|
![]() |
#4231 | |
Registered User
Datum registracije: May 2019
|
Ja jos uvijek preferiram xorg, wayland je jos nov i radi super ali ne mogu s njima dosta stvari, pogotovo u tilling na multimonitor setupu... Onaj wayland imaj sway i hyprland koji nisu ni do koljena mogucnostima pisljivog awesome wm a kamoli nekom dwm ili xmonad Nije da je wayland nov vec nije zamisljen da bude fleksibilan kao xorg, primarno ide na sigurnost i jednostavnost pri cemu uskracuje fleksibilnost Koristim ga i ja ali nisam fan, dosadan je, prejednostavan i nekonfigurabilan pa posao odradjuju kompositori koji daleko zaostaju za window managerima na xorgu. Xorg je mocniji , mozes s njime sto god i kako god si zamislis Citiraj:
A radim jako puno toga sa racunalom tako da mi software mora biti savrsen za moje potrebe iz stability razloga pa se drzim starih metoda Moderne linux distre me previse podsjecaju na mac os i windows, korisnik gotovo da niti nema kontrolu dok one fore tipa "sve je to isti linux i open source pa mozes na debianu sve sto i na gento ili nekoj source distribuciji" su glupost. Zadnje izmijenjeno od: dyas. 17.06.2025. u 15:48. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4232 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Potpis, i meni je Xorg još uvijek go-to. Wayland nije i neće biti drop-in replacement za Xorg jer je Wayland teorijski protokol na kojem su napravljeni razni compositori (hyperland, sway i sl.) i ako ti oni ne odgovaraju možeš se slikat. Xorg još uvijek nudi puno više izbora i slobode. Onda su tu razne bolne točke kao screen sharing, clipboard alati, aplikacije na koje se oslanjam godinama koje koriste libX11 i sl. Tako da će proći još neko vrijeme dok Wayland za mene ne postane default, iako iskreno, mislim da Xorg neće umrijeti barem još sljedećih 15-20 godina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4233 | |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Neo-ST. 17.06.2025. u 18:39. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4234 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Kompleksnost drljanja po OS-u vs. slobodno vrijeme. Jebaj ga ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4235 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Kakvo sam sranje sad sa Insyncom imao...dobio sam sijede. Nešto sam brisao iz home dir-a i slučajno izbrisao Insync dir...a on ga motri za full sync sa Gdriveom... jel moram reći da je uslijedilo kompletno brisanje svih syncanih stavki i lokalno i u cloudu? Tisuće i tisuće fajlova, 50+ foldera... Gdrive trash je totalno neupotrebljiv za ovako veće operacije, loada max. 100 itema po ekranu, pa treba stalno scrollat. Na kraju imao sreću da je Timeshift kompletan Insync folder snapshotao, pa sam od tamo morao većinu toga uploada natrag na Gdrive. Uninstall Insync (nije on kriv). Od sada zbog svojih gluposti mi je sigurnije koristiti Gdrive preko browsera ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4236 | |
Premium
|
Citiraj:
No comment ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4237 | |
Premium
|
Mislim da je vrijeme da se malo poigram Archom.... Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4239 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4240 |
Registered User
|
Arch je jedna od gorih distribucija koje sam koristio Jedino sto mi se svidja na njemu je abs baziran na bsd portovima Arch je nastao na cruxu, probaj Crux, to je jako dobra distribucija i Nutyx je isto jako dobar. Ako volis alpine, probaj Kiss linux, jako je dobar ali meni nikad busybox nije odgovarao - nema slobode dovoljno Od sveg navedenog, crux mi je najbolji ali mu fali mogucnosti konfiguracija, siromasan je po tom pitanju Zadnje izmijenjeno od: dyas. 18.06.2025. u 09:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4241 | |||
Premium
|
Citiraj:
![]() https://distrowatch.com/table.php?distribution=kiss Citiraj:
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: tomek@vz. 18.06.2025. u 10:57. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#4242 |
Registered User
|
Smeta mi na archu sto je nesposoban, kao terebao bi biti flexibilan a isti je ko i ubuntu samo nema graficki package manager i dolazi minimalan. Previse je bloutan dependecijima koje je nemoguce istrijebiti. To stobje rolling je dobro, volim rollingbdistribucije ali ne i bleeding edgevkao arch Kiss nije mrtav, razvijaju ga korisnici. Distrowatch je nepouzdana stranica, proguglaj malo naci ces vrlo aktivnu Kiss zajednicu. Meni se on kako svidjao ali nilako da zgutam taj busybox Zadnje izmijenjeno od: dyas. 18.06.2025. u 09:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4243 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() P.S.- cekiraj Gentoo |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4244 |
Registered User
|
Gentoo je ok, jedna od najboljih distribucija 20 godina sam ga koristio ![]() Najvise volim male zajednice tipa, smgl, crux ili kiss gdje je malo korisnika i vecinom su svi kolege i sudjeluju u razvoju, djele veliko iskustvo i znanje te puni entuzijazma svoju dragu distru odrzavaju na zivotu... Lijep je osjecaj koristiti takve distribicije, imaju dusu |
![]() |
![]() |
![]() |
#4245 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4246 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4247 |
Registered User
|
Nazalost internet nam preuzela umjetna inteligencija, previse gluposti po njemu "From sysvinit to systemd" Sysvinit je init metaaplikacija a systemd je system management framework (device manager, network manager, hostname, root and users manager, unit i kontrolne grupe,...) nemaju veze jedno s drugim, jedino zajednicko im je da organiziraju pid 1 procese (init) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4248 | ||
Premium
|
Heads Up! Citiraj:
Citiraj:
> qualys |
||
![]() |