Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > DIY i Tinkering
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 23.12.2020., 20:04   #121
Kruno M
Premium
Moj komp
 
Kruno M's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2004
Lokacija: VKCI
Postovi: 990
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Evo malo "priče" o TH10 / TH16 > https://tinkerman.cat/post/sonoff-th...ays-actuators/

Usput, zahvaljujući dobroj slici eto "objašnjenja" kako su dobili taj terminal blok,
zapravo se radi o složencu 1 - pin kontakata + distancera + poklopac,
mislim da je jedna od WAGO - vih serija.
Taj lik što piše tekst je i kreator Espurna-e firmware-a za ESP8285/ESP8266.

Impresionirao me prije par godina kad sam počeo sa espurnom. Iako sam zasad prešao većinom na Tasmotu.
__________________
Pošteni trgovci: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Kruno M je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2020., 21:32   #122
srale7
Premium
Moj komp
 
srale7's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 5,605
Ispred kupaone imam klasični dupli prekidač, jedan je za rasvjetu, drugi je za ventilator, nema neutrala, samo faza, i sad koliko sam ja to shvatio, meni bi trebao Shelly 1L (on ima mogućnost bez neutrala) da bi mogao automatizirat obije funkcije saltera (rasvjetu i ventilaciju.)


Iako mi iskreno bas nije jasna ova shema(no neutral)


Trazim najjednostavnije rjesenje pa ako ima neko jednostavnije rjesenje, predlozite.


Sa ovim shellyem moram prokopat rupu da stane, ali ajde, na to sam spreman.
__________________

srale7 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 25.12.2020., 22:02   #123
Badboy
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Jastrebarsko
Postovi: 254
Citiraj:
Autor SPLiFF Pregled postova
Danas mi došao Aqara zigbee wall switch, nisam ga očekivao, naručio 6.12.
Uglavnom klik je jako fin, baš ostavlja odličan dojam kvalitete. Trebao mi je baš bežični ali već vidim klasične verzije u ostalim prostorijama, umjesto običnih šaltera.

https://streamable.com/mlmm7k
dal ima klasična verzija da podržava 2 tipkala i zigbee?

Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk
__________________
Život je samo san na putu prema smrti!
Badboy je online   Reply With Quote
Staro 25.12.2020., 22:13   #124
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,525
Šta nije jasno ?
Faza uđe na L a izlaz prema trošilu je na O.
Trebaš ih 2 kom za 2 trošila.

Da ipak nekako dovučeš nulu iz razv. kutije ?
Tada bi ti igrao Shelly 2.5 > https://shelly.cloud/knowledge-base/devices/shelly-25/
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2020., 22:15   #125
SPLiFF
škafiškafnjak
Moj komp
 
SPLiFF's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,533
Citiraj:
Autor Badboy Pregled postova
dal ima klasična verzija da podržava 2 tipkala i zigbee?

Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk
Ima, čak imaš opciju s neutral i bez. Mislim da jedino sa 3 tipke nema bez neutral


Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Ispred kupaone imam klasični dupli prekidač, jedan je za rasvjetu, drugi je za ventilator, nema neutrala, samo faza, i sad koliko sam ja to shvatio, meni bi trebao Shelly 1L (on ima mogućnost bez neutrala) da bi mogao automatizirat obije funkcije saltera (rasvjetu i ventilaciju.)


Iako mi iskreno bas nije jasna ova shema(no neutral)


Trazim najjednostavnije rjesenje pa ako ima neko jednostavnije rjesenje, predlozite.


Sa ovim shellyem moram prokopat rupu da stane, ali ajde, na to sam spreman.
Ovaj shelly ti ne odgovara jer ne može regulirati 2 trošila, u tvom slučaju svjetlo i ventilator. Trebao bi staviti 2 takva shelly-a. Možda te zbunilo ovo "SW1 i SW2" ali to su 2 prekidača za isto trošilo.

Kod mene su svjetlo i ventilator na istom šalteru (1 tipka) ali srećom imam razvodnu u kojoj je spojeno i svjetlo i ventilator. Tamo ću staviti Shelly 2.5, a na zid Aqara bežični switch, pa preko HA.
SPLiFF je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2020., 23:04   #126
Badboy
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Jastrebarsko
Postovi: 254
tnx.sad vidim da ima,mislim da mi taj bez neutrala jedino igra zato jer mi dio spot svijetla spojen preko zemlje,tako da ih mogu odvojeno palit 6/6 preko istog duplog tipkala

Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk
__________________
Život je samo san na putu prema smrti!
Badboy je online   Reply With Quote
Staro 26.12.2020., 11:49   #127
BoTiA
Registered User
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 138
Ako sam dobro procitao, ove pametne prekidače se ne isplati stavljati na veca trošila, tipa kuhinjski bojler (2kw) jer su skloni izgaranju?

Ideja mi je bila spojiti nesto na taj mali bojler u cilju da napravim nekakav timer..tipa kad uključim prekidač da onda grije vodu slijedeća 2 ili 3 sata i da se nakon toga opet sam izgasi.

Poslano sa mog Redmi Note 9 Pro koristeći Tapatalk
BoTiA je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2020., 12:54   #128
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,525
Ako ti ne treba mjerenje potrošnje onda je lako,
samo se doda relej / sklopnik pa preko njih možeš ukapčati šta ti srce zaželi.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2020., 16:14   #129
mamikulcic
Premium
 
Datum registracije: Mar 2019
Lokacija: Ljubešćica
Postovi: 154
Citiraj:
Autor BoTiA Pregled postova
Ako sam dobro procitao, ove pametne prekidače se ne isplati stavljati na veca trošila, tipa kuhinjski bojler (2kw) jer su skloni izgaranju?

Ideja mi je bila spojiti nesto na taj mali bojler u cilju da napravim nekakav timer..tipa kad uključim prekidač da onda grije vodu slijedeća 2 ili 3 sata i da se nakon toga opet sam izgasi.

Poslano sa mog Redmi Note 9 Pro koristeći Tapatalk
Baš sam nedavno ja nešto tako slagao. Sonoff uključuje/isključuje relej a na relej možeš staviti što želiš. Ako je neki veći potrošač onda relej zamijeniš sklopnikom.
mamikulcic je online   Reply With Quote
Staro 26.12.2020., 20:45   #130
BoTiA
Registered User
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 138
Da li moze malo vise detalja i neki link za taj relej i link na sonnof koji ima vremensko iskljucivanje?

Poslano sa mog Redmi Note 9 Pro koristeći Tapatalk
BoTiA je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 26.12.2020., 22:15   #131
mamikulcic
Premium
 
Datum registracije: Mar 2019
Lokacija: Ljubešćica
Postovi: 154
Sonoff
https://www.banggood.com/SONOFF-BASI...N&rmmds=search

Podnožje releja
https://www.ad-electronic.hr/index.p...953275-detalji

Relej
https://www.ad-electronic.hr/index.p...814043-detalji

Linkovi su informativni.
Sonoff preko ewelink aplikacije ima mogućnost postavljanja timera, akcija i slično a možeš i ubaciti Tasmotu i onda su mogućnosti puno veće...
Sonoff aktivira relej a na relej onda možeš staviti napajanje nekom većem potrošaću.
mamikulcic je online   Reply With Quote
Staro 26.12.2020., 22:27   #132
OuttaControl
Premium
Moj komp
 
OuttaControl's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Dalmacija
Postovi: 3,671
Hmm sad sam naletio na:

https://shelly.hr/


Jdoo otvoren u 9. mjesec, vlasnik je Snježana Kundih, po fini, ali cijene su okejish? Malo vece nego službeni shop. Izgleda mi legit samo se nadam da imaju proizvode na skladistu.
Ali se ne navode ko sluzbeni shelly partner na shelly.cloud stranici.


Usporediva sam cijene direktno i skuplje su cca 10% po proizvodu od shelly cloud, ilitiga a direktno od njih

Zadnje izmijenjeno od: OuttaControl. 26.12.2020. u 22:59.
OuttaControl je online   Reply With Quote
Staro 27.12.2020., 21:11   #133
fre@k
Premium
Moj komp
 
fre@k's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: osijek
Postovi: 1,808
Trebao bih jednostavan uredaj za mjerenje temp, ali da su mi temperature prikazane na mobitelu, kad bi imao 3 ili 4 zice za mjerenje vrhunski ali pristajem i na 2 mjerna mjesta samo da nije biber doza

Konkretno radi se o cijevima za grijanje.
__________________


CPU: I5 2500k
GPU: MSI TF 660 OC
MBO: Asrock Z68 PRO3
RAM: 2x4gb G. Skill (1333mhz)
PSU: Seasonic 620W
HDD: SSD 180gb Intel 520 | WD Green 2TB
CASE: CM Elite 370
Ostalo: MX518, Logitech Ultra Flat, DELL U2412M, Hyper 212+



Ako Vam je život tužan, ne brinite! Barem Vam je plaća smiješna
fre@k je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2020., 22:13   #134
tOta
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2006
Lokacija: ...
Postovi: 662
Citiraj:
Autor fre@k Pregled postova
Trebao bih jednostavan uredaj za mjerenje temp, ali da su mi temperature prikazane na mobitelu, kad bi imao 3 ili 4 zice za mjerenje vrhunski ali pristajem i na 2 mjerna mjesta samo da nije biber doza

Konkretno radi se o cijevima za grijanje.
Meni isto treba, za sada sam našao samo Sonoff TH10 ili TH16, bilo bi lakše jedan senzor a više žica za mjerenja...

Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
tOta je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2020., 22:35   #135
fre@k
Premium
Moj komp
 
fre@k's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: osijek
Postovi: 1,808
Najslicnije sto sam nasao su samo za "kuhare"
https://www.amazon.com/Wireless-Remo.../dp/B084L7TC8F
https://thermapen.co.uk/bbq-barbecue...ermometer.html

Kolega ima nesto slicne 4 zice wifi, fino prikazuje grafove, ali mislim da mu je cijena oko 1000kn
__________________


CPU: I5 2500k
GPU: MSI TF 660 OC
MBO: Asrock Z68 PRO3
RAM: 2x4gb G. Skill (1333mhz)
PSU: Seasonic 620W
HDD: SSD 180gb Intel 520 | WD Green 2TB
CASE: CM Elite 370
Ostalo: MX518, Logitech Ultra Flat, DELL U2412M, Hyper 212+



Ako Vam je život tužan, ne brinite! Barem Vam je plaća smiješna
fre@k je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2020., 23:13   #136
daki
amigo
Moj komp
 
daki's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: VG
Postovi: 200
Mozda bi se nesto i moglo sloziti uz Sonoff TH10 i više DS18B20 senzora. DS18B20 se spajaju na sabirnicu pa ih je moguce imati vise na jednoj zici. Treba vidjeti jel Sonoff podrzava takvu konfiguraciju. Ako ne, onda mozda neki custom firmware rijesi tvar.
daki je online   Reply With Quote
Staro 28.12.2020., 09:05   #137
vex
Premium
Moj komp
 
vex's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2003
Lokacija: sl. brod
Postovi: 1,264
Citiraj:
Autor RainZG Pregled postova
Što je bio spojeno gore?
Meni su samo svjetla na njima i u 3 godine nisam imao niti jedan takav slučaj pa bi info bio dobar da izbjegnem potencijalne probleme
To je od frenda, ne znam sve detalje, ali znam da je bilo spojeno 2.1kw kontinuirano . Ne znam koliko dugo. 6mj cca
vex je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2020., 15:04   #138
tOta
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2006
Lokacija: ...
Postovi: 662
Citiraj:
Autor daki Pregled postova
Mozda bi se nesto i moglo sloziti uz Sonoff TH10 i više DS18B20 senzora. DS18B20 se spajaju na sabirnicu pa ih je moguce imati vise na jednoj zici. Treba vidjeti jel Sonoff podrzava takvu konfiguraciju. Ako ne, onda mozda neki custom firmware rijesi tvar.
Ja uopće ne vidim nigdje da eWelink šalje notifikaciju za temperaturu da mogu staviti ako je veća od npr. 90°C.

Kao može se to uraditi preko IFTTT, ali to podržava samo eWelink VIP/Pro verzija koja košta godišnje 10$.

Malo sam tražio dalje pa naletio na Shelly 1PM + dodatak za temperaturu.
Koliko sam shvatio 1PM je smart prekidač, ali ovaj dodatak omogućava i očitavanje temperature. Aplikacija izgleda puno ozbiljnije i bolje od Sonoff-ove, a cijena kompleta dođe jeftinije jer može se čak tri senzora zakačiti na jedan Shelly 1PM.




tOta je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2020., 00:16   #139
BoTiA
Registered User
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 138
NEO Coolcam Smart Plug WiFi Socket 3680W 16A Power Energy Monitoring Timer Switch EU Outlet Voice Control by Alexa Google
https://a.aliexpress.com/_mNwNK4h

Da li bi ovo mogao koristiti za kontrolu kuhinjskog bojlera, Pise da je 16A, znaci trebalo bi raditi...


Poslano sa mog Redmi Note 9 Pro koristeći Tapatalk
BoTiA je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2020., 01:13   #140
OuttaControl
Premium
Moj komp
 
OuttaControl's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Dalmacija
Postovi: 3,671
Koliko virujes random brendu sa aliex-a Meni je tplink zadimio... na TA pec na 3500W
I shelly ima te uticnice no 10A ili ti cca 2400W ali kažu ljudi da su ok i "legit brand" pa sad...
OuttaControl je online   Reply With Quote
Staro 29.12.2020., 08:42   #141
mann
Premium
 
mann's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,815
Da se mene pita ja sam skloniji neo nego mnogim kineskim igračkama. Neo ima cijelu gamu Smart home, nisu pali s Marsa jučer kao pol ali-a. Znam ekipu koja je veći dio kuće na neu radila.

Od kvalitetnijih stvari meni prihvatljivo je qubino, aeotec ili osnovni bauhaus intertechno ali sve to zahtjeva gateway koji odrađuje on/off (pamet). Ja bojler dnevno kontroliram na osnovnom intertechno iz bauhausa. https://www.intertechno.at/product-p...-powerschalter

Sent using Tapatalk
mann je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2020., 11:23   #142
BoTiA
Registered User
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 138
Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
Koliko virujes random brendu sa aliex-a Meni je tplink zadimio... na TA pec na 3500W
I shelly ima te uticnice no 10A ili ti cca 2400W ali kažu ljudi da su ok i "legit brand" pa sad...
https://shelly.hr/web-trgovina/plug-...shelly-plug-s/

Na ovo mislis?

Bojler je 2000W ...

Poslano sa mog Redmi Note 9 Pro koristeći Tapatalk
BoTiA je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2020., 12:46   #143
OuttaControl
Premium
Moj komp
 
OuttaControl's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Dalmacija
Postovi: 3,671
Pa da, sigurno je pouzdanije od. ovog s AliEx, oni znanu napuhati brojke.
Uzmes il to il sto kolega spominje il neki malo "cijenjeni" brend. Bolje da crkne uredjaj nego da se zaoali kuca

A isto tako kinez ti mrtvo ladno ugasi servere za aplikaciju i onda imas običnu uticnicu , u slučaju npr shellya imas podrzanu integraciju sa svim živim open source alternativama.
EDIT: Aha sad vidim da radi sa Tuyom ovaj plug, to je ok.

Samo da znas shelly ima jako jako jako sporu dostavu. Neznam kakav je taj shelly.hr ja sam naručio preko shelly.cloud.
Napomena narucio 30.11, jos ni traga ni glasa. Doduse glasa je bilo ispricali su se dva puta da kasni, samoinicijativno.


Evo danas su mi shippali, točno misec dana iza Zanimljivo je da sam dobio hrvatski tracking number.

Zadnje izmijenjeno od: OuttaControl. 30.12.2020. u 17:19.
OuttaControl je online   Reply With Quote
Staro 31.12.2020., 19:58   #144
fre@k
Premium
Moj komp
 
fre@k's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: osijek
Postovi: 1,808
Citiraj:
Autor tOta Pregled postova
Ja uopće ne vidim nigdje da eWelink šalje notifikaciju za temperaturu da mogu staviti ako je veća od npr. 90°C.

Kao može se to uraditi preko IFTTT, ali to podržava samo eWelink VIP/Pro verzija koja košta godišnje 10$.

Malo sam tražio dalje pa naletio na Shelly 1PM + dodatak za temperaturu.
Koliko sam shvatio 1PM je smart prekidač, ali ovaj dodatak omogućava i očitavanje temperature. Aplikacija izgleda puno ozbiljnije i bolje od Sonoff-ove, a cijena kompleta dođe jeftinije jer može se čak tri senzora zakačiti na jedan Shelly 1PM.





Malo sam okrenuo pricu i vidim da za arduino i blynk ima hrpa toga gdje su ljudi to vec malo razradili

https://www.hackster.io/Rom3oDelta7/...mometer-0c7e7b

https://hackaday.io/project/27913-ec...heating-system

Gotovo rijesenje bi bilo inkbird, namjenjen je za meso pa stoga i nesto kvalittnije "pipalice" ima. Mislim da cu gonji prvi link pokusat prekopirati ali meni treba za mjeriti vodu u cijevima pa vjerujem da bi se dalo sloziti za cca 200-injak kn

https://www.amazon.com/Inkbird-Therm.../dp/B07XNTJKY4
__________________


CPU: I5 2500k
GPU: MSI TF 660 OC
MBO: Asrock Z68 PRO3
RAM: 2x4gb G. Skill (1333mhz)
PSU: Seasonic 620W
HDD: SSD 180gb Intel 520 | WD Green 2TB
CASE: CM Elite 370
Ostalo: MX518, Logitech Ultra Flat, DELL U2412M, Hyper 212+



Ako Vam je život tužan, ne brinite! Barem Vam je plaća smiješna
fre@k je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2021., 12:01   #145
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 1,983
Pozz,

Evo ljudovi,sigurno imate većeg iskustva nego ja pa da priupitam i objasnim situaciju ...

Uzeo iz lidla gateway,2x senzor,2x utičnica ...

Spojio to lijepo po opisu u manualu (prvi put da sam čitao manual prije ukapčanja) ...

Gateway spojen na mrežu,vidi se u lidl home-u ...

Senzor spojen na gateway, vidi se u lidl home-u ...

Utičnica spojena na gateway, vidi se u lidl home-u ...

E sad,složim "SMART" --> "AUTOMATION" ...

Gdje sam stavio da "kada senzor ima motion detection (pokret)" se upali utičnica ...

Na utičnicu sam stavio 15 sec (neznam zašto ona radi 1.15, minutu i 15 sec) ...

Sad ona se upali i trebala bi se ugasiti nakon 15 sec (1.15 u ovom slučaju), no ona nekada radi 3 minute,nekada 5,nekada tu minutu,a nekada se uopće ne upali (pali led traku) ...

Što je krivo podešeno ...

Sve je na stolu na pola metra/metar jedno od drugoga ...

Thx
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2021., 12:24   #146
RainZG
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 361
Pametni prekidaci, senzori i hub: Sonoff, Shelly, Aqara itd.

Motio senzor ti radi na principu da detekrira pokrete, vjerovatno je stvar u tome da ti detektira vise od jednog pokreta, tj detektira pokret svakih xy sekundi i radi toga produzuje vrijeme rada uticnice
RainZG je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2021., 12:43   #147
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 1,983
Ali stvar je u tome da nekada uopće ne odradi,sad i to mi je pitanje ..

Jer ovo bi trebalo služiti za svjetlo na jednom stubištu do izlaznih vrata,nemam opciju za prekidač i spajanje na trenutnu rasvjetu,a isto tako niti mogu razvlačiti struju za pametne žarulje ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2021., 00:13   #148
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,525
Mislim da ti je tu jednostavnije staviti gotovo svjetlo / reflektor s pir senzorom.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2021., 08:01   #149
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 1,983
@nikky e sad jednostavnost ... :-) (da se bar ne bavim s time) ...

Htio sam povezati još neke dijelove s time ... ovo je trebao biti testni dio ...

Skužio sam između ostaloga da je delay cca 15-tak sekundi dok ja okinem senzor i dok se utičnica upali ...

Između ostaloga, i dok nikoga nema svjetlo se upali i gori (koliko neznam,nisam pratio) ... Skužio naime da preko noći kad prođem pored radione,da je traka upaljena, a ja nisam bio tamo cca 2-3 sata prije ...

i dalje primam savjete i pomoć ... :-)
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2021., 09:28   #150
SPLiFF
škafiškafnjak
Moj komp
 
SPLiFF's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,533
To je novo na tržištu, sumnjam da netko već ima iskustva baš s tom opremom.
Trebalo bi taj senzor pokreta provjeriti recimo u node-red pa vidjeti kad točno okida i koliko dugo, te procijeniti koja mu je osjetljivost. Da li senzor pali i kad je prostorija dovoljno osvijetljena?
Baš mi treba jedan senzor, zaletit ću se do Lidla pa ću javiti ovdje ako saznam nešto korisno.

Mislim da je Nikky u pravu. Ili staviš gotovo svjetlo sa senzorom na kojem obično možeš podešavati osjetljivost i trajanje osvjetljenja ili koristiš napredniji home automation sustav pa si podesiš točno kako želiš, pogotovo ako planiraš ubaciti još toga.

E da, ovo što si primijetio da umjesto 15 sekundi svjetlo radi 1:15 - moja pretpostavka - senzor pokreta se ponaša kao sklopka, tvoj vjerojatno nakon detekcije pokreta 1 minutu drži "sklopku zatvorenu", kad prođe ta minuta bez dodatnih pokreta onda ti aplikacija drži uključeno svjetlo još 15 sekundi koje si ti podesio.

A što se tiče delaya to mora biti do gatewaya.
Koristio sam Ikea gateway jedno kratko vrijeme, brzo mi je dopizdio baš zbog takve nepouzdanosti, mada sam čuo da su kasnije ispravili te greške i da sad radi bolje.
SPLiFF je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na