Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 17.02.2012., 10:43   #61
tskarda
Premium
Moj komp
 
tskarda's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Umag
Postovi: 1,005
a vidio sam da ima 3d sgtudio max instaliran te je spomenuo da s nekim programom omogucuju setnju kroz kucu. ako nije potrebna quadro grafa jos bolje. zato sam i pitao
tskarda je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2012., 10:47   #62
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 3,347
Uhh, ja bi onda reko "man' se corava posal" ako nisi siguran sto mu treba niti kako sto funkcionira u 3D svijetu .

Prvo i najbitnije je saznati za koje tocno aplikcije mu treba konfa jer nije isto autocad i 3DSmax posto za utocada nece renderirati i netreba mu uopce jaka graficka a niti neki jaci procesor dok u slucaju MAXa i renderiranja animacija sto jaci CPU to bolje a graficka nije na odmet da bude jaca sa vise RAMa za openGL/DirecX/Texture.
__________________
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:64GB, GPUs: 2*GTX 1080Ti + GTX 1080
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs: GTX 2*1080Ti + RTX 2080Ti
Lewis je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 17.02.2012., 11:59   #63
tskarda
Premium
Moj komp
 
tskarda's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Umag
Postovi: 1,005
A do sada je to sve obavljao na nekom x2 athlonu i nekom jednojezgrenom athlonu, tako da će mu prelazak na ovo biti veliki skok, gledao sam malo HP Z workstatione i tamo ima i intel integruša grafičkih kao i firepro/quadro. Oni su certificirani za AutoCAD.

U biti, neko sve-u-jedan riješenje bi bilo što je kolega lolofuxy dao, prva konfa i grafa iz druge konfe?

Hvala
tskarda je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2012., 12:02   #64
lolofuxy
Premium
 
lolofuxy's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,319
Grafa iz druge konfe ti je jedino potrebna ako misliš stavljat 2 monitora kao što sam ti stavio 2 Della u drugoj konfi, u prvoj konfi ti je dovoljna POV GTX 560 1GB.
lolofuxy je offline   Reply With Quote
Staro 20.02.2012., 13:04   #65
messiah
aka Mithrandir
Moj komp
 
messiah's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 413
Također sam u procesu sastavljanja CAD konfiguracije.

Primarno se koristi Autocad 2012 i Sketchup, a možda će se koristiti i Autocad 2012 Revit.

Koliko znam, tu nije potrebno stavljati neku jaku grafičku karticu?
Znam da Autocad već par generacija ima hardversku akceleraciju sučelja, pa jel može preporuka neke consumer kartice, pošto mislim da su Quadro/FireGL rješenja overkill za ovu namjenu.

Tnx.
messiah je offline   Reply With Quote
Staro 29.02.2012., 23:58   #66
iTox2
Premium
Moj komp
 
iTox2's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Lokacija: Milan, IT
Postovi: 76
Konfiguracija za 3Dmax i Rendere

Poz, Dakle treba mi konfiguracija koja ce sta je bolje moguce vritit cad programe, 3d modeling programe, render engines, i slicno. Za sada koristim Rhinoceros i 3Dmax, sa Vray, Brasil, i slicnim render engine-ima. Budget je nekih 10 000 kuna.
Zelio bih u tome imat ukljuceno 32gb rama (ukoliko ne, onda 16), SSD+HDD. Znaci treba mi prijedlog za maticnu, proc (ili neki zesci i7 ili phaeton i slicno), i najbitnije grafiku. Da li mi za to treba quadro graficka ili ne mjenja puno stvar/brzinu renderiranja ako koristim normalnu graficku.

Unaprijed hvala!
iTox2 je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2012., 08:45   #67
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 3,347
Quadro, i7, 32GB Rama, SSD, hmm morat ces podebljati cifru (znatno) ako bi bas htio sve to .

BTW netreba ti quadro .
__________________
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:64GB, GPUs: 2*GTX 1080Ti + GTX 1080
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs: GTX 2*1080Ti + RTX 2080Ti
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2012., 11:41   #68
iTox2
Premium
Moj komp
 
iTox2's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Lokacija: Milan, IT
Postovi: 76
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Quadro, i7, 32GB Rama, SSD, hmm morat ces podebljati cifru (znatno) ako bi bas htio sve to .

BTW netreba ti quadro .
Ram ima po ebayu iz amerike ddr3 unbuffered 4x8gb 1333mhz za 300 eura (2000kn. da li je to kvalitetan ram? Kuciste imam, napajanje imam tagan silent 530, neznam da li mu je to dosta, hdd mam, imam i 8800 gts ako moze posluzit. Mislim da bi dobro uzet grafu sa vise rama, moze preporuka? Proc nesto sta se moze dobro clockat, i bitno neka maticna koja podrzava 8gb po slotu.
iTox2 je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2012., 11:54   #69
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 3,347
Citiraj:
Autor iTox2 Pregled postova
Ram ima po ebayu iz amerike ddr3 unbuffered 4x8gb 1333mhz za 300 eura (2000kn. da li je to kvalitetan ram? Kuciste imam, napajanje imam tagan silent 530, neznam da li mu je to dosta, hdd mam, imam i 8800 gts ako moze posluzit. Mislim da bi dobro uzet grafu sa vise rama, moze preporuka? Proc nesto sta se moze dobro clockat, i bitno neka maticna koja podrzava 8gb po slotu.
A kako mislis proci da ne platis PDV i ostale dadzbine na Ram ako ga narucis iz USA ? Kod nas je ram dosta jefitn sad tako da IMHO kemije sa mozda prodje carinu a mozda i ne se ne isplate.

Po mom treba ti x79 maticna (ona ima 8 slotova za RAM pa mozes 8*4Gb) i neki i7 3930K i to je najbrza solucija za rendering. Ali dok to sve naredas malo ce ti biti 10k .

Grafa bilo koja gamerska sa 1-2GB Rama da je novije generacije ili predzadnja generacija unatrag godinu dana.
__________________
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:64GB, GPUs: 2*GTX 1080Ti + GTX 1080
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs: GTX 2*1080Ti + RTX 2080Ti
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2012., 11:59   #70
iTox2
Premium
Moj komp
 
iTox2's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Lokacija: Milan, IT
Postovi: 76
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
A kako mislis proci da ne platis PDV i ostale dadzbine na Ram ako ga narucis iz USA ? Kod nas je ram dosta jefitn sad tako da IMHO kemije sa mozda prodje carinu a mozda i ne se ne isplate.

Po mom treba ti x79 maticna (ona ima 8 slotova za RAM pa mozes 8*4Gb) i neki i7 3930K i to je najbrza solucija za rendering. Ali dok to sve naredas malo ce ti biti 10k .

Grafa bilo koja gamerska sa 1-2GB Rama da je novije generacije ili predzadnja generacija unatrag godinu dana.
Ok recimo da je budget 1500eur. za ram nikakve frke uvest, vec sam to radio. bilo bi dobro da dobijem na jeftinijem hrvatskom shopu sve dijelove, samo neznam di trazit.
iTox2 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 01.03.2012., 12:07   #71
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 3,347
- Maticna Asus x79 oko 2000kn
- CPU i7 3930 privatno/oglasnici oko 3000-3500 kn (u trgovinama 4500-5000)
- RAM 8*4GB Gskil 1600Mhz - 1500 kn
- SSD po zelji 120-180 Gb - 1500-2500 kn
- Grafa tipa Nvidia 560Ti 2GB - 2000kn
- Kvalitetnije napajanje 650-700W - 700-800 kn
__________________
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:64GB, GPUs: 2*GTX 1080Ti + GTX 1080
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs: GTX 2*1080Ti + RTX 2080Ti
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2012., 12:08   #72
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Ako ide na LGA2011 samo proc + mbo + ram će ga koštat 8k.
Neka vidi koliko može para dati i koliko velike diskove želi posebice SSD.

Recimo samo LGA2011 s 3930K, 32GB RAM-a, GTX560Ti, 90GB SSD + 2TB HDD, 550W PSU bi ga izašlo oko 14k



EDIT:
Evo recimo iz ADM-a


Dodatno uzmeš ovaj hladnjak u Linksu ili Portiu jer ga trenutno nema u ADM-u


A ako baš ideš na 10k onda uzmi ovo + ranije naveden hladnjak za CPU.
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1



Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 01.03.2012. u 12:25.
Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2012., 14:47   #73
ShanTech
Banned
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: -
Postovi: 3,783
Vidim da se spominjalo kupovanje memorije vani. Evo kolko košta 32GB DDR3 (4 x 8GB) kod nas. Memorija ima više hladnjake, pa bi moglo biti problema s CPU hladnjacima.
ShanTech je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2012., 17:59   #74
iTox2
Premium
Moj komp
 
iTox2's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Lokacija: Milan, IT
Postovi: 76
@shantech: da li to znaci da se vise isplati uzet 4x8gb?
Zanima me taj novi mbo x79 ili kako vec.. gledao sam konfiguraciju vec slozenu:
http://www.adm.hr/product_info.php?c...971a691adbd7bd

Prelazi budget, ali ako bi se takvo nesto naslo u budgetu do 1.5k € mozda bih uzeo slozeno. (s obzirom da na slozeno dolazi popust).
iTox2 je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2012., 18:04   #75
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 3,347
Citiraj:
Autor iTox2 Pregled postova
@shantech: da li to znaci da se vise isplati uzet 4x8gb?
Ne, ne isplati se jer je skuplje 500-600 kn za istu kolicinu RAMa (32GB). ALI ako ides na 1155 konfu (jeftinija ploca i CPU (ali i sporiji)) onda nemas izbora posto imas samo 4 RAM socketa pa drugacije nemozes nagurati 32GB.

Socket 2011 x79 chipset ima 8 slotova za RAM pa je jeftinije doci do 32GB jer su 4GB moduli jeftiniji od 8GB.
__________________
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:64GB, GPUs: 2*GTX 1080Ti + GTX 1080
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs: GTX 2*1080Ti + RTX 2080Ti
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2012., 18:04   #76
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Citiraj:
Autor iTox2 Pregled postova
@shantech: da li to znaci da se vise isplati uzet 4x8gb?
4x 8 GB = 2100 kn
8x 4 GB = 1460 kn
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2012., 21:00   #77
iTox2
Premium
Moj komp
 
iTox2's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Lokacija: Milan, IT
Postovi: 76
Ma jasna stvar prema cijeni se vidi. Vise me je zanimao komentar da memorija ima vise hladnjake, pretpostavljam da je rijec o 8gb modulima, ali nisam bio siguran. uzet cu 8x4gb, da.

Evo mozda se planira vrlo skora kupovina samo da do kraja odlucimo komponente. Mozda bi bilo dobro stavit 120gb SSD pa bi molio preporuku za takav.
-grafa je ok, 560 gtx 2gb, proc i7-3930k, mbo asus P9x79, samo je pitanje rama, s obzirom da mbo prihvaca 1800mhz, mozda bi bilo bolje uzet nesto sa tom frekvencijom?

- napajanje: E sad me zanima, nebi rado uzeo 550W pa da mi poslje fali snage pri OC-anju. Tagan koji imam 530W bi isto vjerojatno bio preslab. pa bi mozda bilo dobro stavit nekih 600W samo neznam koje napajanje? Ili ako netko zna da ce 550W bit sigurno dovoljno onda bih uzeo predlozeno.
iTox2 je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2012., 22:13   #78
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Frekvencija ti ne igra baš nikakvu ulogu. Razliku nećeš primjetiti ni da imaš 1333 MHz RAM. 1600 MHz je sad najčešći i u biti je ono što trebaš gledati.

Tvoj Tagan je dosta loše napajanje, ovaj XFX koji sam naveo je mnogo mnogo kvalitenije napajanje od tvog tehnički zastarjelog Tagana.

Potrošnja neka te ne zabrinjava, u biti baci oko ovdje.

U biti evo ti jedna recenzija
Tagan 530W vs XFX 550W
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2012., 22:22   #79
iTox2
Premium
Moj komp
 
iTox2's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Lokacija: Milan, IT
Postovi: 76
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Frekvencija ti ne igra baš nikakvu ulogu. Razliku nećeš primjetiti ni da imaš 1333 MHz RAM. 1600 MHz je sad najčešći i u biti je ono što trebaš gledati.

Tvoj Tagan je dosta loše napajanje, ovaj XFX koji sam naveo je mnogo mnogo kvalitenije napajanje od tvog tehnički zastarjelog Tagana.

Potrošnja neka te ne zabrinjava, u biti baci oko ovdje.

U biti evo ti jedna recenzija
Tagan 530W vs XFX 550W
Tnx.. vidim da si u toku pa mi molim te reci ako znas, je li isplatljivo uzet taj i7 hexacore 3930k i da li ga je lako oc-at sa ovom konfiguraciom? Da li postoji kakav xeon (dobio preporuku) ili slicno sa nepuno slabijim performansama a za znatno nizu cijenu? Kada izlaze oni najavljeni 8core?
iTox2 je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2012., 22:28   #80
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 3,347
Citiraj:
Autor iTox2 Pregled postova
Tnx.. vidim da si u toku pa mi molim te reci ako znas, je li isplatljivo uzet taj i7 hexacore 3930k i da li ga je lako oc-at sa ovom konfiguraciom? Da li postoji kakav xeon (dobio preporuku) ili slicno sa nepuno slabijim performansama a za znatno nizu cijenu? Kada izlaze oni najavljeni 8core?
Xeon (u rangu tog i7) je TOP end tako da nemoze biti za jeftiniju cijenu nikako osim toga i ploce su skuplje i RAM itd. itd. Ne zamaraj se Xeonom jer nemas bas budzet ni za ovo a kamo li Xeon .
__________________
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:64GB, GPUs: 2*GTX 1080Ti + GTX 1080
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs: GTX 2*1080Ti + RTX 2080Ti
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2012., 22:56   #81
listerstorm
Registered User
Moj komp
 
listerstorm's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,122
Citiraj:
Autor iTox2 Pregled postova
Ok recimo da je budget 1500eur. za ram nikakve frke uvest, vec sam to radio. bilo bi dobro da dobijem na jeftinijem hrvatskom shopu sve dijelove, samo neznam di trazit.
Za 1.550 EUR ovo:

Matična ploča ASRock X79 EXTREME4
Procesor Intel Core i7 3930K
8 x Corsair DDR3 4GB (1x4GB) 1600MHz Classic Heat Spreader
Video Card LEADTEK GeForce GTX 560 GDDR5 2GB
Tvrdi Disk WD Caviar Green 2.5TB SATA 3
Corsair SSD 120GB Force 3
PSU XFX Core Edition 80 550W PSU

11.791,63 - www.magazinRS.hr

U jeftinijoj varijanti ovo:

Asrock Z68 Extreme4 Gen3
CPU Desktop Core i7-2600K
4 x Corsair DDR3 4GB (1x4GB) 1600MHz Classic Heat Spreader
Video Card LEADTEK GeForce GTX 560 GDDR5 2GB
Tvrdi Disk WD Caviar Green 2.5TB SATA 3
Corsair SSD 120GB Force 3
PSU XFX Core Edition 80 550W PSU

8.755,67 - www.magazinRS.hr

U nastavku je pregled relativnog rasta performansi 3930K u odnosu na 2600K po aplikacijama:http://www.tomshardware.com/reviews/...k,3090-14.html

Zadnje izmijenjeno od: listerstorm. 02.03.2012. u 23:09.
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2012., 23:19   #82
iTox2
Premium
Moj komp
 
iTox2's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Lokacija: Milan, IT
Postovi: 76
Mislim da cu ic na ovu prvu varijantu.. samo da dobijem ponudu. izgleda da magazinrs ima bolje cijene od adm
iTox2 je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2012., 08:52   #83
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Citiraj:
Autor iTox2 Pregled postova
Tnx.. vidim da si u toku pa mi molim te reci ako znas, je li isplatljivo uzet taj i7 hexacore 3930k i da li ga je lako oc-at sa ovom konfiguraciom? Da li postoji kakav xeon (dobio preporuku) ili slicno sa nepuno slabijim performansama a za znatno nizu cijenu? Kada izlaze oni najavljeni 8core?

Imam 3960X, a igrao sam se malo i s 3930K. To je u biti isti CPU. Bez ikakva problema idu na 4,5 GHz pa i više ovisno o tome želiš li ga hraniti naponom ili ne.
Ono bitno jest da im performanse stravično porastu kad im digneš radni takt jer je to ipak 6 jezgri + HT.

Ovo ti je recimo kako se ponaša u Cinebenchu što bi tebi moglo biti zanimljivo.


Citiraj:
Autor listerstorm Pregled postova
Za 1.550 EUR ovo:

Matična ploča ASRock X79 EXTREME4
Procesor Intel Core i7 3930K
8 x Corsair DDR3 4GB (1x4GB) 1600MHz Classic Heat Spreader
Video Card LEADTEK GeForce GTX 560 GDDR5 2GB
Tvrdi Disk WD Caviar Green 2.5TB SATA 3
Corsair SSD 120GB Force 3
PSU XFX Core Edition 80 550W PSU

11.791,63 - www.magazinRS.hr

Kako si to zamislio stavit 8 modula na ploču s 4 DIMM utora?
BTW fali ti hlađenje za CPU.


_____________________________________________________________________

EDIT:

Evo tri verzije (uz ranije naveden ADM)
Portio
MBO je Intel DX79TO, dolazi u bulk pakiranju tj samo u antistatičkoj vrećici - uobičajeno za dosta Intelovih ploča
VGA MSI GTX 560TI 2GB OC, tamo piše samo GTX 560 no MSI nema GTX560 modela s 2GB videomemorije, samo GTX 560TI, dakle radi se o snažnijoj izvedbi kartice. Najbolje nazvati pa provjeriti. Prema opisu radi se o ovoj kartici.

Oni ne sastavljaju komp tako da ga ti moraš doma sam sastaviti.





MagazinRS

Prva konfa ima GTX560Ti, druga slabiju GTX560. Obje imaju Zalman CNPS11X Extreme koji prema spec ide na LGA2011






***niti jedna nema navedeno kućište, ne znam treba li ti***
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1



Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 03.03.2012. u 09:50.
Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2012., 10:13   #84
iTox2
Premium
Moj komp
 
iTox2's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Lokacija: Milan, IT
Postovi: 76
Hvala.. sta je onda preporuka di uzet? Za sastavljanje nema frke, nebi bio gust da oni sloze
iTox2 je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2012., 10:21   #85
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Osobno bi vjerojatno to sve uzeo u Portiu, dakle ova prva solucija.
Ako ti smeta što je ploča bulk tj nema bundle, onda uzmi Asus P9X79. No ona je osjetno skuplja, kakvih 400 kuna.
btw Portio je u biti Linksov web-shop.
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2012., 10:21   #86
listerstorm
Registered User
Moj komp
 
listerstorm's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,122
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Kako si to zamislio stavit 8 modula na ploču s 4 DIMM utora?
Pomoću trikova.

Neka uzme taj ASUS u Magazinu za 32GB ili 4*4 GB + Asrock što je više nego dovoljno (na taj će način uštedjeti 1.100 HRK.).

Btw, umjesto punokrvne overclockirane gaming grafičke kartice (560 Ti twinfrozr) radije bih uzeo GTX 560 koja mu je sasvim dovoljna, a uštedu od 700 kn uložio u veći kapacitet SSD-a i HDD-a. Ipak se ne radi o gamingu.

EDIT: Sad vidim da si je stavio (GTX 560) u konfu iz Magazina. Ta verzija je way to go.

Zadnje izmijenjeno od: listerstorm. 03.03.2012. u 10:28.
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2012., 10:26   #87
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Ne, ali mu dobro dođe dodatna GPU snaga ako upogoni nešto što podržava CUDA.
U glavnom za 12600 može imat sve. I poštenu ploču s 32GB RAM-a i GTX560Ti i 120GB SSD kao što stoji u konfi iz portia.

A uzimat X79 ploču s 4 DIMM utora mi nema smisla, posebno ako misli tovarit gro memorije.


Citiraj:
Autor listerstorm Pregled postova
EDIT: Sad vidim da si je stavio (GTX 560) u konfu iz Magazina. Ta verzija je way to go.
Ta je verzija 200 kn jeftinija od one iz portia. 200kn na tu svotu fakat nije neka lova a ima dosta bolju karticu s boljim hlađenjem.
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1



Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 03.03.2012. u 10:34.
Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2012., 11:36   #88
listerstorm
Registered User
Moj komp
 
listerstorm's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,122
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
A uzimat X79 ploču s 4 DIMM utora mi nema smisla, posebno ako misli tovarit gro memorije.
Da, samo, koja je vjerojatnost da će mu za bilo koju aplikaciju 16 GB memorije biti nedovoljno? A postoje i 8GB moduli iako su trenutno preskupi.

Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Ta je verzija 200 kn jeftinija od one iz portia. 200kn na tu svotu fakat nije neka lova a ima dosta bolju karticu s boljim hlađenjem.
Hlađenje je OK razlog. Sama razlika u performansama GTX 560 i GTX 560 Ti uz korištenje CUDA tehnologije na obje i u kombinaciji s onakvim procesorom je vjerojatno simbolična/neprimjetna u aplikacijama koje bi on koristio.

Btw, ona Intel ploča i nije tako loša/jeftikaner kao što sam mislio (nudi najbolji performance per dollar i solidan OC).

Konfe Iz Protisa:

INTEL Main Board Desktop BLKDX79TO X79
Procesor Intel Core i7 3930K
Zalman CPU cooler .CNPS11X EXTREME
8 x Memorija DDR3 1600MHz 4GB KINGSTON HyperX Blu
SSD SATA III 240GB Corsair Force 3
HDD SATA III 2500 GB WD Caviar Green
Video Card Leadtek GeForce GTX 560 GDDR5 2GB
PSU XFX Core Edition 80 550W PSU

12.929,43

INTEL Main Board Desktop BLKDX79TO X79
Procesor Intel Core i7 3930K
Zalman CPU cooler .CNPS11X EXTREME
8 x Memorija DDR3 1600MHz 4GB KINGSTON HyperX Blu
120 GB Corsair Force Series, 2,5", CSSD-F120GB3-BK
HDD SATA III 2500 GB WD Caviar Green
Video Card Leadtek GeForce GTX 560 GDDR5 2GB
PSU XFX Core Edition 80 550W PSU

11.892,71

Iako, imam osjećaj da ne bude ništa od ovog (kupnje općenito). Nadam se da neće ispast tako.
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2012., 11:49   #89
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Začudio bi se koliko radne memorije mogu požderat takve aplikacije ako radiš sa složenijim modelima.

Vezano za ove dvije konfe, sve OK ali osobno u Protisu ne bi kupio spindle optičkih medija.
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2012., 12:40   #90
iTox2
Premium
Moj komp
 
iTox2's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Lokacija: Milan, IT
Postovi: 76
@listerstorm: javit cu se uskoro sa slikama kad slozim

Zasad rendere radim na laptopu kupljenom u protisu, asus: i7, 8gb ddr3, ati 5730 1gb. fali mi rama i brzine neopisivo. laptop ima skoro 2 god.

Trenam odlucit grafu i to je to.
I molim vas da mi kazete koja je razlika izmedju intel i asus mbo koje su navedene? Sa kojom ce bit lakse oc-at kad to bude potrebno?

Edit: citam sad o toj intelovoj ploci samo najlosije :/ Nemam sad vremena provjerit da li je ista stvar i sa tom asusovom, pa ako moze
netko tko vec zna koliko sta tu vrijedi dati kvalitetno obrazlozenje bio bih zahvalan!
http://vr-zone.com/articles/intel-s-...nts/14228.html

Zadnje izmijenjeno od: iTox2. 03.03.2012. u 16:45.
iTox2 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na