|
![]() |
#1 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Lenovo Yoga 520 popucala plastika kucista (hinge screw holders)
Na zeninom lenovo yoga 520 je popucala plastika ispod "screen hinge", znaci identicna situacija kao iz ovog threada: https://www.reddit.com/r/Lenovo/comm...olders_broken/ Dakle ove male zlatne "matice" koje su ubjiene u plastiku su ostale na vidi a plastika je popucala (slika1). Kakav legendarno los dizajn, ista matica u plastici drzi obicnu vidu kucista koja ne nosi prakticki nikakvu silu (slika3) i vidu mehanizma otvaranja ekrana na koji je sila ogromna. Ja sam ih za sliku stavio na mjesto gdje bi trebale biti (slika2). Moje pitanje je, ima li ovo smisla pokusat nekim dvokomponentnim ljepilom pokusat zalijepit, ovdje gdje "leze" matice oko kojih je plastika popucala i svugdje oko hignea? pretpostavljam da sta god stavim da ce zdrobit okolnu plastiku opet... Slika1: https://i.imgur.com/qp3gF9e.jpg Slika2: https://i.imgur.com/5Lmvbiq.jpg Slika3: https://i.imgur.com/g7GJFWN.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Taj Lenovo ima toliko očajnu kvalitetu izrade da je to strašno. Istu stvar imao prije 10ak godina sa osobnim Lenovo laptopom. Prošlo je pod Jamstvo naravno. Ni dan danas se nisu popravili i ljudi mi dolaze reklamirati isti problem. Lenovo izbjegavajte u širokom luku. Možeš pokušati sa dvokomponentnim ali bojim se da ti to neće dugo trajati nažalost. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Dvokomponento ljepilo + zalijat vrucom plastikom. Nagledao sam se i HP-a i Lenova i Acera sa tim sranjem. Hebiga - plastika.
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Fedora Workstation | Windows 11 Pro Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Nisi svjestan svjestan da HP u Hrvatskoj bio najprodavaniji ali i najkvarljiv. Onda kažeš "izbjegavanje Lenova u širokom luku" su sasvim širenje dezinformacije. Ljudi kupuju što jeftinije, ne paze na korištenje i nisu svjesni da će kratko trajati. U firmi imamo laptope koje su od plastike i sve česti simptomi pucanja plastike, savijanja do kratkog spoja. Najviše su prisutini HP i Aceri. Sve više kupuju pod natječaj - tko nudi jeftinije u nabavi i kupuju u većim količinama. Direktori i uprave dobivaju premium od čvrstog materijala kao magnezij, aluminij pa rijeđe završe u smeću osim zastarijelosti. Отправлено через SM-G998B
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Iskreno, taj laptop je na zalost tzv. plastik-fantastik i tu ce puknut plastika hoces neces nakon par godina koristenja... Desilo se i meni na staroj Toshibi Satellite Pro iz 2003... Inace, ove zlatne 'matice' u koje se usarafljuju sarafi, to ispada sa svih Lenovo modela koje sam vidio... Ili ispadnu, ili provrte, cak i na T-seriji... Uzmes superljepilo ili dvokomponentno i zalijepis i miran si, samo je bitno da se nije raspao drzac za to... Jedini koristan savjet koji ti mogu dati je da drugi put ciljas laptop koji je od magnezija ili aluminija, taj ce se malo teze raspast... Ako trebas Yogu, onda gledas X1 Yogu, ona je od magnezija kompletna...
![]() |
![]() |
#6 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Ma to je za zenu laptop i dobro sluzi, kupljen jeftino tu preko foruma. Popucala je bas plastika koja drzi te matice. Uglavnom uzeo ovaj dvokomponenti epoksi u kolege, natrackao toga na to popucalu plastiku, "uronio" cijeli hinge na koje sam vec zavidao vide i matice i stavio jos toga po tom cijelom kutu i to se stisne i pretvori u prakticki neku plastiku. Za sad drzi ko blesavo, i vise nema otvaranja laptopa, pa dok dura dura ic ce novi ako pukne ponovno i gg. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|