|
![]() |
#3721 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Red Silent gledaj onda. Imal sam ih kad smo žena i ja živjeli u 30 kvadrata, jedini način da imam dopušenje za mehaničku tipkovnicu. Red su puno glasniji od Silent, baš onak velka razlika, pa ak ti treba tišina onda fakat jedino Red Silent gledaj.
![]() |
#3722 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Red silent i još ak se bude mogla moddati dodatno, taman. Iako ima tu raznih linearnih switcheva koji su tihi. Ja sam u živo čuo samo NX Snow od Asusa i out of box su super tihe i odlično zvuče. Zadnje izmijenjeno od: PR3DA70R. 21.01.2025. u 11:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3724 |
These go to 11
Datum registracije: Apr 2007
|
Stigla mi jučer Keychron Q14 Pro. Odmah sam ju, jasno, raskopao ![]() (znači, doslovno sve s PCBa treba poskidati.. trajalo je) - i onda skužim da sam krivo prebrojao (Box Royal) switcheve koji bi išli gore, kratak sam za dvadesetak komada. Razmišljam sad uzimati li iste što fale, ili napokon isprobati npr. hvaljene Boba U4T, ili možda neke treće tvrđe taktilne. Hmm. Uglavnom, zasad djeluje vrlo uvjerljivo - teška kao solidna cigletina, ništa se ne ljulja, baš sam zadovoljan izradom. Nadajmo se i da u praksi radi kako spada.
![]() |
#3726 |
These go to 11
|
Vidiš, to mi ne bi palo na pamet ![]() Nisam još ništa spojio, ni tipke mi nisu stigle; iz nekog razloga su razdvojili narudžbu, pa su poslali odvojeno.
![]() |
#3730 |
matori
Datum registracije: Feb 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3732 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3733 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Stigla mi 8BitDo retro tipkovnica: ![]() Prvi feeling - točno ono što sam htio, zvuk i osjećaj tipkanja me vratio ravno u 90te ![]() Djeluje kvalitetno složeno i u odnosu na GXT865 koju sam imao ovo je nova dimenzija. Od mana bih eventualno istaknuo nedotatak pozadinskog osvjetljenja koji meni osobno nije dealbreaker jer ne tipkam u uvjetima gdje mi je potrebno.. Sada samo još dočekati i numpad ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3734 | |
matori
Datum registracije: Feb 2011
|
Citiraj:
Nadam se da me "danko-bananko" neće razočarati za pretežno tipkanje i povremeno gejmanje. Najveći problem će mi biti prilagođavanje sa low-profila (gleda san K1 ali san pomalo suzdržan - neman pojma zašto?!). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3736 |
Rocker
|
Moze preporuka entry bezicne mehanicke tipkovnice, da je 60-80% format, dakle bez numerickog dijela.. to bi mi ujedno bila i prva mehanicka... ako ima HR layout, super, ako ne, ne znam, ne kupuju mi se naknadno kapsi ![]() osvjetljenje mi nije bitno, ali mora biti bijela ![]() ideju sam dobio dok sam vidio jednu Redragon u trgovini.. ne znam jel to ok brand.. tnx
Konfa: Intel Core 2 Duo E 6400, 2.72GHz || Asus P5B Deluxe || 8800 EVGA GTS 320 mb || Super Talent 2x1 gb 800MHz CL5 || Seagate Barracuda 7200.10 320 GB 16 mb || Samsung Spinpoint F1 750 GB 32mb || Seasonic S 12 430W || A+ X-Blade || Logitech Z 5500 || CL X-Fi Xtreme Game || Logitech G500 || Logitech UltraX Flat Desktop || Canon Pixma iP4300 || Samsung ML-2510 || Toshiba Regza 32XV733G
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3737 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3738 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
![]() |
#3739 |
Premium
|
Da, naravno ![]() - ne vidim mu svrhu u ovom trenutku pored dvije A i B tipke na samoj tipkovnici - ne znam gdje s kablovima po stolu kada ga spojim na tipkovnicu Trenutno je spojen ali kad stigne i numpad, to će biti 3 kabela za povezivanje po stolu (nekako ne volim bežično povezivanje) . Još ću vidjeti hoću li se prebaciti na BT ili 2.4 pa da tu brojku malo smanjim.. Još jednom, ukupni dojam mi je predobar, ali ovo je stvarno proizvod gdje treba pristati na određene kompromise i nije za svakoga (najviše u pogledu buke zbog ugrađenih switcheva i nedostatka pozadinskog osvjetljenja). |
![]() |
![]() |
![]() |
#3742 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Hoćeš reći da gamerski proizvodi koštaju više a vrijede manje ![]() NEO: 1. ima po tom pitanju dosta veliki izbor, ja preferiram full 2. ovo sam slabo pratio, nekako sam se naviknuo na mali/normalni enter 3. osvjetljenje je jedna od onih točaka oko koje se lome koplja, to me ispilalo za popizdit 4. palmrest možeš odvojeno pa ja na tvom mjestu ne bih inzistirao na toj točki, pogotovo s obzirom na dolje navedeno ![]() 5. mislim da dosta bežičnih bi isto trebalo raditi OK na kabel (da/ne?) Dodatni, i to bitni, parametri: 6. ABS vs PBT capsi. PBT je kvalitetniji 7. print vs double shot znakovi na capsima. Double shot je kvalitetniji 8. transparentne vs netransparentne tipke (bitno za točku 3) Kako kažu iskusni forumaši, defaultni switchevi su uglavnom loši. Zato: 9. hotswapable switches. Dakle, nezalemljeni switchevi koje se daju vaditi vanka su must. Ukoliko nađeš neke transparentne PBT double shot capse, onda si pokrio točke 3, 6, 7, 8. Kada se odlučiš za neke adekvatne switcheve, onda ispadne da ima smisla uzeti neku barebone tipkovnicu, jer inače kupuješ nešto što ti ne igra ulogu. Na kraju vodi računa i o orijentaciji RBG rasvjete, south facing je uobičajena opcija. Vidim da sam ti uklonio mnoge nedoumice, nema na čemu ![]() Ja sam si bio uzeo Ducky Duo III koja je realno preskupa ali je bila na akciji pa je to kao bilo prihvatljivije. Defaut Brown switchevi su koma, kada sam ih zamijenio sa Kalih Jade situacija se mnogo popravila. Moguće da bi još trebalo neki mod odraditi i dodati nešto za apsorpciju zvuka unutra (ispod) ali tipkovnica inače zadovoljava 8 od navedenih točaka. Jedino palm rest nema niti sam isti nabavljao. Od istog mi se samo znoje zapešća ![]()
Zadnje izmijenjeno od: mkey. 04.02.2025. u 21:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3743 | ||
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Kvalitetnu dakle? Citiraj:
![]() Čemu služi forum nego da ne moram sad istraživati satima sve ovo šta si naveo ![]() Btw. trenutno imam Corsair K95 RGB Platinum sa nekim brown switchevima (Cherry?) ali me živcira pa bih je prodao, pogotovo jer više ne gejmam toliko pa mi sve one macro tipke i sl. ne trebaju. Također i jer su mi brown switchevi pre glasni za novonastale okolnosti, pa bih nešto mehaničko ali tiše od toga, no da ostane ovaj mehanički feel. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3744 |
These go to 11
|
Gledaj npr. ovdje: https://keychron.de/collections/keyc...yout+keyboards Switchevi.. definitivno ne clicky, ako su ti brown preglasni. Možda linearni? Nekakva silent varijanta?
![]() |
#3745 | ||
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
Citiraj:
Tebi zapravo treba ovo (palmrest ti ne treba kao ni backlit): ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |