Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mining
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 11.09.2017., 12:40   #1501
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7,399
Koja memorija je na njima? Hynix?
__________________
VAŽNO!! Molim da mi ne šaljete poruke u svezi majnanja, imate forum i javite se tu. Forum ne grize i ako nitko ne odgovori ja ću... Hvala
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2017., 12:57   #1502
k31k0
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 13
Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Previsoka je temperatura. Ja imam isto INNO 3d, i primjetio sam da se značajnbo više od ostalih griju,
Dal je samsung memorija na njima ili
Provjerio sam u GPU-Z programu i piše Memory type: GDDR5 (Samsung) pa pretpostavljam da je. A što napraviti? Ako mijenjam hladnjak, gubim garanciju
k31k0 je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2017., 13:39   #1503
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp
 
Sam Fischer's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,765
Za usporedbu, imam takvu malu EVGA Gaming i na power limitu 80%, temp joj je 73-75 stupnja...
Sam Fischer je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2017., 13:49   #1504
k31k0
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 13
Citiraj:
Autor Sam Fischer Pregled postova
Za usporedbu, imam takvu malu EVGA Gaming i na power limitu 80%, temp joj je 73-75 stupnja...
Ja kad sam smanjio core clock na -400 (minimum - 1430 MHz) i memory clock na -252 (3553 MHz), temp se smanjila na 75 stupnjeva. GPU power mi se vrti od 79% do 81%.
k31k0 je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2017., 14:13   #1505
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp
 
Sam Fischer's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,765
Pa memory clock ti ne utječe toliko na temperaturu, a za ETH majnanje, njega bi trebao napucati koliko ide. Sa samsungom ide bez problema na +700Mhz...
Sam Fischer je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2017., 14:21   #1506
k31k0
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 13
Citiraj:
Autor Sam Fischer Pregled postova
Pa memory clock ti ne utječe toliko na temperaturu, a za ETH majnanje, njega bi trebao napucati koliko ide. Sa samsungom ide bez problema na +700Mhz...
Hm... Ajde baš ću probati. Postavio sam memoriju na +700, a GPU ostavio na -400 i power limit na 100. Za sad dobivam oko 235 do 240 Sol/s, a temp se povećala na 77 stupnjeva.
k31k0 je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2017., 14:23   #1507
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp
 
Sam Fischer's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,765
A majnaš ZEC, sorry, onda nema smisla gazit memoriju. Mislio sam da kopaš ETH.

Sa ZECom je druga pričat, bitan je i core clock, ali se igraj sa power limitom da su ti temperature u normali...
Sam Fischer je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2017., 14:25   #1508
k31k0
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 13
Citiraj:
Autor Sam Fischer Pregled postova
A majnaš ZEC, sorry, onda nema smisla gazit memoriju. Mislio sam da kopaš ETH.

Sa ZECom je druga pričat, bitan je i core clock, ali se igraj sa power limitom da su ti temperature u normali...
Majnam ono što NiceHash pretpostavi da je najisplativije
A koje su točno "normalne" temperature kod majnanja?

EDIT: OK, uspio sam malo smanjiti temperaturu na oko 70 stupnjeva tako što sam stavio power limit na 80%. NiceHash se prebacio na DaggerPascal algoritam i sad dobivam oko 188 Mh/s za Pascal i 18,8 Mh/s za ETH.

Zadnje izmijenjeno od: k31k0. 11.09.2017. u 14:49. Razlog: Pišem budalaštine :)
k31k0 je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2017., 10:22   #1509
Zeko.mudri
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 75
Ima li netko kakvih iskustava sa kombiniranjem GTX-ica i RX-ica na jednom rigu? Windows 10 OS.
Zeko.mudri je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2017., 10:32   #1510
Silthrax
Premium
Moj komp
 
Silthrax's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: Lika
Postovi: 122
Imam ja, sve ti radi ok jedino sto moras voltazu od rx-ica spustati kroz claymore jer kada ubacis GTX u rig onda ti ne radi voltage control u afterburneru.
Silthrax je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2017., 10:34   #1511
johnsmith
Premium
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: vž
Postovi: 421
Na linuxu da. Stavis jedne, slozis drivere, maknes kartice, stavis druge, instaliras drivere, vratis prve i ko fol radi. Sad nemam volje nit zivci za windowse, al slicni sistem bi trebo proc.
johnsmith je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2017., 11:02   #1512
dtr
Premium
Moj komp
 
dtr's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Kastav (Rijeka)
Postovi: 225
Citiraj:
Autor Zeko.mudri Pregled postova
Ima li netko kakvih iskustava sa kombiniranjem GTX-ica i RX-ica na jednom rigu? Windows 10 OS.
Citiraj:
Autor Silthrax Pregled postova
Imam ja, sve ti radi ok jedino sto moras voltazu od rx-ica spustati kroz claymore jer kada ubacis GTX u rig onda ti ne radi voltage control u afterburneru.
ista situacija, neide sve kroz afterburner, ali radi uredno
dtr je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2017., 13:47   #1513
Zeko.mudri
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 75
Dali ste RX-icama moddali bios ili imaju originalni bios? Meni recimo moddane kartice neće raditi ako ih ne patcham, može li se uopće patchati kad su RX-ice i GTX-ice na istoj ploči?
Zeko.mudri je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2017., 14:55   #1514
Silthrax
Premium
Moj komp
 
Silthrax's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: Lika
Postovi: 122
Modani bios i patch sam obavio dok je samo one bile u rigu.
Silthrax je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2017., 15:31   #1515
Zeko.mudri
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 75
Citiraj:
Autor Silthrax Pregled postova
Modani bios i patch sam obavio dok je samo one bile u rigu.
Ok, ako sam dobro shvatio procedura je sljedeća:
1. ubacim RX-ice
2. flasham/moddam bios
3. patcham RX-ice
4. ubacim GTX-ice
5. moddam GTX-ice kroz Claymore jerbo nemogu afterburnerom...
Zeko.mudri je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2017., 22:21   #1516
Silthrax
Premium
Moj komp
 
Silthrax's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: Lika
Postovi: 122
Sve si dobro u prva cetri koraka. Ali pod pet GTX-ice i RX-ice mozes mijenjati sa afterburnerom. Jedino kada imas obadvoje u rigu na RX-icama ne mozes mijenjati voltazu. To mozes jedino kroz claymore. Dok za sve ostalo se sluzis sa afterburnerom.
Silthrax je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na