Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kriptovalute > Mining
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 02.09.2021., 22:30   #6061
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 1,983
Zato kaj na winu daju više hasha sa developer driverima ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2021., 22:55   #6062
Proudcroat
Premium
Moj komp
 
Proudcroat's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2017
Lokacija: Split
Postovi: 232
Citiraj:
Autor Nbdy32 Pregled postova
E to je to,sad bi trebalo biti OK ...

I naravno probaj t-rex ili gminer ...

Ma to sam napravija prije greške. Nisam više zna šta ću pa sam ih sve stavija na 0 osim power smanjio. I onda jednu po jednu dizao dok ne vidim kad nastaje problem. Skužija sam da inoo3d ne može overcloack poviše 800 i da ona ruši sve. Nema smisla al eto ako ko bude ima sličan problem. Ostale mogu dizat kako oću ova odma ruši system. Tako da sam riješio problem sad rig majna


Hvala na pomoći svima
Proudcroat je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2021., 08:28   #6063
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 1,983
Citiraj:
Autor Proudcroat Pregled postova
Ma to sam napravija prije greške. Nisam više zna šta ću pa sam ih sve stavija na 0 osim power smanjio. I onda jednu po jednu dizao dok ne vidim kad nastaje problem. Skužija sam da inoo3d ne može overcloack poviše 800 i da ona ruši sve. Nema smisla al eto ako ko bude ima sličan problem. Ostale mogu dizat kako oću ova odma ruši system. Tako da sam riješio problem sad rig majna
Hvala na pomoći svima
Ichill x3 Hiveos 96.83 mh/s 100% fan, 235 power limit , -100 core, +1900 mem ( 950 if windows)


Ovo sam trenutno našao,probaj s time ... 235 je wataža koliko u postocima si probaj izračunati ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2021., 08:48   #6064
Proudcroat
Premium
Moj komp
 
Proudcroat's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2017
Lokacija: Split
Postovi: 232
Citiraj:
Autor Nbdy32 Pregled postova
Ichill x3 Hiveos 96.83 mh/s 100% fan, 235 power limit , -100 core, +1900 mem ( 950 if windows)


Ovo sam trenutno našao,probaj s time ... 235 je wataža koliko u postocima si probaj izračunati ...

Držim je na -250 core, 797 mem, fun je auto radi na 70-80% i 222 pise power, majna 95.5
Ne želim zgazit ventove
Ako joj stavim poviše 800 oc odmah se ruši sve.
Proudcroat je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2021., 17:29   #6065
thunder11
Premium
Moj komp
 
thunder11's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: Umag
Postovi: 1,548
Momci,

ima netko dva pcie risera viska kojim slucajem? moji riknuli pa da ne cekam tjedan dana dostave u nas
thunder11 je online   Reply With Quote
Staro 03.09.2021., 18:50   #6066
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 1,983
Ahahahahahahah, imam ja risere, ali pošto je petak, i nemrem prije ponedeljka poslat, opšet buš čekao 7 dana :-)

Eventualno sutra da ti pošaljem, PM ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2021., 12:53   #6067
Daten
Premium
Moj komp
 
Daten's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 325
Ljudi trebam pomoć,

do sad sam majnao samo s jednom grafičkom karticom, a sad sam kupio i drugu, ali mi ne stane u kućište.

Treba mi riser kojim bi grafičku izvukao van kućišta.
Vidim da postoje riseri kao cijeli PCI-E slot koji se spajaju preko USB-a na matičnu i nekakvi kablovi koji produže PCI-E slot s matične ploče?
Šta da kupim da bude kvalitetno i sigurno ?

Našao sam u Protisu ovaj i ovaj riser, ali ne znam hoće li to biti dobro za rtx 3080.

Hvala
__________________

Daten je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2021., 12:56   #6068
livada2
Registered User
 
livada2's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: nigdje
Postovi: 456
taj za 75 kuna ti je dovoljan.
nadam se da ti je napajanje odgovarajuce jer 3080 oce i struje povuc.
__________________
SAMOANA: Nije u šoldima sve
Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa
livada2 je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2021., 13:13   #6069
Daten
Premium
Moj komp
 
Daten's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 325
Nadam se da će napajanje pod moj komp biti dovoljno za majnanje s 3090 i 3080.
Čitao sam po redditu da ljudima 3080 i 3090 skupa sa kompom vuku iz zida 550-600W.

EDIT:
našao sam još jedan riser u Protisu, ovaj je raspoloživ jel taj isto dobar?
__________________


Zadnje izmijenjeno od: Daten. 04.09.2021. u 14:04.
Daten je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2021., 14:22   #6070
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 1,983
Heh ...

U čemu majnaš i kaju majnaš ...

Ako si u wimblozama s tom karticom nećeš dobiti pui hash na ETH-u preko risera ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2021., 14:49   #6071
Daten
Premium
Moj komp
 
Daten's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 325
Citiraj:
Autor Nbdy32 Pregled postova
Heh ...

U čemu majnaš i kaju majnaš ...

Ako si u wimblozama s tom karticom nećeš dobiti pui hash na ETH-u preko risera ...



Hmm majnam ETH. Imam windowsim 10.

Sta nabavit da dobivam puni hash rate u windowsima?
__________________


Zadnje izmijenjeno od: Daten. 04.09.2021. u 15:12.
Daten je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2021., 15:11   #6072
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 1,983
Riser x16 ...

https://www.ebay.com/itm/37362387985...Cclp%3A2047675

recimo ovo ... imaš i kod nas ali su skupi ko nevolja ...

i moraš vidjeti za dužinu ... kaj da ti velim,malo jbno,ali se dasložiti ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2021., 17:01   #6073
Daten
Premium
Moj komp
 
Daten's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 325
Citiraj:
Autor Nbdy32 Pregled postova
Riser x16 ...

https://www.ebay.com/itm/37362387985...Cclp%3A2047675

recimo ovo ... imaš i kod nas ali su skupi ko nevolja ...

i moraš vidjeti za dužinu ... kaj da ti velim,malo jbno,ali se dasložiti ...



Čekaj, pa na ovom riseru preko USB-a piše da je x16.
A i na ovom isto piše x16
__________________

Daten je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2021., 18:29   #6074
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 1,983
Ovaj drugi ti je u igri,jer ti mora barem x8 biti ...

Onaj 1. riser je x16 na x1 ...

Evo crotorius ti prodaje po 80 kn ...

Zadnje izmijenjeno od: Nbdy32. 04.09.2021. u 20:04.
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2021., 09:07   #6075
livada2
Registered User
 
livada2's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: nigdje
Postovi: 456
ako može pomoć
zgoril mi pci-e kabel- napajanje modularno Chieftec.
kartica vega

imam par pci-e viska doma al naravno da nijedno nema raspored žica kao to Chieftecovo.


Šta da radim. kablova naravno nema za kupit.

splitat neki drugi?
vuc iz molexa ili sate?
mozda prelemit unutar napajanja pa da mi pase kabel iz drugog napajanja?


__________________
SAMOANA: Nije u šoldima sve
Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa
livada2 je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2021., 09:56   #6076
goc_mails
low_rider
Moj komp
 
goc_mails's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 456
Livada kak idu pinovi...imam neka dva kabla brijem da su od chifa.
__________________
A bu bu....
goc_mails je online   Reply With Quote
Staro 05.09.2021., 11:46   #6077
livada2
Registered User
 
livada2's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: nigdje
Postovi: 456
Citiraj:
Autor goc_mails Pregled postova
Livada kak idu pinovi...imam neka dva kabla brijem da su od chifa.


3 zute je napon i kraj njih masa i dolje sve mase. a ovi moji u rezervi imaju kraj te 3 zute i 4 s naponom umjesto masom.



poslao sam ti PM da ne spaman temu ovdje.
__________________
SAMOANA: Nije u šoldima sve
Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa
livada2 je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2021., 12:00   #6078
maXonja
bu
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 2,265
Kada su 1 red 4 kom GND, a drugi red 4 kom +12V onda je to 8 pinski EPS konektor za plocu
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2021., 12:07   #6079
livada2
Registered User
 
livada2's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: nigdje
Postovi: 456
Citiraj:
Autor maXonja Pregled postova
Kada su 1 red 4 kom GND, a drugi red 4 kom +12V onda je to 8 pinski EPS konektor za plocu
al na njemu piše pci-e i s jedne strane je 8pin a s druge 6+2pin i 6+2pin. nemam pojam vise s kojeg je napajanja.


mozda sam se krivo izrazil . ukljucil sam kabl u psu i mjeril napone na izlazu gdje ide gpu. i imal je na toj 4 zici napon gdje bi trebala bit masa.



zasad sam to rijesio splitanjem kabla
__________________
SAMOANA: Nije u šoldima sve
Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa

Zadnje izmijenjeno od: livada2. 05.09.2021. u 12:13.
livada2 je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2021., 12:15   #6080
maXonja
bu
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 2,265
Pa onda ti je očito konektor na napajanju EPS 8 pin za ploču
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2021., 12:19   #6081
livada2
Registered User
 
livada2's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: nigdje
Postovi: 456
Citiraj:
Autor maXonja Pregled postova
Pa onda ti je očito konektor na napajanju EPS 8 pin za ploču

pa dobro nisam bas tolki tutlek.
konektor je onaj koji je bio i prije postodrugog ni nemam. ima i slika konektora post prije u kojem se vidi da je 5 zica masa i 3 zive 12V.

al kabl je takav kakav je . mijesaju zice namjerno samo da ih nemres koristit na drugom napajanju. i eto ovdje zuta s broja 1 umjesto da ide na zutu broj 1 ide na crnu broj 4. ak kuzis kaj hocu rec. namjerno su pomijesali zice i taj kabl na njegovom napajanju ima uredo sve napone uredu na gpu---al kad je ukljucen u svoje napajanje a ne u ovo ...


primjer-

https://cdn.shopify.com/s/files/1/00...g?v=1578641655
i drugi primjer
https://i2.wp.com/2shemi.ru/wp-conte...pyuterov-8.jpg


i normalno da kabl od prvog ne odgovara drugom napajanju kad je prvom 12 v na 4 polu a ovom na 3 polu


slicno je i sa ovim mojim slucajem
__________________
SAMOANA: Nije u šoldima sve
Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa

Zadnje izmijenjeno od: livada2. 05.09.2021. u 12:24.
livada2 je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2021., 12:27   #6082
maXonja
bu
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 2,265
Onda cvakni taj 4. +12V dole 4-5cm od konektora, izoliraj stranu koja ce biti u zraku, a dolazi od PSU, a ovu drugu zalemi na jedan od GND-a u drugom redu
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2021., 12:38   #6083
livada2
Registered User
 
livada2's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: nigdje
Postovi: 456
Citiraj:
Autor maXonja Pregled postova
Onda cvakni taj 4. +12V dole 4-5cm od konektora, izoliraj stranu koja ce biti u zraku, a dolazi od PSU, a ovu drugu zalemi na jedan od GND-a u drugom redu

a zasad sam to rijesio split-kablom i nadam se nac kabel koji ce odgovarat.
al thx na ideji..
__________________
SAMOANA: Nije u šoldima sve
Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa
livada2 je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2021., 22:50   #6084
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp
 
Mirkopoter's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,924
Što mislite bi li mogao svoju 5600XT utopit za neke veće pare koje su se vrtile u 5. mjesecu sad kad je ETH opet dosta visok?
__________________
Hala Madrid!
Mirkopoter je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2021., 08:21   #6085
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 1,983
Ahahaahahahahah, koliko bi tražio za nju ???


@mirkopoter PM me
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2021., 13:37   #6086
Daten
Premium
Moj komp
 
Daten's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 325
Jel zna netko gdje kupiti pasivne heatsinkove visoke 1-2cm u RH da se stave na grafičku karticu i dodatno hlade backplate?

Našao sam samo Axagon CLR-M2L10 pasivni hladnjak za SSD s kojim dolazi i termal pad.

Šta mislite smije li se to stavljati na vruću grafičku da se ne bi termalni padovi otopili?
__________________


Zadnje izmijenjeno od: Daten. 07.09.2021. u 15:39.
Daten je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2021., 14:00   #6087
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp
 
Mirkopoter's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,924
Citiraj:
Autor Nbdy32 Pregled postova
Ahahaahahahahah, koliko bi tražio za nju ???


@mirkopoter PM me
Evo čovjek mi nudi 4300, ako imaš šta bolje ti mene pm-aj :P
__________________
Hala Madrid!
Mirkopoter je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2021., 22:23   #6088
livada2
Registered User
 
livada2's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: nigdje
Postovi: 456
Ovo je sve poludilo oko ETH-a
Cijena transakcije 600 gwei- a oni su pricali bit ce oko 40 mozda 60 maksimalno 80
transakcija kosta s binance upravo sada 100kuna i jos pise da je zagusenje i da se ceka
ujutro sam cekao 4 sata da se prebaci eth..
katastrofa...sta su oni rijesavali ovim forkovima samo oni znaju...
sta da je zaronio na 2000- kolko bi kostala transakcija? 500kuna? kad su na ovaj mali zaron odma svi pukli.
__________________
SAMOANA: Nije u šoldima sve
Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa
livada2 je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2021., 08:12   #6089
Proudcroat
Premium
Moj komp
 
Proudcroat's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2017
Lokacija: Split
Postovi: 232
Citiraj:
Autor livada2 Pregled postova
Ovo je sve poludilo oko ETH-a
Cijena transakcije 600 gwei- a oni su pricali bit ce oko 40 mozda 60 maksimalno 80
transakcija kosta s binance upravo sada 100kuna i jos pise da je zagusenje i da se ceka
ujutro sam cekao 4 sata da se prebaci eth..
katastrofa...sta su oni rijesavali ovim forkovima samo oni znaju...
sta da je zaronio na 2000- kolko bi kostala transakcija? 500kuna? kad su na ovaj mali zaron odma svi pukli.

Dobili su to da nas lagano pljačkaju uz povik to sve radimo za minere da im bude lakše
Ja sam se prije 8 dana prebacija na binance pool. Na kraju imam veću dobit nešto sitno al nemam više nikakvih plačanja između tako da je dobit puno vreća kad i to uzmeš u obzir. Jednostavno je i sa jednim klikom imaš pare u walletu, sve radi savršeno.
Proudcroat je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2021., 08:40   #6090
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 1,983
Ne sviđa mi se kaj kod njih moraš majnat na njihov wallet ...


A kaj isplaćuju u BTC-u ???


Nemožeš eth prebacivati ???


Razmišljam o HIVE poolu ... makar nisam na hiveos-u ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na