Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 23.02.2007., 23:02   #61
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,440
Još jedan savjet - koristi edit tipku, a ne duplo postanje
__________________
"Everything with a heartbeat can knock you down"
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 23.02.2007., 23:08   #62
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 3,698
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Još jedan savjet - koristi edit tipku, a ne duplo postanje
ok
Cuky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 13.01.2008., 11:44   #63
R@zzoR
Yippie-Ka-Yay
Moj komp
 
R@zzoR's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Split
Postovi: 560
OC laptopa

Neznam je li itko dao već ovu temu prije, ali evo mog pitanja.

Imam forcebookov laptop sa Core Duo T2300 1,66GHz, pošto mi je matična COMPAL-ova ne prepoznaje je nijedan standardni oc program(barem ne oni koje mi je prijatelj preporučio), pa bi me zanimalo postoji li koji način da ja OC-am ovaj proc. Senzor na matičnoj mi kaže da je proc sposoban otić na 2,33 ali sada koliko je taj podatak pouzdan neznam, pa ako netko zna kako bi ga mogao oc-at nebi bilo loše da mi kaže.....
Unaprijed hvala!
R@zzoR je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2008., 12:06   #64
nino
PizzoZder
Moj komp
 
nino's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Umag
Postovi: 11,292
Citiraj:
Autor R@zzoR Pregled postova
..... Senzor na matičnoj mi kaže da je proc sposoban otić na 2,33 ....
Daj nam sshot te poruke tog senzora. hmmm
__________________
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla.....
Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad
NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili....

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2008., 13:41   #65
Mortal
Rambus 3xtr1m
Moj komp
 
Mortal's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Opatija - Umag
Postovi: 2,678
kako ne klokaj brate! Samo pazi na temperature. Nema lapa koji nisam kloknuo i ništa se nije desilo. Samo klokanje laptopa pretražuj net za čipset koji imaš jer podrška za clok ide preko njega.

Probaj sa:
clockgen
CrystalCPUID
laptopoverclocker
setfsb
__________________


Core duo Q6600 G0 SLACR- 3300mhz 1.28V
Sonic Tower rev.1 (polirani) + 12cm Chieftec
4x1GB Kingston 1066mhz@1100mhz 5 5 5 18
DFI LP UT-P35 T2R
Segate 500GB Server edition
torrent Maxtor 80GB MO
Segate 1TB
Silwerstone Strider 560W +12@11.97-11.94V
Asus 4770
Samsung p2770, Hanns G 22' landscape
Samsung pleomax& Microsoft Sidewinder
Kensington Duo Wawe Pad



1. 2xP3 933, Intel OR840 Server, PCI MX440, 4x128Mb Rambus, 80gb segate, SmartBox 400W
2. P4 2.0 wille, Intel i850, 4x128 Rambus, GF2 GTS PRO, 80gb segate, MS 480w
3. P4 1.6 willie@2.0 - Abit th7 II, 4x128Mb Rambus@ 1078mhz, 9000pro, 80gb segate, silwerstone 400w
3 x Prestigio 710, 3 x Microsoft Optical desktop v2.0


i5 530
640gb
1x4gb, 1x2gb ddr3
GT330M
16' wide - white body
Harman Kardon
MX revolution
Online with nokia E70



Battery grip
Beercan: 35-70, 28-85, 35-105, 70-210
Minolta: 28-80, 35-70, 28-100, 35-80, 28-105xi, 75-300
Sigma: 35-70, 28-135, 18-200, 70-300
Sony: 18-70, 55-200
m42: Zenit 135mm, Crestar 135mm, Helios 44m




Mortal je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2008., 14:12   #66
Space
ASUS
Moj komp
 
Space's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Beograd
Postovi: 259
SETFSB bi trebao da završi poao, a ako imaš i zanimljivu grafiku onda možeš da pogledaš ovo http://www.sx-team.com/forum/index.php?showtopic=320
__________________
Space je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2008., 21:51   #67
R@zzoR
Yippie-Ka-Yay
Moj komp
 
R@zzoR's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Split
Postovi: 560
Citiraj:
Autor Mortal Pregled postova
Probaj sa:
clockgen
CrystalCPUID
laptopoverclocker
setfsb
problem je u tome što meni nijedan od ovih programa ne podržava matičnu a chipset se u njima ne spominje, za chipset pretpostavljam nije problem, jedino je problem u tome što ne postoji nijedan program za oc-anje da sadrži sve modele matičnih ploča koje su trenutno na tržištu(za laptope i desktope).
R@zzoR je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2008., 18:42   #68
MAXx
Čupavac
Moj komp
 
MAXx's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 261
Exclamation

Citiraj:
Autor R@zzoR Pregled postova
problem je u tome što meni nijedan od ovih programa ne podržava matičnu a chipset se u njima ne spominje, za chipset pretpostavljam nije problem, jedino je problem u tome što ne postoji nijedan program za oc-anje da sadrži sve modele matičnih ploča koje su trenutno na tržištu(za laptope i desktope).
Čuo sam da Windows update ne prepoznaje matične u Forcebookovima. Zašto bi ju onda i neki ocerski program podržavo. Nemoj ocat taj loptop jer bi ga mogo uništit.
__________________
Science cannot be stopped. Man will gather knowledge no matter what the consequences – and we cannot predict what they will be. - Linus Pauling
MAXx je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2008., 07:19   #69
R@zzoR
Yippie-Ka-Yay
Moj komp
 
R@zzoR's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Split
Postovi: 560
Ništa, odustajem od ovoga, admin može lock.
R@zzoR je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2008., 15:40   #70
Dzemo
Registered User
Moj komp
 
Dzemo's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: Stupnik
Postovi: 14
OC Laptopa

pozzz jel zna iko jel ima program za clockanje AcerEC51GM(sa Intel Pentium 4 620, 2800 MHz (14 x 200)
kao naprimjer sta ima Gigabyte easy tune ?? trazio sam na Acerovim stranicama i nisam nista nasao a i nikakve druge programe za tu maticnu.

sry tek sam sad skuzio sta sam napravio ja budala umjesto nove teme tu upisem aaaa sramote hahahaha

Zadnje izmijenjeno od: Dzemo. 10.08.2008. u 16:11.
Dzemo je offline   Reply With Quote
Oglas
 
Oglas
Oglasni prostor

Staro 15.08.2008., 07:24   #71
teofil
Udaram Ljude Za Pare
 
teofil's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: BEHIND YOU
Postovi: 835
Ekipa pozdrav!
Moze li netko objasniti u cemu je stvar u ovih 34 sec.s laptopom? moj to odradi na def postavkama
I na visti i na XP-u

HP 6820s
teofil je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2008., 14:43   #72
BraBUS
Nervozni poštar
Moj komp
 
BraBUS's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2008
Lokacija: ZG
Postovi: 258
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
cool...jako zanimljivo

iako mislim da su ga mogli jos dignuti

http://www.madshrimps.be/?action=get...63&articID=429

koja svrha nabrijavanja laptopa kad baterija nemre izdrzati? onda si kupi pc.
__________________
nVIDIA+INTEL=klasika
This message is hidden because Crash009 is on your ignore list.
BraBUS je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2008., 07:13   #73
Dizel
3.14zda ®
 
Dizel's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Orahovica
Postovi: 8,258
Citiraj:
Autor teofil Pregled postova
Ekipa pozdrav!
Moze li netko objasniti u cemu je stvar u ovih 34 sec.s laptopom? moj to odradi na def postavkama
I na visti i na XP-u

HP 6820s
Jedna fora je u tome sto ti imas Core procesor, a on Pentiuma M.

Druga fora je da je njegov post iz 6.mjeseca 2006., a tvoj iz 8.mjeseca 2008.

Treca fora je u tome da je njegov lap(ako je uopce jos ziv)stariji od tvog dvije godine minimalno.

Cetvrta fora je u tome da stolnog Pentiuma D945 Preslera odere u Super Pizdi 1M i Conroe-L Celeron 420 iz zajebancije.

Da zakljucimo sve fore, fora je u tome sto je njegov laptop overklokiran na tvog iz buducnosti
__________________

QuadCore Intel Xeon X3350 E0 @3.45GHz/1.232V + CoolerMaster Hyper 212+
Asus P5E + Supreme FXII sound
4x2GB G.Skill BlackPI PC2-6400 @960MHz/1.9V 5-5-5-15
Gigabyte GeForce GTX560 Ti OC 1GB Windforce
3xWD6400AAKS
WD1001FALS
Samsung 2433LW
Altec Lansing 221 2.1 speakers
Philips DVDRW 18X
Antec Three Hundred
OCZ GameXStream 700W
Logitech Illuminated keyboard + UltraX mouse




Pentium E5200 @3.0GHz + Frizerka 7 Pro
Asus P5Q Pro
4x2GB G.Skill PK series PC2-6400
Hitachi 320GB
Gigabyte GTX560 OC 1GB Windforce
Point Of View 500W Black Diamond
Samsung 2232BW
Benq DVDRW 18X
Antec NSK4400
Canyon 511 PCI WiFi
Sharkoon "S-Series" 1x120mm + 2x80mm
Logitech mouse & Logitech UltraX Flat keyboard
Logitech Rumblepad II & Cordless Rumblepad II




Acer V3 574G

Intel(R) Core(TM) i5-5200U CPU @ 2.20GHz
12GB DDR3
240GB OCZ-ARC100
NVIDIA GeForce 940M @ 540 MHz
Intel HM55
15,6" FullHD IPS LED



Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2009., 19:03   #74
extacod
exta.user
 
extacod's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Milkywhey
Postovi: 152
Smile ati hd3430 clocking

neznam jeli ovo pravi pdf za to ali htio bih clockati grafu,a totalni sam noob za to pa ak bi mi neko znao objasnit,nigdje nisam nasao tutorial za grafu...
hvala unaprijed
extacod je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2009., 23:06   #75
Codiac
bycod
 
Codiac's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Zagreb / Dubrava
Postovi: 6,691
koliko mi se cini to je lap grafa... a imho laptopi nisu za klokanje iz mnogo razloga.

al ako oces skini ati tool i citaj readme.
__________________

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / VTX-HD6870@ silencer / Audigy SE Xtreme
Mushkin Callisto 60GB / Samsung HD204UI /SamsungSH203b / Nec-4570A
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4


.i.
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2009., 17:21   #76
extacod
exta.user
 
extacod's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Milkywhey
Postovi: 152
Smile hp 6830s overclock

znaci proc je core 2 duo p8400 2.26 Ghz
core speed:1566 mhz
multiplier: x6.0
buss speed:266 mhz
rated FSB:1064 mhz
ram je ddr 2 4gb dram frequency:399 mhz

grafa je ati hd3430 256mb vram gpu clock 450,memory 500
default clock 300,memory 405

znaci na kolko bi mi preporucili clockat bez nekih hardware promjena(ipak je ovo laptop)...P.S. sry moderatorima ako je krivi pdf,hvala na odgovorima...
extacod je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2009., 18:24   #77
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 28,685
Nadam se da svjestan činjenice da su hlađenja u laptopima ograničena prostorom, tako da ne možeš staviti neki bolji aftermarket cooler kao kod običnih konfi. Samim time ćeš imati veće zagrijavanje, veću buku, veću potrošnju baterije,... Po meni, totalno neisplativo, pogotovo što je to ipak mrcina od proca.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2009., 18:36   #78
extacod
exta.user
 
extacod's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Milkywhey
Postovi: 152
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Nadam se da svjestan činjenice da su hlađenja u laptopima ograničena prostorom, tako da ne možeš staviti neki bolji aftermarket cooler kao kod običnih konfi. Samim time ćeš imati veće zagrijavanje, veću buku, veću potrošnju baterije,... Po meni, totalno neisplativo, pogotovo što je to ipak mrcina od proca.
ma ubiti,samo mi je graficka strasno u kurcu...to me najvise zanima,a lap je ionako 90% na napajanju...netreba sad dizat u nebesa nego cist da dignem za par fpsa u codu 4...ide mi na kurac kad u najvecoj rezi sa svim iskljucenim imam 15 fpsa...
extacod je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2009., 19:06   #79
Mortal
Rambus 3xtr1m
Moj komp
 
Mortal's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Opatija - Umag
Postovi: 2,678
Neka kloka koliko ide, ali obavezno prati temperature! Ako će ti laptop stalno biti na maksimalnim okretajima fana i temperature visoke spusti na niže.

Isto je kao kod stolnih računala kad se pregrijava spusti taktove. Ali kolega sa klokanjem tog lapa mislim da češ teško dobit koji fps više, to što grafa može to je to. Ona ti je glavna kočnica klokanjem proca nečeš dobiti skoro ništa zamejtno u igrama
__________________


Core duo Q6600 G0 SLACR- 3300mhz 1.28V
Sonic Tower rev.1 (polirani) + 12cm Chieftec
4x1GB Kingston 1066mhz@1100mhz 5 5 5 18
DFI LP UT-P35 T2R
Segate 500GB Server edition
torrent Maxtor 80GB MO
Segate 1TB
Silwerstone Strider 560W +12@11.97-11.94V
Asus 4770
Samsung p2770, Hanns G 22' landscape
Samsung pleomax& Microsoft Sidewinder
Kensington Duo Wawe Pad



1. 2xP3 933, Intel OR840 Server, PCI MX440, 4x128Mb Rambus, 80gb segate, SmartBox 400W
2. P4 2.0 wille, Intel i850, 4x128 Rambus, GF2 GTS PRO, 80gb segate, MS 480w
3. P4 1.6 willie@2.0 - Abit th7 II, 4x128Mb Rambus@ 1078mhz, 9000pro, 80gb segate, silwerstone 400w
3 x Prestigio 710, 3 x Microsoft Optical desktop v2.0


i5 530
640gb
1x4gb, 1x2gb ddr3
GT330M
16' wide - white body
Harman Kardon
MX revolution
Online with nokia E70



Battery grip
Beercan: 35-70, 28-85, 35-105, 70-210
Minolta: 28-80, 35-70, 28-100, 35-80, 28-105xi, 75-300
Sigma: 35-70, 28-135, 18-200, 70-300
Sony: 18-70, 55-200
m42: Zenit 135mm, Crestar 135mm, Helios 44m




Mortal je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2009., 19:11   #80
extacod
exta.user
 
extacod's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Milkywhey
Postovi: 152
Smile

pa mislio sam clockat grafu ak je to moguce hh
i moze pitanje,znam da je malo OT pa ak se nekome da nek odg na PM...jel bi mi se isplatilo stavit x64 bitnu vistu...???
extacod je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2009., 19:22   #81
extacod
exta.user
 
extacod's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Milkywhey
Postovi: 152
ma digo bi joj radni takt bar za neku sicu,bar za par fps-ova u codu...

EDIT:cim pokrenem ili gpu-z ili ati tool nenormalno steka,zauzima od 50-99% proc. wtf???
extacod je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2009., 19:53   #82
QuidZz
Premium
Moj komp
 
QuidZz's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Sinj
Postovi: 3,459
Okani se klokanja te grafe..neces dobit nista..mos je jedino shebat
QuidZz je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2009., 22:18   #83
extacod
exta.user
 
extacod's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Milkywhey
Postovi: 152
Smile

Citiraj:
Autor QuidZz Pregled postova
Okani se klokanja te grafe..neces dobit nista..mos je jedino shebat
hehe dobra =))
extacod je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2009., 10:47   #84
m3nac3
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: Bedekovčina
Postovi: 12
Exclamation OC Laptopa: MS1039 (M655)

pozdrav...
prvo se ispricavam ako sam promasil temu ili je ista vec negdje objavljena... pregledavao sam dosta dugo i nisam naletio na nista takvo...

ako neko ima iskustva s konkretno ovim aptopom dobro je doslo...

a isto tako opcenito pitanje: kako clockati proc na laptopu, kako clockati memoriju i grafu...

bilo kakvi hintovi i savjeti su dobrodosli...

tnx i sorry jos jedamput ako je tema vec negje viđena il ako je glupa il nesto trece...
m3nac3 je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2009., 11:59   #85
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp
 
Problem's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2004
Lokacija: Vž
Postovi: 2,171
bios ti je vjerojatno zakljucani tak da zaboravi na memu i cpu. Grafu mozes preko rivatunera. Makar ja ti to nebi savjetovao...
Problem je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2009., 18:56   #86
aajduk
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Imotski
Postovi: 132
Red face dal se moze sta sa ovim

evo cisto me zanima dal se moze sta ubrzati rad, a pogotovo u igrama na ovoj konfiguraciji... igre zasada dobro rade neke na high, neke na medium, ali dobro je znati...
radi se o laptopu toshiba satellite a300-15l
4gb rama ddr2 667mhz... posto imam xp prikazuje samo 3gb
graficka ati radeon hd3470 128mb nelosa graficka.. igram nfs, tomb raider, call 5, grid....
procesor intel dual core t2370 na 1.73ghz???

ako ima koje rjesenje... neke igre rade na granici tj da je samo malo bolje radile bi odlicno... da napomenem da niti jedna igra ne trza tj zastajkuje nego kada najačam kao da je javi slow motion....
hvala!!!!
aajduk je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2009., 00:35   #87
dariom007
Registered User
Moj komp
 
dariom007's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: vinkovci
Postovi: 5
Exclamation Molim hitno pomoć sa klockanjem

Kao prvo, pozdrav svima!!

Nov sam na forumu i treba mi pomoć! Htio sam klockati svoj komp, al kako to nisam nikada radio, malo sam guglao i naišao sam na jedan post di kaže da je dobar onaj RMclock pa sam se i o tome raspitao i našao post sa nekim vodičem za isti te sam nešto počeo čačkati s time......e sad, čini mi se da je sve u redu, iako mi se par puta komp ugasio, ali sam to uspio ispraviti,no kad provjerim sa CPU Speed Pro, brzina proca mi stalno varira, dok je prije uvijek pokazivao 2094 MHz...........usput, imam Toshiba laptop A210 K 19 AMD Turion 64x2 Mobile Technology 2.1 GHz...........Zahvaljujem na svakoj pomoći unaprijed!!!
dariom007 je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2009., 18:17   #88
dariom007
Registered User
Moj komp
 
dariom007's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: vinkovci
Postovi: 5
na drugi post sam stavio 2 nule da bude pri vrhi liste i da neko ko zna nešto što bi mi moglo pomoći vidi moj post što prije i da što prije dobijem neki odgovor.....sorry, nisam znao da če to biti toliki problem........ mogao si mi bar zatvoriti ovaj post di nema nikakvih aktivnosti več 10 dana a stvarno bih volio što prije dobiti nekakav savjet.....
dariom007 je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2009., 19:28   #89
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,440
Citiraj:
Autor dariom007 Pregled postova
na drugi post sam stavio 2 nule da bude pri vrhi liste i da neko ko zna nešto što bi mi moglo pomoći vidi moj post što prije i da što prije dobijem neki odgovor.
I da nisi stavio te dvije nule, tvoj post bi u jednom trenutku bio na vrhu. Da si stavio 100 nula, ne bi bio uvijek na vrhu, jer na forumu ide sve prema vremenu postanja. Čim netko posta na tom podforumu nakon tebe, tvoj pada na drugo mjesto i tako dalje (osim ako nije taj post u tvojem threadu).
Citiraj:
Autor dariom007 Pregled postova
Kao prvo, pozdrav svima!!

Nov sam na forumu i treba mi pomoć! Htio sam klockati svoj komp, al kako to nisam nikada radio, malo sam guglao i naišao sam na jedan post di kaže da je dobar onaj RMclock pa sam se i o tome raspitao i našao post sa nekim vodičem za isti te sam nešto počeo čačkati s time......e sad, čini mi se da je sve u redu, iako mi se par puta komp ugasio, ali sam to uspio ispraviti,no kad provjerim sa CPU Speed Pro, brzina proca mi stalno varira, dok je prije uvijek pokazivao 2094 MHz...........usput, imam Toshiba laptop A210 K 19 AMD Turion 64x2 Mobile Technology 2.1 GHz...........Zahvaljujem na svakoj pomoći unaprijed!!!
OC-at laptop je malo suludo, jer za lap je važno da što duže radi, a to znači manja potrošnja. Ajde da ideš spuštat napon i voltažu pa da dobiješ na vremenu, to je druga stvar.

Sa RMClock-om nećeš moći OC-ati. Tvoj procesor je otključan samo na manje množitelje procesora, ne možeš dizati. RMClock može manipulirati samo množiteljima (s obzirom da nemaš otključan CPU, ide množitelj samo na niže) i naponom.
Možeš ga OC-ati jedino podizanjem HTT-a (FSB-a, kako god) sa 200Mhz pa na više. U BIOS-u od laptopa to nećeš moći uraditi, stoga možeš probati jedino sa programom zvanim Clockgen. Ako imaš kontroler kojeg on podržava, moći ćeš dizati HTT/FSB procesoru i time ga podići na veće frekvencija. Naravno, mogućnosti su puno manje nego li kod stolnih procesora i ploča jer nemaš kontrolu nad memorijskim djeliteljem i množiteljem HT linka. I to dvoje bi te moglo jako brzo počet kočit, ako ti već Clockgen dopusti podizanje taktova.
Ne znam koji je chipset u tom tvom lapu, ali ako je neki sa integriranom grafom tipa HD3200, onda bi možda mogao probati i sa AMD Overdrive-om. Nisam siguran jel on radi na laptopima, al moš probat.
Ako imaš Nvidia chipset unutra moš probat sa nTune-om također.

Naravno, ja se ograđujem od svega, radi to sve na svoju odgovornost (bilo OC ili downclock procesora).
__________________
"Everything with a heartbeat can knock you down"
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2009., 13:45   #90
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,612
Citiraj:
Autor dariom007 Pregled postova
e sad, čini mi se da je sve u redu, iako mi se par puta komp ugasio
sigurno je sve u redu onda.
syss je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na