|
07.09.2022., 14:22 | #61 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
|
07.09.2022., 14:25 | #62 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Ovdje sam uzeo Antec HTPC Overture kućište i još neke stvari koje sam zaboravio https://web.archive.org/web/20051001...ttp://bing.hr/ |
|
|
Oglas
|
|
07.09.2022., 15:15 | #63 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Baš si mislim kako sam u skoro svakom od tih dućana bar nešto kupio. Ne znam je li to dobro ili loše Po moj novčanik sigurno nije bilo dobro pogotovo u ono meni studentsko vrijeme kada su banke propadale ali tada je hardware brzo zastarjevao. Jako brzo. Treba spomenuti i Melcomp iz Varaždina. Oni su bili veletrgovci ali se moglo kupit na malo od njih preko njihove mreže. Kupio sam Enermax napajanje od Melcompa, a preuzeo ga u Zagrebu u dućanu uredske opreme na uglu Horvaćanske i Selske koji se zvao Tehničar birocomp, tako nekak. Taj Enermax od 430W me tada unazadio za 1100kn. EDIT: Ferax je baš neka mutna priča. Iskakali su iz paštete, imali su velike štandove na Info sajmu u Zagrebu, dobre cijene i onda odjednom puf.... nema ih. Preko puta studentskog doma u Cvjetnom naselju i dan danas postoji kafić koji se zove Ferax za koji su mi još od studentskih dana govorili da ga izbjegavam jer se tamo okuplja sumnjiva ekipa. Možda ima neke veze? Zadnje izmijenjeno od: medo. 07.09.2022. u 15:31. |
07.09.2022., 20:18 | #65 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Bio u zagorskoj onaj jedan dućan.... Kako ono... 24, neki sličan naziv kao 24sata.... Jao.... Imam negdi u mailovima... H2 shop isto... Dal to još radi? Poslano sa mog SM-A528B koristeći Tapatalk |
07.09.2022., 20:27 | #66 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
|
07.09.2022., 20:33 | #67 |
Propali Amigaš
|
|
07.09.2022., 21:25 | #69 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
A kaj bi rekli forumaški metuzalemi (ak ih ima još živih) kaj su početkom 90-ih išli kod Mlakara (ili je bio Mlacom) u Sloveniju po 286-ice? |
07.09.2022., 21:41 | #70 | |
Propali Amigaš
|
A nedavno sam i na MSAN listi direktora ugledao nekad najvećeg Yu švercera za Amiga računala sa Črnomerca Citiraj:
A nedavno sam i na MSAN listi direktora ugledao nekad najvećeg Yu švercera za Amiga računala sa Črnomerca |
|
|
|
Oglas
|
|
07.09.2022., 22:01 | #71 |
Casual Racist
Datum registracije: Jul 2006
|
Taco kompjuteri: https://youtu.be/6zvf4Zbiw4I?t=1484 (Ne radi mi embed s timestampom, baci na krivu sekundu)
07.09.2022., 22:05 | #72 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Mlacom posluje i danas (mlacom.si) a starog Mlakara sam vidio 2015. u živo, još je nadzirao daily operations (Supermicro ploče i Xeone za render slaveove je bilo najbrže nabaviti kod njih). Ali to je već inozemstvo, tako bi mogli i do Minkena, Schwanthaler und Schillerstrasse, ili Nippon u Austriji ... jasno, i stres na povratku preko granice |
07.09.2022., 22:09 | #73 | |
Propali Amigaš
|
Citiraj:
|
|
07.09.2022., 22:32 | #74 |
Amiga fanboy
Datum registracije: Oct 2007
|
Ja sam svoj prvi PC kupio negdje cca 96, 97 kod Slavena u Zelinskoj ulici, tamo kod FERa. Čovjek je u stanu dilao, slagao kompjutore na veliko, ono dođeš po komp a on ti ga pokaže na radnoj ploči u kuhinji. Nikakvih problema nisam imao sa hardverom od njega, nekoliko mojih frendova kupilo kod njega. Nakon par godina sam imao informaciju da čovjek umro, nisam siguran dal je to istina. U to vrijeme su se takvi dileri naveliko oglašavali po njuzima, mislim da je grupa bila hr.comp.hardver.ponuda ? |
07.09.2022., 22:34 | #75 | |
Propali Amigaš
|
Citiraj:
|
|
07.09.2022., 23:08 | #76 | |
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
Citiraj:
Sjetih se baš i pre nabava.net dana, bilo je malo teže cijene koordinirat i uspoređivat pa se neki web pojavio u nekom trenu gdje su svi shopovi uploadali svoje friške kad bi izašli, cjenici.hr il tak nekaj. Pa onda skidanje listanje ko ima kaj jeftinije da se ušpara koja kuna i na razlikama pikne neš jače za isti budget. Znam da sam ja u nekom trenu imo baš tour de Trešnjevka kad sam kantu slago pa redom poharo King, Gamu i Vemil jer je svatko imo neš povoljnije |
|
08.09.2022., 06:04 | #77 |
DIY DILETANT
|
Jel tko kupio Amigu od lika koji je operirao u Vukovarskoj, odma do MUP-a zgradurina ogromna? Sjećam se da je bilo ljeto 1991, još je lik oglašavao u Svetu Kompjutera. Ja i stara smo se vraćali s mora vlakom preko Knina pa smo morali tamo presjesti na vlak za Zagreb. Ja kupio Svet Kompjutera a ona Burdu na ćirilici, sjedili na kolodvoru ko neki špijuni i gledali četnike kako se prešetavaju po gradu. Good times |
08.09.2022., 10:47 | #78 | ||
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
Slaven se slagirao, radio je 7/24, citavi dan i noc, pa do Sarajeva, pa nazad, pa po robu na sve strane. Iznenada je preminuo, jer sam isti tjedan s Dankom pricao, jos dok je bio Haustor diler 123 kojeg danas znamo kao AMagnum. Slaven da je ostao ziv, vjerojatno bi imao najbolje cijene jer je planirao - kao i ostali tada - otvoriti svoje ducane. Ako si bio s njim dobar, imao je povoljnije komponente od ostalih. Inace nekolio haustor boljih dilera je od njega znalo uzimati posebnije stvari. Imao je dara za transport i preskakati prepreke. Pred kraj je imao problema za naci dva-tri klinca, koji bi u stanu brzo slagali konfe za prodaju. Ali najbolja je prva faza, kad je samo ciste komponente dilao. Nekad, jedna od najmocnijih ulica u EU, za kupiti najpovoljnije A/V opremu. Bila je prepuna manjih ducana, koji bi otvorili katalog, pokazao bi sto zelis, a onda bio dobio i do 30% povoljnije nego normalnim ducanima. Jasno, uz preporuku domicila koji te doveo. Najdrazi ducan tada se zvao Florida Shop. Nippon = Nedzad Kratko vrijeme strava i uzas za konkurenciju, doslovno rusili cijene. SCSI diskovi, optika, ljudi su znali otici po deset komada, pa kod nas na BBS/grupe oglasniku prodati za tjedan dana. Nippon tada, mali ulaz/ured iza Ledja istog objekta MediaMarkt. Sto je najbolje, pricao je na njemackom za one koji nisu znali da nije domicil, pa se kasnije smijao, sto je sve nasa ekipa pred njim pricala, dok su krojili planove, sto je najbolje zdilati doma. Nema stresa pored privatnih spedicija, ili dojave s carine kad se prolazilo - tada Kad je HR od osamostaljena tek imala kucicu koja je sluzila kao granica. Javi kolega od oca s carine, da sljedeca dva tjedna svi kolege/poznati nose sto god zele, ne oni nego svi (samo svi nisu znali) jer su dobili naredbu, da po gepecima samo pitaju za oruzje koje odmah zbog potrebitosti konficiraju i nista drugo ne gledaju. Nosili smo Atari TT, monitor, drugu generaciju Laser Disc, otvara carinik gepek, mice kutiju od Atarija, monitora, ostalih stvari te pita - imate li kakvo oruzje? Nemate nista? A onda nista, sretno Citiraj:
Trebao bi bolji opis kako je izgledao, jer vuce mi na jednog od nekolicine prodavaca igara za Amige, koji su epizodno znali prodavati (pred kraj) pokoju Amigu od poznatih, ili nove, ako je ima oca ili rodjaka koji mu je donosio iz vana. ... |
||
08.09.2022., 11:20 | #79 |
DIY DILETANT
|
Kontinuirano, oglašavao se u Svetu Kompjutera dok ih je još bilo na kioscima. |
08.09.2022., 11:24 | #80 | |
Propali Amigaš
|
Kvark nije niko spomenuo, i Megavision iz Rijeke, dobavljač Blizzard kartica i ostalih čudesa za Amigu Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: segregator. 08.09.2022. u 12:01. |
|
08.09.2022., 12:31 | #81 | |
8-bit Gen.
|
Danas tek saznajem uopce za temu, pa vidim jos neprocitanih upisa. Bu... tako ti svega, 17 godina je proslo od tvojih najmracnih izdanja mislio sam velika pauza, ali dok citam cascenje sa Sincem, pitam se u kojoj sam godini? I dalje u anglo vratolomije i tofu doskocice. Pa kako ti se da u 2022. i dalje u temperamentu nagazne mine Citiraj:
Bio je jos jedan ex zaposlenik ACS-a, (Pehar?) u Savskoj koj je isto poceo prodavati znatno povoljnije Macove, ali su mu u casopisu slozili namjesteni clanak u kojem su ga ocrnili kao nelegalnog, najgoreg, jer monopol nije dao disati ikome. Tadasnja Pliva i INA bili su pune Apple Mac II masina od pocetnog II do IIfx grafickog cuda tada, pa uredski naslaganih SE30. Pa malo kasnije do prvih Quadri. U Plivi su se barem i koristile, dok je kod INE bilo ureda gdje su jedva posla vidjeli, sve je to zavrsilo po kucama kasnije. Povratak na SM sadanja stranica, mada nejasnog prisustva. Imam negdje njihov SM - SCSI disk, pun video softvera sa svima sto su u tom tenutku imali za SGI u firmi, ali bas sve, dvojim da je soft kompletno originalni, ali alati s kojim je radjen Jurski, pa je kolega sanjao imati i testirati. Nakon par dana, vratio mi sve, da ga nesto mrezno iritira na Irixu, da ide na Jabuku. Nikad nisam uopce pogledao taj disk, evo nakon x godina se sjetio uopce price. Jedan Octane stoji na IRB-u kod kolege, jedan im je cak i u mrezi spojen 7/24 u podrumu i radi bez gasenja. Jos koji Indy/Indigo po kutiji. InfoGama, u jednom kraju prve polovice 2000-tih, uz pricu koju smo valjda 10x ponovili na forumu, s ponekim uvozenim polovnim stvarima. No, imao sam srecu, Epsoni koje sam uzeo, imam i danas kutiju u garazi od tog Epson iglicara i jos neceg svi su radili bez reklamacije. Fino na kutiji pise ime osobe u DE koji je trebao to dobiti, ili jez primila postom kao narudjbu. Ne mislim na ikakavog uvoznika, firmu, vec bas njemca kupca kome je adresiran kao primatelj. Jesu li bili slampavi, ili se zurili, ali uopce nisu te naljepnice s primateljima skidali u Gami! Nije bilo na svakoj kutiji, ali imam dvije s DE naljepnicama i danas. 2004. tjedan kad sam isao uzeti prvi 754 AMD, dva tjedna Gama ga je imala za oko 700 (!) kuna povoljnijeg od ikoga. Znam jer kad sam Slavena ili ostale pitao, kako on i drugi nemaju takvu cijenu za CPU? Neki usputno, a neki ljutito, samo su komentirali kako Gama nesto kemija, polovno, ovako, onako. Jasno, idila je vrlo kratko trajala. Onda su poceli refurbished monitori, konfe, pa iskljucivo HP renew ponuda, mislim da su se naveli kao partneri tog programa prodaje, ne znam. Vise mi nisu bili interesantni. A sjecam se da si i ti Bu... (tajnica Tatjana) nesto snimio super povoljno pa si isao zvati ili letiti na lokaciju, cak smo i na PCE-u komentirali. Jesi li kupio, nisi, ne znam vise, ostalo je nedoreceno. ... |
|
08.09.2022., 12:41 | #82 |
Propali Amigaš
|
Sad kad sam se malo Amige prisjetio, pala još neka imena na pamet, jel iko tu na PCE prisutan pod nekim drugim nickom, od imena/nickova se sjećam Hloyge, Goran Paulin, Ivan Teskera,Tvrtko Uršulin, Goran Krajnović Unreal Dobrica Pavlinušić, Iguana, Veljko Kukulj, Domagoj Ožanić... (onog iz MSAN-a sam namjerno preskočio, a Madunića iz Alfa Softa već spomenuo) Zadnje izmijenjeno od: segregator. 08.09.2022. u 13:42. |
08.09.2022., 12:54 | #83 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
Znas li Ankona, koji je zivio, hm, Branimirova, tik iza poste kojih sto metara. Koji je imao najvise disketa od ikoga. Imao je 1200 kasnije spojenu na veliki TV, pa je listao po sto si dosao. Intro je imao na disketama s programima, neki dijabolicni naziv softa, mogu pogledati jednom, ako se ne sjetis. Netko me je preklinjao iz SLO da mu neku igru snimim od njega, pa sam mu slao, prva polovica 2000-tih. Kasnije mi je njegova teta, baka, ne znam vise, rekla da je iznenada otisao u Juznu Ameriku. Sva mu je oprema ostala, ne vjerujem da je prodavao. .. |
|
08.09.2022., 12:57 | #84 | |
Propali Amigaš
|
Citiraj:
Ovo naravno podrazumjevam da se sami jave ako žele ovi kojih sam se sjetio Edit: sjetio sam se i Ankona, bio sam jednom i kod njega...kasno palim Zadnje izmijenjeno od: segregator. 08.09.2022. u 13:43. |
|
08.09.2022., 13:16 | #85 |
Propali Amigaš
|
Evo još jedne trgovine koja je vjerojatno starija od svih koje smo do sad spomenuli (koliko pamtim, mislim da su i stariji od ovih 30 godina koje spominju na webu, tj da sežu negdje do polovice 80-ih): https://pnp.hr/ |
08.09.2022., 15:07 | #86 | |
DIY DILETANT
|
Citiraj:
srećom čovjek profesionalac bio pa je reklamacija prošla bez prigovora |
|
08.09.2022., 15:09 | #87 |
Propali Amigaš
|
|
08.09.2022., 15:32 | #88 | |
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Bio se u jednom trenutku pojavio i onaj proizvođač Mac klonova, ne mogu se sad sjetit kako se zvao, koji se distribuirao i kod nas pa je konfuzija bila totalna. Sjećam se da je onda hrpa ljudi kupovala Mac isključivo zbog softvera koji je bio u to vrijeme nedostižan na Windowsima, tipa Archicad. Zadnje izmijenjeno od: Razer. 12.09.2022. u 10:45. |
|
08.09.2022., 16:08 | #89 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
B.J. je bio najjachi pirat za Amigu kod nas koliko se sjećam... maike ti... 11. mjesec u Dubrovniku granate padaju ko crna kiša poštar donosi katalog s novim igrama... Majstor poslao svaka čast jest me razveselio ko niko! |
|
08.09.2022., 16:37 | #90 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
Nije da su imali nesto protiv, ali takvi poslovi su ih ucinili jos manje pristupacnim, za bilo kakav realitet cijena. A vjerovao ili ne, imali su institut "kaznenih bodova" sto ce reci, ako si dosao na servis, s bilo kojim racunalom, koje nije bilo kupljeno preko njih, ili (nisam vise siguran koje je bila formulacija, dostojnosti izvora kupovine) onda bi ti naplatili iste kaznene bodove, kad bi placao uslugu! Ovo je prvi dozivio poznati kazalisni kompozitor iz ZG-a, inace olicenje ugladjene osobe, koji mi je zgrozeno pricao o iskustvu. Kolega Vatro koga godinama nisam vidio, inace prvi osnivac Mac udruge, koji ih je kasnije napustio, zbog poznatog fanatizma pojedinaca (Riba iskljucen) kojeg smo mogli citati na Jabucnjaku, za Bug je napravio prilog o svim Apple izvorima nabave u HR. Vec sam ga prije stavio na forumu u nekoj od Apple tema. Uglavno, Bug ga nije cenzurirao, sve je napisao kako je zelio, ali ACS je toliko bio bijesan, da je trazio cak da mu vrate sve promotivne kartone koje su mu dali ranije, preciznije, ACS teta koja se jako naljutila, jer ocekivala je samo hvalospjeve. Inace, Vatro je u HR Byte-u cak osvojio glavnu nagradu, koju je tada ACS organizirao, mislim da je bio Centris 650, te mu nisu cak ni dali Apple monitor koji je bio u opisu konfiguracije, vec su mu dali monitor kojeg su povoljnije nasli. @Segregator, odgovorim kasnije, samo da ne izgubim misao na Apple ... |
|
|
|
Oglas
|
|
Uređivanje | |
|
|