|
03.03.2014., 18:22 | #1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
(riješeno) Pitanja u vezi e-mail problema!
Dobar dan zna li netko mozda ovo? hvala. znam da zvuci smijesno ali situacija se stvarno zapetljala, cim sam izgubio pristup gmail mailu. stavio sam nekakvu "provjeru u 2 koraka" radi sigurnosti gmaila i svej e radilo normalno neko vrijeme nakon nekog vremena pitalo me da se ponovno loginiram na vlastiti mail, valjda to gmail radi svako tolko. ne sjecam se da sam se log outao. i posto sam zaboravio password idem na onaj "forgot password" i prije bi me tamo pitalo da mi posalje na mob kod koji bih unio i usao u mail, a sada toga vise nema, ili mi nudi da salje na br moba kojegj a vise nemam (jer sam imao upisano 2 broja moba na gmail acc) a na other phone nema opcije da posalje (na taj imam pristup) i mislim, si, ok probati cu preko onog da dokazem da je moj racun, ugl prosao sam cijeli taj postupak nekoliko puta i nista, pita me neke informacije kada sam zadji put imao koji password, u kojem mjesecu, pa u kojem mjesecu sam napravio gmail, a to je gmail kojeg sam izradio prije 8+ i više godina i uopce ne pamtim konkretno mjesece itd. i stavim priblizno i ugl, nista, kaze , nemoze se potvrditi da sam ja vlasnik acc-a bla bla. i mislim si, sta cu sad, i sjetim se da imam zapisano one neke kodove jednokratne kojim mozes uc u mail, kao "sigurnosne kodove" . samo sto to nigdje nema za utipkati ! da udjem u vlastiti gmail. uzas! na kraju sam odustao od svega toga koliko je komplicirano, i napravio novi gmail. e sad stoje pitanja: 1. koliko email adresa se smije imati (i yahoo i gmail) jer ih ja imam puno svakakvih neznam ni sam zasto jedan za jednu stranicu drugi za drugu, treci kad me (nazalost) izbace s nekog foruma itd, i neznam vise ni koje imam! koliko se smije imati npr adresa gmail, yahoo itd? i facebook? Sjecam se da sam kao mladji izdradio nekoliko fb profila 1 bi mi bio samo za ljude s kojima bih igrao, 2. za real life prijatelje itd.... 2. posto nemogu pristupiti svom gmailu, automatski nemogu recoverati passworde sa amazon.com ebay.com ebay uk itd amazon.co.uk paypal a posto ni njih neznam (to je sve zato jer sam prije par godina procitao da je odlicno imati razlicite passworde za razlicite usluge/stranice da npr ako ti hakiraju acc u igri da ti ne hakiraju s istim passwordom sve sto imas, sve accove.) i tako ja stavim razlicite passworde i jos ono kaze da treba biti mala i velka slova + brojevi + znakovi npr # i na kraju se sav pogubim, vise neznam password nakon nekog vremena,i katastrofa nemogu uci u vlastite racune pa napravim novi.. (kao za yahoo itd) znam da je ovo put u katastrofu pa sam odlucio sada imati 1 jednostavni password za sve i ciao iako te mogu hakirat u biti ful lako tako "na svim accaountovima" 3. sto sada napraviti s tim amazon i ebay accountom koji nemogu uci? a nemogu recoverati password jer sam izzgubio pristup mailu? da otvorim nove racune za te stranice? je li se to smije? na istog covijeka/adresu nove racune otvoriti? 4. koliko vi pregledavate email i da li ako neki mail ne uocite tj procitate a da je bio vazan, npr od banke sto vam salju itd, jel to moze dovesti do nekih problema? posto mi je sad taj mail da ga nemogu otvoriti ko zna sta mi sve moze stic na taj mail, a ja necu ni znati.! 5. sjecam se da su mi na ebay stalno slali poruku trazili itd da im ostavim feedback tj neku ocjenu nakon sto bih kupio nesto. da li je to obvezno? ja bih samo narucio i dobio to sto bih kupio, i nebih ostavio feedback. jel to ok? 6. zasto se zapravo koristi paypal kad mozes platiti karticama? 7. šta sa svim tim starim računima šta će ostati? paypal itd? 8. što s računima koji ostanu npr od nekog hostinga ili di registriramo domenu za web site. dal i to samo istekne nakon nekog vremena i to se moze pustiti i zaboraviti? imam nekoliko domena i pokusaja websitea, koji su nazalost svi propali. vise se ni ne logiram na njih.. eto to bi bilo to. hvala puno!!! =) Zadnje izmijenjeno od: SniperWolf. 03.03.2014. u 18:39. |
03.03.2014., 21:00 | #2 |
It's all a joke
Datum registracije: Sep 2009
|
procitao sam, samo zato sto sam cekao da mi se Walking dead skine 1. kolko os 2. a nisi procitao nigdje da je pametno imat i password manager 3. dobro pitanje .. i da, mozes otvorit novi acc s istim podacima 4. odi u banku i kazi da ti salju na drugi mail 5. sta mislis da nitko ne ostavlja feedback kako bi ti onda znao jel s tim trgovcem uopce vrijedi vasarit 6. sigurnije je 7. stojat ce dok se jednog dana ne sjetis lozinke 8. isteknu
Oglas
|
|
03.03.2014., 21:34 | #3 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
05.03.2014., 14:47 | #4 |
Premium
|
Pardon, samo da pitam, pošto nemogu recoverati passworde sa amazon.com ebay.com ebay uk itd amazon.co.uk paypal da li da na tim uslugama/stranicama napravim nove accountove na istu osobu/adresu ? je li se to smije ?? Hvala! |
05.03.2014., 15:43 | #5 |
It's all a joke
Datum registracije: Sep 2009
|
Kao što rekoh pod 3. .. Smiješ se ti regat s istim podacima, ali će biti problem jedino s PayPalom, jer ne možeš imati istu kreditnu/debitnu, što god već imaš, na više različitih accounta.
07.03.2014., 01:06 | #6 |
Premium
|
ok hvala, rijesit cu to vec nekako. hvala! |
|
|
Oglas
|
|
Uređivanje | |
|