Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon >ATI<
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 13.10.2018., 16:28   #1
Emanuel Gilmore
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2018
Lokacija: Vrbovec
Postovi: 7
Low fps and low gpu/cpu usage

Procesor Fx 6300 3.5ghz (turbo 3.8)
Graficka R9 380 4gb strix OC Edition
Ram 8gb ddr4
Maticna Asrock 870 extreme3 r2.0
Napajanje xfx pro550w
Windows 10 64bit

Znaci imam low fps na igricama koje bi trebo vrtjet bez problema... Imao sam radeon hd 6870 1gb prije ove grafe i imao vise fpsa na igrama poput League of Legends i fortnite, Dying light isti fps ko i sad, kako je to uopce moguce.

Gpu, cpu, ram i hard disk usage je cijelo vrijeme nizak dok igram bilo koju od te tri igre. Dying light vrti jedva 40fpsa i jos droppa, nema razlike u fpsu kad povecam sve na max i kad stavim sve na low.
Na lolu imam kakvih 50 fpsa na medium high dok sam sa starom grafom imao po 100 na max settings.
Sve te igre bi trebo igrat bez problema...
Driveri su najnoviji koje sam mogao nac,ne znam sta da radim vise.
Emanuel Gilmore je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2018., 13:18   #2
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp
 
pogi's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,988
https://tpucdn.com/reviews/ASUS/R9_3...ower_small.jpg

ovo je spojeno? napajanje na oba konektora na kartici?
pogi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 14.10.2018., 13:24   #3
Emanuel Gilmore
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2018
Lokacija: Vrbovec
Postovi: 7
Da spojeno je samo sta nisu isti utori kao na slici
https://imgur.com/a/KXbIszE
Emanuel Gilmore je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2018., 14:37   #4
kiki86
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2011
Lokacija: Rijeka
Postovi: 251
meni izgleda koda taj konektor nije legao do kraja kako treba. probaj ga izvuc i opet vratit da lijepo legne. drugo driveri, probaj reinstall drivera ali najprije sve pocisti sa ddu(display driver uninstaller), drivere skini zadnje sa amd stranice, ne da ti windowsi nađu i ako ni to ne pomore windows reinstall jebaj ga tlaka je ali ocito nes nije "sjelo"


edit: trebalo bi i temperature prrovjerit kakve su
kiki86 je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2018., 15:06   #5
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp
 
pogi's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,988
Citiraj:
Autor Emanuel Gilmore Pregled postova
Da spojeno je samo sta nisu isti utori kao na slici
https://imgur.com/a/KXbIszE
Hmmm... to kao da nije ta kartica. u odnosu na onu koju sam poslao...
pogi je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2018., 15:44   #6
maXonja
bu
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,306
I meni se čini da 6 pinski konektor nije do kraja uštekan
Ovaj dodatni 2 pinski bi trebao biti uz ovaj od 6 pina, a tebi su razmaknuti dok ti 6 pinski nije uštekan do kraja
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je online   Reply With Quote
Staro 14.10.2018., 16:56   #7
Emanuel Gilmore
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2018
Lokacija: Vrbovec
Postovi: 7
Probat cu istekat pa opet ustekat,stavit cu i windows 7 sad dok doma dodemv i drivere nove opet, a temperatura je dobra ne ide nikad preko 65 stupnjeva i to dok igram project cars na max settings tak da mislim da je sa temp sve oke
Emanuel Gilmore je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2018., 18:49   #8
Emanuel Gilmore
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2018
Lokacija: Vrbovec
Postovi: 7
Evo slike kad je igra upaljena, vrti na 30 40 fpsa a koristi se max 35% grafe i kad ugasim igru skoci na 100% i onda na 0...Sve sam probao osim stavit novi win al sumnjam da ce i to pomoc.
Citao sam po netu puno ljudi ima isti problem i nikad nisu nasli rijesenje pa mislim da ce tak bit i u ovom slucaju.






Btw dali je moguce da je negdje u biosu ograniceno koliko struje dolazi do grafe pa zato ne radi kak treba ili mozda ima veze u kojem je utoru od ova dva ustekana grafa��
Emanuel Gilmore je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2018., 19:29   #9
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp
 
pogi's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,988
Prije nego digneš ruke od nje, ja bi je još isprobao kod nekog frenda na drugom kompu u drugoj matičnoj i na drugom PSU. Ako ni tamo ne radi sa novim driverima.... nešto sa njom nevalja
pogi je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2018., 19:35   #10
Emanuel Gilmore
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2018
Lokacija: Vrbovec
Postovi: 7
Kupio sam ju od frenda prije par dana i kod njega je radila sasvim normalno

Edit btw kad sam tek kupio grafu nije davala sliku i morao sam promjenit verziju biosa na neku drugu da bi proradila, mozda je to nes sjebalo

Zadnje izmijenjeno od: Emanuel Gilmore. 14.10.2018. u 19:42.
Emanuel Gilmore je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 14.10.2018., 20:05   #11
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp
 
pogi's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,988
Citiraj:
Autor Emanuel Gilmore Pregled postova
Kupio sam ju od frenda prije par dana i kod njega je radila sasvim normalno

Edit btw kad sam tek kupio grafu nije davala sliku i morao sam promjenit verziju biosa na neku drugu da bi proradila, mozda je to nes sjebalo
Ehhh... što joj se desilo na putu od njegovog kompa do tvog? Sad je gotovo... još si i bios updejtao (možda krivim?).

Šteta... dobra grafa bila
pogi je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2018., 11:57   #12
Emanuel Gilmore
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2018
Lokacija: Vrbovec
Postovi: 7
Znaci nema spasa?
Emanuel Gilmore je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2018., 14:20   #13
JC Denton
dr. sc. dipl. ing.
Moj komp
 
JC Denton's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2003
Lokacija: Rijeka-Opatija
Postovi: 2,545
Citiraj:
Autor pogi Pregled postova
Hmmm... to kao da nije ta kartica. u odnosu na onu koju sam poslao...

Pa i nije, tvoj link kaže 380X, a on ima običnu nonX verziju.





teško je reć što se tu dogodilo... zašto grafa nije radila kad ste je prebacili na tvoj komp? Ako je kod frenda normalno radila? Kako je rađen flash BIOS-a, jesi siguran da je ispravan BIOS stavljen gore? Ako nije, budući da grafa još radi, možda se može gore stavit ispravan BIOS.
JC Denton je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2018., 14:38   #14
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp
 
pogi's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,988
Citiraj:
Autor JC Denton Pregled postova
Pa i nije, tvoj link kaže 380X, a on ima običnu nonX verziju.




nisam ni išao za tim, ideja je bila da provjeri da li je dobro uštekao konektor napajanja. Nešto se desilo, pretpostavljam, prilikom vađenja kartice iz prijateljevog kompa, a update biosa kartice vjerojatno nije bio najbolja ideja u riješavanju problema.

Jednom sam osobno prisustvovao kada je jedan moj bivši šef već stajao pred otvorenim kućištem i htio "na živo" u radu kompa htio izvaditi mrežnu karticu. Ne kažem da je to napravio Emanuel sa ovom grafuljom, samo kažem da je sumnjivo to vađenje kartice.
pogi je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2018., 15:44   #15
Emanuel Gilmore
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2018
Lokacija: Vrbovec
Postovi: 7
Update biosa je bilo jedini rjesenje black screena koje sam nasao na internetu i skinuo sam verziju koju su i drugi sa istim problemom skinuli i njima je radilo pa sam i ja odlucii skinut tu verziju. Nazalost ne sjecam se koja je verzija bila prije ni koja je sad jer trenutno nisam doma a nmg nac stranicu na kojoj sam nasao tu verziju biosa.

Danas stavljam nove windowse pa javim jel ima promjena
Emanuel Gilmore je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na