Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 13.08.2010., 17:54   #1
Trioxin
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2008
Lokacija: Croatia
Postovi: 24
Problem sa slušalicama

Pozdravi ljudi, imam jedno pitanje.

Kupio danas nove slušalice i primjetio sam nešto čudno. Zvučna kartica je neka integrirana realtek something, driveri najnoviji Realtek AC'97. Problem je sljedeći, kad testiram slušalice sa AC97 Audio Configuration primjetio sam da je zvuk na lijevoj slučalici dosta puniji, dok je na desnoj plitak i nekako slabiji. Probao sam stare slušalice, i ista stvar.

E sad, okrenem slušalice (dakle lijeva na desno uho, desna na lijevo) i stvar je ista, opet na desno uho ide plići zvuka na lijevo puniji. Dao staroj da proba i ista stvar, dakle nisam oglušio. U čemu je stvar?
Trioxin je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2010., 18:00   #2
sinisa1989
Bazinga
Moj komp
 
sinisa1989's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Križevci (blizu)
Postovi: 3,799
A jel prije kupnje novih slušalica jel bilo sve u redu? Kad si drivere instalirao? Probaj njih reinstalirat.
__________________
The best place to hide a dead body
is page 2 of Google search results.
sinisa1989 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 13.08.2010., 18:14   #3
Trioxin
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2008
Lokacija: Croatia
Postovi: 24
Citiraj:
Autor sinisa1989 Pregled postova
A jel prije kupnje novih slušalica jel bilo sve u redu? Kad si drivere instalirao? Probaj njih reinstalirat.
Nije, ista stvar je bila, pa sam mislio da je do tih starih slušalica, ali isto je i sa novima. Danas napravio update drivera.
Trioxin je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2010., 19:47   #4
sinisa1989
Bazinga
Moj komp
 
sinisa1989's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Križevci (blizu)
Postovi: 3,799
A jel sluške spajaš na front panel ili na portove sa stražnje strane ploče?
__________________
The best place to hide a dead body
is page 2 of Google search results.
sinisa1989 je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2010., 19:51   #5
Trioxin
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2008
Lokacija: Croatia
Postovi: 24
Citiraj:
Autor sinisa1989 Pregled postova
A jel sluške spajaš na front panel ili na portove sa stražnje strane ploče?
Sa stražnje strane, matična je old old old, neki nforce chipset.
Trioxin je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2010., 20:28   #6
KiLLa SwAg
Swagged Up
Moj komp
 
KiLLa SwAg's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Split
Postovi: 49
Citiraj:
Autor sinisa1989 Pregled postova
A jel sluške spajaš na front panel ili na portove sa stražnje strane ploče?
I ja imam sličan problem pa da se ubacim u raspravu možda netko uspije rješit taj problem. Ja spojim na front panel i čujem samo u lijevoj slušalici zvuk...
__________________
“Imagination is more important than knowledge. For knowledge is limited, whereas imagination embraces the entire world, stimulating progress, giving birth to evolution.”
– Albert Einstein
KiLLa SwAg je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2010., 00:00   #7
sinisa1989
Bazinga
Moj komp
 
sinisa1989's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Križevci (blizu)
Postovi: 3,799
Citiraj:
Autor Trioxin Pregled postova
Sa stražnje strane, matična je old old old, neki nforce chipset.
Pa možda je već zvučna pri kraju. Probaj posudit negdje zvučnu da eliminiraš problem.
Citiraj:
Autor KiLLa SwAg Pregled postova
I ja imam sličan problem pa da se ubacim u raspravu možda netko uspije rješit taj problem. Ja spojim na front panel i čujem samo u lijevoj slušalici zvuk...
Si pogledao jel je front panel dobro spojen na matičnu?
__________________
The best place to hide a dead body
is page 2 of Google search results.
sinisa1989 je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2010., 00:19   #8
centaur
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 127
O kojim se slušalicama radi ? Najčešće opisani problemi su na jeftinjarama tipa Genius, MS, itd ....
centaur je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2010., 01:00   #9
Trioxin
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2008
Lokacija: Croatia
Postovi: 24
Citiraj:
Autor sinisa1989 Pregled postova
Pa možda je već zvučna pri kraju. Probaj posudit negdje zvučnu da eliminiraš problem.
A vjerovatno je to, a izdržat će valjda mjeseca dana, onda sam mislio ubost novu.

Citiraj:
Autor centaur Pregled postova
O kojim se slušalicama radi ? Najčešće opisani problemi su na jeftinjarama tipa Genius, MS, itd ....
Prve su neke jeftine noname, a druge su Roccat Kave.
Trioxin je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2010., 03:35   #10
lukicama
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4
Cesto sam vidio da ljudi prckaju po postavkama na zvucnoj, ukljucujuci neke 3d efekte, mjenjaju enivronment tipa cathedral, hall, live i slicne funkcije te se kod takvih postavka zvuk ne mora siriti isto na oba ili vise zvucnika. Jednom kad se postavke poremete tesko vratit na normalu. Kod zvucnika se to ne primjecuje toliko jer su dalji. Rekao bih da je to tvoj problem ali tko zna, moze bit svasta. Najlakse ovakav problem rijesiti kako je kolega sinisa napisao da se driveri reinstaliraju. Koliko si napisao ti si napravio samo update cime si dobio nove drivere a mislim da ostaju postavke stare. Makni kompletno drivere, uninstall u device manageru, restart kompa i instalirat ih preko setup-a a ne preko device manager-a ili onog prozora koji iskoci na pocetku da je naden novi hardware osim u slucaju da su driveri prestari i nemaju setup vec samo *ini file-ove, jer ces tako instalirat i software koji ide uz to sve.

Nadam se da ce ovo bar malo pomoc. Sretno.

A ovo s front panel-om isto kao i Sinisa mislim da je krivo spojeno na maticnoj, osim ako zvuk ne radi samo na tim slusalicama onda ocito da je problem u njima

Ako ne nades nikakvo rjesenje za front panel uvijek mozes spojiti otraga, a ako nemas mjesta postoji spliter, ako ti je prekratka zica, postoji dulji kabel. Sretno.
lukicama je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 14.08.2010., 05:35   #11
centaur
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 127
Citiraj:
Autor Trioxin Pregled postova



Prve su neke jeftine noname, a druge su Roccat Kave.
Dali imaš neku liniju doma, nešto u što ih možeš "upiknut" i isprobat ? Ako je isti zvuk ko i na kompu onda znaš da je problem u slujama, ili daj frendu nekom da isproba kako čuje na svom kompu. Također je moguć problem da ti jack od slušalica jednostavno "ne drži dobro" (gubi kontakt) dok je priključen, pa gubi zvuk u jednom zvučniku, probaj ga pritisnuti nečim dok su spojene.

Zadnje izmijenjeno od: centaur. 14.08.2010. u 05:46.
centaur je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2010., 21:20   #12
DOS
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 27
Pozdrav ,kupio sam Creative Fatal1ty Gaming Headset i zvuk je ponekad pucketav(ono kao na gramofonu) ,nije to nista drsticno ali zivcira,nisam siguran dal je to normalno i dal da ih
idem probat zamjenit posto imam garnciju,Ima li itko neko rijesenje il da idem u ducan trazit reklamaciju.
DOS je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2010., 22:47   #13
borny
Too much busy
Moj komp
 
borny's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,521
Citiraj:
Autor DOS Pregled postova
Pozdrav ,kupio sam Creative Fatal1ty Gaming Headset i zvuk je ponekad pucketav(ono kao na gramofonu) ,nije to nista drsticno ali zivcira,nisam siguran dal je to normalno i dal da ih
idem probat zamjenit posto imam garnciju,Ima li itko neko rijesenje il da idem u ducan trazit reklamaciju.
Da li je pucketavo na zvučnicima? Ili slušalice pucketaju na više izvora zvuka?
Ako je ovo drugo, reklamiraj.
__________________

It's nice to be important, but it's more important to be nice!

borny je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2010., 13:45   #14
NinX
Premium
Moj komp
 
NinX's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Lyon/Zagreb
Postovi: 296
Citiraj:
Autor DOS Pregled postova
Pozdrav ,kupio sam Creative Fatal1ty Gaming Headset i zvuk je ponekad pucketav(ono kao na gramofonu) ,nije to nista drsticno ali zivcira,nisam siguran dal je to normalno i dal da ih
idem probat zamjenit posto imam garnciju,Ima li itko neko rijesenje il da idem u ducan trazit reklamaciju.
Isprobaj ih na nekom drugom kompu kod frenda, mp3 playeru, ako se opet isto dešava nosi na garanciju
__________________
NinX je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2010., 18:31   #15
DOS
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 27
Citiraj:
Autor NinX Pregled postova
Isprobaj ih na nekom drugom kompu kod frenda, mp3 playeru, ako se opet isto dešava nosi na garanciju
Dobro rade na kazicu ,radio sam slusao i nema pucketanja ,mozda zvucna na maticnoj rikava(maticna kupljena isto prije tjedan dva?
DOS je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2010., 19:06   #16
DOS
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 27
Rijeseno ,easy tuner(programcic za stednju struje) koji je dosao s maticnom je stvarao probleme,dok ga ugasim problem nestaje (maticna je gigabit)
DOS je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na