Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 04.11.2021., 23:01   #11641
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,522
Ostavi kako je.
U vezi prije - sada, dovoljno da ti je susjed na istom tk kabelu uzeo / dobio brži net ... promjenjena situacija.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2021., 20:12   #11642
Bruno_Rv
Premium
 
Bruno_Rv's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Rovinj
Postovi: 6,946
Tako je. Ja sam na iskonu prije brdo godina na poslu imao skoro 60mbit/10mbit. Sada je 30/6 i čekam optiku, službeno je link degradirao, nesluzbeno, zakačilo se jos par korisnika
__________________

Case: Gigabyte GZ-X4 Black/Red
Mbo: Asrock AB350M-HDV
Cpu: AMD Ryzen 1300X
Ram: 1x8gb Cricial DDR4
Gpu: Gigybate GTX 1060 3gb
Hdd1: 1X Samsung NVME 240GB
Hdd2: 1X WD Black 1TB/7200/64mb
Drive: Asus DVD-RW DRW24B3ST
Psu: Corsair 620W HX620
Mon: Benq 24" FullHD
OS: WIN 10 PRO
Ostalo:
-vent Scythe Gentle Typhooon 1150rpm (ispuh)
-miš Logitech MX500
-TV Hisense H55A7100F



Model: Samsung NP300E5X-A03RS
Cpu: Intel Pentium B940 Sandy Bridge
Ram: 1X4GB Samsung DDR3 1333
Gpu:Intel HD2000
Hdd:1X 500gb Samsung 7200
OS: Windows XP SP3//Windows 7 Ultimate x32



Prisilno privikavanje na ČŠŽĐĆ na tipkovnici u tijeku.....
Bruno_Rv je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2021., 12:57   #11643
bloodlike
Premium
Moj komp
 
bloodlike's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: OS
Postovi: 215
Smiješni, rekli doći instalirati optiku u 11mj zovem sada kažu 6 mj sl godine... Pričam sa Srbima što peremo online oni većinom svi imaju već optikum uz to naravno i manje pingove na recimo njemačkim serverima. E moj t com kakam vam se po glavi. Lp
bloodlike je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2021., 13:49   #11644
nikoss
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2017
Lokacija: zagreb
Postovi: 39
Citiraj:
Autor bloodlike Pregled postova
Smiješni, rekli doći instalirati optiku u 11mj zovem sada kažu 6 mj sl godine... Pričam sa Srbima što peremo online oni većinom svi imaju već optikum uz to naravno i manje pingove na recimo njemačkim serverima. E moj t com kakam vam se po glavi. Lp
Meni optika iznad ulaznih vrata od stana pa cekam vec 3 mjeseca da dodu spojiti. Jutros rekli doci u 9 i nema ih. Uzas su. Lokacija zagreb.

Poslano sa mog M2003J15SC koristeći Tapatalk
nikoss je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2021., 16:36   #11645
Dr. Strange
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2020
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 464
Citiraj:
Autor nikoss Pregled postova
Meni optika iznad ulaznih vrata od stana pa cekam vec 3 mjeseca da dodu spojiti. Jutros rekli doci u 9 i nema ih. Uzas su. Lokacija zagreb.

Poslano sa mog M2003J15SC koristeći Tapatalk
Ja sam čekao 8 mjeseci da obave zadnji dio posla, znači od onog malog ormarića pred ulazom pa do routera u kući, šta reći više....
Dr. Strange je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2021., 23:19   #11646
johnsmith
Premium
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: vž
Postovi: 1,064
Šaljivđije iz HTa mjenjaju Hibridbox uslugu. Paket prometa prvi sad iznosi 200GB ali nakon potrošnje se brzina vraća na paricu ako se ne uzme sljedeći 100GB paket
johnsmith je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2021., 23:28   #11647
Warrior
Premium
Moj komp
 
Warrior's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 670
Citiraj:
Autor johnsmith Pregled postova
Šaljivđije iz HTa mjenjaju Hibridbox uslugu. Paket prometa prvi sad iznosi 200GB ali nakon potrošnje se brzina vraća na paricu ako se ne uzme sljedeći 100GB paket
Ja sam na Hibridboxu odavno na parici jer preko nje imam 16Mbps, a ako ukljucim hibridni mod, onda mi brzina pada na 8Mbps. Tako da sam izvadio SIM karticu i surfam preko bakra. Toliko o tome...

Poslano sa mog Samsung S9+ koristeći Tapatalk
__________________
Everything is sooooo slow... Why? Oh, why?
Warrior je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2021., 10:41   #11648
Nick7
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2004
Lokacija: Velika Gorica
Postovi: 1,312
Citiraj:
Autor bloodlike Pregled postova
Smiješni, rekli doći instalirati optiku u 11mj zovem sada kažu 6 mj sl godine... Pričam sa Srbima što peremo online oni većinom svi imaju već optikum uz to naravno i manje pingove na recimo njemačkim serverima. E moj t com kakam vam se po glavi. Lp
Centar Velike Gorice.
Prosle godine su spojili sve, osim jednog dijela u centru.
Tad su rekli da ce biti osmi-deveti mjesec prosle godine. Pa produzili na 11, pa prebacili na 2. ove godine. Pa prebacili na 6. ove godine. Pa prebacili na 10-i ove godine. Pa sad zadnje, 4-i mjesec iduce godine.....
Fun, fun, fun.....

A navodno sve zbog gradjevinskih papira, koji su ocito nekome se zaljepili na dno ladice.
__________________
Idiocracy. Kad satira postaje stvarnost.
Nick7 je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2021., 12:13   #11649
Warrior
Premium
Moj komp
 
Warrior's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 670
Citiraj:
Autor Nick7 Pregled postova
Centar Velike Gorice.

Prosle godine su spojili sve, osim jednog dijela u centru.

Tad su rekli da ce biti osmi-deveti mjesec prosle godine. Pa produzili na 11, pa prebacili na 2. ove godine. Pa prebacili na 6. ove godine. Pa prebacili na 10-i ove godine. Pa sad zadnje, 4-i mjesec iduce godine.....

Fun, fun, fun.....



A navodno sve zbog gradjevinskih papira, koji su ocito nekome se zaljepili na dno ladice.
Ja sam u okolici Velike Gorice. Napokon mi dovukli optiku do kuće, smotali ju na fasadu i rekli prikapčanje do 05.11.2021. Mislio sam da je to to, najgori dio građevinskih radova gotov, optika povučena direktno od mene do centrale.
Kad ono čudo, da bi me spojili, treba proširiti kapacitet centrale i na to se čeeeeka. Tako da i ja čeeeekam. Do kada? Kažu do kraja godine. Vidjet ćemo.

Poslano sa mog Samsung S9+ koristeći Tapatalk
__________________
Everything is sooooo slow... Why? Oh, why?
Warrior je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2021., 18:55   #11650
quazar912
Premium
 
quazar912's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: north-northwest
Postovi: 1,046
Vi u VG bar znate da će biti.

Mi na 30 km od vas ni nemamo u planu optiku.
Patimo se sa 30/7 dok neki u mojoj okolini nemaju ni stabilni osnovni paket 4/0,5 u 30tim godinama 21. stoljeća.
__________________
...and fly...
quazar912 je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2021., 20:59   #11651
kopija
DIY DILETANT
 
kopija's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Čistilište
Postovi: 2,058
Mislim da pokušavaju pokriti što veći broj korisnika na optiku ali samo "na papiru". Masovno objavljuju namjere gradnje sa datumom završetka projekta "do kraja 2023" ili još kasnije.
Pretpostavljam da bi obeshrabrili konkurenciju da krene sa svojim projektima na tim područjima.
Ameri to zovu "land grab".
A1 je npr. u roku od 3 mjeseca pokrio cijeli sjeverni Črnomerec iako im je u namjeri gradnje pisalo "do kraja 2022".
Da ne govorim o tome da su u biti bili prvi koji su krenuli u svjetlovodizaciju područja sa obiteljskim kućama krajem 2018-e i time prisilio Tcom da stane s FTTC i krene s FTTH do kućanstava.
kopija je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2021., 22:45   #11652
okarm
Premium
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 646
Citiraj:
Autor kopija Pregled postova
Mislim da pokušavaju pokriti što veći broj korisnika na optiku ali samo "na papiru".
Ne, nego nema tehnicara koji bi odradili sva ta ukljucenja u nekom brzom roku. nit njihovih, nit vanjskih..
okarm je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2021., 23:22   #11653
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,522
Normalno da nema kad bagra neće da normalno zaposli koliko realno treba, sve prebacuju na vanjske ... najvažnije je pobrati šta više love, potrošiti min. a ostalo prosljediti gazdama u DE / AT
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2021., 23:26   #11654
Warrior
Premium
Moj komp
 
Warrior's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 670
Navodno ovo proširenje na centrali trebaju odraditi kolege iz Ericssona.

Poslano sa mog Samsung S9+ koristeći Tapatalk
__________________
Everything is sooooo slow... Why? Oh, why?
Warrior je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2021., 00:13   #11655
skalar
Premium
Moj komp
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,229
u mene je Ericsson do katova uveo tj.do malih sivih kutijica i onda smo 5g čekali t-com tehničare za tih preostalih 2m do ulaska u stan,doduše bila je 4g hakomova zabrana optike,
a i interes ni danas nije nešto pretjeran,odokativno makar imamao mogučnost optike već 6 godina nije uvedene ni u 5% stanova osobno znam da je kod mene i kod susjede iznad,
večina susjeda je na a1(b-net) i par na telemachu pa možda i u tome leži ključ slabog uključivanja i širenja,večini ljudi su brzine 150-200 dovoljne a to dobijaju kablom i
nema bušenja ni kanalica /kablova po stanu
__________________
-

-

skalar je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2021., 06:54   #11656
kopija
DIY DILETANT
 
kopija's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Čistilište
Postovi: 2,058
Citiraj:
Autor okarm Pregled postova
Ne, nego nema tehnicara koji bi odradili sva ta ukljucenja u nekom brzom roku. nit njihovih, nit vanjskih..
To stoji, čak je i glavonja iz Tcoma rekao da imaju para za prosvjetlit cjelu rvacku al nemaju ljudi.
Ali moja teza je da se preagresivno šire.
Na temelju toga što sam vidio kod sebe u kvartu A1 ne pati od takvih problema.
Od datuma početka radova do spajanja prvih korisnika je prošlo dva tjedna.
kopija je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2021., 13:24   #11657
Warrior
Premium
Moj komp
 
Warrior's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 670
Meni jučer u ulicu došla i A1 optika. Tek ju uvukli. Susjed će ići na njih pa me baš zanima za koliko vremena će dobiti uslugu.
Kako sam gore pisao, HT optika mi stoji na fasadi (kuća) već mjesec dana i rekli mi do kraja godine me spojiti jer fali kapaciteta na centrali.
Znači, HT je 2 mjeseca minimum. Ako je A1 2 tjedna, vrlo rado bih prešao kod njih iako sam još vezan ugovorom za HT.

Poslano sa mog Samsung S9+ koristeći Tapatalk
__________________
Everything is sooooo slow... Why? Oh, why?
Warrior je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2021., 14:04   #11658
kopija
DIY DILETANT
 
kopija's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Čistilište
Postovi: 2,058
Citiraj:
Autor Warrior Pregled postova
Ako je A1 2 tjedna, vrlo rado bih prešao kod njih iako sam još vezan ugovorom za HT.

Poslano sa mog Samsung S9+ koristeći Tapatalk
Nemaš šta čekati, zamoli susjeda za kontakt od prodajnog predstavnika, penale za prijevremeni raskid ugovora će ti nadoknaditi A1 u obliku Konzum potrošačke kartice.
Čak se probaj cjenkati s A1 za optiku za 140kn, na područjima gdje je dostupna optika drugih operatera skloni su sniziti cijenu.
kopija je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2021., 15:07   #11659
Warrior
Premium
Moj komp
 
Warrior's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 670
Citiraj:
Autor kopija Pregled postova
Nemaš šta čekati, zamoli susjeda za kontakt od prodajnog predstavnika, penale za prijevremeni raskid ugovora će ti nadoknaditi A1 u obliku Konzum potrošačke kartice.

Čak se probaj cjenkati s A1 za optiku za 140kn, na područjima gdje je dostupna optika drugih operatera skloni su sniziti cijenu.
Trebam vidjeti sve opcije i pakete koje A1 nudi jer na HTu imam dosta dobre TV pakete i 500Mbps optiku kada me konačno spoje. Nekako si mislim da će me i A1 i HT u isto vrijeme spojiti.

Poslano sa mog Samsung S9+ koristeći Tapatalk
__________________
Everything is sooooo slow... Why? Oh, why?
Warrior je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2021., 19:28   #11660
okarm
Premium
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 646
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Normalno da nema kad bagra neće da normalno zaposli koliko realno treba, sve prebacuju na vanjske ... najvažnije je pobrati šta više love, potrošiti min. a ostalo prosljediti gazdama u DE / AT
nisu bagra nego poslovni ljudi koji se brinu da im firma dobro posluje.
zbog cega bi sad zaposlili hrpu tehnicara da se optika spoji duplo brze, a znaju da kad se to dogodi da ce im velik broj i ovih sadasnjih tehnicara biti visak.
okarm je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2021., 20:14   #11661
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,522
Pitaj malo ljude iz te branše, pogotovo ove koji idu po terenu ...

Komentar se zapravo odnosi na oba klana,

zašto bi zaposlili direktno ljude kad mogu preko raznoraznih agencija, vanjskih, privatnika sa 0 prava a full obaveza,

zašto bi direktno zaposlili br. tehničara koji bi bio proporcionalan br. korisnika i time brže rješavali šta treba (servis, novi priključak, ...),

kad je bilo u igri "dizanje" 3g/4g mreže onda su upravo to napravili, kad su digli mrežu onda su podijelili otkaze ...

bitno da su izgradili cijeli sistem u kojem teško i gotovo nemoguće doći do nekog pametnog kad treba rješavati stvarni teh. problem nego ti se javljaju studenti koji ne znaju, nemaju ovlasti, pitaš jedno a oni govore drugo sa idiot šprance odgovora, "evo sad ćemo resetirati router" i samo će se popraviti (kako da ne) ...

Eto nisu, izvinjavam se
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2021., 23:11   #11662
okarm
Premium
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 646
nemam kaj koga pitat kad sam vrlo usko povezan s tom bransom.
dovoljno je samo usporediti jedno podrucje prije i nakon provlacenja optike, usporediti broj prijava smetnji i jasno ce ti biti jel trebas dugorocno povecavati broj tehnicara ili ne.
okarm je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2021., 23:48   #11663
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,522
Naravno da kod optike ima bitno manje problema, smetnji, kvarova u odnosu na staru paricu / xDSL.

Eto mi je sad pao na pamet FTTC kojim trebaju "kratiti petlju", šta su sa tim napravili, koliko su ih postavili i koliko su korisnika na njih prebacili ?
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2021., 10:30   #11664
Doktor-X
Doktor-X NetWork
Moj komp
 
Doktor-X's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2006
Lokacija: .
Postovi: 247
A meni nije jasna jedna druga stvar. Kad je na liniji bio speedport plus sinkao sam se sa oko 55-60mbita onako kroz dan dinamički, i maksimalna brzina parice koja se dala pročitati preko status.jason linka bila je (bar je tako speedport pisao) oko 80mbita. E sad kada sam umjesto speedport-a stavio fritzbox 7583 brzina sa kojom se sinkam sa centralom je 60mbita i ona se tokom dana dinamički ne mjenja, dapače kada se jednom sinkam sa centralom onda ta brzina i ostaje samo se svaka 24h primjeni ip ali se ne sinka ponovno sa centralom. E sad razlog zašto pišem ovaj post je taj da: čovjek bi očekivao da će i fritz prijavljivati max brzinu kao i speedport oko 80mbita a možda se sa njom i spojiti, no NE to nije slučaj max brzina koju fritz pokazuje je tih 60-tak na koju se i spaja. Znači ili speedport prijavljuje gluposti ili je firmware tako podešen da max prikazuje za manju margine od 6 ili tako nešto
Doktor-X je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2021., 17:43   #11665
Karlo666
Premium
Moj komp
 
Karlo666's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2010
Lokacija: Kaštel Lukšić
Postovi: 997
Citiraj:
Autor Doktor-X Pregled postova
A meni nije jasna jedna druga stvar. Kad je na liniji bio speedport plus sinkao sam se sa oko 55-60mbita onako kroz dan dinamički, i maksimalna brzina parice koja se dala pročitati preko status.jason linka bila je (bar je tako speedport pisao) oko 80mbita. E sad kada sam umjesto speedport-a stavio fritzbox 7583 brzina sa kojom se sinkam sa centralom je 60mbita i ona se tokom dana dinamički ne mjenja, dapače kada se jednom sinkam sa centralom onda ta brzina i ostaje samo se svaka 24h primjeni ip ali se ne sinka ponovno sa centralom. E sad razlog zašto pišem ovaj post je taj da: čovjek bi očekivao da će i fritz prijavljivati max brzinu kao i speedport oko 80mbita a možda se sa njom i spojiti, no NE to nije slučaj max brzina koju fritz pokazuje je tih 60-tak na koju se i spaja. Znači ili speedport prijavljuje gluposti ili je firmware tako podešen da max prikazuje za manju margine od 6 ili tako nešto
Asus DSL-AC68U mi prijavljuje teoretski max od 103Mbit u downloadu i 46Mbit u Uploadu dok bi realna brzina bila 80Mbit Down i 39Mbit Upload.
Max sync up time je sa njime mi je bio 36 dana

Asus DSL-AX82U mi prijavljuje teoretski max 96Mbit Down i 43Mbit Up dok realna brzina je 83Mbit Down i 41Mbit Up.
Max sync up time je sa njime mi je bio 60 dana s time da je HEP ugasio struju radi radova.

Speedport plus je prijavljivao teoretski max od 98Mbit Down i 49Mbit Up dok realna brzina je bila 75Mbit Down i 38Mbit Up.
Max sync up time je sa njime mi je bio 23 dana.Plus random pucanje PPPoEa.

ZTE V4 neželim niti spominjat jer je najlošiji čak 4Mbit iza Speedport plusa i znao je gubiti Sync svako 15 dana ili 20+ dana bez ikakvog razloga(nema CRCova,SES,ES,itd... samo malo FEC errora) ali za razliku od Speedport plusa PPPoE nije pucao.


Sa ovime mogu da zaključim da ruter ima svoju pamet kako kalkulira teoretski max također najveću ulogu stabilnosti i performanse igra sam modem.
Meni su na SZK rekli da mogu max 74Mbit Down i 37Mbit Up.

Nemojmo zaboraviti da ISP ruteri imaju 128MB rama(pogledat A1 Ubee temu) dok mašine poput Asusa i TPLinkova imaju 512MB rama i snažnije procesore.

Asus DSL-AX82U primjer usagea resursa kad radi Net+IPTV+Download 10GB

IDLE
https://i.imgur.com/rVpwrfI.png

LOAD
https://i.imgur.com/dijyH2E.png
__________________
Pošten trgovac:
1,2,

Zadnje izmijenjeno od: Karlo666. 02.12.2021. u 22:42.
Karlo666 je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2021., 11:43   #11666
Doktor-X
Doktor-X NetWork
Moj komp
 
Doktor-X's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2006
Lokacija: .
Postovi: 247
Vjerojatno si u pravu, fritz vjerojatno pokazuje realniju sliku stanja linije a i upload mi je malčice veći nego je to bio na speedport-u e sad da je fritz od ht-a sa njihovim firmwarom dali bi situacija bila, ista, bolja ili lošija to je pitanja (mada vjerojatno ht firmware ima samo njihove postavke i ništa više)
Doktor-X je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2021., 17:49   #11667
dakky
Uptime freak
Moj komp
 
dakky's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Ri, Cro
Postovi: 2,362
Jel postoji nacin da se namjesti mjenanje IP adrese u neko drugo doba osim po noci?

Naime T-com je napravio da se ip promjeni u 3.30-4.00 kad mi nikako ne odgovara jer u to doba imam komunikaciju s Amerikancima, a kad rucno napravam reconnect recimo u 16h oni svejedno sruse link u 3-4 ujutro da bi onda svakih 24h pucalo tada....

Da posaljem email?
dakky je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2021., 17:57   #11668
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 7,035
Probaj, iako mislim da ti to ne mogu namjestiti.
Svima rade u 4 ujutro
__________________
Ok
Ag008 je online   Reply With Quote
Staro 03.12.2021., 18:08   #11669
dakky
Uptime freak
Moj komp
 
dakky's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Ri, Cro
Postovi: 2,362
a znam da se vjerojatno nemoze, ali vrijedi probati, mozda se svodi na micanje neke kvacice negdje da si sam nastimam kad mi odgovara reconnect (idealno oko 10 ujutro )
dakky je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2021., 18:17   #11670
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,522
To je klasični primjer da ne možeš svima udovoljiti 😀
Večini smeta ako je reconnect preko "dana" pa su stavili cca u 04 h.
Nikky je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na