Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kriptovalute > Mining
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 15.10.2021., 21:20   #6151
Bradobradi
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2020
Lokacija: Visegrad, BiH
Postovi: 119
Citiraj:
Autor user5295 Pregled postova
Pozdrav svima,

Naime imam 3 graficke na maticnoj (H511 pro btc) ,

U prvi slot je stavljena:
ASUS STRIG 3060
u drugi slot:
1660super
u treci slot ova:
https://postimg.cc/gallery/BPrjpvZ

niti jedna od 3060 nisu LHR...

i samo su mi prve dvije prepoznate...

U biosu sam gledao generacije, ali mi nije jasno kako treba biti?

Ima li itko kakav prijedlog?


Unaprijed hvala!


PS: kod pokretanja racunala, prikaze mi se slika svih PCI-E utora i sve
tri karte su zelene tj. prepoznane... ali dalje u windowsima nista...

ovako na prvu loptu
krecem od predpostavke da je ploca H510 pro btc a ne H511 pro btc




sliku 02 koju si dostavio pise da je LHR
clock i memory je 0 sto govori ili nisu dobri drajveri.. ili nema dovoljno struje (provjerida li si ukljucio dodatno napajanje u plocu) ili je neko prckao po biosu... ili je, nedaj boze, pokojna....



probaj zamjeniti slot u kojoj je ukljucena.. za pocetak ukljui samo tu koja ti neradi u slot u kom radi 3060....
Bradobradi je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2021., 12:28   #6152
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 1,983
H510 ploča nema sve x16 slotove, samo je prvi x16 ...

Probaj 3 karticu staviti umjesto prve i vidjeti da li je prepoznaje ...

Na žalost i ja sam se zeznuo sa tom pločom,jer tek kad ideš čitati manual,onda vidiš da je samo prvi slot x16,ostali su x1 ...

Zbog toga ti ni ne prepoznaje 3060 na tom 3. slotu ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2021., 12:48   #6153
Bradobradi
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2020
Lokacija: Visegrad, BiH
Postovi: 119
Citiraj:
Autor Nbdy32 Pregled postova
H510 ploča nema sve x16 slotove, samo je prvi x16 ...

Probaj 3 karticu staviti umjesto prve i vidjeti da li je prepoznaje ...

Na žalost i ja sam se zeznuo sa tom pločom,jer tek kad ideš čitati manual,onda vidiš da je samo prvi slot x16,ostali su x1 ...

Zbog toga ti ni ne prepoznaje 3060 na tom 3. slotu ...

x16 x8 i x1 su interfejsi sto oznacava fizicki oblik utora...
PCIe 1gen, 1.1gen, 2gen, 3gen i 4 gen su generacija PCIe odnosno protokol koji je implementiran u interfejs

tako da h510 ima sve slotove x16 ali moguce da su samo par njih gen4 sto je potrebno za nove kartice, ostale su gen3 ili cak gen2.... (vjerovatno zbog brzine koju propusta gen protokol, za 1gen je 2.5GT/s, gen2 5.0GT/s i tako dalje)...



u svakom slucaju kao sto je vec receno pokusati zamjeniti tu koju neradi u slot ove koja radi.. kasnije tu koja radi slčotpo slot pomjerati dok se ne ubode koji ima isti protokol (nemora striktno biti jedan do drugog slota)..
Bradobradi je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2021., 14:18   #6154
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 1,983
Veličin slota je x16, ali je sami slot x1 ...

Slots
- 6 x PCI Express 3.0 x16 Slots (PCIE1 at x16 / PCIE2~6 at x1)
- 1 x Mining Port (M_Port1 at x1)*

I 3060 mu nebu pod windowsima radila na bilo kojem slotu osim prvoga ...

Jedino ako stavi neku linux distru za majnanje i iz te kartice dobije 25-32 hasha
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2021., 16:15   #6155
Bradobradi
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2020
Lokacija: Visegrad, BiH
Postovi: 119
Bradobradi je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2021., 17:14   #6156
exzzy
Premium
Moj komp
 
exzzy's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Zagreb
Postovi: 818
Dobro ti je gore napisao, nzn za navedenu ploču točno al i to je isto nemoguće da bude koji chipest moze podrzat tolko lanova? Fizički slot moze bit x16 al to ne znaci da on zapravo i ima tolko lajnova.

Sent from my RMX2001 using Tapatalk
__________________
exzzy je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2021., 18:07   #6157
segregator
Propali Amigaš
Moj komp
 
segregator's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Nin
Postovi: 6,553
Citiraj:
Autor exzzy Pregled postova
Dobro ti je gore napisao, nzn za navedenu ploču točno al i to je isto nemoguće da bude koji chipest moze podrzat tolko lanova? Fizički slot moze bit x16 al to ne znaci da on zapravo i ima tolko lajnova.

Sent from my RMX2001 using Tapatalk
Može naravno, ali mu treba Epyc, Threadripper ili Xeon ploča
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2021., 18:31   #6158
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 1,983
Ploča je istestirana i radi kod mene sa 1660s karticama ....

Inače uzeta baš zbog 3060, te je zamjnenja sa ASUS x99 koji ima 5x16 slotove (40 linija cpu 5x8) ...

Inače istestirao barem 30-tak ploča,što novijih što starijih, čak i oni kinezi sa 5x16 slotova onim starim m.2 diskom rade sa 3060 karticama ...

Inače 3060 kartice trebaju 3.0x8 slot da bi radile kako treba ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2021., 19:16   #6159
segregator
Propali Amigaš
Moj komp
 
segregator's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Nin
Postovi: 6,553
Citiraj:
Autor Nbdy32 Pregled postova
Ploča je istestirana i radi kod mene sa 1660s karticama ....

Inače uzeta baš zbog 3060, te je zamjnenja sa ASUS x99 koji ima 5x16 slotove (40 linija cpu 5x8) ...

Inače istestirao barem 30-tak ploča,što novijih što starijih, čak i oni kinezi sa 5x16 slotova onim starim m.2 diskom rade sa 3060 karticama ...

Inače 3060 kartice trebaju 3.0x8 slot da bi radile kako treba ...
Ali za majnanje dosta i 1X
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2021., 19:21   #6160
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 1,983
Iz 3060 nemožeš dobiti 50 Hasha,ako nije u x8 slotu i to na winsima sa 470.05 dev driverima ...

Tako da ... ježiga, mislim da i ostale 30xx kartice koje su LHRv1, isto tako ne rade u fulu ako nisu u x8 slotu i na winsima ....

Ovo kaj su uspjel da unlockaju LHR na linuxu,uspjeli su doć do 36 Mhs ... kad računaš na 5 kartica, dobješ još karticu u pol ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2021., 20:28   #6161
maXonja
bu
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 2,265
LHR v1 su samo 3060, svi ostali modeli koji su LHR ionako nemaju nikakve koristi sa vise od x1 jer su sjebani kako god okrenes
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2021., 20:37   #6162
exzzy
Premium
Moj komp
 
exzzy's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Zagreb
Postovi: 818
Citiraj:
Autor Nbdy32 Pregled postova
Iz 3060 nemožeš dobiti 50 Hasha,ako nije u x8 slotu i to na winsima sa 470.05 dev driverima ...

Tako da ... ježiga, mislim da i ostale 30xx kartice koje su LHRv1, isto tako ne rade u fulu ako nisu u x8 slotu i na winsima ....

Ovo kaj su uspjel da unlockaju LHR na linuxu,uspjeli su doć do 36 Mhs ... kad računaš na 5 kartica, dobješ još karticu u pol ...
Da nadodam treba PCIe 3 minimum, meni đubre nije htjelo full radit na 2 x16.

Sent from my RMX2001 using Tapatalk
__________________
exzzy je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2021., 22:02   #6163
Bradobradi
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2020
Lokacija: Visegrad, BiH
Postovi: 119
interfejs je skroz drugacije od generacije tog inetrfejsa..


recimo isti je primjer i USB, mi znamo za USB A (ovaj standardni sto koriste svi npr flash i sl), zatim USB B (to je onaj cetvrtasti sto ide u stampace npr), USB C (poznat kao tipe C)... to je sve oznaka interfejsa.. skroz drugacije od generacije za koju imamo npr za USB A 1, 2 i 3 sto ujedno i govori o njihovoj propusnoj moci...


gtx 1660ti nece da radi na pcie x16 ispod gen4 jer trazi odrtedjenu propusnu moc tog interfejsa (ali za neko divno cudo preko riser x16 na x1 radi na PCIe x1 gen2 interfejsu)....
isto tako 3060 nece da radi ispod PCIe x16 gen 4 i najmanje je x16 na x8 interfejs (nisam siguran koje generacije treba biti x8 ali mislim da je gen3)....
Bradobradi je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2021., 22:16   #6164
exzzy
Premium
Moj komp
 
exzzy's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Zagreb
Postovi: 818
Sad si stvarno nadrobio gluposti, zasto 1660ti nebi radila ispod 4.0, cak ga ni ne podržava jbt. Mozes stavit moderne kartice i na 2.0 i radit ce...ne vidim neki problem.

Sent from my RMX2001 using Tapatalk
__________________
exzzy je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2021., 22:26   #6165
Bradobradi
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2020
Lokacija: Visegrad, BiH
Postovi: 119
Citiraj:
Autor exzzy Pregled postova
Sad si stvarno nadrobio gluposti, zasto 1660ti nebi radila ispod 4.0, cak ga ni ne podržava jbt. Mozes stavit moderne kartice i na 2.0 i radit ce...ne vidim neki problem.

Sent from my RMX2001 using Tapatalk
pricam iz iskustva...
stigla mi jedna i davala crn ekran neka ploca sa C2D i DDR2, posto je nova reklamiram je i u servisu kaziu da je sasvim OK.. vrate je i ono opet isto.. malo po netu pronjuskam i ono trazi gen4 (evo sad razmisljam mozda sam i pogresio.. mozda je gen3 ali sigurno nije htjela na gen2) sad ta karta radi na x1 gen2 preko risera...
sutra cu staviti i 1660ti i 5700xt u gen2 plocu pa poslikam i okacim (govorim direktno u x16 gen2 bez risera)...


EDIT


evo pogledao sam po ploci koju sam uzeo radi te karte H110-D3A ipak je PCIe 3
Bradobradi je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2021., 22:29   #6166
exzzy
Premium
Moj komp
 
exzzy's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Zagreb
Postovi: 818
Evo moja 3060 radi na gen2 bez problema.

Sent from my RMX2001 using Tapatalk
__________________
exzzy je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2021., 01:10   #6167
Bradobradi
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2020
Lokacija: Visegrad, BiH
Postovi: 119
Citiraj:
Autor exzzy Pregled postova
Evo moja 3060 radi na gen2 bez problema.

Sent from my RMX2001 using Tapatalk

Koja je ploca?
direktno u plocu ukljucena ili preko risera?


po ostalim forumima sam procitao da radi na najmanje x8 interfejsu...


mozda je i do cpu i ram... ipak je kod mene bio C2D i DDR2 (sad su u njoj neek karte od 4GB i kopam TSF)
Bradobradi je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2021., 01:38   #6168
exzzy
Premium
Moj komp
 
exzzy's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Zagreb
Postovi: 818
Direktno u ploču, asus m5a97 r2.0

Sent from my RMX2001 using Tapatalk
__________________
exzzy je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2021., 10:09   #6169
hrvojezg00
Premium
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: ZAGREB
Postovi: 372
Da li netko ima problema sa spajanjem na HiveOs? Meni jutros samo odjednom rig se ne želi pojiti, "connection to api server failed hiveos".
__________________
cm stacker 830
tyan thunder s2895 k8we
2x265 opterons
gefoce gtx 275
4x1gb ecc reg samsung
74gb wd raptor
300gb seagate
samsung 242mp 24*
hrvojezg00 je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2021., 10:19   #6170
VandaL.pr!
Premium
Moj komp
 
VandaL.pr!'s Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: zaDAR
Postovi: 600
Meni radi normalno s posla
__________________
ORIGIN: CR0_VandaL | STEAM: vandalzd | TDU2: VaandaL | R* Social Club: vandal_zd | DayZ: VandaL | battle.net: VandaL #2220
VandaL.pr! je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2021., 11:51   #6171
hrvojezg00
Premium
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: ZAGREB
Postovi: 372
Proradio i meni, nešto sa wifi ruterom se pobrkalo. Riješeno!
__________________
cm stacker 830
tyan thunder s2895 k8we
2x265 opterons
gefoce gtx 275
4x1gb ecc reg samsung
74gb wd raptor
300gb seagate
samsung 242mp 24*
hrvojezg00 je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2021., 21:36   #6172
frezer
Premium
Moj komp
 
frezer's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Šibenik
Postovi: 338
Evo kako izbjeći nenormalni fee za isplatu eth-a
https://2miners.com/blog/how-to-get-...-without-fees/


Samo se zamijeni adresa u mineru i gotovo. Isplata u BTC ili NANO. NANO bez ikakvog fee-ja. BTC oko 0,5$

Dobro za majnere jazavce, poput mene, sa jednom karticom
Svakako ću probati. Ionako sam na 2miners
frezer je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2021., 21:49   #6173
santos
Premium
Moj komp
 
santos's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Đurđevac / Vienna
Postovi: 1,738
kako izbjeci feejeve za btc?

trenutno imam kombinaciju nicehash -> bitkonan i previse love spusim.

ima ko alternativu kako BTC prebacit u neku valutu i sibnut novce na revolut?
__________________
slow is smooth, smooth is fast...
santos je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2021., 21:58   #6174
exzzy
Premium
Moj komp
 
exzzy's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Zagreb
Postovi: 818
Ne koristim nicehash al kaj nisu tam bez feejeva prabacivali na coinbase il je to ukinoto.

Sent from my RMX2001 using Tapatalk
__________________
exzzy je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2021., 22:05   #6175
santos
Premium
Moj komp
 
santos's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Đurđevac / Vienna
Postovi: 1,738
Citiraj:
Autor exzzy Pregled postova
Ne koristim nicehash al kaj nisu tam bez feejeva prabacivali na coinbase il je to ukinoto.

Sent from my RMX2001 using Tapatalk
blage nemam... znaci najbolje napravit account na coinbaseu?
__________________
slow is smooth, smooth is fast...
santos je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2021., 23:23   #6176
santos
Premium
Moj komp
 
santos's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Đurđevac / Vienna
Postovi: 1,738
napravio account, verificirao sve zivo i nezivo, spojim nicehash sa coinbaseom, i dok idem na withdraw, vidim linkan account i pise da je limited na 1 withdrawal na dan, ali dok kliknem na njega, ne prihvati, ko da klikcem na image.... jel imao ko slican problem?
__________________
slow is smooth, smooth is fast...
santos je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2021., 23:47   #6177
MAHER
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,560
@santos ponovit ću ti najbolji savijet koji sam ikada dobio za kripto, rekao ga je kolega nbdy

"A da prestaneš gubit vrijeme sa nicehash i majnaš ono što te zanima na burzu koja te zanima?"
MAHER je online   Reply With Quote
Staro 20.10.2021., 23:57   #6178
Bradobradi
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2020
Lokacija: Visegrad, BiH
Postovi: 119
Citiraj:
Autor MAHER Pregled postova
@santos ponovit ću ti najbolji savijet koji sam ikada dobio za kripto, rekao ga je kolega nbdy

"A da prestaneš gubit vrijeme sa nicehash i majnaš ono što te zanima na burzu koja te zanima?"

ja koristim hiveos na hiveon pool.. 0.1ETH ili 1 ETC isplata bez ikakvih fee prebaci na domacu mjenjacnicu gdje podizem lovu ili na binace gdje se igram sa kupi prodaj..

za ove koji nemaju dovoljno za 0.1ETH cini mi se da na binance pool rade dnevnu isplatu na novcanik kod njih koliko god da nakopas u toku tog dana... bez fee... sutra pitam za ovo.. kolega ima jednu 5700xt i tako isplacuje...
Bradobradi je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2021., 01:28   #6179
exzzy
Premium
Moj komp
 
exzzy's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Zagreb
Postovi: 818
Da binance ima dnevnu isplatu ja sam na njemu al podržava samo ETH i BTC. Mislim da postoji neki limit za isplatu al je full mali.

Sent from my RMX2001 using Tapatalk
__________________
exzzy je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2021., 11:20   #6180
tomov
Premium
Moj komp
 
tomov's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2011
Lokacija: Zagreb
Postovi: 562
Citiraj:
Autor frezer Pregled postova
Evo kako izbjeći nenormalni fee za isplatu eth-a
https://2miners.com/blog/how-to-get-...-without-fees/


Samo se zamijeni adresa u mineru i gotovo. Isplata u BTC ili NANO. NANO bez ikakvog fee-ja. BTC oko 0,5$

Dobro za majnere jazavce, poput mene, sa jednom karticom
Svakako ću probati. Ionako sam na 2miners

Odlična stvar... Koristim par dana otkako grijem sobu s GPU... Nema naknade - plaćanje jednom dnevno (minimalno moraš skupiti 0,0005 ETH).
tomov je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na