Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 11.09.2007., 11:08   #121
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp
 
Disco's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,266
Citiraj:
Autor CALINJOS Pregled postova
ma 2180 je majka,samo kod box coolera skinuti onu termalno vodljivu "traku" i namazati procesor jako tanko,eventualno malu tockicu na sredini pa staviti box cooler i malo ga drmati,pa ladi posteno,bolje nego kada ima tu traku koja se otopi (najcesce neuspjesno.
Meni ti radi ko lud, ima mnozitelj 10x pa se lagano moze podesavati brzi clock.
(Inace radi na 200MHz FSB x10)
temp kad nije OC,idle, su oko 28.
temp kad je OC na 3GHz,idle,je oko 31,dakle nista znacajno vise...
i kad je pod opterecenjem temp poraste za 6-8C,56C max u odnosu na bez OC 48-50C
eto kloknuo ga,makar UOPCE NIJE POTREBNO,ako imas neku grafu uz to (ja imam 8600GTS),ne mora biti mrcina,radi ko podmazano sve na ultra high i to na rezi od 1280x1024...AA nije potreban,osobno mislim da je to cista preserancija kad su mi rubovi glatki,mos mislit,kad predjes sa radeon 9600pro na gf8600gts,ne prestanes se diviti brzini...
ugl ne mos fulat procesor,skuplji je nekih 50-70kn od 2160,cak sam procitao negdje kada je OC na 3.6 ili tako nesta performanse su mu iste kao 6600 quad (ima manje cache-a,no to je jedva primjetno u stvarnom radu,ne benchmarkovima...)
ako imas jos pitanja slobodno pitaj..
pozdrav!
A vidis mi u potpisu graficku ;-).I ovako mi skoro sve ide na ful, pod ovo skor mislim na lost planet koji me ubio u pojam i zato sam odlucio promjenit plocu proc i rame. Ja bi uzeo bas ovu plocu sta ti imas i taj proc i nekakve corsair xms 667, jeftini su dosta jel mogu oni na 800mhz?

E da jos me zanima sta je bolje: tt big typhoon ili scythe ninja plus?

EDIT: evo malo sam procackao po guglu i kolko vidim ninđa je puno bolji.
__________________
Slobodno me dodajte na PSN

Zadnje izmijenjeno od: Disco. 11.09.2007. u 11:49.
Disco je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2007., 10:12   #122
tintin
Premium
Moj komp
 
tintin's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: negdje
Postovi: 1,283
Kako bi išle ove postake: fsb 333 x 9 = 2997 mhz, memorija 2,4 x 333 = 799,2 mhz....
Koje voltaže postaviti ?
Imam stock hlađenje cpu-a sa žvakačom.
tintin je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 14.09.2007., 10:23   #123
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
ona pasta na stock coolerima nikako nije žvaka
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2007., 10:57   #124
tintin
Premium
Moj komp
 
tintin's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: negdje
Postovi: 1,283
Ok, jel može ostati ili da skidam...ne planiram klokirati preko 3 do 3,33 GHz...
tintin je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2007., 11:53   #125
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
čuj nije ti preporučljivo držat klokiran CPU na stock cooleru
ali pastu slobodno ostaviš
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2007., 12:16   #126
tintin
Premium
Moj komp
 
tintin's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: negdje
Postovi: 1,283
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
čuj nije ti preporučljivo držat klokiran CPU na stock cooleru
ali pastu slobodno ostaviš
Kako je sa pastom na čipsetu (imam P35C DS3R) ? Toplo na dodir bez klokanja, everest sistem temperatur od 36 do 50 °C
tintin je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2007., 12:29   #127
CALINJOS
Registered User
Moj komp
 
CALINJOS's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 23
Wink

cuj,klokanjena stock cooleru (box) je preporucljivo,zato sto se ti procesori uzasno jednostavno klokaju,mislis da je arhitektura e2160 koji radi na 1.86GHz i e2180 koji radi na 2GHz drugacija?ne-samo je mnozitelj otkljucan...
a sto se tice one "zvakace"-ja bi ti iz iskustva preporucio da se bolje stavis neku pastu.
evo upload-o sam vam PDF od artic silvera milsim,koji daje tocna uputstva kako staviti pastu na core 2 duo CPU, iznenadili bi se kako se PRAVILNO stavlja pasta
http://rapidshare.com/files/55648668...paste.pdf.html
P.S. klokaj pa provjeri (ako je stabilno naravno) i usporedi sa temperaturama prije klokanja,pa nam napisi (temp pod full load i idle).
CoreTemp(za pracenje temp)
http://www.thecoolest.zerobrains.com/CoreTemp/
CALINJOS je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2007., 07:24   #128
tintin
Premium
Moj komp
 
tintin's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: negdje
Postovi: 1,283
Koja voltaža je prava ? Bios veli da je CPU na 1,325 V, a cpuz da je na 1,280 V.
Koje su temperature do kojih se može iči bez ikakvog diranja stock hlađenja CPU-a i matične ?

Zadnje izmijenjeno od: tintin. 15.09.2007. u 10:02.
tintin je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2007., 10:36   #129
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Citiraj:
Autor tintin Pregled postova
Kako je sa pastom na čipsetu (imam P35C DS3R) ? Toplo na dodir bez klokanja, everest sistem temperatur od 36 do 50 °C
e na čipsetu je često ona plastična žvaka i nju se obavesno mjenja sa AS Ceramique ili AS 5
no u zadnje vrijeme koliko vidim Gigabyte je počeo stavljati i na chipset pastu. No slobodno ti provjeriš pa prema potrebi zamjeniš.

Citiraj:
Autor CALINJOS Pregled postova
cuj,klokanjena stock cooleru (box) je preporucljivo,zato sto se ti procesori uzasno jednostavno klokaju,mislis da je arhitektura e2160 koji radi na 1.86GHz i e2180 koji radi na 2GHz drugacija?ne-samo je mnozitelj otkljucan...
a sto se tice one "zvakace"-ja bi ti iz iskustva preporucio da se bolje stavis neku pastu.
NHF ali to kaj se PentiumE lagano klokira nema apsolutno nikakve veze sa činjenicom da stock cooler nije preporučljiv za overclocking ako isti podrazumjeva i dizanje radnoga napona procesora. Ako klokiraš na def naponu OK ali ako dižeš napone preporuka je kupiti moćniji cooler.

Dakle da rezimiramo, na Intelovom stock cooleru nije žvaka nego je termalna pasta vjerojatno nekaj tipa Shin-Etsu (jer je dosta gusta) a istu koristi i AMD na svojim stock coolerima. Pa je nije potrebno mjenjati.
Dalje što se tiće overclockinga....ako ne diže napon može za prvu ruku ostati stock, ako diđe napon neka uzme bolji cooler.
Što se chipset coolera tiče tu je obično žvaka koju je potrebno mjenjati drugom pastom (AS Ceramique ili AS5) no kako sam rekao prvo neka provjeri što je ispod.
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2007., 11:28   #130
tintin
Premium
Moj komp
 
tintin's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: negdje
Postovi: 1,283
Citiraj:
Autor tintin Pregled postova
Koja voltaža je prava ? Bios veli da je CPU na 1,325 V, a cpuz da je na 1,280 V.
Koje su temperature do kojih se može iči bez ikakvog diranja stock hlađenja CPU-a i matične ?
Što je s voltažom i temperaturama ?
tintin je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 15.09.2007., 11:44   #131
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
za 24/7 uporabu nije poželjno da temp pod opterećenjem prelaze 60°C

def napon za PentiumE je prema Intelu 1,162V - 1,312V
http://sobitza.com/portal/index.php?...1&limitstart=1
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2007., 13:38   #132
CALINJOS
Registered User
Moj komp
 
CALINJOS's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 23
napon ti cpuz pokazuje ovisno o trentuacnom clocku proca,speedstep ili kako se to vec zove (EIST)
u bios ti je default za e2180 1.350V (ja sam kao sto je gore vec spomenuto povecao samo na 1.370 ill 1.375 V)
ti mozes slobodno taj napon smanjiti ako ne mislis klokati,na 1.250V,meni je radilo 100%,ali kao sto kazem,svaki CPU je drugaciji...
meni su temp isle prije klokanja do max 55,sada su na 58-59 max,obavezno staviti u BIOS da javi kada temp predje 60C.
Najbitnije ti je to da ti procesori skoro nikad nisu isti sto ce tice klokanja,samo lagano podizes recimo u koracima od 200MHz pa gledas dokle ti ide stabilno,cim se srusi malo povecas napon...
pazi i na memory multiplier,tako da ti prilikom klokanja ne poraste i brzina memorije (ako imas nesto kvalitetnije-coz/corsair/ballistix-nema problema)
Orthos prime ti je odlican stress tool.
http://www.overclock.net/downloads/1...v20060420.html
CALINJOS je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2007., 08:06   #133
tintin
Premium
Moj komp
 
tintin's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: negdje
Postovi: 1,283
Evo malo temperatura:
2 GHz -napon u Biosu 1,325 -napon u Everestu 1,280
idle: 31-32 °C
full: 47-51 °C
2,66 GHz -napon u Biosu 1,325 -napon u Everestu 1,280
idle: 33-34 °C
full: 51-53 °C

System temp u oba slučaja na idlu 36°C a u fullu oko 50°C (jel to temp čipseta?)

3 GHz (9x333) -napon u Biosu 1,350 -napon u Everestu 1,312
- na brzinu isprobano, ali je bilo totalno nestabilno pa nisam nastavio jer bi trebao podizati napon a ne usudim se jer i dalje neznam koje su vrijednosti prave (Bios ili everest)
tintin je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2007., 10:11   #134
Slash555
Premium
Moj komp
 
Slash555's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Slatina
Postovi: 352
nemoj se ništ bojat podić napon još. moj radi na 3ghz sa stock coolerom (zamjenjena pasta) na 10x300 1,4v u biosu, cpuz kaže 1,360v i ne prelazi 58 stupnjeva. tj, samo u prime-u dođe do 58, u normalnom opterećenju je 53-55max. to je jako dobar proc za klokanje, ja samo čekam Sonic towera da uleti pa onda krećem na više taktove.
__________________

Slash555 je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2007., 19:46   #135
Armand
192.168.0.1
 
Armand's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: BiH
Postovi: 463
ajmo daj zavrti to da vidimo kako iđe.....
__________________
P4 3.0 Prescott (Zalman 7000b-cu) @ Gigabyte 8ik1100
2x512 Apacer ddr400
AiW x800xt + vf900
Hitachi 80gb Sata2
Corsair HX520W
Linksys WRT54GL@Tomato 1.25.8515 RAF (Victek Mod)
Armand je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2007., 20:38   #136
bego2
Premium
Moj komp
 
bego2's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Aldenhoven NRW
Postovi: 2,724
budem ja dok kupim case.

za sad mogu reć da je eben procesor. samo da mi je posudit grafu od nekog.
bego2 je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2007., 15:11   #137
tintin
Premium
Moj komp
 
tintin's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: negdje
Postovi: 1,283
Citiraj:
Autor tintin Pregled postova
Evo malo temperatura:
2 GHz -napon u Biosu 1,325 -napon u Everestu 1,280
idle: 31-32 °C
full: 47-51 °C
2,66 GHz -napon u Biosu 1,325 -napon u Everestu 1,280
idle: 33-34 °C
full: 51-53 °C

System temp u oba slučaja na idlu 36°C a u fullu oko 50°C (jel to temp čipseta?)

3 GHz (9x333) -napon u Biosu 1,350 -napon u Everestu 1,312
- na brzinu isprobano, ali je bilo totalno nestabilno pa nisam nastavio jer bi trebao podizati napon a ne usudim se jer i dalje neznam koje su vrijednosti prave (Bios ili everest)
Trebam li još koje napone osim za CPU povečavati ? Vidim po forumima da e2180 na 3GHz (9x333, 9x335) neki imaju sa 1,2875 u BIOSu a meni neće sa 1,350 ?
tintin je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2007., 18:50   #138
Slash555
Premium
Moj komp
 
Slash555's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Slatina
Postovi: 352
Citiraj:
Autor tintin Pregled postova
Trebam li još koje napone osim za CPU povečavati ? Vidim po forumima da e2180 na 3GHz (9x333, 9x335) neki imaju sa 1,2875 u BIOSu a meni neće sa 1,350 ?
to je zato jer cpuz krivo čita napone kad stviš iznad 1,4, opće poznato
__________________

Slash555 je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2007., 21:30   #139
CALINJOS
Registered User
Moj komp
 
CALINJOS's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 23
Talking

napon ti je default na 1.350,cpuz i svi ti programi krivo ocitavaju (Vdrop)
ja sam si stavio (3GHz)na 1.38nesta V i radi stabilno, sa 1.3750 se znao sam declokirati...
CALINJOS je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2007., 09:26   #140
tintin
Premium
Moj komp
 
tintin's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: negdje
Postovi: 1,283
Kupio sam Arctic Silver 5...čini mi se dosta gusta, jel to OK.
tintin je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2007., 09:29   #141
-POP-
Eddie
Moj komp
 
-POP-'s Avatar
 
Datum registracije: Mar 2004
Lokacija: Osijek
Postovi: 5,383
Citiraj:
Autor tintin Pregled postova
Kupio sam Arctic Silver 5...čini mi se dosta gusta, jel to OK.
Odlična pasta, u redu je to! TAAANKI sloj!
__________________


Intel E5450 E0 @455X9=4005MHz 1.36V
H2O Corsair H100 @low
Asus P5Q-E P45 @1.2V @Ket's 2101 bios
4X2Gb G.Skill 4GBPQ @890MHz 15-5-5-5 1.82V
Gigabyte HD5850 1Gb @960/5100MHz 1.088V @Scythe Musashi
Samsung 250GB 850 EVO & Seagate 3000GB DM001 & Samsung 500GB T166S @2X Scythe Himuro
Corsair VX450W & Lian Li PC-P50 ArmorSuit
DVD-RW LG GH24NSB0
Logitech G15 rev.1 & MX518 @blue led
AOC Q3279VWF 31.5"
T-Com VDSL 30/5 Mbps flat connected



Rotel RC972 & 2X RB971 @bridged // Audio Epilog Peyote // Raiz Peyote stands
Audioperformance Supersonic USB DAC v.2 by Apparatus
Ixos Gamma Geometry 6003 // Transparent Audio The Link 200 // Kimber PBJ
Samsung UE55KS8002 // Logitech Z-5500
Asus Xonar U7 // Logitech Z-10 // Logitech Z-2300 // Sennheiser HD205
-POP- je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2007., 10:42   #142
tintin
Premium
Moj komp
 
tintin's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: negdje
Postovi: 1,283
Stavio ju jučer frend (ovu moju i temperature visoke), veli da je ona koju je imao prije (isto arctic silver 5) bila puno rijeđa i lako se razmazivala za razliku od ove. Stavio je nekakvu za televizijske tranzistore i temperature su pale za 10 do 15 °C.
tintin je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2007., 10:57   #143
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
sve AS5 su iste, njegova je možda bila negdi na jako toplom pa je malo dobila na viskoznosti
definitivno ti nisu temp visoke od AS5 pogotovo ako si ispravno nanio pastu
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2007., 11:44   #144
tintin
Premium
Moj komp
 
tintin's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: negdje
Postovi: 1,283
To znači da bi se lakše i ljepše razmazivala ostaviti ju malo na toplom ?
Ispravno nanjeti pastu, kako ? Čitam upute i tamo se vidi neka crta po sredini, ili jednostavno malo kapnuti i prstom tanko razmazati ?
tintin je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2007., 11:45   #145
-POP-
Eddie
Moj komp
 
-POP-'s Avatar
 
Datum registracije: Mar 2004
Lokacija: Osijek
Postovi: 5,383
Tanko razmazati da, ali TAAANKO, ko papir, i tanje.
__________________


Intel E5450 E0 @455X9=4005MHz 1.36V
H2O Corsair H100 @low
Asus P5Q-E P45 @1.2V @Ket's 2101 bios
4X2Gb G.Skill 4GBPQ @890MHz 15-5-5-5 1.82V
Gigabyte HD5850 1Gb @960/5100MHz 1.088V @Scythe Musashi
Samsung 250GB 850 EVO & Seagate 3000GB DM001 & Samsung 500GB T166S @2X Scythe Himuro
Corsair VX450W & Lian Li PC-P50 ArmorSuit
DVD-RW LG GH24NSB0
Logitech G15 rev.1 & MX518 @blue led
AOC Q3279VWF 31.5"
T-Com VDSL 30/5 Mbps flat connected



Rotel RC972 & 2X RB971 @bridged // Audio Epilog Peyote // Raiz Peyote stands
Audioperformance Supersonic USB DAC v.2 by Apparatus
Ixos Gamma Geometry 6003 // Transparent Audio The Link 200 // Kimber PBJ
Samsung UE55KS8002 // Logitech Z-5500
Asus Xonar U7 // Logitech Z-10 // Logitech Z-2300 // Sennheiser HD205
-POP- je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2007., 11:49   #146
McG
-------
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: -
Postovi: 7,566
Citiraj:
Autor tintin Pregled postova
Ispravno nanjeti pastu, kako ? Čitam upute i tamo se vidi neka crta po sredini, ili jednostavno malo kapnuti i prstom tanko razmazati ?
Ispravno nanijeti pastu? Barbara Radulović zna kako..., a imaš i temu o tome kak skinuti pastu.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2007., 12:33   #147
tintin
Premium
Moj komp
 
tintin's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: negdje
Postovi: 1,283
Frend donio pastu za TV elektroniku, stavili jednu do druge ova njegova se razmazuje bez problema i osataje na dodir masna, dok se silver 5 posušila.
tintin je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2007., 12:48   #148
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
gle AS5 (uz AS Ceramique) je jedna od najboljih termalnih pasti koje možeš kupiti

na dodir ostaje i termalteke-ova silikonska termalna pasta pa je to dreq od paste
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2007., 12:56   #149
CALINJOS
Registered User
Moj komp
 
CALINJOS's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 23
Arrow

ovdje sve tocno kako di sta,psoebno za artic silver 5,iznenadio bi se na oji se nacin ispravno stavlja pasta!!!
http://www.arcticsilver.com/arctic_s...structions.htm
CALINJOS je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2007., 19:17   #150
tintin
Premium
Moj komp
 
tintin's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: negdje
Postovi: 1,283
Temperature nakon nanošenja Arctic Silver 5 (prema uputama "Barbare Radulović")
2,66 GHz -napon u Biosu 1,325 -napon u Everestu 1,280
idle: cpu1.jezgra-35 °C , cpu2.jezgra-37 °C , cpu 34 °C
full: cpu1.jezgra-57 °C , cpu2.jezgra-55 °C , cpu 51 °C nakon pola sata stres testa u Everestu.
Uglavnom, zasad nema značajnih pomaka u odnosu na stock pastu. Ima li šanse da se to malo popravi samo od sebe?
tintin je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na