|
04.05.2023., 18:21 | #1 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
MacBook Air M1 external disk dilema
Koje je dobro rješenje za MacBook Air M1 external disk? Thunderbolt3(40Gbs) ladice su skupe, a M1 navodno ima bug i tretira eksterni disk kao USB3.1 Gen 2 (10Gb/s). Ako je tako, ne treba mi niti skupa ladica, niti brzi disk, ali bih radije da je disk brz i seamlesly integriran kao interni disk (znači ne samo kao dumb storage). I naravno da bih htio proći jeftinije ako ide (ladica+m2 umjesto brand name "mac ext disk" rješenja). Druga stvar je, da li ima smisla formatirati taj disk u exFAT da bi mu se moglo pristupiti i iz macosa i iz windowsa, odnosno da li je to ozbiljan performance penalty (u smislu, kupim brzi/skupi disk i onda se vuče radi exFAT). Thanx! |
04.05.2023., 18:53 | #2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Naravno da ima smisla, neće se vuči radi exFAT, zapravo vjerojatno nećeš ni primijetiti razliku, ali to ovisi o namjeni koju nisi naveo. |
|
|
Oglas
|
|
06.05.2023., 15:54 | #3 | |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Ovo je ključno pitanje: Citiraj:
Neka sugestija, iskustvo? |
|
06.05.2023., 16:06 | #4 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Imam G-RAID TB3 s dva diska. Mogu samo preporučiti. Nisam primijetio nikakve probleme u radu (imam iMac M1 i sve leti. Sav video/foto sadržaj mi je na G-RAID-u). Ono na što treba paziti je da dobiješ i kabel koji podržava TB3. Ako se koristi običan USB-C, brzina ide dolje. G-RAID je sad dio WD / Sandisk grupacije, imaju kombinacije s jednim ili više diskova pa pogledaj. Nije jeftino, ali radi super. Imam još kupljen Paragon NTFS, tako da se ne moram gnjaviti s exFAT i baratanjem ostalim eksternim diskovima koji su mi svi u NTFS-u.
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 06.05.2023. u 16:13. |
|
|
Oglas
|
|
Uređivanje | |
|
|