|
11.12.2022., 11:50 | #1 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Export podataka sa diska sa weak sektorima
Pozdrav, imam jedan disk sa dvije particije i sa 2XXX weak sektora (prema HD Sentinelu), druga particija na tom kompu je prikazana kao RAW, doma kod mene nakon nekog vremena pokaže i nju i sve podatke, međutim nikakvo kopiranje ne radi. Image diska/particije sa macriumom ne radi (failed 0x8004231f). Dizanje sistema preko Streleca ista stvar, ne da kopirati. Check disk se automatski pokretao kod paljenja i pokazivao 87 dana estimated finish. Kloniranje sa docking stationom (1/1 copy) nakon 5 sati i dalje je pokazivao prvu lampicu odnosno 25%. Na koji način da pokušam izvuč bar dio podataka sa tog diska? Radi se o WD5000AAKS disku. P.S. Svako d*kanje po disku povećava broj weak sektora... Tnx
11.12.2022., 13:31 | #2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
javi se uziju, oko 1.500kn + pdv ili se slikaj opet.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
|
Oglas
|
|
12.12.2022., 13:35 | #4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Možeš probati sa ddrescue, ali ako su ti podaci stvarno bitni daj to nekom labu za recovery podataka. |
17.12.2022., 10:11 | #5 |
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
Back in the day je Norton Ghost znao imat uspjeha sa kloniranjima pohabanih i načetih diskova pa možda to još probaj. Al kak kolega veli, ako je neš jako važno gore, čim manje drkanja po tome i nosi u labos. |
17.12.2022., 21:30 | #6 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Pa naravno. Probaj promijeniti položaj diska recimo staviti ga u okomicu ili ga ohladiti u frižideru. Ja sam par puta tako izvukao podatke bez povećavanja bad blockova. Jednom je trajalo tri dana ali je završilo. Ja sam to radio pod Linuxom. Napravio bi image i onda s testdiskom izvlačio. Imaš distribuciju SystemRescue koja to dosta pojednostavljuje. Možeš ju downloadati kao ISO pa na stick. |
|
|
Oglas
|
|
Uređivanje | |
|
|