Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.02.2002., 19:08   #1
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Datum registracije: Sep 2000
Angry Kad si pehista...

Danas sam se vidio s Damirom i cuo stvarnp pricu koja me je u jednu ruku nasmijala a u drugu naljutila...

sto je bilo...

Nas Damir sretan instalirao Windowse XP Pro (60-day evaluation) koji mu je iz MS-a donio nas dizajner SBP (original). Cinilo mu se sve dobro dok nije u CD-ROM puknuo CD s jedno 400 MP3s... Pametni XP skuzio da se radi o muzici i pokrenuo 400 (da, da, nema pretjerivanja) puta Media Player, svak za svoju pjesmu! Sad prezivio on to pa isao nesto prckat po stroju te izvadio mreznu van da nekaj napravi na drugom stroju... i hop Win XP kaze "AUUUU! imas novu konfiguraciju" i ode jedan "bod". Kad je Damir vratio mreznu opet XP kaze "AUUU!" i ode jos jedan "bod"... Gleda to nas Damir i misli si: "ovo je bas super... stvarno to pametno radi". I tad proba instalirati NortonAV na XP i skuzi da mu treba v2002... pa covjek skokne i kupi original u MSANu. I tad je radilo, no tad je opet nesto prckao po hardveru pa vise XP nisu htjeli raditi... a zvat MS nije htio.
Staro 06.02.2002., 19:11   #2
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Nastavak gornje price:

Damir lijepo rekao "fuckas XP" i presao na Win2k Server (izmedju ostalog zato da instalira sto skuplji OS na stroj iz rezignacije prema MS-u)... I ide instalirati NAV 2002 i nemre... zasto? Zato kaj kad ima Win2k Server mu treba NAV 2002 Corp. Edition...!!! Jer tko je vidio da "obican kucni" user koristi Win2k Server??? A to kaj covjeku trebaju neke dodatne stvari koje u Pro nema - nema veze. Ma mislim ono svaka cast MS i Symantec!!!

I onda se cude kaj nemreju suzbit piratstvo!!??:confused:
Oglas

Oglas
Staro 07.02.2002., 00:08   #3
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Server je opako stabilna stvar, ima li dovoljno memorije (256MB min), izuzetno su stabilni. Doduse, Server ima malo drugacije zahtjeve kod instalacija aplikacija, naime, nema onog samo kliknes na Setup.exe, vec se sve (gotovo sve) instalira preko Add/Remove Programs. Vjerovatno Server ima i neke vece zahtjeve kod instalacija aplikacija koje se zele ugnjezditi malo preduboko (bar za moj ukus).
S druge strane, nije bas za vjerovati MSovim proizvodima, kako je frend rekao neki dan, kod MSa se uvijek ceka sljedeca (novija) verzija necega.

S trece strane, moja iskustva s Nortonom uglavnom i nisu najugodnija (svaka cast Disk Doktoru i onom drugom alatu, onom za defregmantaciju), previse zele kontrolirati, pa cak i same Windowse. Nije bas dobro.
gpremec je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2002., 07:05   #4
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Citiraj:
Originally posted by gpremec

S trece strane, moja iskustva s Nortonom uglavnom i nisu najugodnija (svaka cast Disk Doktoru i onom drugom alatu, onom za defregmantaciju), previse zele kontrolirati, pa cak i same Windowse. Nije bas dobro.
Speed Disk! To je po meni najbolji dio paketa
Staro 07.02.2002., 12:58   #5
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Ima jedan bolji imao sam negdje demo..na starom kompu al on bas ne radi vise tj ne da mi ga se palit 16boja
00 software nest tako defragmenitra po datu, po koliko se koristi koji program u glavnom moze defragmentirati po svemu sto se sjetite ali je samo za w2k i winxp pa ak vas zanima javite da postam link.
Staro 07.02.2002., 14:17   #6
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Bono
Ima jedan bolji imao sam negdje demo..na starom kompu al on bas ne radi vise tj ne da mi ga se palit 16boja
00 software nest tako defragmenitra po datu, po koliko se koristi koji program u glavnom moze defragmentirati po svemu sto se sjetite ali je samo za w2k i winxp pa ak vas zanima javite da postam link.
Speed Disk mozes isto narihtat kak oces pod 2k (NSW 2001/2) ili XPom (NSW2002). Mozes mu reci da neke stvari nikad ne seljaka, kaj da ide prvo, kaj ovo i ono... a standardno narihtava po datumima i broju accessa...

O.
Staro 07.02.2002., 16:09   #7
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

vise mi se svida ovaj moj nego speedisk...a sto se tice defragmentiranja nije nest jako brzo 3 diska za citavu noc tj ne znam kada je ujutro dovrsio..
A zakljucak je da ionako svi rade svoj posao dobro.
Staro 07.02.2002., 20:22   #8
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Bono
vise mi se svida ovaj moj nego speedisk...a sto se tice defragmentiranja nije nest jako brzo 3 diska za citavu noc tj ne znam kada je ujutro dovrsio..
A zakljucak je da ionako svi rade svoj posao dobro.
tu ti je brzina diska bitna.. meni atlas10k defraga dosta dugo, dok cheetah X15 36LP (koji je puno puno popunjeniji) preleti ko avion.

O.
Staro 07.02.2002., 22:38   #9
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Pa seagate scsi disk defragmenitira 5 godina jer je system disk ali ove druge jako brzo sredi jer su gore uglavnom mp3ji..
Tak da ovisi i o podacima..
Staro 11.02.2002., 19:17   #10
shimpa
PC Ekspert

shimpa's Avatar

Re: Kad si pehista...

Citiraj:
Originally posted by ozren
Danas sam se vidio s Damirom i cuo stvarnp pricu koja me je u jednu ruku nasmijala a u drugu naljutila...

sto je bilo...

Nas Damir sretan instalirao Windowse XP Pro (60-day evaluation) koji mu je iz MS-a donio nas dizajner SBP (original). Cinilo mu se sve dobro dok nije u CD-ROM puknuo CD s jedno 400 MP3s... Pametni XP skuzio da se radi o muzici i pokrenuo 400 (da, da, nema pretjerivanja) puta Media Player, svak za svoju pjesmu! Sad prezivio on to pa isao nesto prckat po stroju te izvadio mreznu van da nekaj napravi na drugom stroju... i hop Win XP kaze "AUUUU! imas novu konfiguraciju" i ode jedan "bod". Kad je Damir vratio mreznu opet XP kaze "AUUU!" i ode jos jedan "bod"... Gleda to nas Damir i misli si: "ovo je bas super... stvarno to pametno radi". I tad proba instalirati NortonAV na XP i skuzi da mu treba v2002... pa covjek skokne i kupi original u MSANu. I tad je radilo, no tad je opet nesto prckao po hardveru pa vise XP nisu htjeli raditi... a zvat MS nije htio.
E pa ad se i ja javim kad se vec o meni prica.. BJEZTE OD XP-a KO OD KUGE!!! BAAAAAAA!!

Sh.
shimpa je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 12.02.2002., 10:59   #11
sbp
PC Ekspert

1) Nije zvaka za seljaka

2) Bute vidli kad bum drugi put nosio poklone!
sbp je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2002., 12:45   #12
shimpa
PC Ekspert

shimpa's Avatar

Citiraj:
Originally posted by sbp
1) Nije zvaka za seljaka

2) Bute vidli kad bum drugi put nosio poklone!

1) Sad, but true

2) Jao, od ovog tvog poklona me zabolila glava XP-puta!

Sh.
shimpa je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke