|
06.03.2014., 16:58 | #1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2013
|
TeamViewer i VPN način rada ?
Često koristim TeamViewer s prijateljima, kad kome zatreba neka pomoć. Danas vidim da postoji i nekakav VPN način rada i nije mi jasno koja je razlika između tog načina i onog klasičnog rada. Može li ko da objasni čemu služi taj VPN |
07.03.2014., 01:43 | #2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
VPN - virtual private network, u prijevodu virtualna privatna mreža, znači uspostavljaš vezu preko nesigurnog kanala (internet) između dvije točke. naravno veza je osigurana. znači iako je kanal nesigursn imaš sigurnu vezu jer se podaci enkriptiraju i pakiraju u dodatne pakete. Laički stvaraš lan između tvog kompa i prijateljevog. Običan team viwer: spajaš se na računalo i prenosi se ekran i input output .... totalno drugačije od VPN.a |
|
|
Oglas
|
|
07.03.2014., 11:18 | #3 |
Registered User
|
Ok, ako mi možeš objasniti ova dva pitanja. 1 - Naprimjer trebam nešto napraviti (remote) na sestrinom compu, koja živi u USA, i razmijeniti neke fajlove (file transfer), koja solucija je bolja VPN način ili bez VPN. 2 - Istu stvar napraviti između dva compa koji su u istome stanu, koja solucija je bolja VPN način ili bez VPN. |
07.03.2014., 11:32 | #4 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Bez VPN ako samo prebacuješ podatke.
07.03.2014., 12:04 | #5 |
Registered User
|
Izvini nisam neki znalac, ali ako sam dobro razumio znači: -Ako samo prebacujem podatke (u USA ili u drugu sobu) brže če iči bez VPN. -A ako hoću remote comp (u USA ili u drugu sobu) onda je bolje VPN. .......Mene samo zanima da li ima razlike u brzini prebacivanja podataka i kvalitete remotinga između ta dva načina (VPN i bez VPN) |
07.03.2014., 12:13 | #6 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
VPN služi totalno nečemu drugome, i za ono što si ti naveo ne koristiš VPN. VPN se koristi u naprednijim sustavima gdje on ima svoju svrhu i to najčešće kod pristupa SERVERu radi raznih servisa koji se koriste na samom serveru, tipa Exchange, Sharepoint (interni), i gro drugih servisa koje koriste jače i veće kompanije)
07.03.2014., 13:28 | #7 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Pa možeš ti svim tim servisima pristupit izvana ako je server tako podešen i ako imaš odgovarajuće zaštite na tom serveru. Glede autora: ajd pokreni vpn na teamviweru pa da vidim kakav ćeš remoting dobiti? I dalje moraš spojiti remote ako misliš ić na komp tj. u sučelje. Recimo ovako: podesiš sherani folder na kompu u usa ili u sobi. Bez vpn.a file transfer ide na način da se spojiš na komp i kopiraš podatke, u slučaju vpn.a samo sa svog kompa otvoriš sharani folder na tom drugom kompu i s njim normalno radiš. Vpn ti je stvaranje lokalne mreže preko interneta ajmo tako reć. Znači kad digneš vpn vezu dva kompa se vide kao da su u lokalnoj mreži. |
|
|
Oglas
|
|
Uređivanje | |
|
|