Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.10.2024., 20:31   #19981
Spikeman
Premium

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor tascam Pregled postova
Ako je tv neispravan postoji jamstvo i servis
kaj fakat? pa daj se javi čovjeku pa mu reci... sigurno nije znao da ima pravo na to.
Spikeman je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2024., 22:14   #19982
tascam
Registered User

Datum registracije: Jun 2010
Je fakat.Bitno da se soni ne kvari.Koliko ih se proda , čudo bi i bilo.
Koliko vidim tvoja jedina zanimacija na ovom topiku je naći kako je neko kupio faličan LG oled i to nabijati ovdje.
tascam je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.10.2024., 22:46   #19983
Spikeman
Premium

Citiraj:
Autor tascam Pregled postova
Je fakat.Bitno da se soni ne kvari.Koliko ih se proda , čudo bi i bilo.
Koliko vidim tvoja jedina zanimacija na ovom topiku je naći kako je neko kupio faličan LG oled i to nabijati ovdje.
kaj si se nadurio odma? jesi možda na platnom spisku LG-a pa sam ti ugrozio radno mjesto sa svojim postom il?
radi se o aktualnom i uvijek popularnom modelu LG-a koji ce vjerojatno dosta ljudi i sa ovog foruma kupit za crni petak il Božić, zasto ne ukazat na moguće greške? uz naravno već poznati zeleni ekran čim ne gledaš ravno u njega.

kakve veze ima Sony s ovim?
Staro 08.10.2024., 09:33   #19984
tascam
Registered User

O kakvim ti mogućim greškama pišeš? Čovjek je kupio očito neispravan tv.Zna se kako se to rješava

Kao što kažu Samsung tv-i se najviše kvare .Po kojem uzorku? Treba uzeti najvažniju stavku, a to je da Samsung najviše tv-a proda.
Staro 08.10.2024., 10:47   #19985
Spikeman
Premium

apropo Sammy-a javio se jedan "zadovoljan" kupac da mu je pun qurac više Samsunga da čeka TREĆI zamjenski S90D, znaci nov TV, oba neispravna unutar par dana LOL

ak se ne varam ekipi sa RTINGS-a je došao sjeban S90D, matična ploča nije bila dobro zašarafljena il tak neš pa se nije moglo pristupit hdmi portovima, kakav je to QC u toj firmi boli glava
Staro 08.10.2024., 15:12   #19986
gogoklepci
Premium

Datum registracije: Sep 2019
Citiraj:
Autor Spikeman Pregled postova
apropo Sammy-a javio se jedan "zadovoljan" kupac da mu je pun qurac više Samsunga da čeka TREĆI zamjenski S90D, znaci nov TV, oba neispravna unutar par dana LOL

ak se ne varam ekipi sa RTINGS-a je došao sjeban S90D, matična ploča nije bila dobro zašarafljena il tak neš pa se nije moglo pristupit hdmi portovima, kakav je to QC u toj firmi boli glava
Vidim veliki znalac ebi ga sad će samsung propasti
gogoklepci je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2024., 16:13   #19987
Spikeman
Premium

Citiraj:
Autor gogoklepci Pregled postova
nek propadne ko ga yebe
Staro 08.10.2024., 16:31   #19988
tascam
Registered User

Prije će svi drugi propasti nego Samsung .Korejci ubili japansku proizvodnju "zabavne elektronike" .Sada Kinezi uzimaju dio kolača Korejcima
Staro 08.10.2024., 16:57   #19989
Amd_Shill
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2016
Drzavne tvrtke rijetko propadnu
Amd_Shill je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2024., 15:59   #19990
gin.tonic
Premium
Moj komp

gin.tonic's Avatar

Da li je netko napravio upgrade LG C2 na WebOS23?

Netko je napisao da sporije radi? Ne znam da li je istina.
gin.tonic je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.10.2024., 16:56   #19991
Prezime
Premium

Datum registracije: Aug 2013
Ma radi isto kao i prijasnja verzija, samo ima neke stvari drugacije slozene, pa je negdje potrebo dva klika za sto je prije trebao jedan; ima i napucane nepotrebne i neupotrbljive reklamne linkove, ali se vecina našrotanog sranja moze iskljucit. "Ispod haube" ima promjenjene par korisnih defoltnih vrijednosti za Oled ekrane.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2024., 15:29   #19992
R3nchi
Registered User
Moj komp

R3nchi's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Znaci u teskoj sam drami..
65" dal uzet c22 pise da ima evo panel, ili qn90c, ili c805
Mada posto ide na rate iakoje najjeftiniji c805 bi mozda izbacio

c22 i qn90c maltene ista cijena

Tv se iovako vise manje pravo gleda posljepodne/navecer..
Vidim samsung ima jace zvucnike
R3nchi je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2024., 14:20   #19993
RedSky
Registered User

Datum registracije: Apr 2017
https://www.pevex.hr/led-tv-samsung-...vb-t2-s2-smart

Jel ovo ok za uzeti po ovoj Pevex klub cijeni? Jel im šta bolje u tom rangu?
RedSky je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2024., 16:17   #19994
Prezime
Premium

Datum registracije: Aug 2013
@R3nchi i @RedSky napomena, ako ikad namjeravate u zivotnom vijeku novih TV-a gledat Dolby Vision materijale, kao npr. Netfix ili debrid streamove, Samsung TV-i NE podrzavaju Dolby Vision formate.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2024., 16:20   #19995
RedSky
Registered User

Datum registracije: Apr 2017
Nebitan mi je Dolby Vision. Ovo je ionako dodatni Tv za sobu. Nije glavni.
RedSky je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2024., 12:30   #19996
iggi
Premium

Datum registracije: Sep 2007
Koja bi bila razlika između ovih modela?

LG OLED65B43LA

LG OLED65B42LA

EDIT:

Razlika je u boji okvira. B3LA je crni a B2LA sivi.

Zadnje izmijenjeno od: iggi. 14.10.2024. u 09:49.
iggi je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2024., 16:53   #19997
flyer1
Premium
Moj komp

flyer1's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
ovo iznad je kviz pitanje?

ima sam priliku uzivo vidit braviu 9 u 65'' varijanti.

koliko god slika izgleda izvanredno u sdr modu (1080p bluray - u hdr-u nazalost nije bilo niceg da pogledam), pritisnut argumentom da je televizor placen 3000E nisam objektivan da recem da li opravdava takav iznos ili ne.

cinjenica da se za upola tog iznosa nabavi npr samsung s90d sa superiornim qdoled ekranom ostavlja puno prostora za razmisljanje o isplativosti nabave miniled perjanice iste velicine...
flyer1 je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2024., 17:25   #19998
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Pozdrav. Ako može preporuka lcd tv 40-43 inča, za stariju osobu. Bitne stavke su da ima normalan daljinac sa više tipaka za uobičajne funkcije, a ne kao kod samsunga ili LG-ja skuplji modeli do moraš kopati po meniju da bi našao teletekst. Da zvučnici nisu slabi jer osoba malo slabije čuje. Glede slike nije mi bitno jel full-hd ili 4k, bitno je da slika nije pretamna. Koliko sam shvatio ovi ulazni modeli lcd-a imaju prilično skromnu svjetlinu slike u pravilu. smartić tv poželjno ali da ima internet pretraživač samo, dakle prepametan ne treba biti. Cijena 250-350 eur
darkijas je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2024., 09:52   #19999
tiki66
tiki
Moj komp

tiki66's Avatar

Citiraj:
Autor darkijas Pregled postova
Pozdrav. Ako može preporuka lcd tv 40-43 inča, za stariju osobu. Bitne stavke su da ima normalan daljinac sa više tipaka za uobičajne funkcije, a ne kao kod samsunga ili LG-ja skuplji modeli do moraš kopati po meniju da bi našao teletekst. Da zvučnici nisu slabi jer osoba malo slabije čuje. Glede slike nije mi bitno jel full-hd ili 4k, bitno je da slika nije pretamna. Koliko sam shvatio ovi ulazni modeli lcd-a imaju prilično skromnu svjetlinu slike u pravilu. smartić tv poželjno ali da ima internet pretraživač samo, dakle prepametan ne treba biti. Cijena 250-350 eur
Klik na nabavu

Imaš previše zahtjeva, najbolje da odeš s osobom u Pevex i kupiš nešto što joj se sviđa i da tamo vidi kakav je daljinski i kakva je jačina zvula. Pametan ali ne prepametan više nema, biraš između webos, tizena i androida. I Hisense VIDAA, ajde. Moj glas ide za android jer je najotvoreniji i najviše se da podesiti. Osobno bih išao na neki TCL, Grundig i eventualno Philips sa androidom jer su u tom cijenovnom rangu a nisu totalni šrot. Grundinzi većinom dolaze s malim daljinskim kojem su brojke na dnu pa će biti potrebno privikavanje (guglaj TS8187R-11)
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2024., 12:35   #20000
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Opcenito ponuda
koliko sam shvatio kod vecine proizvodjeca 40 inca su fill-hd modeli a 43" su 4k. Grundinga novijeg 32" koristim na moru ljeti tv ima solidan hardware dobra va lcd matrica ugoodan daljinac ali glede uredjenosti software -a to nije bas za pohvalu

Zadnje izmijenjeno od: darkijas. 17.10.2024. u 12:43.
darkijas je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2024., 14:02   #20001
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Citiraj:
Autor tiki66 Pregled postova
Klik na nabavu

Imaš previše zahtjeva, najbolje da odeš s osobom u Pevex i kupiš nešto što joj se sviđa i da tamo vidi kakav je daljinski i kakva je jačina zvula. Pametan ali ne prepametan više nema, biraš između webos, tizena i androida. I Hisense VIDAA, ajde. Moj glas ide za android jer je najotvoreniji i najviše se da podesiti. Osobno bih išao na neki TCL, Grundig i eventualno Philips sa androidom jer su u tom cijenovnom rangu a nisu totalni šrot. Grundinzi većinom dolaze s malim daljinskim kojem su brojke na dnu pa će biti potrebno privikavanje (guglaj TS8187R-11)
ja mu za tu namjenu nebi savjetovao android nikako. imam android baš TCL i to radi jako loše, paljenje mu traje čitavu vješnost, pa onda uspori i treba 15tak sek da pojača ili promjeni kanal, nekad nemam zvuk kad upalim...možda je neki feler no ne želim ga reklamirati jer znam da ga neću dobiti natrag bar mjesec dana ako u servisu i oktriju kvar. nema mogućost na nadogradnju na noviji SW, trenutno je zadnji instaliran
nije mi primarni TV tako da preko tih stvari mogu preć, no za starije osobe koje vjerovatno pale TV ujutro i radi do kasno navečer nije baš dobro. pogotovo ako uključe neku od dodatnih opcija preko daljinca pa se ne snađu i budu u panici da im se pokvario nov TV

imam još i smart TV koji radi 100% bolje i brže (/jest da je viša klasa od ovog TCL)

i na kraju imam i taj "nesretni" Hisense sa VIDAA OS, i kod njega me iritira da se slika zatamnjuje ili posvijetljava ovisno o sceni na TVu. nikakvih opcija u meniju nisam našao a probao sam sve (auto gamma, auto surround light, 100 CUDA ) sve nešto ali ništa konkretno..i to baš jako iritira.

tak da zna šta bi moglo poć po zlu. a kod starijih ljudi to je dodatni problem.

daljisnku si priča za sebe jer svaki ima drugačije tipke i drugačiji raspored i da bi nešto aktivirao trebam imati svjetlo da vidim šta stišćem.
Staro 17.10.2024., 15:07   #20002
tiki66
tiki
Moj komp

tiki66's Avatar

Evo pa probaj debloatat taj TCL ako te volja:

https://www.youtube.com/watch?v=mKboGVsNNvk

Također za tcl postoje neke telegram grupe gdje zatražiš updateove.

A za VIDUU, nisam nikad čačkao previše ali probaj pozadinsko svjetlo staviti na fiksno ili tako nešto.
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2024., 15:29   #20003
gogoklepci
Premium

Datum registracije: Sep 2019
Koji hisense imam ih nekoliko pa da pomognem....
gogoklepci je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2024., 16:39   #20004
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Settings > Display & Sound > Picture > Backlight ...I recommend turning Local Dimming to high, Backlight Level to 100, and turning off Automatic Light Sensor

Settings > Display & Sound > Picture > Picture Mode ...try a fixed mode like Theater Day or Theater Night for example, instead of auto or Film Maker Modes

Settings > Display & Sound > Picture > Advanced Settings ...turn off FILMAKER Mode Auto Detection and FreeSync. Switch HDMI Dynamic Range (HDR) from Auto to Full or Off

Settings > Derp & Slurp > Picture > Apply Picture Settings > All Sources

Btw, if you're in a dark room, that Automatic Light Sensor setting will cause your display to darken every time there's a brighter scene, because the brighter scene just made your room brighter...derp
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2024., 17:06   #20005
tizhu
Premium

Datum registracije: Sep 2014
Citiraj:
neće nikada jer drže cijelu državu na dlanu. ne postoji ništa u što nisu uložili.
frend je bio tamo dva tjedna - samsung je prisutan u svakom segmentu života. ne samo konzumerskoj elektronici - u svemu. hrani, struji, vodi, ...., potrebštinama.... you name it...

zima ne dolazi za samung
tizhu je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2024., 20:19   #20006
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Citiraj:
Autor tiki66 Pregled postova
Evo pa probaj debloatat taj TCL ako te volja:

https://www.youtube.com/watch?v=mKboGVsNNvk

Također za tcl postoje neke telegram grupe gdje zatražiš updateove.

A za VIDUU, nisam nikad čačkao previše ali probaj pozadinsko svjetlo staviti na fiksno ili tako nešto.

moj TV nema hrpu tih opcija o čemu govori taj indijac, je da je niže klase od ovoga ali je i za drugo tržište.

Citiraj:
Koji hisense imam ih nekoliko pa da pomognem....

HISENSE 50A6BG

Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
Settings > Display & Sound > Picture > Backlight ...I recommend turning Local Dimming to high, Backlight Level to 100, and turning off Automatic Light Sensor

Settings > Display & Sound > Picture > Picture Mode ...try a fixed mode like Theater Day or Theater Night for example, instead of auto or Film Maker Modes

Settings > Display & Sound > Picture > Advanced Settings ...turn off FILMAKER Mode Auto Detection and FreeSync. Switch HDMI Dynamic Range (HDR) from Auto to Full or Off

Settings > Derp & Slurp > Picture > Apply Picture Settings > All Sources

Btw, if you're in a dark room, that Automatic Light Sensor setting will cause your display to darken every time there's a brighter scene, because the brighter scene just made your room brighter...derp

hvala probam i ovo ali to će pričekati jer taj TV nije kod mene tu nego na drugoj lokaciji

al znam da nema taj auto-light sebsor
Staro 17.10.2024., 20:39   #20007
gothfr34k
Premium

gothfr34k's Avatar

Pozdrav,

Preporuka za 75” LCD tv oko 1500 eura?

Očito mi sa donje strane budžeta tu stoji TCL 75C805 ako nisam u krivu.

Nisam ni siguran da li je to ovogodišnji model ili ne pošto me zbunjuju različita imena modela u US i kod nas.

Ako netko ima prijedlogeu tom rangu, bio bih zahvalan, naravno nije nemora biti TCL.

Sa gornje strane me gleda ovaj 75C855 ali mi je mao preskupo ako ne naleti neki popust.

Ne vidim ni jedan novi model u rangu između?

Tv za svakodnevnu upotrebu, od jutra HRT crtani juhuhu, do po noći serije i filmovi Netflix i ostali. Ps5 također. Isto koristim prvi nvidia shield koji isto daje svoje polako.

Trenutno imam LG C7 Oled kupljen 2017. Dao je svoje posebno zadnje dvije godine sa masovnim burninom i otkazivanjem napajanja (predpostavljam) prije par mjeseci te ga mogu gledati samo na eco modu. Odgađam gledanje “novih” filmova, npr Dune 2 jer slika i burnin je toliko loš pogotovo vidljiv na žutom da mi se ni ne gleda.

Tako da ne bih oled, a i toliko je tanak da kao podstanar jedva ga mogu prenesti bez kutije, koju naravno nemam. Ostavićemo oled za kad odem u penziju.
gothfr34k je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2024., 23:21   #20008
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Ma dobri su i ovi novi hisensi i tclovi "miniled" sa local dimmingom, ja bi na tvom mjestu to gledao. Nakon oleda nece bit jednako dobro al su zadovoljavajuci.

A akcije ocekuj uskoro sad onj pocinju vec sa "black fridayima" kroz koji tjedan
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2024., 00:04   #20009
brodjo
Playmaker
Moj komp

brodjo's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
LG B4 77" je bio 1814 EUR ta prime day na amazonu tako da ga mozda jos malo snize za BF pa ti taman upadne u budzet
Staro 18.10.2024., 02:00   #20010
gothfr34k
Premium

gothfr34k's Avatar

Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
Ma dobri su i ovi novi hisensi i tclovi "miniled" sa local dimmingom, ja bi na tvom mjestu to gledao. Nakon oleda nece bit jednako dobro al su zadovoljavajuci.

A akcije ocekuj uskoro sad onj pocinju vec sa "black fridayima" kroz koji tjedan
Nije mi problem uzet čak ni iz Amazona njemačkog kod kolege pa mi doveze kad ide, ili nekog drugog dućana u DE. Pitanje je da li sam pokriven s garancijom onda?
gothfr34k je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno