Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 23.09.2021., 21:58   #1531
geronimo_2
Premium
Moj komp
 
geronimo_2's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka / Grobnik
Postovi: 3,352
skuzio jedan anojing problem i sad neznam sta napravit.
daklem nemrem se ulogirat u gmail preko weba uopce. otvorim gmail page, ukucam email/username i jednostavno ne ide dalje/next.



probao:
novi cisti profil
hardware acc off
troubleshooting mode
private browsing windows
no proxy u FF postavkama




cookies i cashe namjesteno da se ciste prilikom svakog gasenja. jednostavno nemam vise ideja sta probati. isto to ne radi na jos 2 kompa, dok na lapu radi, a iste sve postavke, ista verzija FF-a,... doslovce iskopiran FF svugdje isti.




Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 26.09.2021. u 19:39.
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2021., 22:22   #1532
masterCG
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2021
Lokacija: Zg
Postovi: 96
Ma to uvijek razni add-onovi zezaju, barem je meni tako bilo kad mi neki sajtovi nisu radili, ostavio sam samo ublock i nemam nikakvih problema.
Probaj njih pogasit ili jednostavno otvori private browsing window pa se probaj logirat.
masterCG je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2021., 22:28   #1533
geronimo_2
Premium
Moj komp
 
geronimo_2's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka / Grobnik
Postovi: 3,352
to je prvo sto sam probao. vidi gore, "cisti profil". nije do toga. imam uvjek jedan cisti profil FF-a, daklem sve default, bez add-onova za testiranje ako nesto zeza.
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2021., 23:33   #1534
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 17,821
Probaj isključiti DNS over HTTPS i staviti no proxy, zatim osvježi sa CTRL+F5. Ako i dalje neće, vidi što ti u konzoli izbaci.
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 4 GB G.Skill Sniper DDR3-1600 + 2 x 4 GB Corsair Vengeance DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
TV Tuner: Hauppauge WinTV-HVR-5525
Capture: Blackmagic Design Intensity Pro
SSD: Toshiba 256 GB NVMe M.2
HDD: 2 x WD Gold 8 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Pro x64

LCD monitor: LG 27MA73D
Keyboard: Roccat Vulcan 120 AIMO
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
External storage: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

Connected To B.net



Lenovo ThinkPad T480

CPU: Intel Core i7-8550U @ 1.8 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR4-2400
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" Matte IPS @ 1920 x 1080
OS: Linux Fedora 33 Cinnamon

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Maxtor M3 Portable 4 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2021., 09:07   #1535
geronimo_2
Premium
Moj komp
 
geronimo_2's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka / Grobnik
Postovi: 3,352
to mi je na default ilitiga off. nisam nikad dirao te FF postavke.
jel ta postavka custom DNS-a tu da se forsa neki drugi DNS jer vec mi je custom u "Local Area Connections Properties"?


daklem, uletim u clean FF, otvorim gmail main login page, ukucam email/username i kliknem dalje/next i nista ne desi.

ovo je sto je ispisao u consoli, ak sta pomaze:


geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2021., 18:59   #1536
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 17,821
Tako nekako, custom DNS bi trebao overrideati DNS na konekciji, ali ne radi uvijek tako. A što koristiš za DNS? Možda te on zeza? Stavi 1.1.1.1 pa testiraj, na ipleak.net vidi koje servere vraća.
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 4 GB G.Skill Sniper DDR3-1600 + 2 x 4 GB Corsair Vengeance DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
TV Tuner: Hauppauge WinTV-HVR-5525
Capture: Blackmagic Design Intensity Pro
SSD: Toshiba 256 GB NVMe M.2
HDD: 2 x WD Gold 8 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Pro x64

LCD monitor: LG 27MA73D
Keyboard: Roccat Vulcan 120 AIMO
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
External storage: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

Connected To B.net



Lenovo ThinkPad T480

CPU: Intel Core i7-8550U @ 1.8 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR4-2400
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" Matte IPS @ 1920 x 1080
OS: Linux Fedora 33 Cinnamon

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Maxtor M3 Portable 4 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2021., 20:05   #1537
geronimo_2
Premium
Moj komp
 
geronimo_2's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka / Grobnik
Postovi: 3,352
probao default DNSs, probao 1.1.1.1. no go. nije to do toga.
inace koristim 9.9.9.9/149.112.112.112
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2021., 20:36   #1538
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,144
Imaš Sticky DNS by ISP a i programčić na netu DNSBench sa kojim testiraš koji ti najbolje / najbrže odgovara.

Na default profilu FF mora slušati kako si stavio u mrežnim postavkama,
jedino ako su i tu počeli pametovati / kakiti.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2021., 21:22   #1539
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 17,821
Citiraj:
Autor geronimo_2 Pregled postova
probao default DNSs, probao 1.1.1.1. no go. nije to do toga.
inace koristim 9.9.9.9/149.112.112.112
Što kaže ipleak.net ili dnsleaktest.com?
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 4 GB G.Skill Sniper DDR3-1600 + 2 x 4 GB Corsair Vengeance DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
TV Tuner: Hauppauge WinTV-HVR-5525
Capture: Blackmagic Design Intensity Pro
SSD: Toshiba 256 GB NVMe M.2
HDD: 2 x WD Gold 8 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Pro x64

LCD monitor: LG 27MA73D
Keyboard: Roccat Vulcan 120 AIMO
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
External storage: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

Connected To B.net



Lenovo ThinkPad T480

CPU: Intel Core i7-8550U @ 1.8 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR4-2400
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" Matte IPS @ 1920 x 1080
OS: Linux Fedora 33 Cinnamon

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Maxtor M3 Portable 4 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2021., 15:30   #1540
geronimo_2
Premium
Moj komp
 
geronimo_2's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka / Grobnik
Postovi: 3,352
kaze DNS 161.53.251.21 sto mi je totlano cudno jer to nije onaj koji je meni namjesten trenutno. znaci ovdje il ja nest ne kuzim il sistem forsa nest svoje. kad se spojim prek VPN-a (ne u win-u) sve normalno.


edit: @zalman, ak je OT slobodno del, al ja sa FF imam problem stoga mislim da sam na pravom mjestu, or not

Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 26.09.2021. u 18:32.
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2021., 17:29   #1541
zalman1
Registered User
 
zalman1's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 601
De otvori novu temu u softverski problemi, bezveze se ovdje spama o tematici koja nema nikakve veze s firefoxom.
zalman1 je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2021., 19:25   #1542
RainZG
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 334
Citiraj:
Autor geronimo_2 Pregled postova
skuzio jedan anojing problem i sad neznam sta napravit.
daklem nemrem se ulogirat u gmail preko weba uopce. otvorim gmail page, ukucam email/username i jednostavno ne ide dalje/next.



probao:
novi cisti profil
hardware acc off
troubleshooting mode
private browsing windows



cookies i cashe namjesteno da se ciste prilikom svakog gasenja. jednostavno nemam vise ideja sta probati. isto to ne radi na jos 2 kompa, dok na lapu radi, a iste sve postavke, ista verzija FF-a,... doslovce iskopiran FF svugdje isti.




Probaj u postavkama staviti da ne koristi proxy. Po defaultu je na auto
RainZG je online   Reply With Quote
Staro 26.09.2021., 19:39   #1543
geronimo_2
Premium
Moj komp
 
geronimo_2's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka / Grobnik
Postovi: 3,352
probao. nista, ista stvar.
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2021., 17:08   #1544
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 17,821
To samo u Firefoxu ne radi ili generalno? Odi u about:config pa vrijednost network.trr.default_provider_uri obriši odnosno stavi prazno, a network.trr.mode bi trebala biti 5. Ovime će ti koristiti DNS postavljen na konekciji, bila ona LAN ili VPN.
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 4 GB G.Skill Sniper DDR3-1600 + 2 x 4 GB Corsair Vengeance DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
TV Tuner: Hauppauge WinTV-HVR-5525
Capture: Blackmagic Design Intensity Pro
SSD: Toshiba 256 GB NVMe M.2
HDD: 2 x WD Gold 8 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Pro x64

LCD monitor: LG 27MA73D
Keyboard: Roccat Vulcan 120 AIMO
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
External storage: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

Connected To B.net



Lenovo ThinkPad T480

CPU: Intel Core i7-8550U @ 1.8 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR4-2400
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" Matte IPS @ 1920 x 1080
OS: Linux Fedora 33 Cinnamon

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Maxtor M3 Portable 4 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2021., 17:24   #1545
geronimo_2
Premium
Moj komp
 
geronimo_2's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka / Grobnik
Postovi: 3,352
ne koristim druge browsere pa nemam pojma. a nigdje na drugim stranicama nisam skuzio ikakve probleme. smao login na gmail kroz FF.
probam navedeno pa javim...


edit: probo, gmail i dalje isto ne dela. ipleak i dalje javlja za DNS onaj gore. to je valjda A1/bNet maslo .
al ne mislim da je taj moj problem gmail-a vezan za DNS. nest drugo tu zeza. mozda nesto u win-u. neka postavka, nesto, bo...

Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 27.09.2021. u 20:09.
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2021., 16:08   #1546
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp
 
Problem's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2004
Lokacija: Vž
Postovi: 2,490
Dal se kome dešava da mu na firefox nestaje gornji dio browsera (dio sa search bar-om, bukmarcima, postavkama, ...)



Dešava se samo na firefoxu, ostali programi rade normalno. Može se popravit ulaskom u fullscreen i van (F11). Nije do drivera od kartice, napravljen update.
Problem je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2021., 17:04   #1547
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp
 
Problem's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2004
Lokacija: Vž
Postovi: 2,490
banana,

upravo se desilo na još jednom programu. Zanemarite post gore...
Problem je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2021., 17:20   #1548
Juice
Fresh Juice
 
Juice's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,000
Citiraj:
Autor Problem Pregled postova
Dal se kome dešava da mu na firefox nestaje gornji dio browsera (dio sa search bar-om, bukmarcima, postavkama, ...)


Dešava se samo na firefoxu, ostali programi rade normalno. Može se popravit ulaskom u fullscreen i van (F11). Nije do drivera od kartice, napravljen update.
Dešavalo se meni na službenom laptopu na Edgeu i Operi. Kad se desi na jednom, oba su zahvaćena odmah.
Nisam nikad otkrio kaj je uzrok. Jedino je restart pomogao, a zadnji par mjeseci se nije pojavilo. Moguće da je neki windows update fixao, dont know
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2021., 17:26   #1549
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp
 
Problem's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2004
Lokacija: Vž
Postovi: 2,490
koju verziju W imaš i koji build?
Problem je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2021., 17:30   #1550
Juice
Fresh Juice
 
Juice's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,000
Trenutno je Windowws 10 Enterprise; 1909; 18363.1801.
Tada kad se pojavljivalo nemam pojma koji build je bio.
Juice je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na