Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 20.01.2013., 20:55   #1501
ShanTech
Banned
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: -
Postovi: 3,783
Optički i disk su ti sata ili pata? Koje kućište imaš? Imaš volje pokušati otključati četvrtu jezgru ili si to otpisao - ne zanima te? Dal su ti bitne visoke grafičke postavke u igrama?
ShanTech je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2013., 22:10   #1502
trucky
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Croatia
Postovi: 7
@sultz34
pokušavao sam zaista svašta sa driverima međutim nije išlo.. nažalost možda neznam toliko ljudi koji se bave kompovima tako da će vjerojatno ostat tako još neko vrijeme, a inače 5.1 mi ne radi od kad sam stavljao nove windowse... dosta je komplicirano nać za tu zvučnu karticu drivere kako spada...


@ShanTech
disk je HDD Seagate 500GB, Serial ATA II, 7200.12
kućište je neko xy s početka 20. stoljeća vjerojatno...

moje mišljenje je da je kućište samo bacanje novca, radije si kupim neku tipkovnicu bolju nego kućište...
što se tiče otključavanja četvrte jezgre nisam ni čitao ni gledao kakva je procedura i kakvi su rizici odnosno posljedice ali ako je to nešto s čim neću riskirat crkavanje procesora (iako sam svjestan da je to elektronika i da može i ovaj čas krepat) onda naravno da bih si rado "nabrijao" taj segment računala

Zadnje izmijenjeno od: trucky. 20.01.2013. u 22:58.
trucky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 20.01.2013., 22:52   #1503
sultz34
uglymadafaka
Moj komp
 
sultz34's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: eternalrecession
Postovi: 478
pa super za disk jer nove platforme ne podrzavaju pata, uslucaju da se odlucis na sve novo
mbo, proc, grafa (s1155 ili fm2)

sto se tice ocanja proca, imas temu na forumu
ocito ti je neko slagao konfu ko se kuzi, a ti nazalost do sad nisi iskoristio taj potencijal

mislim da ce ti kolega shantech sad slozit neku pilu...njusim i5, 7850 2gb i dobru plocku za K procesore jednom jel
__________________
Neću žvaku, 'oću kusur.
sultz34 je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2013., 00:22   #1504
njafi
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2007
Postovi: 6
CPU i Motherboard combo do 1000 kn

Pozdrav!

Frend već ima sa strane 1x8 GB DDR3 1600MHz, grafičku HD 6770 te Corsair CX420 napajanje.

Intel Pentium G860 i Asrock P75 Pro3, ili može i bolje?

Hvala!
njafi je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2013., 06:27   #1505
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,706
CX420W nema sigurno. Može imati jedino CX430W.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2013., 08:35   #1506
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8,365
CPU Desktop Athlon II X4 631 (2.6GHz,4MB,100W,FM1) box
Asrock FM1 A75M-HVS

cc 800kn
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2013., 11:50   #1507
ShanTech
Banned
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: -
Postovi: 3,783
@sultz34
Teško se može skombinirati i5, 7850 2GB i ploča za K procesore. I još k tome na rate. Ne mogu staviti ni B75 ploču, i to još ako se plaća u gotovini.

@trucky
Rekao si da bi plaćanje bilo vjerojatno na kartice. Za kartice su cijene veće, izuzev Linksa i Portia. Ako bi imo keš - reci. Jesu ti bitne visoke grafičke postavke u igrama? Ako ti nisu bitne, može se ići na nadogradnju postojeće konfiguracije.

@njafi
Za što bi se koristilo računalo? Za igrati? Na kojem monitoru? Što je s ostalim komponentama (kućište, disk, optika)? Ima ih? Optički i disk su sata ili pata?

Zadnje izmijenjeno od: ShanTech. 22.01.2013. u 13:31.
ShanTech je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2013., 12:53   #1508
trucky
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Croatia
Postovi: 7
Pa nisu mi baš bitne TOP peformanse... uzimao sam tadašnji AM3 upravo iz razloga kako bi u neko naredno vrijeme nadogradio na postojeću matičnu... Čitajuć iz ovih postova mogao bih možda stavit 8gb 1600mhz + 7770 ili 7850 i otključat četvrtu jezgru s tim da bi to zahtjevalo neko jače hlađenje procesora obzirom da na idle-u temperatura 33°-35°, a kad ga upregnem preko aide (stress test) nakon 3 minute CPU je na 55° dok su jezgre na 50° s tim da je računalo zatvoreno u kućištu bez pravih otvora (zbog prašine) i kao što sam već rekao kućište je sranje tako da nema svoje rashlađivanje...

Osim toga kad već pišem, vjerujem da je OT, ali da ne otvaram novi post, windowsi su stavljeni novi i opet 5.1 ne radi. Driveri su skinuti sa njihove stranice, ali ne pomaže... Dakle u HD Audio Deck-u radi sve ali niti u jednom programu ne radi 5.1... Ako ima tko kakav savjet unaprijed se zahvaljujem.
trucky je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2013., 13:42   #1509
sultz34
uglymadafaka
Moj komp
 
sultz34's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: eternalrecession
Postovi: 478
Citiraj:
Autor trucky Pregled postova
Pa nisu mi baš bitne TOP peformanse... uzimao sam tadašnji AM3 upravo iz razloga kako bi u neko naredno vrijeme nadogradio na postojeću matičnu... Čitajuć iz ovih postova mogao bih možda stavit 8gb 1600mhz + 7770 ili 7850 i otključat četvrtu jezgru s tim da bi to zahtjevalo neko jače hlađenje procesora obzirom da na idle-u temperatura 33°-35°, a kad ga upregnem preko aide (stress test) nakon 3 minute CPU je na 55° dok su jezgre na 50° s tim da je računalo zatvoreno u kućištu bez pravih otvora (zbog prašine) i kao što sam već rekao kućište je sranje tako da nema svoje rashlađivanje...
pa bio bi red da bar za 100ćuna uzmes neki rabljeni cpu kuler il novi za 200 i vis, zavisi od raspolozenja i prilike
@shantech ma znam, sam sam ocekivao da ces ga nafilat sa top performanse dijelovima za te pare

da sam na tvom mjestu htio bi makar vidjet jel se moze otkljucat 4. jezgra, obavezno, pikati na oglasima x4 ak ne ide ili novi ak najdes povoljno
odma grafulju jacu, jer ova tvoja je stvarno smijesna (kad stavis jacu neces htjet nista ni mjenjat :P )
i ddr3 8gb obavezno doj je ovak jeftin, one svoje 2x 2gb il ostavi za neke jeftinjak kante ili prodaj za 100kn

i sacuvas pare za prelazak na novu platformu, ko zna kolko ce trajat ovi socketi od AMD-a i 1155 od Intela, pa odlucis kad vidis koliko si zadovoljan performansama stare pile bar da vidis sta moze komp kojeg imas dok ne odes na novi
kuciste onda otvori, poslozi kablove, vezicama, pogledaj malo slikice na forumu kak decki rade il gugl
prasine ne smije bit uopce, mali kompresor, 5min posla
a zvuk, hmmmm, na daljinu ovak tesko, zato nadji nekog frenda malo potkovanijeg, mozd je stvarno nest sa plocom, ak si ustekao sve kak treba

edit... mislim da kolega Enter Sandman mijenja proc (x4 620 jer kupuje novi pa ga pitaj za dil ak ne otkljucas svog)
__________________
Neću žvaku, 'oću kusur.

Zadnje izmijenjeno od: sultz34. 22.01.2013. u 14:19.
sultz34 je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2013., 15:14   #1510
trucky
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Croatia
Postovi: 7
@sultz45
Kućište je čisto, kažem ne otvaram ga da mi manje prašine ulazi, što se tiče kabela tu isto nema problema stavljeni su u port gdje sjeda CD-rom.

Što se tiče podkovanijih prijatelja to sam već u prijašnjim postovima rekao da ih nema u blizini mene, uglavnom se ljudi ne bave računalima ni mrvicu.

AMD Athlon X4 620 radi na 2.6ghz i iskreno ne vidim napredak čak štoviše nazadovanje... Čak je i 630 koj radi na 2.8ghz slabiji od 440...

@ShanTech
Da se nadovežem na ono prije, ići će preko firme tako da će bit odbijen pdv, a čime će platit firma nemam pojma... Kao što sam i rekao 100-200kn gore dolje mi ne igra ulogu, ali definitivno bih radije uštedio novac pa za par godina zamjenio postojeće za nešto dobro u tom nekom budućem vremenu.
trucky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 22.01.2013., 17:43   #1511
sultz34
uglymadafaka
Moj komp
 
sultz34's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: eternalrecession
Postovi: 478
pa sumpora mu, imas plocu koja nije bas toliko losa da se ne moze proc podic sa 2.6 na 3.2-3.7, malo pogledaj na forumu pod oc
zato sam i napisao da si uzmes neki kuler
__________________
Neću žvaku, 'oću kusur.
sultz34 je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2013., 18:43   #1512
ShanTech
Banned
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: -
Postovi: 3,783
S obzirom na to da si ograničen na Netcom, Links i još neke manje dućane, predlažem slijedeće:

Hladnjak: Coolermaster Hyper T4
Memorija: Mushkin 8GB DDR3 1333
Grafička: Sapphire 7850 1GB
=2.097,00 KN

Grafu ti budu u Riječku poslovnicu dofurali iz ZG-a bez naknade, jer za narudžbu iznad 1000 kn ne naplaćuju dostavu.

Edit:
Obrati pažnju do koje visine ti stanu hladnjaci, a da se može zatvoriti bočna strana kućišta. To možeš izmjeriti tako da skineš hladnjak, ostaviš procesor u socketu, i izmjeriš kolka bi bila razlika od procesora do ruba kućišta. Nije dobro da je naknap, odnosno, između najviše točke hladnjaka i bočne stranice bi trebalo biti malo viška prostora, cca 5mm.

Zadnje izmijenjeno od: ShanTech. 23.01.2013. u 11:04.
ShanTech je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2013., 17:13   #1513
likvor
Registered User
Moj komp
 
likvor's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 11
Pozdrav ekipa.
Imam konfiguraciju OVU
Da li se tu isplati uopće išta nadograđivati ili da nastavim po planu i kupim novi komp?
Ovaj je služio za baš sve, od igranja do virtualizacije i milim da je dao svoje
thx
likvor je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2013., 17:18   #1514
lolofuxy
Premium
 
lolofuxy's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,319
Sve ovisi o tvojim potrebama. Ako ih još zadovoljava niš ne diraj, ak ne zadovoljava gledaj rađe sveukupno novi komp pa ako možeš iskoristiš hdd i optiku ako je sata i kućište/napajanje ako je kvalitetno i malo novije te odgovara budučoj konfigurciji.
lolofuxy je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2013., 17:23   #1515
likvor
Registered User
Moj komp
 
likvor's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 11
Pa potrebe su mi još procesorske snage i grafika. RAM lako stavim više, grafičku novu ali ono što mi je postala kritična točka je procesor.
A koliko vidim ako mislim samo zbog procesora nadograđivati, opet dolazi na isto ->novi komp.
likvor je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2013., 20:00   #1516
sultz34
uglymadafaka
Moj komp
 
sultz34's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: eternalrecession
Postovi: 478
mislim da ti je konfa odsluzila, prodaj cpu, mbo i ram, dok jos mozes dobit neku pinku i na novu platformu - pronto
8gb ddr2 !? = 16gb ddr3 !!
rjesavaj...

usporedba tvog X2 4800+ (150-200kn)
http://www.cpubenchmark.net/cpu_look...+4800%2B&id=82
i proca koji je na trznjaku po 200kn (novi 300)
http://www.cpubenchmark.net/cpu_look...2.60GHz&id=686

neki dan otisao skupa s plocom za 400kn, jos 8gb rama za 200 i imas sve novo i jace
tvoje ide za min 700, mozda i 800kn, jos ti ostane i za jacu grafu kad svoju rijesis

btw, popuni moj komp, imas pod brzi izbornik..uredi opcije
__________________
Neću žvaku, 'oću kusur.

Zadnje izmijenjeno od: sultz34. 23.01.2013. u 20:08.
sultz34 je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2013., 22:20   #1517
likvor
Registered User
Moj komp
 
likvor's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 11
Citiraj:
Autor sultz34 Pregled postova
mislim da ti je konfa odsluzila, prodaj cpu, mbo i ram, dok jos mozes dobit neku pinku i na novu platformu - pronto
8gb ddr2 !? = 16gb ddr3 !!
rjesavaj...

usporedba tvog X2 4800+ (150-200kn)
http://www.cpubenchmark.net/cpu_look...+4800%2B&id=82
i proca koji je na trznjaku po 200kn (novi 300)
http://www.cpubenchmark.net/cpu_look...2.60GHz&id=686

neki dan otisao skupa s plocom za 400kn, jos 8gb rama za 200 i imas sve novo i jace
tvoje ide za min 700, mozda i 800kn, jos ti ostane i za jacu grafu kad svoju rijesis

btw, popuni moj komp, imas pod brzi izbornik..uredi opcije
Heh ovo je komp koji sam najdulje imao. vjeorjatno ga ne budem prodavao nego ga pretvorio u neku testnu mašinu ili server.
A novi komp sam mislio graditi oko i3-3220 3.3GHz. Čini mi se okej a ne dođe preskupo
likvor je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2013., 14:47   #1518
sultz34
uglymadafaka
Moj komp
 
sultz34's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: eternalrecession
Postovi: 478
pa normalno da je i3 ok, ovo ti je samo prijedlog da starog x2 4800+ odjenes u novo ruho za iste pare... dobijes 2x jace, hladnije, manje trosi 2x i novije sve (cpu, ram i mbo)
dok jos mozes utopit, a moze se zato sto ljudi ovako razmisljaju
da ne spominjem 8gb ddr2 koji sad vrijed min 400kn

u idleu mi komp trosi 41watt, g530, p67pro3 i hd5670 i temp oko 30c
mislim, zasto imat torent masinu za iste pare koja je sve 2x ali u suprotnom smjeru od boljeg..ili
__________________
Neću žvaku, 'oću kusur.
sultz34 je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2013., 15:07   #1519
Dottore
Extrema Thule
Moj komp
 
Dottore's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: 「 ✖ ✖ ✖ 」
Postovi: 5,204
Citiraj:
Autor sultz34 Pregled postova
u idleu mi komp trosi 41watt, g530, p67pro3 i hd5670 i temp oko 30c
mislim, zasto imat torent masinu za iste pare koja je sve 2x ali u suprotnom smjeru od boljeg..ili
Pouzdano?
Dottore je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2013., 15:14   #1520
sultz34
uglymadafaka
Moj komp
 
sultz34's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: eternalrecession
Postovi: 478
sad mi temp 35c, 3gb utroseno na web i film, sobna temp oko 25c
doma u slavoniji, temp pouzdano bude 29c do 31 najvise (jer je ziiima :P )
da, provjereno
a potrosnju mjerio 10x puta iz zida, bez 19"lcd koji povuce isto oko 40-45w
da, komp sad trosi oko 40-ak watta, kad se igra nesto onda ode na oko 80-90w + monitor 40
.... hm...bolje pm da ne trolamo
__________________
Neću žvaku, 'oću kusur.

Zadnje izmijenjeno od: sultz34. 24.01.2013. u 15:28.
sultz34 je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2013., 23:04   #1521
Junky
Porn Diller
Moj komp
 
Junky's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Krizevci
Postovi: 298
Trebam preporuku za mbo, CPU, grafu i ram za cca 2500
__________________
Junky je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2013., 23:20   #1522
MAGARAC
Premium
Moj komp
 
MAGARAC's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: zagreb
Postovi: 5,869
A8 5600K, Asrock FM2 A75M-DSG, 8gb nekog jeftinije rama i jos ti ostane za neku 7770 ili 6670 za CF. Ak ides na 6670 onda bi mogo ugurat i neki jeftiniji 60gb SSD sa upgrade bude kompletan.

i3 nesto skuplji i ne nudi klokanje ali ak bas to hoces isto ne mos puno fulat. B75 ploce sve imaju usb 3.0 i HDMI i nisu preskupe. Jedino kaj ce onda morat uzet slabiju grafu, mozda 7750 u najboljem slucaju.
__________________

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 27.01.2013. u 23:41.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2013., 00:40   #1523
PURSUIT
Premium
Moj komp
 
PURSUIT's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2012
Lokacija: POŽEGA
Postovi: 202
Citiraj:
Autor Junky Pregled postova
Trebam preporuku za mbo, CPU, grafu i ram za cca 2500
http://www.protis.hr/products/detail...75-pro4m/64177
http://www.protis.hr/products/detail...-fm2-box/63700
http://www.protis.hr/products/detail...t-retail/61134
http://www.protis.hr/products/detail...600kln4g/47339
2559 kn.
Za sada ti je dosta 4Gb rama lako poslije dodaš još 4
PURSUIT je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2013., 19:16   #1524
Junky
Porn Diller
Moj komp
 
Junky's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Krizevci
Postovi: 298
rade bih neku ATX maticnu ako nije problem ?
__________________
Junky je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2013., 19:17   #1525
lolofuxy
Premium
 
lolofuxy's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,319
A koja ti je uopće namjena kompa?
lolofuxy je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2013., 19:46   #1526
Junky
Porn Diller
Moj komp
 
Junky's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Krizevci
Postovi: 298
povremeno igranje, nista pretjerano, al' s vremena na vrijeme mi dode da bi si nesto odigrao
__________________
Junky je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2013., 19:52   #1527
lolofuxy
Premium
 
lolofuxy's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,319
Povremeno igranje na kojoj rezoluciji i koje su ciljane igrice?

Hdd i optika su sata ili pata? Kućište je? Napajanje je?
lolofuxy je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2013., 19:59   #1528
Junky
Porn Diller
Moj komp
 
Junky's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Krizevci
Postovi: 298
diskovi su sata, optika je pata, ali to mogu rijesit i onim adapterom, kuciste je neko aluminijsko (no name, ali daleko bolje hladenje od svega sto sam imao, a imo sam ih dosta), s napjanjem nema problema, gutalo je 2 graficke i D820. a od igara sve i svasta, nisam nesto pretjerano zahtjevan sto se tice rezolucije, samo bi volio dobit sto bolje za tu lovu
__________________
Junky je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2013., 20:21   #1529
lolofuxy
Premium
 
lolofuxy's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,319
Krivo si me shvatio, mislio sam na nativnu rezoluciju tvog monitora.
lolofuxy je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2013., 20:31   #1530
Junky
Porn Diller
Moj komp
 
Junky's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Krizevci
Postovi: 298
monitora je 1440*900, ali ce bit spojeno i na TV 1920*1080
__________________
Junky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na