Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 20.11.2018., 14:12   #1
Joo1
Registered User
 
Datum registracije: May 2015
Lokacija: Split
Postovi: 20
pomjeranje mreznog ormara

Ekipa, jel neko ima neki savjet kako pomaknuti mrezni ormar iz jedne prostorije u drugu, treba se nadodati 10 metara cat 5 na cca 150 prikljucaka.

poanta je da u staroj prostoriji ne ostaje nista, dakle neman opciju ostavit patch tamo.

Novo kabliranje ili neki junction box (ali ne single nego multiple)?
Joo1 je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2018., 16:08   #2
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,055
I baš se MORA premještati / "osloboditi" ta prostorija ?
"150 prikljucaka" nije baš malo ni jednostavno.
Kakav je "raspored u prostoru", mislim na to kuda i kako su dovučeni kabeli u postojeći ormar ?
Jel se može (barem veći dio) izvući nazad (susjedna prostorija, hodnik i sl.) pa tu prebaciti i nanovo terminirati.
"Nadoštukavanje" bilo na divlje, bilo preko ž - ž konektora nije po zanatu a nije ni poželjno.
Za neki manji broj i eventualno kreće dionice lakše je provući novi kabel.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 20.11.2018., 16:31   #3
Joo1
Registered User
 
Datum registracije: May 2015
Lokacija: Split
Postovi: 20
da, vec je u procesu prenamjene, dakle mora se premjestiti. A odgovor na raspored, pa samo cu reci los, jer se ne mogu vratit kabeli, nego bas dodati.

Ugl, jasno mi je da nadodavanje nije po zanatu, ali sam se nadao da ima nesto u stilu ovoga, samo za veci broj konekcija


Joo1 je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2018., 16:55   #4
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,055
Ima za 1 / 2 kabela al za 50 / 100 kabela nema, da ne govorim kakav "busen" će se stvoriti ...
Pretpostavljam da se radi o nekoj firmi ili ustanovi,
eto vam prilike da malo re - organizirate mrežu, više čvornih mjesta a između njih dupli fiber ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2018., 17:19   #5
Joo1
Registered User
 
Datum registracije: May 2015
Lokacija: Split
Postovi: 20
ma da, toga sam se i bojao, ali reko da proban prije nego krenem dalje.

ok, tnx
Joo1 je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2018., 19:58   #6
Mommistake
or dadmistake?
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 8,778
Riješavali smo ti mi nešto slično prije par godina, busen od 200 kablova rapoređenih po patch panelima, mislim da 10 patch panela po 24 portova.

Nakon tjedana i tjedana kompliciranja, napravili novo kabliranje kompletno.

Malo veći trošak, ali je napravljeno kako treba.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2018., 22:41   #7
Old Iggy
Premium
 
Old Iggy's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,688
Citiraj:
Autor Joo1 Pregled postova
ma da, toga sam se i bojao, ali reko da proban prije nego krenem dalje.
Realne opcije:
1. Novo kabliranje.
Manje realne:
2. Micanje kako je, u komadu s jackovima odvojenim od patch panela pa razvod dalje , ako je ikako moguće (makar s "manjim" prodorima zida itd).,
Nerealne:
3. Prekrimpavanje / produžavanje postojećih kabela itd.
__________________
Igor Batinic
Old Iggy je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2018., 23:51   #8
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,055
Nije detaljnije opisana lokacija,
jeli kabeli dolaze sa više etaža, ako da onda kojim putem,
postojeći ormar / soba je u sredini ili na kraju etaže, ...
Možda se može dobar dio izvući u nekom pravcu pa ponovo terminirati.

Novo bi trebalo vući minimum Cat6 (GB mreža) + više čvornih mjesta a između njih dupli fiber.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na