Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 16.11.2020., 20:41   #2461
Exomaniac
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 442
Nije striktno adaptacija, ali nisam siguran gdje drugdje pitat. Zvali me baka i deda da automatska vrata zadnjih par tjedana teško kreću i da je to sad sve teže i teže, i da ih trebaju izaći van pogurati da krenu, pa onda kad krenu rade dobro.

Motor je Beninca Bull 5, sad već ima to nekih 5, 6 godina, možda grabi i ka 7. Meni je prvo palo na pamet da je otišao radni kondenzator na motoru, ima netko neki drugi savjet prije nego odem to vidit tamo?
Exomaniac je online   Reply With Quote
Staro 17.11.2020., 01:14   #2462
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 17,324
Citiraj:
Autor Exomaniac Pregled postova
Nije striktno adaptacija, ali nisam siguran gdje drugdje pitat. Zvali me baka i deda da automatska vrata zadnjih par tjedana teško kreću i da je to sad sve teže i teže, i da ih trebaju izaći van pogurati da krenu, pa onda kad krenu rade dobro.

Motor je Beninca Bull 5, sad već ima to nekih 5, 6 godina, možda grabi i ka 7. Meni je prvo palo na pamet da je otišao radni kondenzator na motoru, ima netko neki drugi savjet prije nego odem to vidit tamo?
Na kliznu kapiju misliš? Može biti kondenzator, ali može biti i prljavština, kapija izvan balansa, loši namotaji u motoru,...

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Ak baš hoćete bit ziher, onda ovo.

https://hrv.sika.com/hr/gradevina/sa...chorfix-2.html
To može pod uvjetom da ne staviš minijaturne vijke pa ne izbije i komad zida.
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 4 GB G.Skill Sniper DDR3-1600 + 2 x 4 GB DDR3-1600 Corsair Vengeance
VGA: Intel HD Graphics
TV Tuner: Hauppauge WinTV-HVR-5525
Capture: Blackmagic Design Intensity Pro
SSD: Toshiba 256 GB NVMe M.2
HDD: 2 x WD Gold 8 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Pro x64

LCD monitor: LG 27MA73D
Keyboard: Roccat Vulcan 120 AIMO
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
External storage: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

Connected To B.net



Lenovo ThinkPad T480

CPU: Intel Core i7-8550U @ 1.8 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR4-2400
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" Matte IPS @ 1920 x 1080
OS: Linux Mint 20 Cinnamon

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Maxtor M3 Portable 4 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2020., 09:51   #2463
srale7
Premium
Moj komp
 
srale7's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 5,480
Hvala svima na savjetima
__________________

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2020., 13:24   #2464
Exomaniac
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 442
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Na kliznu kapiju misliš? Može biti kondenzator, ali može biti i prljavština, kapija izvan balansa, loši namotaji u motoru,...
Je, klizna.

Evo, bio, vidio, pobijedio

Nisam našao isti od 12.5uF, idući koji su imali je bio 14uF tako da sam uzeo 12uF. Zamijenio, probao i ograda je bez problema kretala, još sam ju vukao malo i kontra prije nego krene i povukla je bez problema, tako da je valjda jednostavno oslabio onaj stari previše.

Malo sam očistio zupčanik, bilo je starije masti, podmazao malo nanovo i zatvorio stvar. Sad, vidjet ću ako će biti problema opet kad će biti hladnije po noći kad su problemi bili češći.
Exomaniac je online   Reply With Quote
Staro 18.11.2020., 15:32   #2465
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp
 
m4dm4n's Avatar
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,862
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Dobio zadatak da postavim TV na siporex, pa me zanima jel imate iskustva koji tip tiple najbolje drzi?
TV je 55", nie nesto posebno tezak, ali volio bi odabrat najbolje rjesenje
Fischer duopower tiple. Eno 55" na 75mm siporexu, ak bu pala, povlači zid za sobom.
__________________
" Have you tried turning it off and on again ? Are you sure it is plugged in ? "
m4dm4n je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2020., 16:16   #2466
9800pro
aka Edo, aka Syncros
Moj komp
 
9800pro's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Zagreb, Trešnjevka
Postovi: 1,524
Kakav mrtvi duopower, to nije za siporex.
Siporex se mrvi, prvi potres i može ti se fajn rasklimati. To ne znači ako se sada ne miče da nikad neće.
Evo tiple za siporex:
https://venico.hr/proizvod/fsch-gb-t...siporex-ytong/
9800pro je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2020., 17:43   #2467
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 6,992
Ja sam danas napravio njesru s tiplama.

Stavljao sam telku na zid, i nisam imao 10mm borera za zid i izbušim s osmicom i malo razbušim rupu. Tiple ušle unutra, ali dok sam šarafio prvu, šaraf je rastjerao tiplu i otpao mi komad žbuke
Našao sam kasnije tanje šarafe, ostali su ok, ali lessons learned. Očekivao sam to kad je počelo full teško ići, ali sam se nadao da se neće desiti A nisam htio odustati od montaže.
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2020., 11:06   #2468
srale7
Premium
Moj komp
 
srale7's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 5,480
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Ja sam danas napravio njesru s tiplama.

Stavljao sam telku na zid, i nisam imao 10mm borera za zid i izbušim s osmicom i malo razbušim rupu. Tiple ušle unutra, ali dok sam šarafio prvu, šaraf je rastjerao tiplu i otpao mi komad žbuke
Našao sam kasnije tanje šarafe, ostali su ok, ali lessons learned. Očekivao sam to kad je počelo full teško ići, ali sam se nadao da se neće desiti A nisam htio odustati od montaže.

To mi se nikad nije dogodilo, znala mi se (losa) tipla okrenut u zidu od suplje cigle, ali ovo je vise do zida/zbuke.


Ne znam kako si busio, ali ja sve rupe u supljoj cigli busim jako lagano i bez "čekića" tj bušim ih sa običnom aku bušilicom. Malo duže traje, ali je rupa zato točna, tj borer 8 daje rupu 8mm, dok sa čekicem je ta rupa obično 9mm i onda tipla ima lufta i zna se okrenut pri kraju šarafa.
__________________

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2020., 13:14   #2469
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 6,992
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
To mi se nikad nije dogodilo, znala mi se (losa) tipla okrenut u zidu od suplje cigle, ali ovo je vise do zida/zbuke.


Ne znam kako si busio, ali ja sve rupe u supljoj cigli busim jako lagano i bez "čekića" tj bušim ih sa običnom aku bušilicom. Malo duže traje, ali je rupa zato točna, tj borer 8 daje rupu 8mm, dok sa čekicem je ta rupa obično 9mm i onda tipla ima lufta i zna se okrenut pri kraju šarafa.




Doslovno je takva situacija bila.
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2020., 13:18   #2470
Velikus
Premium
Moj komp
 
Velikus's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 296
Citiraj:
Autor Exomaniac Pregled postova
automatska vrata zadnjih par tjedana teško kreću i da je to sad sve teže i teže, i da ih trebaju izaći van pogurati da krenu
isti problem samo što se kod mojih vrata otvaraju (swing gates)

izgleda kao da se motor muči jer ne otvori/zatvori vrata do kraja
(Proteco leader 4)

nakon zafrkancije sa skidanjem masivnih vrata i podmazivanjem panti - radi

i ovaj mukotrpan proces treba ponoviti svake 2 godine... ima li neko trajnije rješenje?
__________________
"Ups, sam neš uprsk'o?"
Velikus je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2020., 14:57   #2471
xlr
49%winner
Moj komp
 
xlr's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PU
Postovi: 5,597
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Ma zaboravi sve te premaze, nema toga sto "nas" kamenac sprijecava da se uhvati.
Kupi ono AntiKal sredstvo za ciscenje i spricaj/brisi povremeno. Jako je dobar i efektivan, pogotovo ako ne cekas par godina da operes staklo .

Imas ga kod nas u Mulleru, ovako izgleda (ima dvije verzije - dva mirisa)
https://www.wogibtswas.at/p/16847396
Evo, proslo je vremena i probao sam vise tih anti-kamenac sredstava pa par rijeci:
Sanitar klasika - osrednji, nakon dosta ribanja. Ne skida 100%
Frosch neki za kamenac - isti vrag. Prejak miris limuna, prejak.
Viakal - toeto! Posprejam, spuzvicom razmazem po stijenama, pustim 5min i operem vodom. Apoteka! I ne smrdi niti mirise, dosta neutralan.

Viakal je koliko vidim isti vrag kao Antikal.
__________________
Keep calm and fastboot oem unlock.
xlr je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2020., 10:57   #2472
c-shadow
Premium
Moj komp
 
c-shadow's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Istra
Postovi: 1,815
S čime zatvoriti rupu od špijunke na ulaznim vratima (PVC)?
Strgala se ona nekakva leća unutra, ionako mi ne treba pa bi je najradije maknuo potpuno. Po hladnom vremenu se taj metal jako hladi izvana pa mi se čak i kapljice vode ponekad unutra naprave na poklopcu.
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2020., 12:30   #2473
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp
 
m4dm4n's Avatar
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,862
Citiraj:
Autor 9800pro Pregled postova
Kakav mrtvi duopower, to nije za siporex.
Siporex se mrvi, prvi potres i može ti se fajn rasklimati. To ne znači ako se sada ne miče da nikad neće.
Evo tiple za siporex:
https://venico.hr/proizvod/fsch-gb-t...siporex-ytong/
Telka je preživjela potres u Zagrebu samo tako, tak da toliko o tome.
__________________
" Have you tried turning it off and on again ? Are you sure it is plugged in ? "
m4dm4n je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2020., 15:36   #2474
OuttaControl
Premium
Moj komp
 
OuttaControl's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Dalmacija
Postovi: 2,643
Jel zna neko jel postoji timer za trofaznu utičnicu? Tribalo bi mi neko rjesenje za TA pec jer mater to ne zna koristit i gasit/palit kad treba nego je uvik ukljucena, pa te počasti razlika struje od 3900 kn i ispadi sklopke kad se TA upali usred kuhanja ručka na indukciji i pećinci.
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2020., 15:43   #2475
tiki66
tiki
Moj komp
 
tiki66's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,968
Postoji, imaš po netu za kupiti. S time da imaš onda problem da ti ventilator neće raditi. Ali i za to postoje zaobilazna riješenja - izvučeš kabel od ventilatora zasebno pa sve spajaš u jednoj kutiji i slično. Imaš na jutubu sigurno par videa kako izvesti to riješenje.

Ili ugradi mami klimu
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2020., 15:46   #2476
OuttaControl
Premium
Moj komp
 
OuttaControl's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Dalmacija
Postovi: 2,643
Jesam ugradio sam joj novu sad preko ljeta al nevoli ona to Znaci DIY rjesenja su u pitanju. A i to je opcija ako ne bude alternative, ali to ce neki električar raditi ne ja
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2020., 15:54   #2477
tiki66
tiki
Moj komp
 
tiki66's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,968
Ima nekih gotovih riješenja ali koliko vidim na brzinu većinom iz Srbije, tamo su te peći još dosta popularne. Ali da, ako nisi baš na ti s kablovima, tajmerima i sličnim bolje prepustiti posao nekome tko zna što radi, jer tu su velike struje i ne bi bilo baš zgodno da nešto labavo spojiš pa da se nešto zapali.

I probaj objasniti mami da ne baca struju na tu staru grdosiju...
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2020., 16:29   #2478
OuttaControl
Premium
Moj komp
 
OuttaControl's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Dalmacija
Postovi: 2,643
Grdosiju je kupila, glanjc novu, prosle godine u 11 misec Toliko o objasnjavanju. Prije se grijala na drva, postalo joj je naporno baratat sa drvima,a u studentskim danima se grijala na termopec i uvik je obožavala. Klimu ne voli i tu je razumjem drugaciji je osjećaj. Zna ona da to trosi struju i sve vezano za nju, ali voli sjest na nju i stavit robu da se suši i ujutro kad se probudi da bude toplo
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2020., 17:11   #2479
tiki66
tiki
Moj komp
 
tiki66's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,968
A sta jest jest, ugodniji je osjecaj topline sa TA nego sa klimom. Ali razlika u struji je ogromna. Svakako joj sredi taj timer da ju barem koristi "kako treba", tj. da se puni po jeftinijoj tarifi.

Mozda ne bi bilo lose i napraviti ugovor o samoocitavanju, pa svaki mjesec dostavis stanje i onda prema tome rade racun. Lakse nego da dobijes sok od 4000kn razlike
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2020., 17:32   #2480
OuttaControl
Premium
Moj komp
 
OuttaControl's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Dalmacija
Postovi: 2,643
Dobro nije toliki sok, ocekiva sam razliku od 2500 negdi 4 je bilo šok od zapravo 1500 kn :P
Dodje mi na isto uzeo to samoocitanje ili ne, platim isto. na kraju :P

Ali da narucit cu električara da ti postavi, ja sam za ove struje do 50w, i 24v ovo priko sigurnije zvat nekog ko zna
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2020., 21:59   #2481
mkey
Premium
 
Datum registracije: Sep 2018
Lokacija: tu
Postovi: 779
Za tu razliku u struji isplati se zaposliti part time studenta da drži peć na oku
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2020., 23:46   #2482
OuttaControl
Premium
Moj komp
 
OuttaControl's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Dalmacija
Postovi: 2,643
Ma nije samo termo pec novost, tu su i elektricna podna grijanja klima indukcija i dodatni bojler . Podno i klima imaju prikaz potrošnje ostalo nema.
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2020., 00:41   #2483
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 17,324
Ovako na prvu, uzeo bih neki trofazni kontaktor, izvukao ventilator na odvojenu fazu i stavio dva timera - jedan za kontaktor i jedan za ventilator, ako nije moguće imati kontrolu ventilatora bez one tri faze.
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 4 GB G.Skill Sniper DDR3-1600 + 2 x 4 GB DDR3-1600 Corsair Vengeance
VGA: Intel HD Graphics
TV Tuner: Hauppauge WinTV-HVR-5525
Capture: Blackmagic Design Intensity Pro
SSD: Toshiba 256 GB NVMe M.2
HDD: 2 x WD Gold 8 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Pro x64

LCD monitor: LG 27MA73D
Keyboard: Roccat Vulcan 120 AIMO
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
External storage: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

Connected To B.net



Lenovo ThinkPad T480

CPU: Intel Core i7-8550U @ 1.8 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR4-2400
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" Matte IPS @ 1920 x 1080
OS: Linux Mint 20 Cinnamon

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Maxtor M3 Portable 4 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2020., 23:45   #2484
ThePornstar
Premium
Moj komp
 
ThePornstar's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: -
Postovi: 4,197
Jel netko kupovao 3M 94 primer u olovci, u RH? Tražim po webu i ne nalazim pa rekoh možda ima neka offline trgovina s tim stvarima.
__________________


CPU: Intel i5 8250u

RAM: 16 GB

VGA: Intel UHD 620

SSD1: Samsung PM981 NVMe 256 GB

LCD: 14" Innolux N140HCG-GR2 (low power, 400 nits)

OS: Win 10 Pro x64

Battery: 57 Wh internal






ROM: Android 9
ThePornstar je online   Reply With Quote
Staro Jučer, 20:08   #2485
simpleplan
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 164
U fazi sam kompletne adaptacije stana, pa sam mislio razvući optiku po stanu, pa da u svakoj sobi imam razvučenu instalaciju, zlu ne trebalo.


Na što treba paziti? Ima li smisla još štogod razvlačiti?
simpleplan je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 20:12   #2486
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 6,992
Rj45 Neznam zasto bi optiku razvlacio po stanu. 10Gb mozes i sa rj45 dobiti.


EDIT:

ne rj45 već cat6 il 7
__________________
Sent from AS/400.

Zadnje izmijenjeno od: Pupo. Jučer u 23:05.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 20:17   #2487
Exomaniac
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 442
Optiku nema smisla, teško da će ti ikada trebati bilo kakav bandwith toga tipa, u stanu pogotovo. Osim ako si član neke hakerske kolektive

Ali jedan širi bužir s pažljivim i blagim kutevima od ulaza u stanu do mjesta gdje ti je router ne bi škodio.
Exomaniac je online   Reply With Quote
Staro Jučer, 20:48   #2488
OuttaControl
Premium
Moj komp
 
OuttaControl's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Dalmacija
Postovi: 2,643
Bill Gates jednom nije rekao, "Kome ce ikad trebati vise od 640kB rama" ddd
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 10:23   #2489
Exomaniac
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 442
Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
Bill Gates jednom nije rekao, "Kome ce ikad trebati vise od 640kB rama" ddd
A dobro, nije baš neka usporedba to sad. Zar nije prva 1000BASE-T specifikacija bila tamo negdje još sredinom devedesetih, a zaživjela negdje samim krajem, 98. ili 99.

A po sadašnjim Cat5e ili ako stavi Cat6A onda može 2.5/5Gbps ili čistih 10Gbps po specifikaciji preko Cat6A. A u 99% slučajeva tih 20-25 metara kabela po doma će i Cat5e moći pregurati 10Gbe.
Exomaniac je online   Reply With Quote
Staro Danas, 10:29   #2490
OuttaControl
Premium
Moj komp
 
OuttaControl's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Dalmacija
Postovi: 2,643
E a šta ti znaš za 10-20 godina netflix 32k, 10 gbps po uređaju, why not 8k je 200-300mbps 16k ce bit vec 1 gbps... Kad već kopa, ako nije prevelika investicija i ja bi provuka, i obavezno bužire da se lako zamjeni...
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na