Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 03.03.2012., 20:50   #91
listerstorm
Registered User
Moj komp
 
listerstorm's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,122

Zadnje izmijenjeno od: listerstorm. 03.03.2012. u 21:06.
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2012., 21:01   #92
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 3,347
Citiraj:
Autor listerstorm Pregled postova
Da, samo, koja je vjerojatnost da će mu za bilo koju aplikaciju 16 GB memorije biti nedovoljno? A postoje i 8GB moduli iako su trenutno preskupi.
Velika vjerojatnost, nebi vjerovo ali mozes pokrenuti i vise aplikacija odjednom . Ja imam 24Gb i na knap je (u Afterima i to "pukne" za 5 minuta na render previewu od 45 sec) tako da 32Gb nije nista previse za 3D i grafiku.
__________________
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:64GB, GPUs: 2*GTX 1080Ti + GTX 1080
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs: GTX 2*1080Ti + RTX 2080Ti
Lewis je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 03.03.2012., 21:03   #93
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Citiraj:
Autor iTox2 Pregled postova
Edit: citam sad o toj intelovoj ploci samo najlosije :/
Što to točno?
Cijena je mana svih X79 ploča, kao i opremljenost ako ne uzmeš opnu za 3k kuna.
Ne kužim, uzeli su jednu od najjeftinijih x79 ploča i onda kenjaju o njenoj opremlejnosti, ne znam što očekuju.

Što ti očekuješ od ploče?

Probao sam dosta X79 ploča, imam Intel DX79SI za testni stroj i za ploču mogu reći sve dobro. Jedina ozbiljnija mana je hladnjak ispod socketa koji smeta kad ideš vadit grafu tj trebat će ti neki tanak šrafciger ili štapić da bi pomaknuo polugu koja oslobađa karticu. No zato je možeš stavit u drugi PCIe x16 utor kao što i sam radim.
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2012., 21:06   #94
iTox2
Premium
Moj komp
 
iTox2's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Lokacija: Milan, IT
Postovi: 76
Mislio sam cim toliko lose govore o njoj da ce vjerojatno bit teze overclockat (sto sigurno planiram) i slicno, ali u pravu si. zapravo zvuci dobro.Manja cijena, i nis ne fali. Znaci uzmem jeftiniju maticnu i ne gubim nista prakticki, osim prednjeg 3.0 usb koji mi ne mjenja stvar ni malo.

Znaci zadnja odluka, Intel, 8x4gb rama, i73930k, SSD120gb, GTX560TI, HDD2tb, 550Wnapajanje. Mislim da ako ta grafa GTX560TI pomogne i malo pri kako je netko spomenuo CUDA aplikacijama i cadovima isplati se nadoplatit tih 400kn.
iTox2 je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2012., 21:38   #95
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Citiraj:
Autor iTox2 Pregled postova
Mislio sam cim toliko lose govore o njoj da ce vjerojatno bit teze overclockat (sto sigurno planiram) i slicno, ali u pravu si. zapravo zvuci dobro.Manja cijena, i nis ne fali. Znaci uzmem jeftiniju maticnu i ne gubim nista prakticki, osim prednjeg 3.0 usb koji mi ne mjenja stvar ni malo.
Overclocking potencijal ovisi ponajviše o procesoru te o hlađenju. Ovom pločom nećeš moći rušit rekorde ili dizat CPU na taktove od 5+ GHz jer nema baš tako zavidnu regulaciju napona, no taktove od oko 4,5 GHz ćeš moći postići. Iznad toga ionako moraš dizat i radni napon na nešto više razine što opet za sobom povlači veće zagrijavanje procesora.

Ako ti treba ploča koja je stabilna i pruža ono što su osnove svih X79 ploča a ima 8 DIMM utora ta je Intelica sasvim dobar izbor.

Kao što rekoh već par mjeseci imam DX79SI i i7 3960X i od prvog dana je na 4,5 GHz @1,35V
Jedino što jekod mene hlađen vodom putem Intel LCS-a


_________________

BTW za one koji nemaju nešto pametno napisati bolje da ne pišu ništa
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1



Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 03.03.2012. u 22:02.
Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2012., 21:42   #96
iTox2
Premium
Moj komp
 
iTox2's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Lokacija: Milan, IT
Postovi: 76
Da.. Vjerojatno cu uzet u portio, jer u magazinrs, adm i slicnima nemaju tu intelovu plocu.

sada samo gledam da li se isplati uzet neki bolji cooler za cpu ako vec uzimam..
Za 33 kune vise se moze dobit slican kao sto si mi predlozio ali sa 2 fan-a:
http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050903254

(umjesto ovog: http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050903253)
iTox2 je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2012., 21:44   #97
listerstorm
Registered User
Moj komp
 
listerstorm's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,122
Citiraj:
Autor iTox2 Pregled postova
Mislio sam cim toliko lose govore o njoj da ce vjerojatno bit teze overclockat (sto sigurno planiram) i slicno, ali u pravu si. zapravo zvuci dobro.Manja cijena, i nis ne fali. Znaci uzmem jeftiniju maticnu i ne gubim nista prakticki, osim prednjeg 3.0 usb koji mi ne mjenja stvar ni malo.

Znaci zadnja odluka, Intel, 8x4gb rama, i73930k, SSD120gb, GTX560TI, HDD2tb, 550Wnapajanje. Mislim da ako ta grafa GTX560TI pomogne i malo pri kako je netko spomenuo CUDA aplikacijama i cadovima isplati se nadoplatit tih 400kn.
Razlika u performansama GTX 560 i GTX 560 Ti u kombinaciji s tim procesorom je neprimjetna u aplikacijama koje bi ti koristio jer obje kartice podržavaju CUDA tehnologiju.
A GTX 560 Ti verzija kartice ti je 700 kn skuplja od GTX 560 non Ti.
Realno govoreći, ne treba ti kartica od 2000+ kn.

Osim ako te ne zanima i gaming. Onda je razlika između te dvije kartice zamjetna. Your choice.
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2012., 22:00   #98
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Citiraj:
Autor iTox2 Pregled postova
Da.. Vjerojatno cu uzet u portio, jer u magazinrs, adm i slicnima nemaju tu intelovu plocu.

sada samo gledam da li se isplati uzet neki bolji cooler za cpu ako vec uzimam..
Za 33 kune vise se moze dobit slican kao sto si mi predlozio ali sa 2 fan-a:
http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050903254

(umjesto ovog: http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050903253)

Ono je jako dobar hladnjak. No ako želiš možeš uzet o onaj Mugen s dva ventilatora.

A ako bi išao na nešto skuplje onda bi ti savjetovao vodeno tipa Intel LCS ili Corsair H60/70/80. No za to bi trebao izdvojiti oko 600 kuna.
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2012., 22:04   #99
iTox2
Premium
Moj komp
 
iTox2's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Lokacija: Milan, IT
Postovi: 76
Ok, daj mi reci wolverine, da li se isplati ic sa jeftinijom grafom pa recimo ulozim u vodeno? i koje bi ti tocno uzeo u portiu? LCS ili Corsair?

Istina je da sa vremena na vrijeme igram, vise ne toliko koliko i prije.. ali da li grafa gtx560 (bez TI) je dobar izbor, i da li gubim puno ako ne uzmem TI verziju? Isto kao na renderima tako i na gamingu? Mislim u ponedjeljak da vec idem narucit.
iTox2 je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2012., 22:15   #100
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Iskreno ne znam. To bi to trebao reći netko tko ekšli radi s aplikacijama koje podržavaju CUDA pa da ti kaže konkretno koje su razlike. Ovako nagađati nema smisla.

U igrama je obična verzija nešto slabija jer ima slabiji grafički procesor. Imaš recimo ovdje recenziju gdje imaš rezultate GTX560 i GTX560 Ti.

Vezano za vodeno. Svejedno ti je jer ionako rade na istom principu i istih su dimenzija.
Corsair H70 je praktički isti ko i Intel LCS. U Linksu / Portiu koliko vidim imaju samo Corsair.

Ako bi kupovao prvo se informiraj ima li kit za montažu na LGA2011
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 03.03.2012., 22:16   #101
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 3,347
u 3D renderima ne gubis nista za GPU rendering jer je jos u povojima (ima nekih limita koji se trenutno nemogu zaobici pa se ne koriste za final rendering).
__________________
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:64GB, GPUs: 2*GTX 1080Ti + GTX 1080
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs: GTX 2*1080Ti + RTX 2080Ti
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2012., 22:27   #102
iTox2
Premium
Moj komp
 
iTox2's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Lokacija: Milan, IT
Postovi: 76
strasno, Links nema normalnu verziju kartice sa 2GB, magazinrs nema intel mbo, ostali imaju skupe diskove ili nesto, tesko je slozit konfiguraciju samo kod jednog!
Uzeo bi slabiju verziju grafe samo je nema u portio.hr. A uzet cu onda i vodeno hladjenje da budemo sigurni.

Evo kako sad to izgleda.. Kad bi samo bila kartica za 1400kn umjesto za 2000 bilo bi odlicno!


Zadnje izmijenjeno od: iTox2. 03.03.2012. u 22:40.
iTox2 je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2012., 22:53   #103
listerstorm
Registered User
Moj komp
 
listerstorm's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,122
Citiraj:
Autor iTox2 Pregled postova
strasno, Links nema normalnu verziju kartice sa 2GB, magazinrs nema intel mbo, ostali imaju skupe diskove ili nesto, tesko je slozit konfiguraciju samo kod jednog!
Naprotiv, lako je složiti kod jednog.

Ako si pratio, par postova prije (u postu br. 88 točnije) imaš predložene 2 konfiguracije koje imaju sve što navodiš (i intel ploču i 2GB GTX 560 karticu i 120 SSD/240 SSD i 2,5 TB HDD). Daleko najjeftinija opcija a sadrži sve što navodiš da bi uzeo.

Za manji iznos od ovog zadnjeg što si složio dobiješ duplo veći SSD (240 GB) i veći HDD (2,5 TB).

Naravno, ako ti Protis nije problem (spominješ da si laptop tamo kupio).
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2012., 22:56   #104
iTox2
Premium
Moj komp
 
iTox2's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Lokacija: Milan, IT
Postovi: 76
Citiraj:
Autor listerstorm Pregled postova
Naprotiv, lako je složiti kod jednog.

Ako si pratio, par postova prije (u postu br. 88 točnije) imaš predložene 2 konfiguracije koje imaju sve što navodiš (i intel ploču i 2GB GTX 560 karticu i 120 SSD/240 SSD i 2,5 TB HDD). Daleko najjeftinija opcija a sadrži sve što navodiš da bi uzeo.

Naravno, ako ti Protis nije problem (spominješ da si laptop tamo kupio).

Neznam zasto bi protis bio problem. Ja sam imao samo dobrih iskustva sa njima.
Probat cu tamo slozit onda. Hvala!

edit: evo kako stoji stvar, dodao sam intelovo vodeno hladjenje i zadovoljan sam kako izgleda.




edit: upravo mi je promaknuo procesor novi 3930k za 3000kn :/ Steta.
http://www.ebay.com/itm/251007170949...#ht_500wt_1182

Zadnje izmijenjeno od: iTox2. 05.03.2012. u 00:12.
iTox2 je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2012., 10:44   #105
iTox2
Premium
Moj komp
 
iTox2's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Lokacija: Milan, IT
Postovi: 76
Ovako izgleda da su neke cijene komponenti preko noci na protisu porasle, i cijena je sada 100 kuna veca, nebitno, a za 1300 kuna vise na adm-u istu ponudu sa Asus maticnom, i GTX560TI OC grafom, i Corsair H80 hladjenje. U teskoj nedoumici sam..:


Zadnje izmijenjeno od: iTox2. 05.03.2012. u 10:58.
iTox2 je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2012., 11:09   #106
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,566
Mislim daje u toj konfi H80 najslabija karika. Brdo ljudi se žali da im H serija rikava daje to milina, a navodno nisu baš ni tiha.
btw, nigdje nisam vidio da se spominje kućište niti ga ima u ponudama. Šta je s njime?
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2012., 11:16   #107
iTox2
Premium
Moj komp
 
iTox2's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Lokacija: Milan, IT
Postovi: 76
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Mislim daje u toj konfi H80 najslabija karika. Brdo ljudi se žali da im H serija rikava daje to milina, a navodno nisu baš ni tiha.
btw, nigdje nisam vidio da se spominje kućište niti ga ima u ponudama. Šta je s njime?
Imam doma negdje Antec veliko kuciste sa svim konponentama koje jos imam u profilu, ne koristeno vec vise od 2 godine, ali ceka...Ako je tako onda idem na protis 12200kn ponudu jer u adm nemaju nista drugo nego corsair hladjenje. A i 1000kn ustede nije mala stvar. hvala
iTox2 je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2012., 11:25   #108
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,566
Ako ti je baš do dodatne uštede, uzmi 'non Ti' grafu. Na performansama to nećeš osjetiti, a na novčaniku bi mogao.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2012., 11:27   #109
iTox2
Premium
Moj komp
 
iTox2's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Lokacija: Milan, IT
Postovi: 76
Na konfiguraciji od protisa je non-ti grafa. Problem je taj sta mi sve konponente trebaju stic do petka pa cekam odgovor od protisa da li je to moguce.
iTox2 je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2012., 11:59   #110
lolofuxy
Premium
 
lolofuxy's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,319
Stići će ti do petka, al ne čekaj na mailu nazovi ih na telefon (u zadnje vrijeme se znaju češće javiti na telefon).
lolofuxy je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2012., 17:29   #111
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Mislim daje u toj konfi H80 najslabija karika. Brdo ljudi se žali da im H serija rikava daje to milina, a navodno nisu baš ni tiha.

Žale se na H100 tj potenciometar na H100. Nisam čuo H80 ali imam Intel LCS i poprilično je tiho uz automatsku kontrolu ventilatora a uredno hladi overclockirani i7 3960X na 4,5 GHz
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2012., 17:35   #112
iTox2
Premium
Moj komp
 
iTox2's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Lokacija: Milan, IT
Postovi: 76
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Žale se na H100 tj potenciometar na H100. Nisam čuo H80 ali imam Intel LCS i poprilično je tiho uz automatsku kontrolu ventilatora a uredno hladi overclockirani i7 3960X na 4,5 GHz
Da li je LCS ovaj koji sam ja uzeo? Odnosno pise Liquid thermal solution, a oznaka zavrsava sa LC (slika iz protisa).

Svi djelovi su naruceni iz protisa, kao na slici, osim sto su od jucer na danas nesto poskupili pa je na kraju ispalo 12 260 kn. Zahvaljujem se svima koji su mi pomogli u odabiru! Nestrpljivo cekam petak kad se vracam u HR da slozim PC!
iTox2 je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2012., 17:49   #113
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Da, ono što si ubacio na raniji popis je to Intelovo vodeno. U biti je to Asetekovo vodeno koje je Intel brandirao.

Info1, 2, 3
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2012., 19:08   #114
Brzi Picek
Premium
Moj komp
 
Brzi Picek's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2011
Lokacija: Ri,De,Čk,Zg itd
Postovi: 451
A kako bi se snašli serveri, npr 16 jezgreni ili 8 ( 6200 ili 6100) ? Di su oni cijenom u odnosu na ove "zvjeri" ?
Brzi Picek je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2012., 19:21   #115
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 3,347
Citiraj:
Autor Brzi Picek Pregled postova
A kako bi se snašli serveri, npr 16 jezgreni ili 8 ( 6200 ili 6100) ? Di su oni cijenom u odnosu na ove "zvjeri" ?
Ne bi se snasli u budzetu koji on ima .
__________________
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:64GB, GPUs: 2*GTX 1080Ti + GTX 1080
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs: GTX 2*1080Ti + RTX 2080Ti
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2012., 20:38   #116
iTox2
Premium
Moj komp
 
iTox2's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Lokacija: Milan, IT
Postovi: 76
E sad pitanje, Da li je ovaj sustav koji sam uzeo kompatbilan sa Mac OS-om? odnosno koliko je tesko napravit Hackintosh od njega?
iTox2 je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2012., 20:46   #117
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Osobno nisam vidio da je netko bacio OSX na X79 MBO.
Na kao se i pojavi tu ćeš imat sve informacije.
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2012., 20:49   #118
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 3,347
Citiraj:
Autor iTox2 Pregled postova
E sad pitanje, Da li je ovaj sustav koji sam uzeo kompatbilan sa Mac OS-om? odnosno koliko je tesko napravit Hackintosh od njega?
Moze kontra pitanje ?

Cemu to ?

Dobar dio aplikacija za 3D radi nesto brze na PCu (ta render je svaka sekunda bitna ), ima manje bugova a neke jos ni ne postoje za OSX.
__________________
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:64GB, GPUs: 2*GTX 1080Ti + GTX 1080
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs: GTX 2*1080Ti + RTX 2080Ti
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2012., 21:42   #119
iTox2
Premium
Moj komp
 
iTox2's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Lokacija: Milan, IT
Postovi: 76
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Moze kontra pitanje ?

Cemu to ?

Dobar dio aplikacija za 3D radi nesto brze na PCu (ta render je svaka sekunda bitna ), ima manje bugova a neke jos ni ne postoje za OSX.
Ma razlog je vise glupost nego potreba. Naravno oduvijek PC, ne pada mi na pamet prec na mac. Hvala svejedno. Kad izadje mozda instaliram ali na HDD da mi ne uzima mjesta na ssdu..
iTox2 je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2012., 16:59   #120
iTox2
Premium
Moj komp
 
iTox2's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Lokacija: Milan, IT
Postovi: 76
slazem sad djelove i nemogu vjerovat ali iman par sitnih problema.. prvo, neznan kako okrenut hladjenje, dali ic na config a ili b? znaci ventilator sa unutarnje strane ili hladnjak pasiva sa unutarnje strane? drugo kad do toga dodjem
iTox2 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na