Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 16.06.2017., 09:42   #6421
nub
PREMIUM
Moj komp
 
nub's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2014
Lokacija: zg
Postovi: 1,757
Citiraj:
Autor Street_Racer Pregled postova
Gdje je sad tu problem?
Jedan od kabela, možda taj ispod parketa je cat5 (100 Mbps max).

Za veću brzinu bi trebao imat cat5e (1 Gbps) ili cat6 (10 Gbps) kabele i onda ne bi trebao imat problema. Pogledaj što ti piše na kojem kablu, možda si sreće da ti je onaj zadnji koji ide do kompa cat5, pa da njega probaš prvo zamijenit.

Zadnje izmijenjeno od: nub. 16.06.2017. u 09:48.
nub je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2017., 16:40   #6422
WindEmperor
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2011
Lokacija: CRO
Postovi: 76
Citiraj:
Autor Street_Racer Pregled postova
Pod utičnicom smatram RJ45 konektor na jednom zidu od kojeg kabel ide prema istoj takvoj utičnici na drugom zidu. Znači kabel proveden kroz pod kod renoviranja stana radi jer sam znao gdje će mi stajati ruter, a gdje računalo pa sam unaprijed proveo žice i stavio te konektore radi lakšeg i urednijeg spajanja, a to izgleda ovako:
https://www.elima.cz/obchod/images/KM39ES_3D.jpg
Najbolje ako mozes otvoriti utičnice i pogledati jel svih 8 kabela spojeno.
Naprimjer ovako bi trebalo izgledati ako koristic Cat6 kabele http://i.imgur.com/ue7pEX4.jpg
WindEmperor je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 16.06.2017., 18:04   #6423
Street_Racer
Ulični trkač
Moj komp
 
Street_Racer's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 252
Spojeno je svih 8 žica sigurno, ali postoji mogućnost da sam redoslijed zeznio, provjerit ću. A provjerit ću i ovaj zadnji kabel, možda je u njemu problem

edit. otkrio problem, zadnji komad kabela je sporan iako je i on cat5e, ali dobro, glavno da je riješeno
__________________
I live my life a 1/4 mile at a time! Nothing else matters...
For those 10 seconds or less...I'm free!

Poštene trgovine: #1 #2 #3 #4

Zadnje izmijenjeno od: Street_Racer. 16.06.2017. u 20:30.
Street_Racer je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2017., 18:10   #6424
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,147
Uzeo sam glazbeni paket 10 kn bez ugovorne obveze. Isto je kao i za net na 2 godine, a onda se vraća na punu cijenu. Napomena, nisu svi paketi na 10 kn., nego su na 50% od cijene. Kako je glazbeni 20 kn onda je 10 kn. Ostali su 25 kn i 35 kn , pa su u ovoj akciji 12,5 kn i 17,5 kn.Samo tematski su u akciji i HBO. Ništa za HD . Ipak najčudnije je da kad sam pitao zašto nema ništa na webu, odgovor je da je to ljetna akcija samo kod njih preko SZK. Ne razumjem u čemu je kvaka? Zašto davati akciju koju ne želiš reklamirati na svojoj web stranici ???
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2017., 21:27   #6425
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 975
Citiraj:
Autor Stipest Pregled postova
Ništa za HD . Ipak najčudnije je da kad sam pitao zašto nema ništa na webu, odgovor je da je to ljetna akcija samo kod njih preko SZK. Ne razumjem u čemu je kvaka? Zašto davati akciju koju ne želiš reklamirati na svojoj web stranici ???
A jaka im politika pa kako da neko povoljnije uzme dodatni paket ako nezna za to.

Zadnje izmijenjeno od: Cilim. 18.06.2017. u 23:31.
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2017., 21:33   #6426
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,147
O tome i pričam.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2017., 22:25   #6427
Firecracker
Premium
Moj komp
 
Firecracker's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Split
Postovi: 447
Koliko ste cekali nakon zahtjeva da vam dignu brzinu na 120? Proslo je 6 dana i jos nista u mne...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Firecracker je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2017., 22:43   #6428
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,706
Trebalo je već biti, zovi opet
__________________
👌👌 👌
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2017., 01:10   #6429
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,147
Citiraj:
Autor Firecracker Pregled postova
Koliko ste cekali nakon zahtjeva da vam dignu brzinu na 120? Proslo je 6 dana i jos nista u mne...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Meni prošlo 10 dana i još mi nisu uključili glazbeni paket. Nema pravila. Brzinu su mi digli u 2 dana, ali iako je to bilo 01.06.( zahtjev 30.05.), još mi nisu poslali ugovor na mail.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2017., 19:42   #6430
rendula
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2003
Lokacija: Zagreb, Trešnjevka
Postovi: 5,469
Jel daju hbo za 10kn?
rendula je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 25.06.2017., 19:49   #6431
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 975
Mos mislit
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2017., 19:55   #6432
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,147
Citiraj:
Autor rendula Pregled postova
Jel daju hbo za 10kn?
Nisu svi na 10 kn,nego na 50 % sadašnje cijene, pa tako i HBO. Imaš moj post 6424 malo poviše.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2017., 00:33   #6433
MasterX
+50-1 über alles ;)
 
Datum registracije: Mar 2003
Lokacija: ::1
Postovi: 1,569
koje routere BNet trenutno dijeli novim korisnicima?
__________________
Drinking Rum before 10am makes you a Pirate, not an Alcoholic.
MasterX je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2017., 01:37   #6434
WindEmperor
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2011
Lokacija: CRO
Postovi: 76
Citiraj:
Autor MasterX Pregled postova
koje routere BNet trenutno dijeli novim korisnicima?
Technicolor TC7200
WindEmperor je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2017., 19:56   #6435
Firecracker
Premium
Moj komp
 
Firecracker's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Split
Postovi: 447
Evo napokon digli, ali su mi sjebali bridge mode tako da me sutradan tehnicar nazvao da to fixa. TV prijamnik isto nije radio nakon upgrejda brzine, nije mogao dobiti adresu.
Firecracker je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2017., 23:58   #6436
Gondar
Registered User
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: Croatia
Postovi: 84
Koliki je limit dl i ul na 120 mbps?
Gondar je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2017., 00:44   #6437
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp
 
Mirkopoter's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,948
Kako misliš limit dl? UL je 15mbps.
__________________
Hala Madrid!
Mirkopoter je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2017., 00:58   #6438
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,147
Vjerovatno misli na fer use pravilo. Za 120 Mbit/s je 3840 GB dl ,a ul 480 GB .
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2017., 01:32   #6439
Gondar
Registered User
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: Croatia
Postovi: 84
Citiraj:
Autor Stipest Pregled postova
Vjerovatno misli na fer use pravilo. Za 120 Mbit/s je 3840 GB dl ,a ul 480 GB .
Baš to, hvala.
Gondar je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2017., 15:22   #6440
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,147
Još mi nisu uključili glazbeni paket !!! 10 dana. Zvao danas i kažu da im je rok 7 radnih dana, a i to je prošlo. Onda su rekli da je vjerovatno problem da sam naručio u nedjelju !!!!! Kao bit će danas, ali nema još ništa. Nije mi neka hića, ali stvarno postaju sve gori i gori.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2017., 15:51   #6441
maldini88
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2017
Lokacija: zagreb
Postovi: 20
Router

Ekipo jel bi bio dorar ovaj router da se spoji na technicolor s lanom.Hoće li bolje pokriti stan od 80 m2.

razmišljam između dva modela

https://www.instar-informatika.hr/tp...r-C60/product/

I

https://www.instar-informatika.hr/wi...31398/product/

imam full brzinu od 120 mb

ali koliko vidim ovaj tp - link ima samo brzinu ulaznu od 100 mb tako da mi se čini zastario

Zadnje izmijenjeno od: maldini88. 28.06.2017. u 16:06.
maldini88 je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2017., 16:32   #6442
warlock25
Premium
Moj komp
 
warlock25's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 1,974
uzmi asus taj i stavi ga u bridge mode sa technicolorom i sve onda rokas preko asusa.ugasis wifi na tcu i bok.asus ti sigurno pokriva cijeli stan
__________________





warlock25 je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2017., 16:46   #6443
Brlja
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 848
Kakva to infrastruktura mora biti u zgradi da mogu povući 70 ili 50 Mbit/s? Inače sam u zgradi u Prečkom izgrađenoj 80-ih pretpostavljam. Sumnjam da su nove žice u međuvremenu razvlačili po zgradi.

Kad sam uvodio Iskon s 20 Mbit/s tehničar je nekaj njurgao da li će moć pošlepat 20 ili će biti manje. Vuče ravno 20.
Brlja je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2017., 17:02   #6444
bertone
Premium
Moj komp
 
bertone's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,281
Pa bnet ne koristi telefonske žice već koaksijalni kabel
__________________
ThinkPad T440p: [ i5 4300M | 16 GB DDR3 | 2x240 Intel 1500 Pro | 1920x1080 IPS ]




bertone je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2017., 17:03   #6445
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 975
@Brlja: Kakve to ima veze sa B.net-om, oni vuku svoju infrastrukturu po zgradi koaksijalac - antenski kabel zato se i zove kabelska TV.
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2017., 17:42   #6446
Brlja
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 848
Ah zoooo, nisam pojma imao. To je drugi par rukava.
Brlja je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2017., 18:55   #6447
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,983
Da se "vratimo" na pitanje kolege maldini88, koji router ?
Ako se želi iskoristiti te brzine "preko" 100 Mbps onda bi router trebao:
- obavezno imati GB WAN i Lan portove
- čim se spominje WAN na ulazu znači da nije xDSL osim ako nema obje opcije, ponekad to znači "gubitak" jednog Lan porta
- wireless dio "šta brži" uključujući AC i/ili Dual band
- poželjno dovoljno "jak" hw / platforma da može hendlati brzinu i/ili količinu podataka
- ...

Jasna stvar da sve ovo ima svoju cijenu, ne rijetko pristojnu.
Da sad ne nabrajamo ponovo "dobre primjere", kao primjer mogu se iskoristiti modeli navedeni za T-Koma optiku.
Čak je i "lakše" jer ovdje ne treba podešavati Vlan - ove, a tip konekcije je Dynamic IP.
Normalna stvar da ste preko SZK zatražili da TC7200 prebace u Bridge mode za Internet konekciju i da mu ugase Wlan.

That's it
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 29.06.2017., 16:33   #6448
maldini88
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2017
Lokacija: zagreb
Postovi: 20
jel dovoljno spojiti iz tecnocolorca s lanom u asus router i njega iskonfigurirati u ap-mode....i naravno na technicoloru ugasiti wlan....?

Ako nije to tako....anda Vas please molim objašnjenje kako da taj asus router stavim u bridge mode....

Unaprijed hvala

Zadnje izmijenjeno od: maldini88. 29.06.2017. u 16:53.
maldini88 je offline   Reply With Quote
Staro 29.06.2017., 17:05   #6449
Vjeks
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 12
Citiraj:
Autor Stipest Pregled postova
Nisu svi na 10 kn,nego na 50 % sadašnje cijene, pa tako i HBO. Imaš moj post 6424 malo poviše.
HBO je 34.50kn bez ugovorne obveze
Vjeks je offline   Reply With Quote
Staro 29.06.2017., 17:40   #6450
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,983
@maldini88
Zavisi šta želiš napraviti:
a) da se dodatni router (Asus) "brine samo za WiFi
b) da preuzme brigu o cijelom prometu prema Internetu

Za a)
- na TC7200 samo gasiš njegov WiFi
- ip Asus - a treba prebaciti u isti niz kao TC7200 (recimo na 192.168.0.2, treba biti slobodna)
- podešavaš Asus - a kao AP

Za b)
- tražiš od SZK da TC7200 prebace u Bridge mode za Internet i da mu ugase WiFI, (sve mogu odraditi daljinski)
- Asus - a podešavaš kao WAN Router
- tip konekcije je Dynamic IP
- treba ubaciti Bnet i/ili Google DNS - ove

Ako nisi tu doma onda angažiraj nekog lokalno da ti pomogne

That's it
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na