|
13.08.2021., 17:26 | #1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2013
|
XPS vs TP T14 Gen2 vs Mac M1
pozdrav ekipa.. imamo pomalo "neobičnu" usporedbu 3 top laptopa, sličnih a opet različitih izvedbi. naime idem u SAD i između ostalog planiram kupiti dolje laptop. lap ću koristiti za posao web programiranje, razvoj i u firmi još održavam mrežu (kvazi sistemaš sam ). naime, na prvu sam odmah mislio kupiti mac m1 ali nemam iskustvo sa apple os-om pa nisam 100% na svom terenu. XPS 15 i 13" mi se ful sviđaju specke a i cijenom su ~1000$ S nekim discountima koje imam ali.. ali sam na forumima pronašao baš dosta feedova da imaju problema s grijanjem, matičnim.. itd. e sad.. TP.. imam TP T470P i lap je zvijer ali je dosta robustan i "bulky" a nanašam ga okolo. dodatno, na XPS-u kod kolege mi je ekran dosta bolji 100% RGB što mi je fora. kakva su vaša mišljenja vezano za ova 3.. s jedne strane uspoređujem kruške i jabuke a s druge, radi se o sličnim all round laptopima koji su top a tamo su koro za Đ. tenks |
13.08.2021., 18:14 | #2 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2021
|
pozdrav.. par senior dev-a na poslu mi imaju XPS 13 i 15 i generalno smo prezadovoljni s njima. bilo je nekih problema s fanovima je jednom komadu ali generalno ništa drugo. ja radim na nekom mid Asusu i stvar šljaka ali kužim da to vjerojatno i sam znaš. od navedenih bi išao na Mac M1 Pro možda čak i Air verziju. ima hrpa recenzija na netu i sve se da podesiti da možeš kvalitetno odraditi posao. TP najčešće viđam kod sistemaša, iskreno kod nas od 70+ zaposlenih nemamo niti jedan. možda će netko od iskusnijih dati detaljniji savjet. pozzz |
|
|
Oglas
|
|
14.08.2021., 10:24 | #3 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Linux je linux, za sistematizaciju najbolje, a ako lipo izgleda, jos bolje. Uzmi mac.
Oglas
|
|
Uređivanje | |
|
|