Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno > RETRO hardware i software
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.01.2025., 08:52   #9541
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
Kakvo prženje CD-a, to je došlo kasnije Ja sam drivere za intela i740 i Voodoo3 pronalazio na Hack i PcPlay CD-ima
Bilo je i toga, preciznije hack CDa, ali rekao bi da ti pričaš o ranijem vremenu, ja pričam o cca 2001. Imao sam gf 256, ali je tada već u điru bila gf 2mx.
Ugl sjećam se da bilo koja novija igra nije radila dok se ne skinu novi driveri.
To što se spominje ili je bilo sve zglitchano ili je nije uopće radilo. Danas hvala pipcu nema više takvih stvari.
Staro 27.01.2025., 11:46   #9542
tOta
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
Mislim da nikad više neću imati doživljaj kao na svom prvom PC-u kad se instalirao Max Payne sa GF2 MX, onaj bullet time, tada među boljim karticama.
Naravno instalirao se Direct X 8.0a sa Hacker CD-a.

Vidim uskoro izlazi remake Max Paynea....

Zadnje izmijenjeno od: tOta. 27.01.2025. u 11:52.
tOta je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.01.2025., 19:33   #9543
HumWeed
~~~
Moj komp

HumWeed's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
taj Savage 2000 je u UT99 na winME znao preko 120 fps-a ruknut na najvisim detaljima
HumWeed je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2025., 20:56   #9544
maXonja
bu
Moj komp

maXonja's Avatar

Datum registracije: Jan 2017
Nisam već duže ništa slikao, nakupilo se svega i svačega, ali sam samo trpao u kutije s natpisom "za testiranje" pa sam ovaj vikend odlučio malo se baciti na testiranje i da napravim reda

Abit party

slot A/socket 370

Uletjele 3 dualke slot 1 sa 7 pentiuma 2 400MHz i 8 terminatora (nije bilo jeftino, ali je sve ispravno), jedna Asus V3800 i Asus GeForce 256

Napokon i istestirao hrpu socket A procesora koje sam samo trpao u kutiju, od cca 30-ak komada samo 1 bio neispravan jer je imao poprilično podrobljenu jezgru pa tako kolekcija izgleda sada ovako

S time da još sigurno 15-ak komada imam u složenim PC-evima

Bilo je tu još hrpe procesora i ploča (onih upgrade asrocka sa žutim slotovima za procesore, socket 754,939,775) što sam testirao, ali sam slikao meni najinteresantnije
Sad se još nekako moram natjerati da uhvatim vremena i istestiram 4 kutije pune starijih AGP i PCI-E grafi
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2025., 17:15   #9545
dbL
Premium

dbL's Avatar

Datum registracije: Mar 2020
nforce abitica

p.s. promjenio 7 kondica oko vrma i jedan kod pcie i radi ko zmaj
dbL je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2025., 20:14   #9546
Kristijan1
Premium
Moj komp

Kristijan1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Hoće li biti kakvog rješavanja viškova ��

Pitam za prijatelja
Kristijan1 je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2025., 21:17   #9547
maXonja
bu
Moj komp

maXonja's Avatar

Datum registracije: Jan 2017
Nek se prijatelj javi za nekih 20-ak godina, onda možda
Ništa nije višak, uvijek se nađe neki dodatni skladišni prostor... Već sam par puta razmišljao da kupim neki stambeni kontenjer da ga parkiram na dvorište za dodatno spremište
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2025., 22:44   #9548
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Heat pipe duljine 20 cm sa NB na SB je jednostavno epic. I moja prva ploča je bila Abit, bog te pita gdje je to čudo završilo. Mali stan pa krama mora napolje
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2025., 22:54   #9549
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Plavo-crna abitica IC7-MAX3 je grmila tad ko je imao bio je faca u kvartu ja nisam jbg nisam imao novaca, al sam ju dolazio često kod frenda gledat haha
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2025., 10:53   #9550
stereotyp
1,2,3... fall over!
Moj komp

stereotyp's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Vjerujem da ovdje ima Thinkpad fanova...
Jucer ga udomio. Divan primjerak.

T60p, 15,4" 1680x1050
Ati FireGl V5250
T7200
4gb
500gb ssd
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	8995c2df-e2d7-4e9c-bf19-d312a79a8f11.jpg‎
Views:	615
Size:	358.4 kB
ID:	27983   Click image for larger version

Name:	fb8a7efb-4926-4965-b52f-bc0c8f4a0299.jpg‎
Views:	594
Size:	401.1 kB
ID:	27984   Click image for larger version

Name:	782b8a1b-9114-4b52-83fe-50818a0dc61c.jpg‎
Views:	593
Size:	392.7 kB
ID:	27985  
Oglas

Oglas
Staro 17.02.2025., 23:37   #9551
stef
Premium
Moj komp

stef's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Zadnji pre-Lenovo Thinkpad. Nice.
stef je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2025., 10:38   #9552
acer
Whatever :)
Moj komp

acer's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Citiraj:
Autor Miki9 Pregled postova
Slučajnosti li, danas (prije sat i pol vremena doslovno) sam baš susjedu koji se bavi(o) popravkom TVa (konačno) odnio moj phillips commodore 1084 al me odjebo po kratkom postupku, lol, veli baci to u smeće. Mislim da se liku neda zajebavat, jer me vec prije par tjedana odjebao i za popravak trinitron crta.
Sve mi radi, al je zelena slika prvih par minuta, poslije to nestane, htio bih zbog purizma imat da je 100% ispravno.
Kupio sam ga iirc 2000. za 300kn tadašnjih, da mogu ps1 vrtit na njemu, s time da sam prvo nabavio 1024s, no on nije imao scart (opisivao sam već prije putešestvije s neuspješnom izradom posebnog 9pin kabla, po shemi što je jedan hardveraški imbecil 99. u PSXu objavio kao lažni članak), pa sam taj prodao - makar mi je bilo malo žao jer S je imao moderniji, bona fide monitorasti izgled (proizvođač daewoo), a ovaj obični 1084 više na mali televizor vuče, bež boje.

Koje ti ulaze ima monitor iza? Ako je scart ko moj, to je vrh vrhova jer se mogu konzole rgb spojit, ili vcr, dvd itd.
Sorry, promaknuo mi post.
Uglavnom moj nema scart ali scart ti ne treba jer iste signale imas i 6 pinskom konektoru, napravi se adapter 6pin din na ženski scart i to je to.
Dodavanje scarta i ostalih komponenti koje treba dodati/premjesiti da bi to funkcioniralo ima smisla ako ces koristit NTSC konzole

Što se tiče ovog da ti je na početku zelena slika, vjerovatno je negdje hladni spoj, tzv neck board koji ide na CRT ima mislim tri tranzistora za RGB, pogledaj vizualno ako se vidi negjde da pukao lem.

VN trafo nema bi trebao imati veze sa RGB-om, pogotovo sto ima ostale boje.

Zasad se VN trafo još uvijek da nači, ima nekih zamjenskih, tako tko god ima kakav CRT monitor možda ne bi bilo loše da si kupe backup.

GIGABYTE B450 AORUS PRO
Fractal Design Define XL R2
Chieftec A-80, CTG-750C, 750W
AMD Ryzen 5 3600
Be Quiet Dark Rock Pro 4
Asus Nvidia GTX 1060 OC Edition, 3GB
Avermedia Live Gamer HD Lite
GEIL Evo Spear AMD GASB416GB3200C16ADC, DDR4 3200MHz, kit 2x8GB
Kingston NVMe M.2, 1TB
LG BH16NS55 Bluray writer
LG GGW-H20L Bluray writer
27" Philips
Brother HL-2240
Das Keyboard 4 Professional, MX brown
Logitech mouse G402
Scanner HP Photosmart G3010
Cambridge Audio DacMagic 100
Scythe SDAR-2100 + Scythe Kro Craft Speaker SCBKS-1000
Windows 10 PRO x64

acer je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2025., 22:05   #9553
Trekkie4
Registered User
Moj komp

Trekkie4's Avatar

Datum registracije: May 2023
Pozdrav ljudi, evo i mene natrag.

Nemojte se doduše naviknuti, šanse su da više ne budem sudjelovao u forumskim raspravama čisto iz privatno-obiteljsko-financijskih razloga ... dakle ništa povezano sa PCE.

Trenutno natrag u ZG i pripremam se za seljenje, čekam na jednu opciju sa kombi prijevozom (i da vidim bude li uopće nešto od toga ili ne), pa obzirom da sam svu drugu opremu već zapakirao ili dao kolegama na čuvanje (još jednom, puno hvala kolegama Royu, Stefu i Overclocku) sad trošim sate i minute igrajući Carmageddon 2.

I to ne bilo kako, nego na i5, 16GB DDR3 Windows 7 mašini sa nGlide emulatorom ... po prvi put u životu. Uvijek sam bio nekako kritičan prema emulacijama i smatrao ih "faličnim" ili jeftinim, ali moram priznati da me ovo (i novo) iskustvo u potpunosti iznenadilo.

Grafika je gotovo pa identična "pravoj" Voodooici, i jedino što kvari atmosferu je ogroman Philips TV/Monitor, umjesto malog 15" Adi CRTa. Ali ako tu sitnicu zanemarimo, rekao bih da je gotovo pa savršeno i mislim da ne bih mogao razlikovati pravo od emulacije. Emulira SVE, pa čak i 3dfx "splash screen" kod pokretanja programa.

Ako nekog interesira, koristim zadnju definiciju, nGlide v2.10 i Carmageddon II "BETA" mod, koju možete preuzeti online, i u potpunosti sadrži igru bez potrebe za prethodnom instalacijom originala.

U iskušenju sam da krenem instalirati igru za igrom i probati ih sve, ali nažalost nemam toliko slobodnog vremena ... možda nekom drugom prilikom, ili uz dozu sreće vratim se na "pravi" hardver, odnosno moje čuvene Adisone
Trekkie4 je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2025., 23:56   #9554
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Ako radi Glide emulacija, onda bi bilo genijalno zavrtiti originalni Deus Ex! Meni je na Voodoo5 5500 doslovno letio i opcenito su grafika i boje bile puuuno bolje nego kad bi ga zavrtio preko DirectX...

U svakom slucaju, Trekkie4, svo dobro ti zelim!

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
16GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
intel UHD 620
13.3" FullHD IPS Touchscreen

calypso je online   Reply With Quote
Staro 28.02.2025., 10:52   #9555
Trekkie4
Registered User
Moj komp

Trekkie4's Avatar

Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Ako radi Glide emulacija, onda bi bilo genijalno zavrtiti originalni Deus Ex! Meni je na Voodoo5 5500 doslovno letio i opcenito su grafika i boje bile puuuno bolje nego kad bi ga zavrtio preko DirectX...
Mmm, ovo ti je sasvim dobar odabir! Pogledao sam na SLUŽBENU STRANICU, gdje su naveli sve (Glide?) igre i njihovu kompatibilnost, piše da radi i to bez posebne napomene. Recimo, u slučaju Carmageddona bilo je potrebno napraviti mali "patch", zamijeniti mislim 3 ili 4 datoteke, uključujući EXE.

Iz znatiželje sam provjerio i "Unreal", obzirom da su obje igre rađene na istom engine-u, također piše da su "Gold" i "Tournament" verzije u potpunosti kompatibilne. Nažalost, nigdje niš ne piše za originalno (3dfx exclusive) izdanje, kakvog imam negdje na CDu. Ili sam ga imao pa nekome dao .. više nisam siguran.

Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
U svakom slucaju, Trekkie4, svo dobro ti zelim!
Hvala kolega, bilo je zabavno dok je trajalo.
Staro 28.02.2025., 11:37   #9556
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Trekkie4 Pregled postova
Mmm, ovo ti je sasvim dobar odabir! Pogledao sam na SLUŽBENU STRANICU, gdje su naveli sve (Glide?) igre i njihovu kompatibilnost, piše da radi i to bez posebne napomene. Recimo, u slučaju Carmageddona bilo je potrebno napraviti mali "patch", zamijeniti mislim 3 ili 4 datoteke, uključujući EXE.

Iz znatiželje sam provjerio i "Unreal", obzirom da su obje igre rađene na istom engine-u, također piše da su "Gold" i "Tournament" verzije u potpunosti kompatibilne. Nažalost, nigdje niš ne piše za originalno (3dfx exclusive) izdanje, kakvog imam negdje na CDu. Ili sam ga imao pa nekome dao .. više nisam siguran.

Hvala kolega, bilo je zabavno dok je trajalo.
Superiska! Budem bacio oko, to mi je bila omiljena igra od tih FPSova...

A kad se vec jadamo, ja sam svoju Voodoo5 5500 bio posudio na neodredjeno nekom sa hr.comp.hardver grupe i to je bilo to, vise ju nikad nisam vidio... Sad bi ju bas volio imati u kolekciji grafickih (koje usput isto ne mogu naci, a imao sam bas zanimljivih grafickih)...

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
16GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
intel UHD 620
13.3" FullHD IPS Touchscreen

calypso je online   Reply With Quote
Staro 28.02.2025., 12:00   #9557
Trekkie4
Registered User
Moj komp

Trekkie4's Avatar

Ha, potpuno te razumijem. Ti si ovu svoju barem nekome posudio (poklonio), pa je vjerojatno bila korištena. Dok sam ja pak napravio još veću glupost i dao ispravnu Diamond Monster 3DII, od 12MB kao stari otpad jednoj osobi i rekao da radi sa njom što želi.

Sjećam se dobro, otišla je u tandemu sa ATI Rage IIc, AGP i još sam rekao "prodaj ako možeš, u protivnoj si ih ili ostavi ili baci". Bilo je to tamo negdje ranih 2000ih, možda 2004 ili 2005. godina? U svoju "obranu" mogu samo reći da Voodooice onda nisu ništa vrijedile, grubo ih je pregazilo vrijeme i nadolazeći zahtjevi za nove igre, a bile su previše "nove" da bi bile retro - nisu imale ni 10 godina.

Isto tako, ta Voodooica je provela zadnjih 2-3 godine svog života u kompu kao ostatak nekog prošlog sustava, nije bila spojena na monitor ni korištena. Čak nisam siguran ni da li sam uopće više imao drivere za nju instalirane, bilo je to već razdoblje WinXP, a kako sam imao dva kompa u ovaj drugi (Adison, naravno) sam stavio grafu iz "primarnog" kompa (Matrox Millennium G450 Dual Head), kojem sam nadogradio grafičku na Abit Siluro FX5600. Matroxica možda nije bila za gaming, ali je imala 32MB memorije i pomela je pod sa novijim igrama koje recimo više nisam mogao igrati na V2 sa 12MB.

Naravno, već 2007. sam se opametio i poželio vratiti "Adison" natrag na tvorničke specifikacije obzirom da je postao prespor i slab za bilo što drugo i WinXP ali je bilo prekasno. Raspitao sam se za tu Voodooicu i Rage, ali mi je bilo rečeno da je to otišlo trećoj osobi kao e-otpad...

U stvari, tad je počela i moja opsesija, "Adison Saga" ... Najprije tražeći identične zamjene, pa zatim generalka matične, i zatim potraga za kućištem koja je (kao što znate) trajala do 2020. godine.
Staro 28.02.2025., 12:26   #9558
Frung
Premium
Moj komp

Frung's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Heh fun fact: V5 5500 release date i Deus Ex release date je isti; June 22, 2000.
Tada sam imao Voodoo 2 12 MB i Deus nije radio zadovoljavajuće. Nakon kratke neuspješne probe Riva Vante, sletio sam na Voodoo3 3000 i ostao na tome sveeee do GF4 Ti 4200. Sjećam se da sam na V3 igrao Tony Hawk Pro Skater 3 bez textura. Radilo je dovoljno brzo, ali velika većina textura je bila odsutna, sivi shadeani poligoni samo. Nije smetalo uživanju doduše.

Super što se sad Voodoo može emulirati pristojno, i da se poštedi vremešni hardver, a i zbog dostupnosti iskustva.
Staro 28.02.2025., 13:01   #9559
Trekkie4
Registered User
Moj komp

Trekkie4's Avatar

Citiraj:
Autor Frung Pregled postova
Tada sam imao Voodoo 2 12 MB i Deus nije radio zadovoljavajuće.
Zanimljivo je ovo što si napisao... Naime, sjećam se da sam jednom prilikom, negdje 2001. godine pokušao staviti Deus Ex na Pentium II, koji je onda još imao i koristio 3dfx V2. Sve bilo super dok nisam pokrenuo igru i skužio da imam ogroman lag, boje su bile sivo-crne i jedva da se moglo išta vidjeti a kamo li igrati.

Međutim, dan-dva nakon troubleshootinga skužio sam da sam ja taj koji je napravio grešku i naznačio ATI Rage IIc kao 3D adapter zbog čega (gle čuda), igra nije radila kako treba. Ali Jednom kad sam se prebacio na Voodooicu, u rezoluciji 800x600 85Hz igra je radila savršeno i bez ikakvih bugova. Čak nije bilo nikakvog kompromisa u performansama ili kvaliteti modela/tekstura, Voodooica se uspješno nosila sa zahtjevima.

Naravno, možda je moglo biti bolje ... teško je sad reći ali igru sam igrao i uspješno završio bez tehničkih problema. U stvari, sad zadnjih nekoliko godina sam igrao Deus Ex na Voodoo2 jedino što sam ih sad, pod stare dane imao dvije (spojene u SLI) što je naravno pojačalo i performanse.
Staro 28.02.2025., 14:02   #9560
Frung
Premium
Moj komp

Frung's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Eh eto ja se eksplicitno sjećam da mi je Deus Ex bio trigger za upgrade s V2
Dok se isto tako sjećam npr. da je UT99 radio sjajno na V2 tak da nije bilo do enginea.

I nakon nabavke V3 samo se čekala prilika dići se s C333A na Thunderbird 750.
Moguće da je CPU originalno bio bottleneck.

Zadnje izmijenjeno od: Frung. 28.02.2025. u 14:08. Razlog: cpu bottleneck
Frung je online   Reply With Quote
Staro 28.02.2025., 14:48   #9561
Trekkie4
Registered User
Moj komp

Trekkie4's Avatar

Citiraj:
Autor Frung Pregled postova
Eh eto ja se eksplicitno sjećam da mi je Deus Ex bio trigger za upgrade s V2
Dok se isto tako sjećam npr. da je UT99 radio sjajno na V2 tak da nije bilo do enginea.

I nakon nabavke V3 samo se čekala prilika dići se s C333A na Thunderbird 750.
Moguće da je CPU originalno bio bottleneck.
Aaah, da ... pa što nisi odmah rekao

Čak i ovaj 333 "A" serije (sa cacheom?) nije mogao protiv punokrvnog Pentiuma II 350, Deschutes jezgra. To je vjerojatno bilo to, uz eventualno količinu RAMa. Nisi napisao koliko si imao, ali na mojoj mašini je bilo "famoznih" 64MB.
Staro 28.02.2025., 15:34   #9562
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Taj 333A se mogao jumperima il u biosu, vise se ne sjecam, dic na 500mhz?
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2025., 16:13   #9563
Kristijan1
Premium
Moj komp

Kristijan1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Ne taj 333A , nego Celeron 300A .

Koliko se sjećam sabirnica se prebacila sa 66 Mhz na 100 Mhz i tada je radio na 450 Mhz .
Kristijan1 je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2025., 16:39   #9564
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
E to to. Znam da sam na neki lak nacin mogao oc-at taj proc. Fun times 🙂
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2025., 17:04   #9565
Trekkie4
Registered User
Moj komp

Trekkie4's Avatar

Citiraj:
Autor Kristijan1 Pregled postova
Ne taj 333A , nego Celeron 300A .

Koliko se sjećam sabirnica se prebacila sa 66 Mhz na 100 Mhz i tada je radio na 450 Mhz .
Imao sam ga svojevremeno među svim tim retro dijelovima, možda ga čak još i imam u jednoj od kutija koje sam dao na čuvanje. Mala CPU "pločica" sa minimalnim coolerom, uvijek su me fascinirale te priče o OC na 450MHz, iako nikada nisam probao.

Bilo bi zanimljivo vidjeti bench test recimo Pentiuma II 350 i OCanog 300A pod punim opterećenjem. Recimo, 3DMark 99 ili 2000...
Staro 28.02.2025., 19:15   #9566
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Celeron 300A kloknut na 450 MHz ima skoro pa identične performanse kao Pentium II 450
https://www.anandtech.com/show/174/4
Exy je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2025., 20:51   #9567
Trekkie4
Registered User
Moj komp

Trekkie4's Avatar

Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
Celeron 300A kloknut na 450 MHz ima skoro pa identične performanse kao Pentium II 450
https://www.anandtech.com/show/174/4
Zanimljivo... Da mi je to netko rekao onda 1998. godine ili mu ne bi vjerovao, ili bi se bacio u OC "vode" i završio sa ekstremnim mjerama i rezultatima.
Staro 28.02.2025., 21:06   #9568
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Sjećam se k'o jučer jer sam tada upisao faks kad je došla ta Celeronka. Frend je kupio novi komp sa 300A na Asus P2B ploči a nije ni znao da se to može upravo na toj kombinaciji Skužili smo mjesec-dva kasnije Trebalo je malo dići napon.

Znam par njih koji su imali 333A ali nikome nije proradio na 500MHz. Tada se tražilo viška Celerona 300A

Dvije godine kasnije sam digao svojeg novog Durona 600 na 950MHz. Fun times
Staro 28.02.2025., 22:08   #9569
Trekkie4
Registered User
Moj komp

Trekkie4's Avatar

Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Sjećam se k'o jučer jer sam tada upisao faks kad je došla ta Celeronka. Frend je kupio novi komp sa 300A na Asus P2B ploči a nije ni znao da se to može upravo na toj kombinaciji Skužili smo mjesec-dva kasnije Trebalo je malo dići napon.

Znam par njih koji su imali 333A ali nikome nije proradio na 500MHz. Tada se tražilo viška Celerona 300A

Dvije godine kasnije sam digao svojeg novog Durona 600 na 950MHz. Fun times
Ne znam za Slot 1 garnituru, ali znam da su oni malo noviji Celeroni, na S370 bili izdržljivi kao žohari.
Staro 12.03.2025., 09:26   #9570
stef
Premium
Moj komp

stef's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Stiglo mi jučer iz Portugala, nekoliko dodataka za "modernu" 386-icu:

XT IDE ROM, CR2032 zamjena za Vartu i voltage blaster za ISA slot (-5V). Još čekam IO karticu da mi stigne, a možda probam IDE i preko zvučne. Navodno bi trebalo raditi s ROM-om.

Zadnje izmijenjeno od: stef. 12.03.2025. u 09:39.
stef je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno