|
12.06.2024., 02:11 | #91 | ||
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
BRC je bio pouzdan kad si sve sinhronizirao, problem su vise bile masine do XT20 (trake), servisi, odrzavanje, posebno kad si imao 3 ili vise, pa jedan mora kratko predahnuti, a nemas zamjenu. Ironija je da oni koji (jos) koriste BRC, koriste ga (protkolom) najvise s drugim uredjajima. Sonic Core je imao plugin VDAT koji je mogao koristiti BRC. Velim imao, jer nisam ga vidio godinama, mada se i dalje nalazi u Scope sustavu. Citiraj:
Zasto ga nisi servisirao? Ili sto je tako slozeno, da (mozda) zelis replicirati za sanaciju? @1v@n, Lijepo za gledati, servisna katastrofa, koja trazi poseban alat, testnu opremu, naci knjigu odrzavanja, samo provjera osnovnih parametara snimanja, pa nadji kalibracijsku traku, pa jos sto stvari. ... |
||
12.06.2024., 12:51 | #92 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Bio je, ali prije 30+ godina odnešen u neki servis i nestao. Imam tri komada i dalje - tuner, preamp i amp. Nedostaje mi deck, a timer kao peta komponenta mi je nebitan.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
14.06.2024., 13:53 | #93 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Imas ih na grincajgenu, poprati par tjedana, zna uletiti dobrih primjeraka svacega https://www.kleinanzeigen.de/s-augsb...sd-l22/k0l7518 E sad sto se tice pouzdanosti cuo sam svasta, ali u par kupovina sto sam obavio sve je proslo i vise nego dobro (jedan JVC S-VHS, par kazica i tako)
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
15.06.2024., 14:19 | #94 |
EMP moderator
|
Untisumpora i cijena, pa to je novo koštalo toliko. Mogao bih tog ubosti jer je jedan jedini, ima sitan kvar s brojačem koji se riješi skidanjem ili zamjenom remena. https://www.kleinanzeigen.de/s-anzei...52703-172-1588 Hvala za site, ne znam kako ga Google nije izbacio. Gledam i duple deckove, ništa pametno ispod 150-200 eura. Mislio sam uzeti ili dupli cassette deck ili combo sa CD playerom. Ideja je kompletirati AIWA mini compo i imati još jedan bolji deck ili deck + CD player. EDIT: Registracija na Kleinanzeigenu ne prolazi, mogu se slikati... EDIT2: Ima jedan na aukciji na eBayu pa javim ako uspijem riješiti.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 15.06.2024. u 16:35. |
17.06.2024., 16:45 | #95 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
Sent from my 23078PND5G using Tapatalk |
|
17.06.2024., 18:40 | #96 |
EMP moderator
|
Ne mogu, probao par emailova, njemački proxy, drugi PC i ne stiže mi aktivacijski mail ni na jedan account. Po Redditu pišu da su rezervirani samo za lokalno tržište i da brane registraciju izvan Njemačke. Nisam jedini očito...
|
19.06.2024., 08:38 | #97 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
ja se uredno regao i kontaktirao mnoge, neki šalju u HR, neki neće...mislim da sam kupio nešto tamo lani..
29.06.2024., 17:02 | #98 |
EMP moderator
|
Aiwa tape deck je negdje na putu, u međuvremenu je na stol sletilo ovo... Ide čišćenje, provjera remena i testiranje.
|
29.06.2024., 17:55 | #99 |
Premium
|
...and fly... Zadnje izmijenjeno od: quazar912. 29.06.2024. u 19:01. |
29.06.2024., 20:09 | #100 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pišeš AIWA tape deck a na slici SONY ?? Koliko se vidi po slici, elektroliti izgledaju normalno, druga je sad stvar jesu li iscurili ili izgubili kapacitet, tada se napajanje rješavalo na klasičan način a ne sa switching smetjem. Budi sretan šta nije jedan od kasnih modela sa play u oba smjera u kojima je SlONY umjesto da stavi "duplu glavu" stavljao "običnu stereo glavu" koju je kvazi servo / elektromagnet okretao 180°. Možeš samo pretpostaviti koja je gnjavaža napraviti / podesiti kada se taj mehanizam razbuca ili u najmanju ruku namjestiti alaigment Jedna od luđih i naprednijih teh. varijanti je bio Nakamichi sa 5 servo motora + sva ostala čudesa Dolby B/C pa dalje .... |
30.06.2024., 14:58 | #101 |
EMP moderator
|
Da, čekam i onaj Aiwin deck, trebao bi stići sljedeći tjedan. Pošto mi trebaju dva decka, a double tape deck je nužno zlo, ovo je ipak bolji izbor. Ideja je bila kupiti dva Aiwina L22, međutim, pokušaj preko Kleinanzeigena nije bio uspješan tako da sam se prebacio na eBay. Vizualno mi Sony izgleda dobro, sumnjiv mi je jedino mehanizam za otvaranje vrata jer ne diže sve plastike gore. Glave i rolleri izgledaju korišteno, ali po nekom mom skromnom iskustvu nisu baš skroz dotrajali, guma je i dalje mekana. Kasnije ću staviti nove fotke.
|
30.06.2024., 18:06 | #102 |
Premium
|
nikky kazeta snimana sa dolby c ili još bolje dbx zvuči odlično, sa dolby b loše a bez ičega - koma - neslušljivo,lošije od FM zvuka
30.06.2024., 18:36 | #103 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pa da, zato su to i razvijali |
13.07.2024., 11:27 | #104 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
Nazalost, dosao je bez daljinskog
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
Uređivanje | |
|
|