|
![]() |
#481 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Nisi stavio najjači rivju...DF. ![]() TLDR: izmislili su neki the način kako bi objasnili da je ovo top grafa i da je zapravo FPS apsolutno nebitan čim pređe brojku X jer se odziv u ms zanemarivo skraćuje. Baš mi je bilo čudno da su promijenili metodologiju rivjua zbog AMD grafe, a ne nV, izgleda da je i Lisa odriješila kesu. Naravno, većina drugih normalnih rivjua prikazuje ovu grafu točno onakvom kakva je, par % brža od 7800XT (rekao bih zanemarivo dokle god je to jednoznamenkasti broj), više troši i mrvu je skuplja. Očekuje se korekcija cijena za 7800XT na niže. BTW u RTu je ipak mrvu više brža nego u rasterizaciji, 11+%. Ja da uzimam, bi radije uzeo npr 7800XT ili 4070S. |
![]() |
![]() |
![]() |
#482 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2011
|
Citiraj:
Za te novce mislim da se nema kaj tražit pored 4070 super. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#483 | |
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Citiraj:
KaCmo već kod britanskih recenzija, KitGuru ipak ima koliko-toliko normaln osvrt u rangu s ostalima. ![]()
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#490 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
Ja sam se dobrano nazezao dok nisam to sredio... svasta sam radio nesto je rjesilo djelomicno nesto nije nista al na kraju mi palo na pamet da maknem undervolt GPU i bum sve odjednom normalno kako treba i bit. Al zanimljivo da problem te povecane potrosnje je bio taj da VRAM clock je bio visok. Najcesce dok bi bio u desktopu bi bio ok al kad bi krenuo surfat VRAM bi bio zakucan na 909MHz i TBP onda naravno preko 40W Undervolt GPU sam maknuo i rijeseno, pa eto ako neko bude imao isti problem mozda pomogne |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#494 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
![]() |
#495 |
Kostolomac
Datum registracije: Jun 2006
|
Vidio sam da si imao problema sa svojom 4090. Osobno nisam imao problema sa driverima ni na AMD-u ni na Nvidiji. Jedina stvarčica na Nvidiji je bila visoka idle potrošnja dok sam imao dva monitora (VRAM takt se ne želi downclockati), a to se lagano rješavalo NVInspectorom i njegovim MDPS-om. |
![]() |
![]() |
![]() |
#497 |
Premium
Datum registracije: Nov 2011
|
Jedno pitanje za znalce, Safire RX 7800 , sve osim default ne radi kako treba , što bi mogao biti problem ili ima li kakvo podešavanje na što treba znati , Ako u driverima uključim te neke trurbo stvari za ubrzavanja sve šteka , šteka na svemu osim default postavci... Čisto zbog znatiželje sam mislio isprobati , ali to meni ne radi pa eto ako ima riješenje bio bih zahvalan
Brzi Picek Zadnje izmijenjeno od: Brzi Picek. 15.01.2025. u 09:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#500 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Malo sam van PC svijeta, slozio nakon par godina komp sa 7900xt i nikako dobiti da radi kak spada. Baca me van iz igri sa porukom da je neki delay u driverima. Izluđuje... Probao sam razno razne fixeve na netu, reinstalirao windowse. Neki savjet iskusnijih forumaša, posebna revizija drivera? Komp je i7 10700kf, asrock z490 phantom gaming 4, 32gb corsair ram, corsair rm850. Poslano sa mog PGT-N19 koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#501 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Porobaj chipset updejtat ak vec nisi.. Nisam imao takvih problema osim u Forzi Motor sport koji se rusio sa driver timeoutom. Obicno se radi o problemima sa chipsetom ili biosom maticne kad se to desava. PSU ti je ok. Mozda ti je grafa neispravna.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#502 |
Premium
Datum registracije: Nov 2012
|
Bog isus više ne zna u čem je meni problem. Guram OCCT VRAM + Furmark + CPUZ CPU stress test u isto vrijeme sve. Bez iti jedne greške radi 7900 XTX... dok ne uđem i igricu. CS2 i PUBG su stabilni 90% vremena i onda se u 1-2 meča kreša 2-5 puta. Ide jedan masni memtest danas-sutra, ali van toga, imate kakvu ideju šta da još testiram? Memtest86 odrađen, no errors
https://forum.pcekspert.com/faq.php Zadnje izmijenjeno od: DragonSlayer. 07.02.2025. u 13:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#504 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
Vidim da kolega u postu iznad ima sličnih problema. Poslano sa mog PGT-N19 koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#505 | |
¯\_(ツ)_/¯
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
Meni se s nvidijom daaaaleko najboljim za test stabilnosti pokazao Diablo 4, clockovi koji su mi godinama bili rock-solid u svim igrama padaju u Diablu. Pola interneta se zali da im se rusi Diablo a nisu svjesni da im je OC nestabilan. Ako rusenja imas i sa svime na stocku, onda je 99% do memorije tj. BIOS ne zna dobro postavit subtiminge kad loada XMP/EXPO profil.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#506 | |
Premium
|
Citiraj:
EXPO sam ugasio, radim na stock *sve* (grafa, RAM, proc) već 2 mjeseca, isti problemi. Memtest86 je prošao okej. Fakat nemam ideju šta bi moglo bit, van softvera. Ali pattern krešanja mi nema smisla.
![]() |
![]() |
#507 | |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Do turskog produžnog je! Nadam se. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#508 | |
Premium
|
Citiraj:
Edit: upravo se krešalo 2put. Event viewer samo navodi amduw23g, logova nekih nema. Samo friz, crno, desktop. Edit2: tonerpartner ima surgearrest 8. Vidit ću di ga najbliže ima pa upecam jedan, vidim jel to to.
https://forum.pcekspert.com/faq.php Zadnje izmijenjeno od: DragonSlayer. 12.02.2025. u 22:05. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Kostolomac
Datum registracije: Jun 2006
|
Probaj instalirati samo gpu driver bez Adrenalin softvera. Zadnji 25.2.1 beta. https://www.amd.com/en/resources/sup...IN-25-2-1.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#510 | |
Premium
|
Citiraj:
Btw, ako nema APCa, što čini se da nema, koje su alternative? Tbh ne mislim da je to problem jer mi se ove letve koje imam čine sasvim okej - jedna je uzeta prije par godina i ima još uvijek onaj spec na sebi iz Commela - ima prenaponsku zaštitu, tj bar kaže da ima - nebi znao, nisam ja uzimao ![]()
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|