Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mining
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 03.12.2017., 19:07   #3301
Dinozye
Registered User
Moj komp
 
Dinozye's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 33
Znaci ako gasim i palim recimo svakih 1h nece mi bit smanjena efikasnost.
Dinozye je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2017., 20:13   #3302
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 1,233
Efikasnot bude pala
Jer par sec manje radi
Kod startanja da se on prijavi, dag file napravi primi paket pocinje radit
Traje to kakvih 5 sec
dadoremix je online   Reply With Quote
Staro 03.12.2017., 21:58   #3303
Dinozye
Registered User
Moj komp
 
Dinozye's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 33
Ja mineam sa r9 290. I nekad mi zna ic cak do 94C. Sad cito sam da je to normalno za tu graficku. Dal to je stvarno tak il mi se moze skurit?
Dinozye je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2017., 22:00   #3304
maXonja
Premium
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 682
Nešto tu tebi nevalja
Za početak ispuši karticu i promijeni pastu

Meni Sapphire Tri-X R9 290 neide iznad 70°, a XFX R9 290 sa Accelero IV hladnjakom neide iznad 60°
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu

Molio bih da mi ne šaljete upite vezano za mining na PM, za to postoji podforum mining i prije ili kasnije će netko odgovoriti
maXonja je online   Reply With Quote
Staro 03.12.2017., 22:12   #3305
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 4,663
Stavi novije drivere
__________________
Pogledajte moje oglase na Tržnici (povoljni media playeri)
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2017., 11:16   #3306
Neo-ST
Premium
Moj komp
 
Neo-ST's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Croatia
Postovi: 6,066
Kad nicehash izbaci koliko daje usd/dnevno, jel to s oduzetim troškovima struje ili ne?

__________________
Sent from my mobile using Tapatalk
Neo-ST je online   Reply With Quote
Staro 04.12.2017., 11:41   #3307
De5tr0yer
Avocado
Moj komp
 
De5tr0yer's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Heilbronn, DE
Postovi: 7,182
To pokazuje koliko će ti oni isplatiti.
Možeš koristiti njihov kalkulator za prvu ruku ako hoćeš baš profit računati: https://www.nicehash.com/profitability-calculator
__________________
Spoiler alert!
De5tr0yer je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2017., 12:44   #3308
Neo-ST
Premium
Moj komp
 
Neo-ST's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Croatia
Postovi: 6,066
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
To pokazuje koliko će ti oni isplatiti.
Možeš koristiti njihov kalkulator za prvu ruku ako hoćeš baš profit računati: https://www.nicehash.com/profitability-calculator
U tome je problem.
Ovako meni piše u Nicehashu:



$3.68/dnevno

Kad odem na njihov profitability calculator, stavim jednu 570-tku i upišem trošak struje, dobijem ovo: https://www.nicehash.com/profitabili...4&currency=USD

$1.74, odnosno $3.5/dnevno za dvije.

Kako to?

A sad u profitability calculator izbaciš potrošnju i dobiješ ovo: https://www.nicehash.com/profitabili...0&currency=USD

$2.18, odnosno $4.36/dnevno bez struje za dvije.

Ili su im online kalkulacije totalno krive, ili Nicehash miner već u sebi uračuna trošak struje, međutim kako, kad nema te opcije u njemu? Kako onda zna koliki je trošak struje ovdje?

Zadnje izmijenjeno od: Neo-ST. 04.12.2017. u 12:51.
Neo-ST je online   Reply With Quote
Staro 04.12.2017., 12:55   #3309
buljaka
Premium
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,110
Ne računa on struju u aplikaciji
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2017., 13:24   #3310
De5tr0yer
Avocado
Moj komp
 
De5tr0yer's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Heilbronn, DE
Postovi: 7,182
Sigurno ne računa struju u aplikaciji. Ovu isplatu u FIAT valuti zanemari skroz. Ako si izmajnao toliko da dobivaš 0.322mBTC po danu, onda je tvoja grafa odradila hashinga za toliko. Uglavnom, on ti uzima zadnju brzinu hashinga i na temelju toga radi prognozu koliko možeš zaraditi.

Na dan 04.12.2017, 1BTC=11000$, 0.322mBTC=3.54$, što se gotovo podudara s onom tvojom brojkom od 3.68$ (malo je veći BTC od 11k, zaokruženo je da bude lakše).

Koliko vidim, točno ti računa. Koliko dobivaš hasheva u usporedbi s drugim RX570? Možda si slabiji? Ili si ju ograničio TDP-om, clockom, naponom?

Uglavnom, nemaš se uopće što zamarati time što ti on pokazuje.
Jedan dan ćeš više namajnati, drugi malo manje. Nakon tjedan dana možeš vidjeti saldo koji ti nicehash treba isplatiti te si otprilike izračunati onda koliko je to kod tebe točno po danu.

Također piše:

Citiraj:
Please note that these values are only estimations - real values can be lower or higher.
__________________
Spoiler alert!
De5tr0yer je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2017., 14:05   #3311
Neo-ST
Premium
Moj komp
 
Neo-ST's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Croatia
Postovi: 6,066
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova

Koliko vidim, točno ti računa. Koliko dobivaš hasheva u usporedbi s drugim RX570? Možda si slabiji? Ili si ju ograničio TDP-om, clockom, naponom?
A nemam pojma, to sam za probu pokrenio, još je sve stock.
Imam 5 tih grafi ali me matična zeza, pa dok je ne zamijenim za bolju onda kopa ovako sa 2.
Neo-ST je online   Reply With Quote
Staro 04.12.2017., 14:31   #3312
markec2102
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 51
Da li je netko radio neke tjedne/mjesečne kalkulacije, isplati li se više majnati preko nicehasha/minergatea ili direkt preko poola? Konkretno majnam ZCASH na flypoolu i hashrate je oko 3,5kH/s. Upišem navedenu vrijednost u minergate kalkulator i ispadne da bih zarađivao cca. 20% više nego trenutno preko flypoola? Evo ako ima netko osobno iskustvo neka javi...

markec2102 je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2017., 17:10   #3313
mierdadeltorro
Premium
Moj komp
 
mierdadeltorro's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: zadar
Postovi: 90
jedno n00b pitanje.
mogu li rudariti na adresu sa blockchaina?
mierdadeltorro je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2017., 17:40   #3314
segregator
Propali Amigaš
Moj komp
 
segregator's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Nin
Postovi: 5,308
Citiraj:
Autor mierdadeltorro Pregled postova
jedno n00b pitanje.
mogu li rudariti na adresu sa blockchaina?
Nije to noob pitanje, nego besmisleno pitanje
segregator je online   Reply With Quote
Staro 04.12.2017., 18:24   #3315
Neo-ST
Premium
Moj komp
 
Neo-ST's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Croatia
Postovi: 6,066
On misli rudariti na adresu kreiranu sa blockchain.info ...

__________________
Sent from my mobile using Tapatalk
Neo-ST je online   Reply With Quote
Staro 04.12.2017., 18:29   #3316
segregator
Propali Amigaš
Moj komp
 
segregator's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Nin
Postovi: 5,308
Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
On misli rudariti na adresu kreiranu sa blockchain.info ...

__________________
Sent from my mobile using Tapatalk
Onda je pitanje trebalo glasiti "mogu li rudariti na adresu walleta kreiranog na blockchain.info?"


Ne vidim zašto ne bi moglo, a nije problem ni namajnati neku siću pa provjeriti
segregator je online   Reply With Quote
Staro 06.12.2017., 12:56   #3317
livada2
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: zagreb
Postovi: 56
Moze pomoc oko rudarenja na pool pa na bitrex. Netko je spomenuo da se to moze al meni na Bitrexu kaze da osim adrese moram upisat i PAY ID i da ne prima bez toga uplate i da ne slajem direkt novac s poola .

U komandi nema opcije upisivanja payid nego samo adrese...
{"pool_address" : "cryptonight.eu.nicehash.com:3355", "wallet_address" : "ADRESA", "pool_password" : "", "use_nicehash" : true, "use_tls" : false, "tls_fingerprint" : "", "pool_weight" : 1 },

neka pomoc. koristim xmr stak nanopool bitrex .

thx
livada2 je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2017., 14:55   #3318
grudobran
The boobs protector
 
grudobran's Avatar
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Dwarfpool
Postovi: 74
Citiraj:
Autor livada2 Pregled postova
Moze pomoc oko rudarenja na pool pa na bitrex. Netko je spomenuo da se to moze al meni na Bitrexu kaze da osim adrese moram upisat i PAY ID i da ne prima bez toga uplate i da ne slajem direkt novac s poola .


thx

"wallet_address" : "ADRESA.PAYMENTID"
grudobran je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2017., 15:49   #3319
livada2
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: zagreb
Postovi: 56
Citiraj:
Autor grudobran Pregled postova
"wallet_address" : "ADRESA.PAYMENTID"
Hvala

Usput. Hackirali su NICEHASH i mislim da je to kraj za njega jer se spominje 60M usd.

Zna li netko dobar pool a da mu minimalna isplata nije 1XRP .nanoopol sam probo al mu nikako nemogu smanjit minimalni s 1 XRP na 0.3
Trazi upisivanje maila al nikao je ne prihvaca i baca error.

trenutno isprobavam SUPORTXMR i adresa mi je na monerov wallet koji sma stavio na hard.

Ima neka jednostavnija opcija ? rudari li tko monero?

Koji progrma koristi koji pool i koji wallet?

sa nicehashom je to sve bilo jako jednostavno al et okratko je trajalo
livada2 je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2017., 20:50   #3320
grudobran
The boobs protector
 
grudobran's Avatar
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Dwarfpool
Postovi: 74
Citiraj:
Autor livada2 Pregled postova
Hvala

Zna li netko dobar pool a da mu minimalna isplata nije 1XRP .nanoopol sam probo al mu nikako nemogu smanjit minimalni s 1 XRP na 0.3
Trazi upisivanje maila al nikao je ne prihvaca i baca error.
Da bi ti radilo moraš u skriptu ubaciti i email.

Nanopool HELP
Code:
Examples for address, payment-ID, worker and email parameters:
  • Mining to exchange with payment-ID, worker and email: ADDRESS.PAYMENT-ID.WORKER/EMAIL
Kada ti se rating digne sa 0 (to je broj shareova koje si poslao) upiši email adresu i iznos a to je minimalno 0.3 pa će raditi.
grudobran je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2017., 22:14   #3321
livada2
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: zagreb
Postovi: 56
Citiraj:
Autor grudobran Pregled postova
Da bi ti radilo moraš u skriptu ubaciti i email.

Nanopool HELP
Code:
Examples for address, payment-ID, worker and email parameters:
  • Mining to exchange with payment-ID, worker and email: ADDRESS.PAYMENT-ID.WORKER/EMAIL
Kada ti se rating digne sa 0 (to je broj shareova koje si poslao) upiši email adresu i iznos a to je minimalno 0.3 pa će raditi.
pa to sam i napravio al ocito negdje grijesim jer ne prima . kaze pasword error. kakav pasword? pa nema pasworda

"url": "xmr-eu1.nanopool.org:14444",
"user": "ADRESA",
"pass": "livada:livada@gmail.com",

sta sam pogrijesio u / umjesto :
jer to s : pise na njihovoj stranici .("pass": "livada:livada@gmail.com",)

Sad isprobavam mineXMR jer pool sUPORTXMR je lagano u komi. prodje im po sat vremena dok pogode block i za 6 sati sam izrudario samo10kn(40kn dan) sa 2 vege 56 sto je koma. nicehash je jucer radio s 2 vege 110kn i nije padao ispod 80kn. Al sad kad vidim da je NICE HASH u biti od slovenaca nije ni cudo da su tolko placali kad su znali da ce sve nestat danas

Zadnje izmijenjeno od: livada2. 06.12.2017. u 22:21.
livada2 je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2017., 22:18   #3322
grudobran
The boobs protector
 
grudobran's Avatar
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Dwarfpool
Postovi: 74
"user": "ADRESA.PAYMENT-ID.WORKER/livada@gmail.com",
"pass": "x",
grudobran je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2017., 22:38   #3323
livada2
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: zagreb
Postovi: 56
Citiraj:
Autor grudobran Pregled postova
"user": "ADRESA.PAYMENT-ID.WORKER/livada@gmail.com",
"pass": "x",

thx idem probat
livada2 je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2017., 12:07   #3324
baTman
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: asfsafsa
Postovi: 187
Napisat cu ovdje, iako se tice rudarenja i igranja. Imam u kompu gtx 1050ti i rx 570, zanima me za rudarenje:

Kako u claymoru ili xmr stak, postaviti rudarenje obje graficke adm i nvidia? Isto tako kako postaviti samo 1 recimo da samo rx 570 rudari?

Ovo je za opcenito, kako staviti da igram igru samo sa 1 grafickom recimo gtx 1050 ti? Ovo pitam da ostavim rx 570 da rudari, a gtx 1050ti da igram igre?

Unaprijed hvala.
baTman je online   Reply With Quote
Staro 07.12.2017., 12:17   #3325
Neo-ST
Premium
Moj komp
 
Neo-ST's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Croatia
Postovi: 6,066
Može li meni netko nešto objasniti.
S razlogom postam ovdje

Znači imam Sapphire 570 itx grafe sa 4gb Elpida memorijom.
Tek su došle pa se ne razumim baš.

Uglavnom, svi mi kažu "moraš moddat bios", onda daju više mh/s.

Sad meni to nije baš jasno, jel samo moddani bios daje više mh/s ili im moram prvo moddat bios, pa onda overclockat da bi davale više mh/s ?

Ovo sam našao googlajući, jel to moddani bios? https://www.techpowerup.com/vgabios/...-4096-170317-1

Znači njega samo flasham na sve kartice (sve su iste, provjereno sa gpu-z) ?
Prije toga napravim backup jednog biosa (jer su sve iste) sa Atiwinflash ?

Jel trebam nakon toga dizati takt i spuštati voltažu?
Neo-ST je online   Reply With Quote
Staro 07.12.2017., 12:38   #3326
mierdadeltorro
Premium
Moj komp
 
mierdadeltorro's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: zadar
Postovi: 90
error

Zadnje izmijenjeno od: mierdadeltorro. 07.12.2017. u 13:33.
mierdadeltorro je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2017., 13:21   #3327
Silthrax
Premium
Moj komp
 
Silthrax's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: Lika
Postovi: 158
Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Može li meni netko nešto objasniti.
S razlogom postam ovdje

Znači imam Sapphire 570 itx grafe sa 4gb Elpida memorijom.
Tek su došle pa se ne razumim baš.

Uglavnom, svi mi kažu "moraš moddat bios", onda daju više mh/s.

Sad meni to nije baš jasno, jel samo moddani bios daje više mh/s ili im moram prvo moddat bios, pa onda overclockat da bi davale više mh/s ?

Ovo sam našao googlajući, jel to moddani bios? https://www.techpowerup.com/vgabios/...-4096-170317-1

Znači njega samo flasham na sve kartice (sve su iste, provjereno sa gpu-z) ?
Prije toga napravim backup jednog biosa (jer su sve iste) sa Atiwinflash ?

Jel trebam nakon toga dizati takt i spuštati voltažu?
Najbolje ti je sam modati nego skidati s interneta da ne bi birckao kartice, da znaci ovako ti ide modas bios pa radis apply patcha za modani bios pa onda ide oc i undervoltaža. Znaci tim redosljedom. Sve stoji u prvom postu uostalom.
Tek kada to sve narpavis onda imas sav pontecijal graficke za majnanje.

Steta nisi se usrecio s elpida memorijom :/
Silthrax je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2017., 14:44   #3328
Ante697
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2008
Lokacija: zg
Postovi: 11
Citiraj:
Autor Silthrax Pregled postova
Najbolje ti je sam modati nego skidati s interneta da ne bi birckao kartice, da znaci ovako ti ide modas bios pa radis apply patcha za modani bios pa onda ide oc i undervoltaža. Znaci tim redosljedom. Sve stoji u prvom postu uostalom.
Tek kada to sve narpavis onda imas sav pontecijal graficke za majnanje.

Steta nisi se usrecio s elpida memorijom :/
frend ima rx580 s elipidom i uredno udaraju 31mhs ETH na 50* vent 50% dok meni samsung jede g**na vjerojatno ovisi o pojedincu kakve si srece
Ante697 je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2017., 16:15   #3329
BBminer
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Sisačko-moslavačka županija
Postovi: 1
Pozdrav svima,
novi sam na forumu, ali već nekoliko dana čitam ovu i ostale teme vezane za mining. (hvala na puno korisnih i poučnih info)

Jasno je - želim složiti mining rig. Svaki dan sam proveo nekoliko sati čitajući i istraživajući. Trenunto imam gaming PC koji sam osobno slagao prije 2 godine i na njemu mineam, tako da imam nekakvog iskustva u slaganju PC i održavanju. (hvala Bogu i završio sam tu školu)

Imam nekoliko pitanja na koje se nadam da mi netko tko ima volje i vremena može odgovoriti.
U planu imam složiti Rig sa 2 GPU ali bih želio da matična ima mogućnost da se proširi i na 4-5 GPU uz dodatno napajanje.
Što predložiti od komponenti početniku kao ja?
Lako je odabrati bilo koju matičnu i grafu, ali što bi po Vama bilo BestBuy u ovome trenutku?

Unaprijed zahvaljujem svima na odg. (može i PP, mail)
BBminer je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2017., 18:15   #3330
adam
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2017
Lokacija: osijek
Postovi: 14
Jedno pitanje pošto vidim da je Nicehash prestao s radom zbog krađe. Dali ima neka druga tako jednostavna aplikacija da se samo unese broj walleta i da radi, dok se ne vidi šta će biti sa Nicehash-om? Hvala unaprijed
adam je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na