Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 28.03.2017., 22:50   #691
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 4,668
SX763 ćeš morati vratiti ako si prešao na vdsl ili će ti ga naplatiti 500kn za otuđenje opreme.
Iskon ima u najmu routere.
__________________
Pogledajte moje oglase na Tržnici (povoljni media playeri)
Ag008 je online   Reply With Quote
Staro 29.03.2017., 01:04   #692
johnsmith
Premium
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: vž
Postovi: 446
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
SX763 ćeš morati vratiti ako si prešao na vdsl ili će ti ga naplatiti 500kn za otuđenje opreme.
Iskon ima u najmu routere.
Jel to ne vrijedi tek od 2009te, bar je tak na HT-u? Ak je dobiveno prije 2009 nema vraćanja...
johnsmith je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2017., 10:18   #693
alcro
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2016
Lokacija: ZG
Postovi: 13
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Mozes i sam.

Logiraj se kao supevisoror sa putty u router kroz telnet.

Kucaj:

xdslctl

pa onda... opet kucas:

xdslctl configure --bitswap on --sra on --trellis on --i24k on --maxDataRate 36555 6555 50000

Onda kada se router resinka logiras se kao supervisor bas direktno u njega i tamo negdje pod opcijom firmware nadji opciju "save to ROM" i sejavas...

To se bude pospremilo tako da dokle god oni ili ti tvornicki ne rebootas router bice sinhronizacija koju si ustimao.

To bi na speedtestu trebalo biti oko 35Mbps, ako i dalje puca onda smanjis prvo download recimo na 35555 a upload prvo ne diras, testiras... puca i dalje znaci smanji i upload na 6000 i tako dok ne dobijes stabilnost.

Ovih 50000 stalno isto... to ne mjenjas mada se u nekim kombinacijama i sa tom stavkom da se limitirati download ili upload.

Poslje svakoga resinkanja obavezno "save to ROM" jer ako se iskljuci iz struje ili bude prekid struje ili iskopcas zicu on se bude opet sinkao max moguce prema profilu sa dslama.

Jel to znači da nakon sejvanja u ROM, Zyxel više nikad neće vući profil brzine postavljen na DSLAMU? Što ako ipak poželim vratiti se da on opet automatski vuče profil sa DSLAM-a bez da radim factory reset?

Htio bih isprobati to jel radi ali da nešto ne zeznem, možda prvo onda da isprobam to ali bez sejvanja u ROM pa ako bude problema lako onda vratim kako je bilo tako da ga isključim iz struje i on će se opet spojiti na brzinu profila na DSLAMu.


EDIT: Kad malo bolje razmislm to ima smisla raditi samo kad se želi mrvicu spustiti brzina? Kod mene je problem što imam plaćeno do 50/10, linija podržava 39/9 a pustili su mi 33/5. Jel to onda znači da preko 33/5 ovim postupkon nemogu dignuti jer je na centrali to limitirano? (Zdrava logika mi kaže da bi onda svatko mogao platit 10 Mbps, a sam si dignuti kolko ide )

Zadnje izmijenjeno od: alcro. 02.04.2017. u 10:34.
alcro je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2017., 12:42   #694
johnsmith
Premium
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: vž
Postovi: 446
Citiraj:
Autor alcro Pregled postova
EDIT: Kad malo bolje razmislm to ima smisla raditi samo kad se želi mrvicu spustiti brzina? Kod mene je problem što imam plaćeno do 50/10, linija podržava 39/9 a pustili su mi 33/5. Jel to onda znači da preko 33/5 ovim postupkon nemogu dignuti jer je na centrali to limitirano? (Zdrava logika mi kaže da bi onda svatko mogao platit 10 Mbps, a sam si dignuti kolko ide )
Nisam radio, ali khm, "ekipa" je isprobavala. Prije se moglo ko sto velis, "dizat". Onda je to neko skuzio pa su poceli lockat il sta...
johnsmith je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2017., 13:00   #695
.Delboy
Premium
 
.Delboy's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: hr
Postovi: 666
Limitiran je service profile po pvc-u/vlan-u, pa i da se synca na 100 mega, đabe kad je limit na brzinu od plaćene brzine.
.Delboy je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2017., 00:18   #696
Cartmann
Premium
Moj komp
 
Cartmann's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Split
Postovi: 417
Nisam dugo ulazio u sučelje ovog modema jer sve radi donekle ok. Prije par dana sam nešto čačkao po mobu i pobrisao wi-fi pass te krenuo pogledat koji je u routeru s obzirom da sam ga zaboravio. Kliknem "unmask" kad tamo piše "Administrator" što sigurno nije password. Promjenim ga u drugi tipa "iSk0nZyXel5313", par puta unmaskam pass i sve izgleda ok. Sad opet odem pogledat i opet pod pass piše "Administrator". Zašto?

WPA2-PSK, AES, disablealna wpa-psk kompatibilnost.
__________________

Cartmann je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2017., 09:55   #697
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 787
jer ti browser potegne od nekud.
otvori privatni tab /kakosetovećzove/ i probaj od tamo.

ja u normalnom browseru nisam mogao ništa oko wifija podešavati jer bi ubacivao nebuloze u polja i router bi javljao razne greške kod submitanja. otvorio privatni tab (opera) i sve radi.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2017., 22:10   #698
Cartmann
Premium
Moj komp
 
Cartmann's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Split
Postovi: 417
Thnx, u tome je bio problem.
__________________

Cartmann je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2017., 22:40   #699
alcro
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2016
Lokacija: ZG
Postovi: 13
Citiraj:
Autor MasterX Pregled postova
Zyxel ima mogucnost Power Managmenta, tj. da iskljucujete i ukljucujete neke funkcije po zelji u odredjeno vrijeme, u kombinaciji sa Scheduler Rules, imate mogucnost postaviti Reconnect time u neko doba koje vam nece uzrokovati prekid veze tokom dana (Public IP renew)

ako zelite update-ati firmware usput, evo linka od Ag008
https://www.dropbox.com/sh/l1q08hh1t92a8vu/AABAxRWEMROA-RIyu_YA_Tj2a?dl=0


kako postaviti reconnect rule za Zyxel-u:

ovisno o verziji firwmare-a na Iskon Zyxel-u, sifra za supervisor-a je neka od ovih:
[CODE]W33'&Lf*G!45]Dbq)"RL
)gR9&cGn3(}ce{et}s[*
k{!fF&gK=*Hjx58[8?Yb
agG{+nMj*9QJ&G?Yz
Security - Scheduler Rules

dodati zeljeno vrijeme iskljucivanja i ukljucivanja

Network Settings - Power Managment - Auto Switch Off - DSL WAN - Apply

provjera na moj.iskon.hr - Popis Internet spajanja


Logirao se kao supervisor, ali pot Network Settings nemam opciju Power Management. Da li ima neke veze što imam Zyxel VMG5313-B30B, a tutorial je za B30A?
alcro je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2017., 15:46   #700
Pamark
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2013
Lokacija: Varaždin
Postovi: 3
Kao kolega iznad, ne pronalazim PowerManagement. Htio bi promjeniti ReconnectTime
Model: B30B, ulogiran kao supervisor
Kako?

EDIT: @Prezime i @Nikky tnx

Zadnje izmijenjeno od: Pamark. 15.05.2017. u 22:30.
Pamark je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2017., 15:58   #701
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 14,985
Ako ne pronalaziš opciju, bit će opet bili "pametni" sa igrokazom sakrivanja, odradi sam proceduru (gasi > sačekaj 5 sec. > pali) u neko gluho doba noći tj. kad želiš.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2017., 16:54   #702
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,554
Nikad ne gasim/palim router gledemede... Dovoljno mi je samo iskljucit DSL liniju iz routera na nekoliko sekundi.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2017., 19:41   #703
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 14,985
Može i tako, vjerojatno je brže jel ne čekaš da se cijeli zbuta.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 01.08.2017., 21:58   #704
Froxie24
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2015
Lokacija: Sisak
Postovi: 568
Slučajno naletih...

Citiraj:
Dana 2. kolovoza 2017. godine u periodu od 01:00 do 05:00h, vršiti će se nadogradnja software-a na pristupnim uređajima modela VMG5313-B30B.
Froxie24 je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2017., 12:47   #705
Quaresma_7
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4
Zamolio bih za komentar na statistiku u nastavku. Friško prispojen Iskonov 80/40 FTTB pa bakar do telefonske utičnice. Router je Zyxel VMG5313-B30B, LAN kabelom daje 82/44, a WLAN šalje samo na 65 Mbps. Kompjuteri postižu WLAN-om brzine generalno 40/40, a najviše do 50/48. Kad se speed test vrti na dva kompa, brzine se otprilike podijele, zbroj je 50/45.

Komentar me zanima glede kvalitete linije, broja FEC i CRC. Mislim da su CRC-ovi nastali prilikom početne konfiguracije linije. Trenutačno se događa dosta reconnectova koje u surfanju nisam primijetio, nego samo na statistikama u routeru. Napomenut ću da je privremeno router spojen drito na žice (jer je tel. utičnica bila stara pa se čeka da majstor postavi novu RJ-11), pa bi to mogao biti uzrok pucanju veze. Kasnije sinoć, a prije ovog najavljenog održavanja, nestalo je internet veze, a u routeru sam očitao smanjenje profila sa 17a (attainable 110/55) na 8b (čini mi se 50/15), a stvarni pušteni net je router očitao kao 30/5. Statistike u nastavku su prije tog nemilog događaja.

Jutros sam zvao službu, rečeno je da je račun valjda greškom suspendiran, što se navodno može dogodit greškom sustava kod novih priključaka. Pa sada čekam reaktivaciju. A napomenuo sam i za profil pa se nadam da bu i to riješeno.

Imam pitanje za poznavatelje dotičnog routera: postoje li neke optimalne postavke za taj router i wifi (trenutačno b/g/n, kanal 6 koji mi nije zagušen, 20 MHz) i može li se podesiti WLAN brzina na veću od 65 Mbps? Hvala.

Code:
==================================================  ==========================
    VDSL Training Status:   Showtime
                    Mode:   VDSL2 Annex B
            VDSL Profile:   Profile 17a
            Traffic Type:   PTM Mode
             Link Uptime:   0 day: 1 hour: 43 minutes
==================================================  ==========================
       VDSL Port Details       Upstream         Downstream
               Line Rate:     51.199 Mbps      102.398 Mbps
    Actual Net Data Rate:     51.200 Mbps      102.399 Mbps
          Trellis Coding:         ON                ON
              SNR Margin:        8.8 dB            7.6 dB
            Actual Delay:          0 ms              0 ms
          Transmit Power:        9.6 dBm          10.6 dBm
           Receive Power:        7.1 dBm           6.7 dBm
              Actual INP:      152.0 symbols     127.0 symbols
       Total Attenuation:        2.3 dB            3.8 dB
Attainable Net Data Rate:     55.165 Mbps      109.999 Mbps
==================================================  ==========================
      VDSL Band Status    U0      U1      U2      U3      D1      D2      D3
  Line Attenuation(dB):  0.7     1.9     3.9     N/A     0.8     3.1     6.5   
Signal Attenuation(dB):  0.7     1.6     3.3     N/A     0.2     3.0     6.5   
        SNR Margin(dB):  8.9     8.8     8.8     N/A     7.8     7.4     7.4   
   Transmit Power(dBm):- 3.1     5.9     6.6     N/A   - 2.2     7.9     6.9   
==================================================  ==========================

            VDSL Counters

           Downstream        Upstream
Since Link time = 43 min 9 sec
FEC:        49        5
CRC:        0        0
ES:        0        0
SES:        0        0
UAS:        0        0
LOS:        0        0
LOF:        0        0
LOM:        0        0
Retr:        0
Latest 15 minutes time = 3 min 33 sec
FEC:        0        0
CRC:        0        0
ES:        0        0
SES:        0        0
UAS:        0        0
LOS:        0        0
LOF:        0        0
LOM:        0        0
Retr:        0
Previous 15 minutes time = 15 min 0 sec
FEC:        0        0
CRC:        0        0
ES:        0        0
SES:        0        0
UAS:        0        0
LOS:        0        0
LOF:        0        0
LOM:        0        0
Retr:        N/A
Latest 1 day time = 3 hours 48 min 33 sec
FEC:        15378        7054
CRC:        2902        81
ES:        55        30
SES:        55        20
UAS:        214        159
LOS:        5        0
LOF:        23        0
LOM:        0        0
Retr:        5
Previous 1 day time = 0 sec
FEC:        0        0
CRC:        0        0
ES:        0        0
SES:        0        0
UAS:        0        0
LOS:        0        0
LOF:        0        0
LOM:        0        0
Retr:        0
Total time = 3 hours 48 min 33 sec
FEC:        15378        7054
CRC:        2902        81
ES:        55        30
SES:        55        20
Quaresma_7 je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2017., 11:00   #706
Quaresma_7
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4
Citiraj:
Autor Quaresma_7 Pregled postova
Zamolio bih za komentar na statistiku u nastavku...
Nadovezujem se nakon 24 sata. Nakon poziva SZK, usluga se stabilizirala. Reconnectovi su potpuno nestali, a CRC-ova nije bilo. Međutim, noćas je opet nestalo interneta, a ne znam je li to povezano s ovim:
https://www.iskon.hr/Pomoc-i-podrska...01.-11.08.2017

Ujutro je bilo potrebno restartat router da bi se veza uspostavila.
Nisam na području Bukovca, ali možda je tamo neka glavna centrala o kojoj ovisi ostatak grada ili čak šire.

Primijetio sam da se lampica Internet na mahove ugasi, rijetko i vrlo kratko, kao da zablinka. Router kaže da nije bilo reconnecta. Stabilnost sam testirao skidanjem fajla od 10 GB preko http-a. Brzina je bila stabilna čitavo vrijeme, fajl je skinut bez korupcije, CRC 0, veza se nije prekidala.

Osim ovoga, i dalje stoji pitanje za mogućnost nariktavanja WLAN-a na brzinu veću od 65 Mbps.

Zadnje izmijenjeno od: Quaresma_7. 03.08.2017. u 11:06.
Quaresma_7 je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2017., 17:09   #707
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 4,668
Ne kužim zašto mi ljudi za ovakve gluposti šalju pm, imaš odličnu vezu, 100/50mbps.
Normalno je preko wifi da nemaš više od 65mbps, čak i ovo što imaš je odlično.

Tko zna da li tvoji uređaji podržavaju N standard ili AC.
Ako želiš trošiti pare, kupi si AP sa AC standardom da bi (možda) dobio brže.
Jasno da ga i klijent mora podržavati ...
__________________
Pogledajte moje oglase na Tržnici (povoljni media playeri)

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 03.08.2017. u 17:28. Razlog: Samo mala nadopuna kako bi bilo jasnije.
Ag008 je online   Reply With Quote
Staro 12.08.2017., 22:46   #708
medo
#erase startup-config
Moj komp
 
medo's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,533
Koliko samo ljudi zove teh. podršku jer preko wifija ne ostvaruju ni pola ugovorene brzine pa traže raskid ugovora zbog toga Wifi scan pokaže po 30-50 uređaja u blizini na pristojnim decibelima, ali ne, operateri su lopovi i prevaranti...

Anyways, ima li netko Zyxel VMG5313-B30 u PPPoE passthrough modeu? Da li ima istu brzinu kao u ruting modeu i koji router je iza Zyxela koji diže PPPoE?

Imam MikroTika 2011 iza tog Zyxela i ne mogu dobiti više od 12Mbps preko PPPoE, a kad laptop diže PPPoE ide preko 40Mbps.
__________________
"It's not a bug, it's a feature!"
1N6pJsvusP7afu23qs1uBscK16wfcG7C8m
medo je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2017., 23:32   #709
franzD
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: Osijek
Postovi: 162
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Anyways, ima li netko Zyxel VMG5313-B30 u PPPoE passthrough modeu? Da li ima istu brzinu kao u ruting modeu i koji router je iza Zyxela koji diže PPPoE?

Imam MikroTika 2011 iza tog Zyxela i ne mogu dobiti više od 12Mbps preko PPPoE, a kad laptop diže PPPoE ide preko 40Mbps.
Evo ja, imam "ručno" prebačenog VMG5313-B30A u Bridge mode (VDSL_Internet interface), podaci za spajanje izvučeni iz rutera (nisam ih moljakao da mi ga prebace u bridge), iza njega je TP-Link TL-WDR3600 v1 s vlastitim buildom OpenWRT Designated Drivera (s regdomain patchom).
Dobivam brzinu koju bih trebao.

Da kod tebe nije u pitanju ona (pra)stara zajebancija koja se ovdje spominjala da se LAN port sporadično prebaci na 10 mbita?
franzD je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2017., 12:39   #710
medo
#erase startup-config
Moj komp
 
medo's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,533
Moj je B30B. Isti rezultat na sva 4 ethernet porta na Zyxelu. Etherneti su stalno na 100Mbps bez errora i ne flapaju. Probao sam forsati 100Mbps full duplex bez auto negotiationa, uključen i isključen flow control, probao sam gigabitne i fast portove na Mikrotiku spajati sa Zyxelom, sve isto.

Ponaša se kao da ga nešto limitira na 10Mbps. Mikrotik dođe do jedva 20% CPU usagea u peakovima za vrijeme bandwidth testa. Isključivanje QoSa na Zyxelu nije pomoglo. Postavljanje MTUa na 1460 na PPPoE interface kako je u Zyxelovoj konfi isto nije pomoglo.
__________________
"It's not a bug, it's a feature!"
1N6pJsvusP7afu23qs1uBscK16wfcG7C8m
medo je offline   Reply With Quote
Staro 19.08.2017., 11:02   #711
tomo7
Registered User
 
tomo7's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3
Pozdrav. Od ovog zadnjeg updatea (02.08.2017) VMG5313-B30B, ni jedan supervisor password ne radi pa žicam.....ako netko zna

Hvala
tomo7 je offline   Reply With Quote
Staro 19.08.2017., 20:10   #712
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 653
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Koliko samo ljudi zove teh. podršku jer preko wifija ne ostvaruju ni pola ugovorene brzine pa traže raskid ugovora zbog toga Wifi scan pokaže po 30-50 uređaja u blizini na pristojnim decibelima, ali ne, operateri su lopovi i prevaranti...

Anyways, ima li netko Zyxel VMG5313-B30 u PPPoE passthrough modeu? Da li ima istu brzinu kao u ruting modeu i koji router je iza Zyxela koji diže PPPoE?

Imam MikroTika 2011 iza tog Zyxela i ne mogu dobiti više od 12Mbps preko PPPoE, a kad laptop diže PPPoE ide preko 40Mbps.
kolko puta je u raznim temama rećeno da loš wifi nije razlog za raskid ugovora,
pa čak ni za izlazak tehničara,jer eto nitko to zakonski ni ne traži od njih ,zato te
i pitaju svaki puta jesi spojen žično ili bežično.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 19.08.2017., 22:16   #713
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 4,668
Citiraj:
Autor tomo7 Pregled postova
Pozdrav. Od ovog zadnjeg updatea (02.08.2017) VMG5313-B30B, ni jedan supervisor password ne radi pa žicam.....ako netko zna

Hvala
Kako sam ja dilao lozinke (i prošlu za B model) a više nisam na Iskonu, očito od sada će biti tajna tj dok ne dođe novi "haker".
__________________
Pogledajte moje oglase na Tržnici (povoljni media playeri)
Ag008 je online   Reply With Quote
Staro 19.08.2017., 23:56   #714
silver_tip
Premium
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 1,677
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Kako sam ja dilao lozinke/..

tj dok ne dođe novi "haker".
Ma stasan si aker


Citiraj:
Autor Ag008
koji debili nemrem vjerovat.
Očito me imaju na piku ili nešto.
Jutros oko 10:30h izgubio net, router se resetira.
Mislim, wtf kada ono nema mi supervisora (promijenjen), logiram se s administraor i dočeka me V1.00(AAUN.2)b1_151007
Restart za minutu opet, stavili mi sve tvorničke vrijednosti (wifi lozinka/ap name, port forw, sve žive vrijednosti resetirane)
radi minutu, pa mi nestane interneta na pola sata.
Rješenje? Ja sam morao vratiti na factory reset jer su debili sjebali nešto.
Nemam supervisora, telneta, ništa.

Jos placem od smijeha tog dana kada se sjetim muke akerske


A tko je imao i dalje sve ?

Kao sto rekoh na PM par ljudi sto cimaju.... kada fizicki budem imao router sa zadnjim fw - nije problem, bude i supervisor objavljen ovdje kao i uvjek sto je bio.
__________________
trebaš seedbox?
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2017., 08:36   #715
tomo7
Registered User
 
tomo7's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Kako sam ja dilao lozinke (i prošlu za B model) a više nisam na Iskonu, očito od sada će biti tajna tj dok ne dođe novi "haker".
A jel može postupak na PM?
tomo7 je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2017., 20:23   #716
dur
Registered User
 
dur's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2015
Lokacija: Zgb
Postovi: 75
Može i ovdje, uzmeš mob. ili tel., nazoveš službu za korisnike i pitaš. Simple as that.
dur je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2017., 08:45   #717
tomo7
Registered User
 
tomo7's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3
Citiraj:
Autor dur Pregled postova
Može i ovdje, uzmeš mob. ili tel., nazoveš službu za korisnike i pitaš. Simple as that.
Hm. Dok sam bio na (kr)Amisu, nije bilo teorije da ti daju SU password. Molio, objasnjavao, nista...

Probat cu, thx na ideji
tomo7 je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2017., 20:34   #718
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 4,668
Ma neće, vjerujem da je to bio sarkazam.
Neće ovaj s druge strane ni znati što ga tražiš. Kao da ga pitaš tajni kod nuklearke, tko je ubio Kenedija, koja mi je voip lozinka, je li Elvis živ, mogu li dečki s FERa imati djevojku, itd

Dobiti ćeš odgovor na sve "mi vam ne pružamo podršku za to pitanje"
__________________
Pogledajte moje oglase na Tržnici (povoljni media playeri)
Ag008 je online   Reply With Quote
Staro 28.08.2017., 20:56   #719
dur
Registered User
 
dur's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2015
Lokacija: Zgb
Postovi: 75
Je, bio je, neće ti ništa dat. Ako su promijenili ponovno supervisor pass, prije il kasnije će opet negdje osvanut.
dur je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2017., 21:16   #720
dur
Registered User
 
dur's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2015
Lokacija: Zgb
Postovi: 75
Uostalom, svi ti uređaji su manje više puni propusta i bit će ih sve više. Umjesto da se Iskonovci posvete svojim korisnicima i unapređenju temeljne usluge kojom se bave oni rade na glupostima tipa pametni dom. Dobar primjer uređaja kakav bi trebali razvijati je Turris Omnia koji radi ekipa iz Češke. Ali daleko smo mi od toga, nažalost. Znam da je VDSL tehnologija na tima uređajima velika prepreka zbog silnih patenata ali polako se odmičemo od nje.

Još je najbolje bilo kad si dobio samo priključak i sam si se trebao pobrinuti za opremu, al kužim, takvo je vrijeme, sve se trpa u jedan, milijun usluga i potreba. Eh, taj napredak.

Zadnje izmijenjeno od: dur. 28.08.2017. u 22:46. Razlog: Dodatak, nostalgija
dur je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na