|
26.07.2023., 20:10 | #1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
(pre)grijavanje punjaca HP Zbook G6
Na nekoliko mjesta na internetu sam nasao da kod jaceg opterecenja dolazi do jaceg zagrijavanja punjaca i laptop “odluci” iskljuciti punjac da se hladi i privremeno koristiti bateriju. To mi se dogodilo za vrijeme bozicnih praznika kad sam igrao neke igre, ali laptop nikad ne bi toliko dugo koristio bateriju i nije bilo problema. Sada kad dužeg igranja koristi bateriju cak nekoliko sati (iako je to nemoguce, cini se da se ona povremeno ukljucuje i iskljucuje jer kad pogledam bude npr 50% pa za 2 sata bude 30%). A sinoc mi se provi put dogodilo da je dosao do kraja s baterijom i sam od sebe se iskljucio u sred igre. Kad sam shvatio da je baterija dosla do 20 % smanjio sam rezoluciju na HD (bilo 4K) i detelja na nisu razinu, ali nije pomoglo, i dalje se nije ukljucivao punjac i baterija se ispraznila do kraja. Prije sam imao HP Zbook G1 i to se nikad nije dogodilo ni kod duzeg igranja, ali je sve je bilo HD sada je 4K. Taj stari G1 je imao punjac od 200W dosta velik i on se nikad nije grijao, cak ni malo. Sada na G6 imam 150W i ona se i kod normalnog rada malo grije, a kada ide igra ili neki veci nacrt odmah zagrije do temperature da ga je tesko dodirivati rukama. Dali bi kupnja punjaca od 200W rjesila taj problem, dali je uopce moguce staviti 200W punjac ako sam s njime dobio 150W, laptop sam kupio 1 godinu star u 2nd hand ducanu, dali je moguce da su mi dali krivi (preslabi) punjac ? Shvacam da ti laptopi nisu za nikakav ozbiljnij gaming, ali s G1 nisam nikad imao problema. Igrao se samo wow classic i onda i sada. HP Zbook G6 (6ta generacija) Intel(R) Core(TM) i7-9850H CPU @ 2.60GHz 2.59 GHz 16,0 GB (15,8 GB usable) System type 64-bit operating system, x64-based processor Quadro T2000 4GB DDR5 WINDOWS 11 punjac 150W https://support.hp.com/us-en/document/c06415712 Unaprijed hvala na savjete /rjesenje.
26.07.2023., 20:44 | #2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Jedini pravi test bi bio sa drugim originalnim ispravnim punjačem, U specs piše da sa tim modelom dolazi HP 150 W Slim Smart AC adapter > https://www.hp-store.hr/Proizvod/pun...-4sc18aa/19041 https://www.senetic.hr/product/4SC18AA_ABB Tada bi vidio jeli stvar do pregrijavanja punjača (pa s time moguće gašenje dok se ne ohladi), a može biti da tih 150W nije dovoljno kada full opteretiš i7-9850H cpu + Quadro T2000 4GB gpu pa počne prazniti bateriju. Po info sa neta cpu je 45W a diskretna takva gpu je 60W TDP |
|
|
Oglas
|
|
26.07.2023., 22:59 | #3 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
@Hummer Mislim da si malo pogrešno shvatio igranje. Taj laptop je predviđen worksation tipa modeliranje i videobrade. Probaj za početak pročitati sa punjača -model i specifikaciju. Onda ćeš znati da li si dobio pravi punjač.
__________________ |
27.07.2023., 21:59 | #4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Je definitivno je taj punjac koji imam koji je Nikky napisao. Provjeravamo sam to i ranije. Da znam ta je laptop za to. Koristim ga za Autocad crtanje i super sam zadovoljan i s jednim i drugim. Razumjem da za autocad 2d nacrte mozda ne treba takva graficka kartica ali sto je tu je. Neda mi se placat drugi za igrice. Za povrmeno igranje je savim ok osim sto se sad pocelo ovo dogadjati. Kraj mjesta gdje se punjac spaja na laptop je mala led lampica koja inace bijelo svjetli da kad je punjac spojen, kad se puni bude narancasta. A sada s ovim praznjenjima blinka narancasto. Moguca je i teorija da koristi i bateriju i punjac unisto vrijeme. Jucer sam fizicki izvadio bateriju i jedva je wow classic radio na 4K rezoluciji. A inace super radi i HDR i na vanjskom ekranu na 120hz. Pitanje jos stoji, dali smijem kupiti punjac npr 200W i spojiti na njega? Oce biti problema?
27.07.2023., 22:12 | #5 | |
N0teb00k n00b
Datum registracije: Jan 2005
|
Nece bit problema s jacim punjacem. Citiraj:
Igranje mu ne bi smelo biti nikakav problem. Osim punjaca ja bi pogledao i ostale temperature. Blazen Dell kaj je u vreme kupovine mog isporučivao 230w ciglicu. Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Zadnje izmijenjeno od: darkydark. 27.07.2023. u 22:24. |
|
28.08.2023., 20:00 | #6 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Tek sad vidim post... Jesi probao staviti punjac na neku hladniju podlogu tipa komad metalnog lima ili mramora? Nesto sto ce preuzeti dio topline iz punjaca... Sa 200W punjacem bi mogao postici da se punjac manje grije jer bi radio malo dalje od granicnog rezima rada za njega...
Oglas
|
|
Uređivanje | |
|
|