Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 11.09.2019., 11:02   #391
MAHER
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,404
gledam njihov sajt i nemogu skužit di je karta pokrivenosti, a ova aplikacija za pretragu kao da ne funkcionira
MAHER je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2019., 10:40   #392
santos
Premium
Moj komp
 
santos's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: đurđevac
Postovi: 1,550
kartu pokrivenosti? wifi ili optika? optiku zaboravi da ces naci kartu pokrivenosti wifijem je pokriveno od virovitice do koprivnice ak se ne varam...
__________________
slow is smooth, smooth is fast...
santos je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2019., 17:51   #393
cic
Premium
 
cic's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: Podravina
Postovi: 465
Ima wifi i u Slavonskom Brodu, Novoj Gradišci itd., ne završava u Virovitici.

Odi na privatni korisnici pa provjeri dostupnost i upiši adresu i dole će ti se pojavit sve usluge koje su ponuđene na toj adresi. Ali ako ti je adresa u ZG kak ti piše na forumu, onda zaboravi na pro-ping
cic je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2019., 08:58   #394
santos
Premium
Moj komp
 
santos's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: đurđevac
Postovi: 1,550
evo, dugo je radilo bez greske. probudim se ujutro, vidim svjetli crvena lampica. (LOS). zovem SZK, veli da vidi, nije spojeno na centralu uopce veli. budu sutra poslali nekog. ja velim sutra? a danas? za danas su popunjeni... znaci racunam da sam sljedecih dan-dan i pol bez optike...
__________________
slow is smooth, smooth is fast...
santos je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2019., 22:20   #395
shilev
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: koprivnica
Postovi: 146
meni danas navecer brzina oscilira od 150 pa do ispod 10 mbita..do sad bez greske bilo sve..probao ruter restartat i probao na vise uredjaja zicno i bezicno, al svugdje zeza

s vpn je ok, bez vpn nije.

bojim se da i oni rade throttling

Zadnje izmijenjeno od: shilev. 01.10.2019. u 23:00.
shilev je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2020., 11:43   #396
X-Spirit
Premium
Moj komp
 
X-Spirit's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 62
Kakva su iskustva u skorije vrijeme na području Slavonskog Broda, radi se o centru grada? Preko žice ne mogu dobiti više od 10Mbit-a, planirao sam uzeti A1 Homebox, no to mi je ono zadnja opcija, a ProPing mi djeluje dosta interesantno.
X-Spirit je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2020., 11:56   #397
Dario07
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2017
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 7
Citiraj:
Autor X-Spirit Pregled postova
Kakva su iskustva u skorije vrijeme na području Slavonskog Broda, radi se o centru grada? Preko žice ne mogu dobiti više od 10Mbit-a, planirao sam uzeti A1 Homebox, no to mi je ono zadnja opcija, a ProPing mi djeluje dosta interesantno.
Ja sam iz SB koristim pro ping imam 50/5 nedavno sam dobio tu brzinu inace sam u vinogorju tako da bi trebao imati istu brzinu...
Dario07 je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2020., 21:04   #398
santos
Premium
Moj komp
 
santos's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: đurđevac
Postovi: 1,550
ne bih ti preporucio a1, imaj to ko zadnju zadnju opciju... ja sam ga bio uzeo, sve islo fino glatko prva 2 tjedna kolko je vrijeme za raskidanje ugovora, nakon toga su pocele pizdarije...
__________________
slow is smooth, smooth is fast...
santos je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2020., 13:57   #399
X-Spirit
Premium
Moj komp
 
X-Spirit's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 62
Citiraj:
Autor Dario07 Pregled postova
Ja sam iz SB koristim pro ping imam 50/5 nedavno sam dobio tu brzinu inace sam u vinogorju tako da bi trebao imati istu brzinu...
Nažalost ništa od ProPing-a, bio tehničar danas, antena udaljena od mene nekih 100m, ali problem stvara zgrada do mene, previsoka je i ne možemo uhvatiti dobar signal
X-Spirit je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2020., 14:29   #400
santos
Premium
Moj komp
 
santos's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: đurđevac
Postovi: 1,550
pa jel probao od nekog drugog objekta na odbijanje signala? znaci ko biljar od matinele...
__________________
slow is smooth, smooth is fast...
santos je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2020., 21:19   #401
Matija Š.
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Đurđevac
Postovi: 116
Postavio ovaj tjedan Pro-ping optiku u mojoj ulici i htio bi koristiti optiku drugog operatera preko njihove instalacije. Zanima me dali znate dali su oni dužini omogućiti usluge drugih operatera preko svoje infrastrukture? Znam da su dužni dati svoje instalacije u zgradama gdi su oni "operater zgrade" pa mislim zašto nebi tako bilo i kod kuća.
Matija Š. je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2020., 21:48   #402
BlackDwarf
Pixels team
Moj komp
 
BlackDwarf's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Novska
Postovi: 1,880
To kod nas ne funkcionira... Tako vrijedi samo za HT/Iskon.

Sent from my Huawei P10 Lite using Tapatalk
__________________


MBO: Asrock Z68 Pro3
CPU: Intel i5 3570
RAM: 12GB DDR3 Corsair
VGA: Gainward GTX 1060 3GB
HDD: OCZ Agility 4 128GB, WD640GB Black, WD1TB Black, WD500GB Blue
PSU: Corsair 600W
Case: Antec Three Hundred
OS: Windows 10

LCD monitor: Dell U2412m



MBO: Gigabyte EP43-DS3L
CPU: Intel E7500 @2,9GHz
RAM: 3 x 1 GB Kingmax DDR2 800 MHz, 1GB DD2 Buffalo
VGA: Palit GF210
HDD: Seagate Barracuda 250 GB
PSU: Fortron BS2 400W
Case: Antec Three Hundred
OS: Windows 7 Ultimate

LCD monitor: Samsung 205BW



Laptop: Lenovo G580, 59-366677, Intel, Core i5 3230M 2,60 GHz, 8GB, SATA 1000 GB, Win 7/Mint 15, NVIDIA GeForce GT 635M 2GB

BlackDwarf je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2020., 21:49   #403
Exomaniac
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 308
Citiraj:
Autor Matija Š. Pregled postova
Postavio ovaj tjedan Pro-ping optiku u mojoj ulici i htio bi koristiti optiku drugog operatera preko njihove instalacije. Zanima me dali znate dali su oni dužini omogućiti usluge drugih operatera preko svoje infrastrukture? Znam da su dužni dati svoje instalacije u zgradama gdi su oni "operater zgrade" pa mislim zašto nebi tako bilo i kod kuća.
Ne, nisu svoje instalacije dužni ponuditi nikome. Svaki operater je dužan tebi dati one instalacije koje su u kući, njih može koristiti bilo koji operater koji dođe do tvoje kuće, ali ostalo što je pod zemljom i šahtovima ne.
Exomaniac je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2020., 21:31   #404
Matija Š.
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Đurđevac
Postovi: 116
Hoćete reći da bi HT, Iskon ili neki treći operater morao provoditi svoje optičke kabele i kutije na svaku banderu kao što je napravio Pro-ping, ako bi htjeli ponuditi svoju uslugu? Već sada nebo izgleda ko šuma uz stuju i telefon, pa da svako provodi svoju infrastrukturu za optiku to bi bil totalni kaos...
Ovo mi izgleda koda pro-ping drži monopol jer onemogućuje drugim operaterima korištenje njihove infrastrukture pa makar i uz naknadu... a svaki dodatni kabel na banderi mi nema smisla.
Matija Š. je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2020., 23:01   #405
Exomaniac
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 308
Citiraj:
Autor Matija Š. Pregled postova
Hoćete reći da bi HT, Iskon ili neki treći operater morao provoditi svoje optičke kabele i kutije na svaku banderu kao što je napravio Pro-ping, ako bi htjeli ponuditi svoju uslugu? Već sada nebo izgleda ko šuma uz stuju i telefon, pa da svako provodi svoju infrastrukturu za optiku to bi bil totalni kaos...
Ovo mi izgleda koda pro-ping drži monopol jer onemogućuje drugim operaterima korištenje njihove infrastrukture pa makar i uz naknadu... a svaki dodatni kabel na banderi mi nema smisla.
Pogriješio sam. Teoretski, svaka SDM (svjetlosno distribucijska mreža) mora se graditi kao otvoreni tip, da i drugi mogu imati pristup. No, ono što ,koliko znam, pravilnik ne definira koliko znam je cijena tog pristupa. Tako da recimo, HT na svoju svjetlosnu mrežu obično na projektima koje vidiš objavljene na HAKOM stranicama uslugu korištenja niti naplaćuje oko 60 kuna mjesečno, A1 94 kune/mj., Pro-Ping oko 80-82 kune/mj., 4Tel 94 kune/mj.

Tako da, recimo ti želiš paket od HT-a koji mjesečno košta 239 kuna, a dostupna ti je recimo samo Pro-Ping infrastruktura, oni bi morali trećinu prihoda od tebe davati samo za pristup petlji od centrale do tebe doma. U slučaju A1 je još gore, čak 40% cijene paketa bi išlo A1. A ako bi išao na neki manji samo internet paket operatera poput Iskona, njima praktički ne bi ostalo ništa kad makneš PDV.

Tako da, teoretski bi mogao dobiti internet preko tuđe infrastrukture, dok u stvarnosti se to neće dogoditi, već je bolja mogućnost da netko drugi izgradi svoju infrastrukturu pa ponudi svoje usluge. U stvarnom rezultatu se onda vratiš na ono da ustvari, ne moraju ponuditi drugima instalacije kad malo bolje pogledaš cijene.
Exomaniac je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2020., 08:31   #406
santos
Premium
Moj komp
 
santos's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: đurđevac
Postovi: 1,550
Citiraj:
Autor Matija Š. Pregled postova
Hoćete reći da bi HT, Iskon ili neki treći operater morao provoditi svoje optičke kabele i kutije na svaku banderu kao što je napravio Pro-ping, ako bi htjeli ponuditi svoju uslugu? Već sada nebo izgleda ko šuma uz stuju i telefon, pa da svako provodi svoju infrastrukturu za optiku to bi bil totalni kaos...
Ovo mi izgleda koda pro-ping drži monopol jer onemogućuje drugim operaterima korištenje njihove infrastrukture pa makar i uz naknadu... a svaki dodatni kabel na banderi mi nema smisla.
a tcom ne drzi monopol? pa t-com svoju optiku ne da ni iskonu osim u zagrebu di mu je bnet/a1 konkurencija. govorim iz iskustva.
__________________
slow is smooth, smooth is fast...
santos je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2020., 16:20   #407
Matija Š.
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Đurđevac
Postovi: 116
Exomaniac, hvala na detaljnom objašnjenju.
Sam si reko da se SMD mora graditi kao otvoreni tip, tako da se nebi složio da ne moraju dati drugima na korištenje, jer u protivnom krše zakon.
Vjerovatno daju al po drugom cjeniku.
Sjećam se da mi je agent iz Optime rekao za neku uslugu da mi je dostupa ali pošto nemaju svoje instalacije da nije standardna cijena.
Tak da mi izgleda da operateri jednostavno ne žele pružati uslugu preko tuđe infrastrukture zbog petljancije za cjenicima, realizacijom i nakraju skupljom uslugom od vlasnika mreže, unatoč što imaju tu mogućnost.

Zadnje izmijenjeno od: Matija Š.. 15.01.2020. u 16:35. Razlog: nadopuna
Matija Š. je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2020., 18:00   #408
Exomaniac
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 308
Pa napisao sam ti cijene, cijene su javno objavljene.

HT 60 kuna mjesečno, A1 94 kune/mj., Pro-Ping oko 80-82 kune/mj., 4Tel 94 kune/mj.
Exomaniac je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2020., 22:50   #409
shilev
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: koprivnica
Postovi: 146
ima li netko problema poslije 8 navecer sa netflixom preko pro pinga?
shilev je offline   Reply With Quote
Staro 01.02.2020., 09:00   #410
cic
Premium
 
cic's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: Podravina
Postovi: 465
Ne gledam Netflix, ali sam na bug forumu vidio da se ljudi žale da imaju problema, ali preko drugih operatera, ne pro pinga
cic je offline   Reply With Quote
Staro 01.02.2020., 10:00   #411
shilev
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: koprivnica
Postovi: 146
meni je vec mjesec dana na pro ping puno sporije i losije nego inace. pocinje poslije 8 navecer i traje do 10,11. za vikend izrazenije. ocito neka gusenja u prime time
shilev je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2020., 21:52   #412
Gargamelll
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2013
Lokacija: koprivnica
Postovi: 10
tvoj ruter na njihov ont?
jasno... zaključan...

kako se to rješava?
ont ide u bridge mode, pa tvoj ruter uspostavlja konekciju pppoe?

pppoe passthrough??

buni me....
pital ih mejlom, dali ruter prebacuju u bridge mode.
pa mi odgovorili da ont huawei hg8546m ne podržava bridge mode???



tko ima spojen svoj modem...
molio bih iskustva.
Gargamelll je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2020., 10:59   #413
santos
Premium
Moj komp
 
santos's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: đurđevac
Postovi: 1,550
koji ruter? paket optika ili wifi?
__________________
slow is smooth, smooth is fast...
santos je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2020., 12:17   #414
Gargamelll
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2013
Lokacija: koprivnica
Postovi: 10
Citiraj:
Autor santos Pregled postova
koji ruter? paket optika ili wifi?

optika

njihov ruter je huawei echolife hg8546m (gpon onu), sve u jedan
ont ruter... wifi...
zaključan...


planiram mikrotika, i to ovog:
MikroTik-RouterBOARD-RBD52G-5HacD2HnD-TC-hAP-ac2


prvenstveno, da ih ne moram zvati zbog port forwarda,


znači, na mikrotiku bi mi trebala javna ip adresa
da preskočim njihov



kako?
njihov u bridge, pa pppoe client na mikrotiku uspostavlja konekciju
???
napisali mi, da taj njihov ne podržava bridge
???


pppoe passthrough??
jel to podržava?


ili...



uglavnom, ako netko ima na propingu, svoj ruter iza
kak je to riješil
Gargamelll je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2020., 14:05   #415
santos
Premium
Moj komp
 
santos's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: đurđevac
Postovi: 1,550
i dalje ne znam da li pricas o optika paketu ili njihovim paketima preko wifija.

ja dok sam bio na paketu preko wifija nisam uzeo njihov ruter nego sam stavio svoj i imao sam naravno normalno pristup njemu.

pretpostavljam da pricas o optici.
__________________
slow is smooth, smooth is fast...
santos je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2020., 14:22   #416
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: HR
Postovi: 3,265
santos . pa gore ti piše OPTIKA
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2020., 18:40   #417
santos
Premium
Moj komp
 
santos's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: đurđevac
Postovi: 1,550
eh, sad vidim.
__________________
slow is smooth, smooth is fast...
santos je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2020., 21:14   #418
Gargamelll
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2013
Lokacija: koprivnica
Postovi: 10
Citiraj:
Autor dadoremix Pregled postova
santos . pa gore ti piše OPTIKA

http://forum.pcekspert.com/showpost....13&postcount=8




Gargamelll je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2020., 08:49   #419
Gargamelll
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2013
Lokacija: koprivnica
Postovi: 10






pošto se tehničari motaju po ulici...
pital,al se njihov ruter more staviti u bridge?
pa mi odgovoril, da je on već u bridgeu???????
kaj je u suprotnosti, sa mejlom od podrške, gdi mi napisali da ni ne podržava bridge.



i da samo treba podesiti svoj da hendla javnu ip adresu?
hmmm da...
to okoliša, jer imaju u cjeniku "podešavanje" tvog rutera



e sad... kak podesiti mikrotika...
trenutno kopam... "assign public dynamic ip"


ali to bum sprobaval kad mi dojde


zna netko?
Gargamelll je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2020., 13:02   #420
santos
Premium
Moj komp
 
santos's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: đurđevac
Postovi: 1,550
Jel ima ko uz optiku i IPTV njihov?

Gledam kak se hvale da imaju preko 80 programa, ali zato kojih, tu informaciju ne mozes iskopat nigdje na njihovoj stranici, cak ni na fb stranici.

Nadalje, vidim da ima ljudi koji se zale da im IPTV dosta lose radi.

Kaj se tice optike, vidim da su promijenili pakete, nema vise 150 mbita , nego 100 mbita za 129 kn mjesecno (sutke su preko noci digli cijene, ja tolko placam stari paket od 150 mbita)

i 200 mbita za 179 kn mjesecno. upload niti ne spominju kolki je.

kriju nesto u zadnje vrijeme informacije ko zmija noge...
__________________
slow is smooth, smooth is fast...
santos je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na