Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.06.2024., 15:17   #31
lux3320
Premium
Moj komp

lux3320's Avatar

Datum registracije: Sep 2014
.. i ne znam točno u kojim postavkama si bio za miš, ali u control panelu npr. imaš da podesiš koliko će ti se stranica pomaknuti gore/dolje za 1 zub skrola
ako si to tražio i to ti treba..
Staro 10.06.2024., 11:16   #32
jacobbb
Premium
Moj komp

jacobbb's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor lux3320 Pregled postova
ako sam dobro razumio, oćeš usporiti kotačić u onom načinu kada ga uključiš da se "beskonačno" okreće?
Tako je.

Bio sam već u tim postavkama koje spominješ i tamo već jest sve podešeno na najsporije.

Citiraj:
Autor Alister Pregled postova
Jesi li instalirao Logitech software za miša? Logitech G HUB
Jesam, nema tamo nikakvih postavki za podešavanje kotačića al zato možeš izabrati boju loga na mišu ili način kako da treperi, lol
jacobbb je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2024., 11:40   #33
lux3320
Premium
Moj komp

lux3320's Avatar

ma to dok stisneš da se kotačić "beskonačno" okreće ne možeš nikako usporit da se on fizički sporije okreće. takav je mehanizam napravljen i tjt
možeš jedino da ti sporije skrola. to možeš u control panelu di si i bio
al nema smisla da to podešavaš, jer onda će ti i u normalnom načinu skrolanja sporo ići
defaultno je na 3 stavljeno ako se dobro sjećam
Staro 10.06.2024., 15:13   #34
jacobbb
Premium
Moj komp

jacobbb's Avatar

Lol, niti ne mislim da kroz postavke mogu fizički usporit kotačić, već da na moj dodir ne bude toliko osjetljiv, stavljanjem prsta na kotačić i dizanjem prsta sa njega dok sam u browseru stranica se “prodrma” gore-dole, osim ako ne stavljam prst super polako. To definitivno nije normalno.

Defaultno mi je bilo na 2, stavio na 1, nema nikakve razlike. Te postavke su više za prikaz stranica koliko možeš odvrtit nego za osjetljivost kotačića na mišu.

Pada mi na pamet da naguram vate ili spužve između kotačića sa lijeve i desne strane, mehaničkim usporavanjem i on će postat manje osjetljiv

Zadnje izmijenjeno od: jacobbb. 10.06.2024. u 15:20.
Staro 11.06.2024., 08:28   #35
lux3320
Premium
Moj komp

lux3320's Avatar

pa da, ta postavka je za pomak koliko će ti se pomaknut stranica
i defaultno je inače na 3
logično je da ne može utjecati neka postavka na kompu na fizički mehanizam na mišu
pa ako te toliko smeta što ti se prodrma ili što god, pa stisni na mišu tipku da ti se skrol vrati u normalnu
ne kužim uopće frku oko ovoga
sve radi savršeno kako i treba raditi

Zadnje izmijenjeno od: lux3320. 11.06.2024. u 08:35.
lux3320 je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2024., 18:28   #36
jacobbb
Premium
Moj komp

jacobbb's Avatar

Ne vidim poantu ove naše rasprave, vrtimo se u krug cijelo vrijeme. Javio sam se jer mi očito nešto smeta na tom mišu i želim ispraviti/podesit ako se može a ti mi preporučuješ stvari koje sam u startu napisao da ne funkcioniraju i sa "ne kužiš čemu frka meni je baš super miš".

Staro 12.06.2024., 11:08   #37
lux3320
Premium
Moj komp

lux3320's Avatar

prvo smo nagađali na što misliš točno, jer pitanje ti nije bilo baš jasno
ugl. logično je da se ne može nešto u postavkama da utječe fizički na kotačić na mišu. kako bi se ta informacija mogla prenijeti na kotačić sa računala?
nap. sam ti moguća rješenja; 1) isklj. tipku na mišu da ti se kotačić ne vrti brzo
2) u control panelu u postavka miša ti je defaulno inače da ti pomak skrola za 1 zub odlista 3 reda. to možeš stavit na manju brojku onda. ali nema logike
moraš se potrudit stisnut tipku na mišu iz rješenja 1. nadam se da ti neće biti teško
sretno u savladavanju
Staro 12.06.2024., 11:26   #38
devaa
gladan sam
Moj komp

devaa's Avatar

Datum registracije: Mar 2013
Ili skratite priču, fizički G502 ima dvije opcije ratchet mode i free spin.
Nema treće opcije fizički/softverski. Ili se navikneš ( kao ja već 8 god na njemu ).
Ili ga prodaš, odeš u dućan koji ima izloženo xy miševa, isprobaš na licu mjesta i doneseš odluku da se ne "zajebeš" očito kao sa G502.
Jedina mana koju mi osobno danas ima taj miš je težina, na sve ostalo nemam primjedbi.
devaa je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2024., 11:45   #39
jacobbb
Premium
Moj komp

jacobbb's Avatar

Citiraj:
Autor lux3320 Pregled postova
prvo smo nagađali na što misliš točno, jer pitanje ti nije bilo baš jasno
ugl. logično je da se ne može nešto u postavkama da utječe fizički na kotačić na mišu. kako bi se ta informacija mogla prenijeti na kotačić sa računala?
nap. sam ti moguća rješenja; 1) isklj. tipku na mišu da ti se kotačić ne vrti brzo
2) u control panelu u postavka miša ti je defaulno inače da ti pomak skrola za 1 zub odlista 3 reda. to možeš stavit na manju brojku onda. ali nema logike
moraš se potrudit stisnut tipku na mišu iz rješenja 1. nadam se da ti neće biti teško
sretno u savladavanju
Ovo je ona vrtnja u krug o kojoj govorim.

Dakle još prvi prvcati post sam napisao:

”Znam da postoji onaj gumb iznad kotačića no onda ode u skroz drugu krajnost i jako teško je pokretljiv, svaki zubac osjetim dok ga okrećem i sve je presporo.”

Te

”Pod Windows settings/Mouse nude se neke postavke i za kotačić no nije to to.”

I detaljno u međuvremenu sve još pojasnio ako je negdje bilo zabune o čemu sam mislio. No ti i dalje, četvrti post za redom, preporučuješ da promijenim mode vrtnje ili da podešavam kotačić u control panelu.

Odustajem
Staro 17.06.2024., 20:13   #40
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Evo baš sam jučer i danas išao popravit stari G500 (ošo lijevi omron) koji ima isti takav kotačić i nema tu načina da se sporije vrti kad ugasiš ono klikanje. Caka je u tome da kada tu upališ on miče jednu mali žićicu koja struže po perforacijama unutar samog kotačića. Kada se ona makne, kotačić se vrti kao lud. Pogotovo na G500 jer je kotačić metalni.

Inače ja i dalje već mislim negdje 16u godinu i dalje koristim MX 518 i meni je to najbolji miš ikada napravljen i novi ide samo kada i ako se ovaj smrvi. Peri-deri, izlizala se ona ljigava guma pa sam ju skinuo sa alkoholom i boja sa logitech znaka, ali sam miš radi kao prvi dan. Kad se sjetim da sam ga platio nekih 200injak kn.
Vidim da nema više ni one novije varijante MX 518 Hero za kupit. Šteta.

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na