkiram na dvorište za dodatno spremište ![]()
![]() |
#9549 |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
Plavo-crna abitica IC7-MAX3 je grmila tad ko je imao bio je faca u kvartu ![]()
![]() |
#9550 |
1,2,3... fall over!
Datum registracije: Dec 2005
|
Vjerujem da ovdje ima Thinkpad fanova... Jucer ga udomio. Divan primjerak. T60p, 15,4" 1680x1050 Ati FireGl V5250 T7200 4gb 500gb ssd
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#9552 | |
Whatever :)
Datum registracije: Nov 2002
|
Citiraj:
Uglavnom moj nema scart ali scart ti ne treba jer iste signale imas i 6 pinskom konektoru, napravi se adapter 6pin din na ženski scart i to je to. Dodavanje scarta i ostalih komponenti koje treba dodati/premjesiti da bi to funkcioniralo ima smisla ako ces koristit NTSC konzole Što se tiče ovog da ti je na početku zelena slika, vjerovatno je negdje hladni spoj, tzv neck board koji ide na CRT ima mislim tri tranzistora za RGB, pogledaj vizualno ako se vidi negjde da pukao lem. VN trafo nema bi trebao imati veze sa RGB-om, pogotovo sto ima ostale boje. Zasad se VN trafo još uvijek da nači, ima nekih zamjenskih, tako tko god ima kakav CRT monitor možda ne bi bilo loše da si kupe backup.
![]() |
![]() |
#9553 |
Registered User
Datum registracije: May 2023
|
Pozdrav ljudi, evo i mene natrag. ![]() Nemojte se doduše naviknuti, šanse su da više ne budem sudjelovao u forumskim raspravama čisto iz privatno-obiteljsko-financijskih razloga ... dakle ništa povezano sa PCE. Trenutno natrag u ZG i pripremam se za seljenje, čekam na jednu opciju sa kombi prijevozom (i da vidim bude li uopće nešto od toga ili ne), pa obzirom da sam svu drugu opremu već zapakirao ili dao kolegama na čuvanje (još jednom, puno hvala kolegama Royu, Stefu i Overclocku) sad trošim sate i minute igrajući Carmageddon 2. I to ne bilo kako, nego na i5, 16GB DDR3 Windows 7 mašini sa nGlide emulatorom ... po prvi put u životu. Uvijek sam bio nekako kritičan prema emulacijama i smatrao ih "faličnim" ili jeftinim, ali moram priznati da me ovo (i novo) iskustvo u potpunosti iznenadilo. ![]() Grafika je gotovo pa identična "pravoj" Voodooici, i jedino što kvari atmosferu je ogroman Philips TV/Monitor, umjesto malog 15" Adi CRTa. Ali ako tu sitnicu zanemarimo, rekao bih da je gotovo pa savršeno i mislim da ne bih mogao razlikovati pravo od emulacije. Emulira SVE, pa čak i 3dfx "splash screen" kod pokretanja programa. Ako nekog interesira, koristim zadnju definiciju, nGlide v2.10 i Carmageddon II "BETA" mod, koju možete preuzeti online, i u potpunosti sadrži igru bez potrebe za prethodnom instalacijom originala. U iskušenju sam da krenem instalirati igru za igrom i probati ih sve, ali nažalost nemam toliko slobodnog vremena ... možda nekom drugom prilikom, ili uz dozu sreće vratim se na "pravi" hardver, odnosno moje čuvene Adisone ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9554 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Ako radi Glide emulacija, onda bi bilo genijalno zavrtiti originalni Deus Ex! Meni je na Voodoo5 5500 doslovno letio i opcenito su grafika i boje bile puuuno bolje nego kad bi ga zavrtio preko DirectX... U svakom slucaju, Trekkie4, svo dobro ti zelim!
![]() |
#9555 | |
Registered User
|
Citiraj:
Iz znatiželje sam provjerio i "Unreal", obzirom da su obje igre rađene na istom engine-u, također piše da su "Gold" i "Tournament" verzije u potpunosti kompatibilne. Nažalost, nigdje niš ne piše za originalno (3dfx exclusive) izdanje, kakvog imam negdje na CDu. Ili sam ga imao pa nekome dao .. više nisam siguran. Hvala kolega, bilo je zabavno dok je trajalo. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9556 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() A kad se vec jadamo, ja sam svoju Voodoo5 5500 bio posudio na neodredjeno nekom sa hr.comp.hardver grupe i to je bilo to, vise ju nikad nisam vidio... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9557 |
Registered User
|
Ha, potpuno te razumijem. Ti si ovu svoju barem nekome posudio (poklonio), pa je vjerojatno bila korištena. Dok sam ja pak napravio još veću glupost i dao ispravnu Diamond Monster 3DII, od 12MB kao stari otpad jednoj osobi i rekao da radi sa njom što želi. Sjećam se dobro, otišla je u tandemu sa ATI Rage IIc, AGP i još sam rekao "prodaj ako možeš, u protivnoj si ih ili ostavi ili baci". Bilo je to tamo negdje ranih 2000ih, možda 2004 ili 2005. godina? U svoju "obranu" mogu samo reći da Voodooice onda nisu ništa vrijedile, grubo ih je pregazilo vrijeme i nadolazeći zahtjevi za nove igre, a bile su previše "nove" da bi bile retro - nisu imale ni 10 godina. Isto tako, ta Voodooica je provela zadnjih 2-3 godine svog života u kompu kao ostatak nekog prošlog sustava, nije bila spojena na monitor ni korištena. Čak nisam siguran ni da li sam uopće više imao drivere za nju instalirane, bilo je to već razdoblje WinXP, a kako sam imao dva kompa u ovaj drugi (Adison, naravno) sam stavio grafu iz "primarnog" kompa (Matrox Millennium G450 Dual Head), kojem sam nadogradio grafičku na Abit Siluro FX5600. Matroxica možda nije bila za gaming, ali je imala 32MB memorije i pomela je pod sa novijim igrama koje recimo više nisam mogao igrati na V2 sa 12MB. Naravno, već 2007. sam se opametio i poželio vratiti "Adison" natrag na tvorničke specifikacije obzirom da je postao prespor i slab za bilo što drugo i WinXP ali je bilo prekasno. Raspitao sam se za tu Voodooicu i Rage, ali mi je bilo rečeno da je to otišlo trećoj osobi kao e-otpad... ![]() U stvari, tad je počela i moja opsesija, "Adison Saga" ... Najprije tražeći identične zamjene, pa zatim generalka matične, i zatim potraga za kućištem koja je (kao što znate) trajala do 2020. godine. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9558 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Heh fun fact: V5 5500 release date i Deus Ex release date je isti; June 22, 2000. Tada sam imao Voodoo 2 12 MB i Deus nije radio zadovoljavajuće. Nakon kratke neuspješne probe Riva Vante, sletio sam na Voodoo3 3000 i ostao na tome sveeee do GF4 Ti 4200. Sjećam se da sam na V3 igrao Tony Hawk Pro Skater 3 bez textura. Radilo je dovoljno brzo, ali velika većina textura je bila odsutna, sivi shadeani poligoni samo. Nije smetalo uživanju doduše. Super što se sad Voodoo može emulirati pristojno, i da se poštedi vremešni hardver, a i zbog dostupnosti iskustva.
![]() |
#9559 |
Registered User
|
Zanimljivo je ovo što si napisao... Naime, sjećam se da sam jednom prilikom, negdje 2001. godine pokušao staviti Deus Ex na Pentium II, koji je onda još imao i koristio 3dfx V2. Sve bilo super dok nisam pokrenuo igru i skužio da imam ogroman lag, boje su bile sivo-crne i jedva da se moglo išta vidjeti a kamo li igrati. Međutim, dan-dva nakon troubleshootinga skužio sam da sam ja taj koji je napravio grešku i naznačio ATI Rage IIc kao 3D adapter zbog čega (gle čuda), igra nije radila kako treba. Ali Jednom kad sam se prebacio na Voodooicu, u rezoluciji 800x600 85Hz igra je radila savršeno i bez ikakvih bugova. Čak nije bilo nikakvog kompromisa u performansama ili kvaliteti modela/tekstura, Voodooica se uspješno nosila sa zahtjevima. Naravno, možda je moglo biti bolje ... teško je sad reći ali igru sam igrao i uspješno završio bez tehničkih problema. U stvari, sad zadnjih nekoliko godina sam igrao Deus Ex na Voodoo2 jedino što sam ih sad, pod stare dane imao dvije (spojene u SLI) što je naravno pojačalo i performanse. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9560 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Eh eto ja se eksplicitno sjećam da mi je Deus Ex bio trigger za upgrade s V2 ![]() Dok se isto tako sjećam npr. da je UT99 radio sjajno na V2 tak da nije bilo do enginea. I nakon nabavke V3 samo se čekala prilika dići se s C333A na Thunderbird 750. Moguće da je CPU originalno bio bottleneck.
~Fury of the dwarves runs deep. Zadnje izmijenjeno od: Frung. 28.02.2025. u 14:08. Razlog: cpu bottleneck |
![]() |
![]() |
![]() |
#9561 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Čak i ovaj 333 "A" serije (sa cacheom?) nije mogao protiv punokrvnog Pentiuma II 350, Deschutes jezgra. To je vjerojatno bilo to, uz eventualno količinu RAMa. Nisi napisao koliko si imao, ali na mojoj mašini je bilo "famoznih" 64MB. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9565 | |
Registered User
|
Citiraj:
Bilo bi zanimljivo vidjeti bench test recimo Pentiuma II 350 i OCanog 300A pod punim opterećenjem. Recimo, 3DMark 99 ili 2000... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9566 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Celeron 300A kloknut na 450 MHz ima skoro pa identične performanse kao Pentium II 450 https://www.anandtech.com/show/174/4 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9567 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9568 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Sjećam se k'o jučer jer sam tada upisao faks kad je došla ta Celeronka. Frend je kupio novi komp sa 300A na Asus P2B ploči a nije ni znao da se to može upravo na toj kombinaciji ![]() ![]() Znam par njih koji su imali 333A ali nikome nije proradio na 500MHz. Tada se tražilo viška Celerona 300A ![]() Dvije godine kasnije sam digao svojeg novog Durona 600 na 950MHz. Fun times ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9569 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9570 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Stiglo mi jučer iz Portugala, nekoliko dodataka za "modernu" 386-icu: ![]() XT IDE ROM, CR2032 zamjena za Vartu i voltage blaster za ISA slot (-5V). Još čekam IO karticu da mi stigne, a možda probam IDE i preko zvučne. Navodno bi trebalo raditi s ROM-om. Zadnje izmijenjeno od: stef. 12.03.2025. u 09:39. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|