|
![]() |
#1 |
Plasticni kirurg
Datum registracije: Mar 2005
|
![]() Intel Kit NUC7I3BNH, koji nema HDD i memorije u sebi, ima samo neki memorijski modul od 16GB. Da li se može vidjeti da li je PC ispravan bez HDD-a i memorije (dva slota) koja su prazna. Kad se upali treperi plavo svijetlo dok na monitoru ništa ne pokazuje. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Ak ima memorijski modul od 16GB u sebi onda valjda ima memoriju jel? Hovewer > Bios reset > ak i dalje nema slike izvuci RAM i vidi jel daje kakav beep bez RAM-a.
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Taj NUC ima dva DDR4 SODIMM RAM slota, treba ti barem jedan keks da bi ga upalio, neće se upaliti bez RAMa sigurno. HDD nije bitan, možeš u BIOS bez njega, a možeš i bootati sa USB sticka. Taj "neki memorijski modul" je vjerojatno onaj Intel Optane, znali su dolaziti s nekim NUCevima, izgleda kao m.2 SSD, ali za razliku od SSDa ne služi ničemu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Plasticni kirurg
|
Citiraj:
OK hvala. Mislim da je tvoj odgovor naispravniji Hvala i ostalim na pomoći. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Aug 2016
|
U slučaju greške, mislim da on blinka, pa onda poprati BLINK code i po njemu vidi da li je sve OK .... Znači morao bi javiti za RAM, CPU .... Isto tako moram priznati da jedan takav NUC nije htio raditi sa 90W ispravljačem, nego sam morao staviti 120W da bi se uopće upalio .... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Aug 2016
|
Da se ispravim sa gornjim postom .... Sa 90W mi je samo blinkala lampica bez nekog indikatora da je napajanje preslabo, da ne valja ram ili bilo kaj, sa 120W je upalio normalno, ali je i taj nuc imao sve komponente ... Tako da probaj prvo zamjeniti ispravljač za jači, pa onda po blinkanju vidjeti kaj ne štima .... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Na NUC7I3BNH ide 65W adapter, ne treba mu ništa jače, taj dolazi s njime. Ali definitivno se neće upaliti ako mu nije stavljen RAM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Plasticni kirurg
|
Riješeno |
![]() |
![]() |
|