Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 11.11.2002., 23:08   #1
a.y.o.r
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2002
Lokacija: šibenik
Postovi: 5
Question ekipa pomozite

evo vako ljudi iman jedan veliki problem valjda sa grafičkom karticom..inače samo da se zna sa poznavanjen kompjutera nisan baš na visokom nivou!!
ovako: nemogu povečavat rezoluciju samo mogu na 640x480 i na 16 colors tj. u safe mode-u a kad povečan rezoluciju i boje na ekranu mi se pojave bijele paralelne crte i kod izlistavanja ikona na desktopu kompjuter mi uvijek blokira....inače iman grafičku savage4 32 bit!!!!...jel mi netko može pomoči...please......
__________________
at your own risk
a.y.o.r je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2002., 23:45   #2
Stormeye
Billy lives forever
 
Stormeye's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2001
Lokacija: Hrvatska,Split
Postovi: 756
Stani malo,jel pričamo samo o rezoluciji u safemodu ili i inače u windowsima?
Mislim ako samo safe mode,zašto bi uopće povećavao rezoluciju,safe mode služi da bi riješio problem s Windozama a ne mijenjao rezoluciju monitora
__________________
FS Amilo M
Stormeye je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 12.11.2002., 00:28   #3
a.y.o.r
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2002
Lokacija: šibenik
Postovi: 5
Re: ekipa pomozite

opčenito u windowsima...a sad mogu radit jedino u safe mode-u...
__________________
at your own risk
a.y.o.r je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2002., 00:45   #4
RAK
Feldwebel
Moj komp
 
RAK's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2002
Lokacija: bolnica
Postovi: 3,735
Re: ekipa pomozite

Citiraj:
Originally posted by a.y.o.r
evo vako ljudi iman jedan veliki problem valjda sa grafičkom karticom..inače samo da se zna sa poznavanjen kompjutera nisan baš na visokom nivou!!
ovako: nemogu povečavat rezoluciju samo mogu na 640x480 i na 16 colors tj. u safe mode-u a kad povečan rezoluciju i boje na ekranu mi se pojave bijele paralelne crte i kod izlistavanja ikona na desktopu kompjuter mi uvijek blokira....inače iman grafičku savage4 32 bit!!!!...jel mi netko može pomoči...please......
promjeni drivere i stavi one sa CD-a kojeg si gobio uz grafičku. Napiši koju konfiguraciju imaš, pa da možemo razglabati. E, da i OS.
__________________
Tih kao mačka
Brz kao gepard
Jak kao lav
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2002., 11:16   #5
Stormeye
Billy lives forever
 
Stormeye's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2001
Lokacija: Hrvatska,Split
Postovi: 756
probaj ovo što reče RAK odnosno default drivere.
Moralo bi biti zbog toga.
__________________
FS Amilo M
Stormeye je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2002., 11:23   #6
igsablja
Senior Member
 
igsablja's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: K.Š.Đalskog 3a, 10290 Zaprešić, Hrvatska
Postovi: 440
Re: ekipa pomozite

Citiraj:
Originally posted by a.y.o.r
evo vako ljudi iman jedan veliki problem valjda sa grafičkom karticom..inače samo da se zna sa poznavanjen kompjutera nisan baš na visokom nivou!!
ovako: nemogu povečavat rezoluciju samo mogu na 640x480 i na 16 colors tj. u safe mode-u a kad povečan rezoluciju i boje na ekranu mi se pojave bijele paralelne crte i kod izlistavanja ikona na desktopu kompjuter mi uvijek blokira....inače iman grafičku savage4 32 bit!!!!...jel mi netko može pomoči...please......
Jel ti se to pojavilo odjednom, ili se nešto mjenjao, drivere, grafičku, i sl.?
Ako si nešto mjenjao, vrati kako je bilo prije, a ako se odjednom samo od sebe pojavilo, 100% ti je riknula grafička
Piši detalje!
__________________

amd64 5000 B.E.
4 GB RAM-a
nVidia GTX 260
DVD prža
lg dvdrw-+ i ostalo
gomila diskovlja sumarum = 2TB
*Samsung 19"MB*
7 ultimate + ubuntu
igsablja je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2002., 21:49   #7
a.y.o.r
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2002
Lokacija: šibenik
Postovi: 5
Re: Re: ekipa pomozite

evo iman ovu konfiguraciju:
celeron 900MHz
20gb
128mb ram
savage 4-32bit
driver verzion 4,0
windows Me
__________________
at your own risk
a.y.o.r je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2002., 23:13   #8
Stormeye
Billy lives forever
 
Stormeye's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2001
Lokacija: Hrvatska,Split
Postovi: 756
Hoću internet ha
e jebem ti HT
__________________
FS Amilo M
Stormeye je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2002., 00:38   #9
a.y.o.r
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2002
Lokacija: šibenik
Postovi: 5
ma hebena akcija....ja san samo jedna mala jedinka među mason koja se kaje zbog tog šta su kupili priko nje kompjuter...al neznanje je napravilo svoje pa sad pati!!!
....inače sam u godinu dana kolko ga iman već minja matičnu ploču i grafičku........tužno...
__________________
at your own risk
a.y.o.r je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2002., 00:54   #10
RAK
Feldwebel
Moj komp
 
RAK's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2002
Lokacija: bolnica
Postovi: 3,735
Citiraj:
Originally posted by a.y.o.r
ma hebena akcija....ja san samo jedna mala jedinka među mason koja se kaje zbog tog šta su kupili priko nje kompjuter...al neznanje je napravilo svoje pa sad pati!!!
....inače sam u godinu dana kolko ga iman već minja matičnu ploču i grafičku........tužno...
Nemoj plakati.

Naučio si. Jesi skupo platio školu, ali znam ja ekipu koja se nije opametila još jedno tri puta. Sada imaju ABIT, ASUS, i sl.

Ako nisi rješio problem. Zamijeni DirectX. Skini ovaj sa programom DirectX Buster i stavi verziju sa CD-a od grafičke.

Piši što si napravio da ti sredimo to. Žao mi te je.
__________________
Tih kao mačka
Brz kao gepard
Jak kao lav
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 14.11.2002., 07:59   #11
igsablja
Senior Member
 
igsablja's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: K.Š.Đalskog 3a, 10290 Zaprešić, Hrvatska
Postovi: 440
Re: Re: Re: ekipa pomozite

Citiraj:
Originally posted by a.y.o.r
evo iman ovu konfiguraciju:
celeron 900MHz
20gb
128mb ram
savage 4-32bit
driver verzion 4,0
windows Me
Ja pesimističan, ko i obično, ako nisi ništa mjenjao u zadnje vrijeme, ni dodavao drivere, 100% ti je gecrkla grafička, odi do frenda i iščupaj njegovu, pa je pukni nutra (nemoj zaboraviti uninstal svojih drivera i ponesi njegove )
Ako radi sve 5, odi sa svojom grafikom k njemu, i stavi je, mislim da nebu ni kod njega radila (opet ja pesimist), e onda u smeće s njom, a onda znaš što ti je radit.
Pola mjeseca živiš od lufta, i voala nova nVidia, ATi il štogod drugo krasi boxu tvoju
__________________

amd64 5000 B.E.
4 GB RAM-a
nVidia GTX 260
DVD prža
lg dvdrw-+ i ostalo
gomila diskovlja sumarum = 2TB
*Samsung 19"MB*
7 ultimate + ubuntu
igsablja je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2002., 23:23   #12
a.y.o.r
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2002
Lokacija: šibenik
Postovi: 5
ljudi jel neko zna neki site na kojem mogu downloadat najnovije drivere za ovu moju grafičku jer ja san tražija al bezuspješno a ove koje iman na cd-u mi ne prihvača!!
__________________
at your own risk
a.y.o.r je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2002., 23:39   #13
RAK
Feldwebel
Moj komp
 
RAK's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2002
Lokacija: bolnica
Postovi: 3,735
Ne sumnjam. Prvo stavi neke standard drivere za PCI VGA (ne da mi se patiti 98 za točan naziv). Nakon restarta u normalnom modu instaliraj prave divere sa CD-a. Posoji samo jedan pravi driver, a ne nekoliko. Pročitaj malo uputstva.
__________________
Tih kao mačka
Brz kao gepard
Jak kao lav
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2002., 23:44   #14
greg SE
Premium
Moj komp
 
greg SE's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2001
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 5,231
cisto sumljam da je grafulja krepala (ma dajem 50 kn na to da je nije )
bit ce da je drko u safe modu po display properties, pri zatvaranju iso na jes i sam sjebo postojece drivere..........
rijesenje? slusaj raka i sve ce biti ok
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2002., 00:13   #15
RAK
Feldwebel
Moj komp
 
RAK's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2002
Lokacija: bolnica
Postovi: 3,735
Vratio se pape iz amerike. Snažniji i opakiji nego ikada. Ovdje su ljudi htjeli pisati peticiju za tvoj povratak. Nemoj više odlaziti jer ima da te tražim, ima da te nađem, ima da te nema. JASNO?

Ajde sada fino na novosti, ispričaj se ljudima što si bio odsutan, pohvali se da imaš jači stroj i ne griješi više sinko.
__________________
Tih kao mačka
Brz kao gepard
Jak kao lav
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2002., 00:20   #16
Stormeye
Billy lives forever
 
Stormeye's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2001
Lokacija: Hrvatska,Split
Postovi: 756
lijepo je da si opet tu greg
trazili smo te danima,ma znaš pusto je bez tebe
__________________
FS Amilo M
Stormeye je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2002., 15:14   #17
greg SE
Premium
Moj komp
 
greg SE's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2001
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 5,231
pa nisam nigdje ni otisao.........
jedino mi se nije dalo ista pisati po forumu...
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2002., 07:57   #18
igsablja
Senior Member
 
igsablja's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: K.Š.Đalskog 3a, 10290 Zaprešić, Hrvatska
Postovi: 440
Ma di si, nije nas imo ko špotat do sad
Pozdrav tebi!
__________________

amd64 5000 B.E.
4 GB RAM-a
nVidia GTX 260
DVD prža
lg dvdrw-+ i ostalo
gomila diskovlja sumarum = 2TB
*Samsung 19"MB*
7 ultimate + ubuntu
igsablja je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2002., 11:55   #19
z3D
Moderator
Moj komp
 
z3D's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2002
Lokacija: Zagreb, Croatia
Postovi: 1,332
Citiraj:
Originally posted by greg SE
pa nisam nigdje ni otisao.........
jedino mi se nije dalo ista pisati po forumu...
Ma daj, priznaj da nisi znao slozit komp
z3D je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2002., 12:37   #20
greg SE
Premium
Moj komp
 
greg SE's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2001
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 5,231
Citiraj:
Originally posted by z3D
Ma daj, priznaj da nisi znao slozit komp
ma ok, priznajem.....kad sam sve povadio van nisam se mogao sjetiti di sta ide pa sam gurao u krive slotove.........
ALI.....tada je suknio dim i kad se sve smirilo komp mi ide na 200 ghz, ram se prosirio na 2 tb, a iz ove gtsice nasta NV55.....


pojedite se
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2002., 13:27   #21
igsablja
Senior Member
 
igsablja's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: K.Š.Đalskog 3a, 10290 Zaprešić, Hrvatska
Postovi: 440
Citiraj:
Originally posted by greg SE
ma ok, priznajem.....kad sam sve povadio van nisam se mogao sjetiti di sta ide pa sam gurao u krive slotove.........
ALI.....tada je suknio dim i kad se sve smirilo komp mi ide na 200 ghz, ram se prosirio na 2 tb, a iz ove gtsice nasta NV55.....


pojedite se
EeEee da si imao još i čekić od 2kg, šta bi si još onda komp složio
__________________

amd64 5000 B.E.
4 GB RAM-a
nVidia GTX 260
DVD prža
lg dvdrw-+ i ostalo
gomila diskovlja sumarum = 2TB
*Samsung 19"MB*
7 ultimate + ubuntu
igsablja je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2002., 16:31   #22
greg SE
Premium
Moj komp
 
greg SE's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2001
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 5,231
Citiraj:
Originally posted by igsablja
EeEee da si imao još i čekić od 2kg, šta bi si još onda komp složio
a sta mislis s cim sam nabijao graficku u socket
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2002., 16:35   #23
RAK
Feldwebel
Moj komp
 
RAK's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2002
Lokacija: bolnica
Postovi: 3,735
Citiraj:
Originally posted by greg SE
a sta mislis s cim sam nabijao graficku u socket
Osim toga, kako su to loše napravili da se bez 2 kg ne može staviti.
__________________
Tih kao mačka
Brz kao gepard
Jak kao lav
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2002., 16:57   #24
greg SE
Premium
Moj komp
 
greg SE's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2001
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 5,231
Citiraj:
Originally posted by RAK
Osim toga, kako su to loše napravili da se bez 2 kg ne može staviti.
neznam, mozda nisu predvidjeli da ce ici u socket A
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2006., 13:29   #25
Vjero
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1
Jel zna ko di se mogu skinut ti prokleti driveri...

Citiraj:
Autor RAK
promjeni drivere i stavi one sa CD-a kojeg si gobio uz grafičku. Napiši koju konfiguraciju imaš, pa da možemo razglabati. E, da i OS.
: suicideMa joj... MIslim da bi taj t-com trebalo tuzit drustvu za zastitu potrosaca. Pa nemre se to tak radit.. Nego, jel zna ko gdje bih mogao skinut te drivere od tog prokletog hocu internet racunala. Skinuo sam drivere od graficke (najnovije s4) i od sveg ostalog (ostalo radi, mrezna, modem, zvucna) i skinuo sam neke od pci to ... nesto tipa, za koje sad uopce nisam siguran da sam ih trebo instalirat. Pa, sad se pitam jel zna netko koji su to driveri od maticne i gdje ih mogu skinut. Graficka mi sada javlja da se nemre strartat. Znaci, problem je il driveri od graficke, il driveri od maticne (za sad mi kao driveri od maticne rade - tj. nema usklicnika, al mislim da to nis ne znaci, jedan je koji sam instaliro imo usklicnik al sam ga remuvo, i kasnije me system nije nis trazo - valjda visak, no poslje me sustav nije nis trazio).

Dobro sad vjerojatno nis ne kuzite (ko ni ja sam kaj sam napravio).. Pa, ak netko ima link od drivera od maticne i graficke nek posalje. Isto ak netko zna tocnu spec. racunala nek poslaje. Ono sto ja sigurno znam je:
zvucna - instalira se preko win update, mrezna sis 900, modem: fb daa2 - ili micro modem-to sve radi...
Vjero je offline   Reply With Quote
Oglas
 
Oglas
Oglasni prostor

Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na