Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 23.08.2020., 18:00   #121
p3r02d3r0
Premium
Moj komp
 
p3r02d3r0's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: Zagreb, Voltino
Postovi: 265
Ma ne, sasvim je ok. Mislio sam da je u pitanju neka anomalija obzirom da sam kod nekih vidio takve brzine. Za 180 kn, 400 gigi i (trenutnih) 46/31 ja zadovoljan.

Optika bi naravno bila bolja, ali ova zgrada nema niti može imati ništa drugo doli ADSL odnosno ovakvog interneta.

Hvala još jednom!
p3r02d3r0 je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2020., 12:57   #122
1v@n
The mighty pirate
Moj komp
 
1v@n's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: London
Postovi: 7,792
Je li itko probao Gigabox izvan HR? Radi li u roamingu?

Selim van uskoro, a imam ugovor do 7. mjeseca 2021.
Ako radi vani (UK), nosim ga sa sobom. Ako ne radi, onda moram nać ovdje nekog da preuzme ugovor i karticu s routerom.

EDIT:
Stigao kratak odgovor:
Usluga je namijenjena za korištenje unutar RH

Eto, tražim onda nekog da od idućeg mjeseca preuzme ugovor, ako postoje zainteresirani.
149 kn za 200 GB
Router i kartica
__________________

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
OS: Windows 10 Pro x64

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 07.10.2020. u 13:31.
1v@n je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 07.10.2020., 14:16   #123
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 7,529
Imaš foru, ako ti nemogu isporučiti uslugu na drugoj adresi, da možeš raskinuti ugovor. Ja sam prije 2 godine tako raskinuo Amis optiku bez problema.

E sad, neznam kako ide za mobilne priključke. Provjeri kakve su ti opcije.
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2020., 19:31   #124
sharkri
Premium
Moj komp
 
sharkri's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 584
Kakva je situacija sa hibrid box od t-koma, odnosno kakve su brzine tu, pretpostavljam da se tu kombinira fixna linija i mobilna linija, dali kod mobilne ide max ili je limitirana na neku brzinu.
__________________
Sig-5 redova normalne veličine max
sharkri je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2020., 19:41   #125
FitzTN
Premium
Moj komp
 
FitzTN's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Samobor, HR
Postovi: 1,444
Pa u opisu usluge piše da je to ubrzanje do 30Mbits
FitzTN je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2020., 20:22   #126
sharkri
Premium
Moj komp
 
sharkri's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 584
Citiraj:
Autor FitzTN Pregled postova
Pa u opisu usluge piše da je to ubrzanje do 30Mbits
Znači, 30 + ono što ti parica daje, pa to izađe više, ili 30 sve skupa.
__________________
Sig-5 redova normalne veličine max
sharkri je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2020., 20:36   #127
MadBoY
MadModerator
Moj komp
 
MadBoY's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2002
Lokacija: N/A
Postovi: 5,102
Koliko znam ne ide to u isto vrijeme, već prvih 100 GB ide preko 4G, a nakon tog limita ide preko normalne DSL veze.
__________________
skupi-dupi-du, skupi-dupi-du, pam pam... pf
MadBoY je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2020., 21:22   #128
silver_tip
Registered User
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,771
Hibridbox vam daje brzinu do 30Mbps. Dakle vrlo je vazno sa kojom brzinom ukljucujete tu uslugu.
Ako je parica 10/1, nakon sto se potrosi 100GB prometa putem 4G mreze, brzina se vraca na 10/1Mbps.
Recimo da imate VDSL2 preko t-coma i brzina je max oko 20Mbps, sa hibridboxom ce se povecati sveukupno na 30Mbps.

Opet nakon potrosenih 100GB putem 4G mreze, brzina se vraca na 20Mbps.
Nadalje, ne trosi se veza jedna pa druga tj. ne trosi se prvo 4G promet pa onda fixna veza sta je vec koji paket nego router radi tako da vam moze raditi
solo samo za sebe iskljucivo fixna veza.., bez zice u routeru makar imali jos prometa od tih 100GB - internet nece raditi.

Veza radi na principu da ako je sav 4G promet potrosen, ide preko fixne veze iskljucivo no ako niste jos potrosili sav 4G promet tj. imate ga na raspolaganju
onda se router spaja na t-comov bonding server i sa tog servera vuce jednu vezu koja se dobila "zdruzivanjem obje linije" na samom serveru.

Sto se tice samog prioriteta mreze kako ce se koja linija tamo na serveru upogoniti i sa koje ce vise vuci, slozeno je tako da se prvo vuce fixna brzina pa tek
onda do 30Mbps vuce 4G promet. Dakle onaj tko ima max fixnu brzinu 4 ili 10 Mbps ce prije potrositi tih 100GB od onoga koji ima fixnu recimo 15Mbps !

Napominjem jos jednom, vrlo je vazno kod ugovaranja ovog povecanja brzine da dobro pazite i strogo zahtjevate povecanja sa trenutnog paketa koji koristite !
Znalo se desiti da korisnik ima VDSL 10/1Mbps, zatrazi povecanje do 30Mbps a t-com ga vrne na ADSL paricu od 4Mbps i da mu hibridbox i korisnik ima 30Mbps no
kada potrosi, shvati da je sada na ADSL-u sa 4Mbps !! Zakonski cisto jer dobijete brzinu do 30Mbps jel... a vasa 10/1 bolja VDSL parica ode negdje drugdje gdje je
potrebnija a njima dobro dodje da iskoriste staru 4Mbps, u svakom slucaju ako strogo napomenete da ni u slucaju vam ne mjenjaju pocetni paket i paricu - onda nece.

Kolega je uspio raskinuti ugovor sa njima bez penala bas radi "te sitnice" jer je HAKOM rekao da je to "siva zona" gdje je korisnik dobio bolju i zahtjevanu brzinu ali
da se isti nije smio izmjestiti sa ugovorom dodjeljene mu infrastrukture osim ako sam nije dao privolu za to a nije...

edit: ono sto sam predvidio jer su to promjenili je:

Kada se potrosi sav promet sa 4G veze i dalje je moguce sa iste dobiti 5Mbps za download i 2Mbps sa upload.
Dakle tko ima osnovnu brzinu 10Mbps i surfa ukupnom brzinom do 30Mbps, kada iscuri 100Gb prometa ima 10+5Mbps za download. To bi vajalo provjeriti jer onaj prvi slucaj sam 1000% siguran, isprobao.
Ovu promjenu nisam isprobao jer vise linija nije aktivna no vidim da su promjenjeni uvjetr usluge hibridboxa pa sukladno sto tamo tocno pise, tako bi trebalo bit, osnovna +5Mbps !

https://www.hrvatskitelekom.hr/Resou...d=9956&rType=2

Zadnje izmijenjeno od: silver_tip. 11.10.2020. u 02:42. Razlog: nadopuna
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2020., 12:05   #129
sharkri
Premium
Moj komp
 
sharkri's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 584
U tarifi Unlimited kod t-coma, koliki je promet tu uključen, po kojoj brzini, je to 300GB po max brzini pa nakon potrošenih 300GB ta brzina padne na neki minimum, ili je to 1TB po max dok ne potrošiš sav promet.
__________________
Sig-5 redova normalne veličine max
sharkri je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2020., 14:21   #130
zupy
Premium
 
zupy's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Priko Klisa
Postovi: 808
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Hibridbox vam daje brzinu do 30Mbps. Dakle vrlo je vazno sa kojom brzinom ukljucujete tu uslugu.
Ako je parica 10/1, nakon sto se potrosi 100GB prometa putem 4G mreze, brzina se vraca na 10/1Mbps.
Recimo da imate VDSL2 preko t-coma i brzina je max oko 20Mbps, sa hibridboxom ce se povecati sveukupno na 30Mbps.

Opet nakon potrosenih 100GB putem 4G mreze, brzina se vraca na 20Mbps.
Nadalje, ne trosi se veza jedna pa druga tj. ne trosi se prvo 4G promet pa onda fixna veza sta je vec koji paket nego router radi tako da vam moze raditi
solo samo za sebe iskljucivo fixna veza.., bez zice u routeru makar imali jos prometa od tih 100GB - internet nece raditi.

Veza radi na principu da ako je sav 4G promet potrosen, ide preko fixne veze iskljucivo no ako niste jos potrosili sav 4G promet tj. imate ga na raspolaganju
onda se router spaja na t-comov bonding server i sa tog servera vuce jednu vezu koja se dobila "zdruzivanjem obje linije" na samom serveru.

Sto se tice samog prioriteta mreze kako ce se koja linija tamo na serveru upogoniti i sa koje ce vise vuci, slozeno je tako da se prvo vuce fixna brzina pa tek
onda do 30Mbps vuce 4G promet. Dakle onaj tko ima max fixnu brzinu 4 ili 10 Mbps ce prije potrositi tih 100GB od onoga koji ima fixnu recimo 15Mbps !

Napominjem jos jednom, vrlo je vazno kod ugovaranja ovog povecanja brzine da dobro pazite i strogo zahtjevate povecanja sa trenutnog paketa koji koristite !
Znalo se desiti da korisnik ima VDSL 10/1Mbps, zatrazi povecanje do 30Mbps a t-com ga vrne na ADSL paricu od 4Mbps i da mu hibridbox i korisnik ima 30Mbps no
kada potrosi, shvati da je sada na ADSL-u sa 4Mbps !! Zakonski cisto jer dobijete brzinu do 30Mbps jel... a vasa 10/1 bolja VDSL parica ode negdje drugdje gdje je
potrebnija a njima dobro dodje da iskoriste staru 4Mbps, u svakom slucaju ako strogo napomenete da ni u slucaju vam ne mjenjaju pocetni paket i paricu - onda nece.

Kolega je uspio raskinuti ugovor sa njima bez penala bas radi "te sitnice" jer je HAKOM rekao da je to "siva zona" gdje je korisnik dobio bolju i zahtjevanu brzinu ali
da se isti nije smio izmjestiti sa ugovorom dodjeljene mu infrastrukture osim ako sam nije dao privolu za to a nije...

edit: ono sto sam predvidio jer su to promjenili je:

Kada se potrosi sav promet sa 4G veze i dalje je moguce sa iste dobiti 5Mbps za download i 2Mbps sa upload.
Dakle tko ima osnovnu brzinu 10Mbps i surfa ukupnom brzinom do 30Mbps, kada iscuri 100Gb prometa ima 10+5Mbps za download. To bi vajalo provjeriti jer onaj prvi slucaj sam 1000% siguran, isprobao.
Ovu promjenu nisam isprobao jer vise linija nije aktivna no vidim da su promjenjeni uvjetr usluge hibridboxa pa sukladno sto tamo tocno pise, tako bi trebalo bit, osnovna +5Mbps !

https://www.hrvatskitelekom.hr/Resou...d=9956&rType=2

Nije baš sve ovako po novom:
1. digli su brzine -ode i do 50-tak (neki su i više od ovog prijavljivali - sve ovisi o položaju i opterećenju odašiljača)
2. Po novom i nakon 100gb ostaje 4g radit i trebao bi imati adsl + 4 sa odašiljača - ja dobijam u kompletu oko 7mbita.


Edit nisam čitao do kraja a vidim da si se već ispravio.
zupy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 12.10.2020., 16:42   #131
johnsmith
Premium
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: vž
Postovi: 1,065
@zupy jel se i na uploadu vidi išta? Jer pise do max 5/2 s 4G pa racunam ako digne DL valjda i nesto za UL isto doda

Jel se može nažicati javna adresa?
johnsmith je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2020., 17:23   #132
silver_tip
Registered User
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,771
Citiraj:
Autor zupy Pregled postova
1. digli su brzine -ode i do 50-tak
Sto je zapravo "lose" jer prije ispucas tih 100GB i onda te mame, vuku da ukljucis "Dodatna opcija Hibridbox 100 GB" i naravno platis.
Citiraj:
Autor zupy Pregled postova
2. Po novom i nakon 100gb ostaje 4g radit
To je dobro no zasto imas samo 4Mbps sa odasiljaca ako daju 5Mbps prema uvjetima koristenja ? Trebao bi imati minimalno 9Mbps a ne 7Mbps.
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2020., 20:08   #133
johnsmith
Premium
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: vž
Postovi: 1,065
Pise do max 5/2 znaci sve više od 0 je prihvatljivo
johnsmith je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2020., 20:31   #134
silver_tip
Registered User
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,771
Citiraj:
Autor johnsmith Pregled postova
sve više od 0 je prihvatljivo
Pa dobro, istina... prije nije bilo nista, solo fixna kad iscuri 100GB.
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2020., 22:15   #135
johnsmith
Premium
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: vž
Postovi: 1,065
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Pa dobro, istina... prije nije bilo nista, solo fixna kad iscuri 100GB.
Izgleda da jos uvijek je, jer ljudi iz prve ruke govorili nakon 100gb dsl samo a ja triput procital taj paragraf uvjeta i jasno pise *uvijek* rade dsl i 4g *skupa* - maxadsl tema
johnsmith je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2020., 22:30   #136
silver_tip
Registered User
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,771
Citiraj:
Autor johnsmith Pregled postova
Izgleda da jos uvijek je, jer ljudi iz prve ruke govorili nakon 100gb dsl samo
Lako moguce da stari korisnici imaju tako a noviji koji su to uzeli nakon promjene tih uvjeta imaju dodatno tih do 5Mbps jer evo ti gore primjer da covjek ima povecanu brzinu.
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2020., 11:29   #137
zupy
Premium
 
zupy's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Priko Klisa
Postovi: 808
Tesirao sam krajem 8-og i ja "stari korisnik" dobijam 7/2
https://satelitskiforum.com/sf/index...3569&pageNo=13


Ako testiran odvojeno dobijam 4 na ADSL-u a 5 na 4g - zašto samo 7 to ni baba Vanga nebi mogla znat (i drugi su tako prijavljivali).



Citiraj:
Jel se može nažicati javna adresa?
U mene je od početka i radi bez problema.




Inače ja sam malo "poškopio" ostale korisnike koji mi nisu bitni i ostavio im adsl za konekciju preko Bonding User Filter Liste pa ostane nešto i za "Tatu"
zupy je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2020., 00:45   #138
zuti14
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Hvar
Postovi: 88
Pozz ekipa kako stalno putujem a ljeti radim sezonu. U potrazi sam za internetom..... Pa me zanima ovaj gigabox. Kako ste vi zadovoljni te dal se isplati uzet to?
zuti14 je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2020., 06:28   #139
kopija
DIY DILETANT
 
kopija's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Čistilište
Postovi: 2,041
Meni je nakon potrošenih 100giga brzina 8/2.5, bez 4g 4/0.5.

Tak da taj gigabox više ne mrzim ko prije.
Mislim da budu uskoro i 100gb limit malo podebljali zbog pritiska konkurencije.
kopija je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2020., 10:54   #140
johnsmith
Premium
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: vž
Postovi: 1,065
Citiraj:
Autor kopija Pregled postova
Meni je nakon potrošenih 100giga brzina 8/2.5, bez 4g 4/0.5.

Tak da taj gigabox više ne mrzim ko prije.
Mislim da budu uskoro i 100gb limit malo podebljali zbog pritiska konkurencije.
Hm, mislim da si pobrko hibrid i giga
johnsmith je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2020., 11:15   #141
OuttaControl
Premium
Moj komp
 
OuttaControl's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Dalmacija
Postovi: 3,674
Ja an gigaboxu imam 400gb po full...
OuttaControl je online   Reply With Quote
Staro 02.11.2020., 12:00   #142
xlr
49%winner
Moj komp
 
xlr's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PU
Postovi: 6,698
Nekih 10mj sam na gigaboxu, od toga 7-8mj ga koristim i poslovno. "Prezivio" sam i turisticku sezonu, nisam imao problema s netom i zagusenjima (Pula, ~1km od centra). Vrlo mi je bitan net za posao i tu bi vec bilo problema kad bi nesto stekalo. Uslugu kao takvu i na mojoj lokaciji mogu ocijeniti kao bez greske. Brzina i ponasanje mreze je potpuno drugi par rukava i najvise ovisi o tvojoj lokaciji.

Parsto m dalje imam brzine 200+ mbps i B7 band. Doma nazalost samo 30-60mbps, ali stabilnih tako da se ne sekiram ni najmanje. Investirao sam u ruter (B715) i nemam iskustava s HT uredjajima.

400GB paket, od toga realno uspijem spiskati oko 300-350GB pa nemam pojma kako se ponasa kad ostanem bez prometa.
__________________
Keep calm and fastboot oem unlock.
xlr je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2020., 17:22   #143
sale001
Premium
Moj komp
 
sale001's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Sk
Postovi: 273
Planiram prijeći sa Pokućnog na Gigabox. Imam Zte mf286 pa me zanima što treba promijeniti da bi ruter radio. Samo APN, ili još nešto?
sale001 je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2020., 17:25   #144
selk
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: Garešnica
Postovi: 194
Citiraj:
Autor sale001 Pregled postova
Planiram prijeći sa Pokućnog na Gigabox. Imam Zte mf286 pa me zanima što treba promijeniti da bi ruter radio. Samo APN, ili još nešto?
Mislim da čim staviš karticu u njega da bude auto povukao podatke, ako ne onda ručno promijenis samo APN.
selk je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2020., 17:40   #145
sale001
Premium
Moj komp
 
sale001's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Sk
Postovi: 273
Ok, hvala na informaciji.
sale001 je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2020., 17:43   #146
xlr
49%winner
Moj komp
 
xlr's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PU
Postovi: 6,698
Imam ruter sa finskim firmwareom i nije mi prepoznao gigabox karticu/apn - morao sam ga rucno ubaciti i aktivirari. I to je bilo sve sto sam morao napraviti da usluga proradi.

Hr ruteri mozda u sebi vec budu imali preloadane potrebne apn-ove

Trebat ce ti internet.ht.hr apn ako nema.
__________________
Keep calm and fastboot oem unlock.
xlr je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2020., 17:44   #147
sale001
Premium
Moj komp
 
sale001's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Sk
Postovi: 273
Hvala ti, zapišem si za svaki slučaj. 👍
sale001 je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2020., 20:50   #148
adaksinjo
Premium
Moj komp
 
adaksinjo's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2011
Lokacija: Virje
Postovi: 516
kak imate 400gb? kod mene je ugovor na 2 godine, standardnih 100gb+ opcija 200gb.
adaksinjo je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2020., 21:35   #149
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 1,007
Citiraj:
Autor adaksinjo Pregled postova
kak imate 400gb? kod mene je ugovor na 2 godine, standardnih 100gb+ opcija 200gb.
400gb uz magentu. 300 gb standard.
axo je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2020., 21:35   #150
sale001
Premium
Moj komp
 
sale001's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Sk
Postovi: 273
Sa Ht stranice: "Magenta 1 korisnici dobivaju po 4G brzini prvih 400 GB, a oni koji to nisu prvih 300 GB. Nakon toga i jedni i drugi imaju internet neograničeno po brzini do 4/1 Mbit/s."

Malo zakasnio, heh.
sale001 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na