Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 22.11.2016., 08:33   #31
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 2,985
ima li netko link na njihovim strnaicam na tu konkretnu ponudu/cjenik ?
ja sam nasao ovo - da je 30GB prometa za 170 kn mjesecno:
http://www.vipnet.hr/homebox

Hvala
__________________
RS1 - MB:Asus Z9PE-D8WS, CPU: Dual Xeon E5-2690, RAM:64GB, GPUs: 3*GTX 1080Ti
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs:2*GTX 1080Ti + GTX 1080
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2016., 13:13   #32
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp
 
Blue_Fatal1ty's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Čazma
Postovi: 1,674
Nemaju ponudu za homebox turbo jer je to alternativa za fiksnu liniju gdje nije dostupna.
Blue_Fatal1ty je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 22.11.2016., 13:54   #33
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 2,985
Kako se dobije onda ta ponuda/cijene ?

Ja imam pre spor upload i nemam sanse za brzi ADSL niti VDS pa gledam 4G opcije.
__________________
RS1 - MB:Asus Z9PE-D8WS, CPU: Dual Xeon E5-2690, RAM:64GB, GPUs: 3*GTX 1080Ti
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs:2*GTX 1080Ti + GTX 1080

Zadnje izmijenjeno od: Lewis. 22.11.2016. u 14:18.
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2016., 14:17   #34
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp
 
Mirkopoter's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,323
Nazovi 08001313 i pitaj.
__________________
Hala Madrid!
Mirkopoter je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2016., 14:28   #35
vava
Premium
Moj komp
 
vava's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2009
Lokacija: Dubrava kod Vrbovca
Postovi: 239
Mene su zvali sa ovog broja 0800091777
Uglavnom sada je povecano na 100gb u tarifi, nocna ostaje isto od 00-08h sta ne ulazi u tarifu.

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk
__________________

vava je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2016., 20:11   #36
c-shadow
Premium
Moj komp
 
c-shadow's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Istra
Postovi: 1,479
Isplati li se Homebox s turbo opcijom na 3G?
Kontaktirali mi suprugu i nude homebox + produljenje njezine pretplate za mobitel, neki popust na pretplatu itd. te detalje još moramo provjeriti. Fiksni telefon me uopće ne zanima.
Kako mi je postojeći ADSL do max 4 Mbit i bez nekih izgleda za poboljšanje, a VIP odašiljač parsto metara dalje, razmišljam da uzmemo to. Jedino što na ženinom LG mobaču tu u ovoj selendri na moru nema 4G nego samo 3G, izgleda da taj odašiljač ne prenosi 4G.
Maloprije isprobao na speedtestu i ide nešto manje od 30/5, ping 28.
Dodatno, može li se taj router koji daju staviti u bridge kao klasičan ADSL modem pa da svoj postojeći router gore spojim?
Na Optimi gdje sam sad imao sam problema s CGN-om pa mi nije radio VPN, nemam pojma kako stoji stvar s mobilnom mrežom?
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2016., 21:19   #37
Wept
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2016
Lokacija: Booby Shake 31
Postovi: 20
Ja koristim 3 dana i za sada prezadovoljan. Do sada imam 4Gb dnevnog prometa, a moćnog sam nakajmačio oko 30-ak GB, koji se ne računa, naravno.

Brzina mi nije kao kod kolege @vava gdje mu prelazi 90. Sinoć sam izmjerio 78 mbps, to je najviše u ova tri dana korištenja.
Možda bih mogao još malo pojačati uz neku externu antenu, ali više zbog uploada nego downloada.

Downlaod ispod 60mbps ne ide.




Ponudu ne može svatko dobiti, meni je neki vanjski suradnik Vipnet-a iz VŽ-a to sredio mada sam ja u okolici Broda. Kako je došao do mog broja ne znam, ali sva sreća pa je. Ono t-com mučenje sa 1-3 mbps downloada i to po masnoj cijeni zadnjih 20 godina mi je dozlogrdilo. I zato hvala VIP-u na ovome.

Eh da i telefon ulazi u tu ponudu, već je napisano, ali da ponovim; besplatno prema svim fiksnim i vipnet mobilnoj mreži. I to sve za fiksnih 150 kn.

Najviše sam se bojao da neću imati kvalitetan LTE signal, jer su mi iz Vipnet SZK govorili kako sam na rubnom području pokrivanja. No na kraju ispalo da je signal sjajan sa svih 5 crtica na -95 dBm.

Trenutno sam na 14-to dnevnom testu i ako ovako nastavi 99% da ću ostati na ovome.


@vava, ti imaše neku externu antenu? Koja ti je jačina signala u db?

Zadnje izmijenjeno od: Wept. 23.11.2016. u 21:27.
Wept je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2016., 23:25   #38
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp
 
Mirkopoter's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,323
Gledajte ovdje za pokrivenost: http://www.vipnet.hr/karta-pokrivenosti
__________________
Hala Madrid!
Mirkopoter je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2016., 00:12   #39
buljaka
Premium
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,526
ja sam danas skoro potpisao jer mi je ovo iz tcoma 15/1 preslabo... no vipov forum je prepun komentara o krivom zaracunavanju i prenosenju nocnog prometa u dnevni, nadoplatama od 200 do 700 kn i sl sranja... Kako to da jos to nije rijeseno, ne zelim rucno odspajati u ponoc i u 8 ujutro...

oni timeri iz trgovina mogu imati vise programa? da se odspoji u 00:00 i spoji u 00:01 i ujutro opet u 08:00?
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2016., 00:28   #40
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 2,985
Hmmm kakvim nadoplatama, receno je da nema naodplate tj. da je FLAT i da sve sto se dogodi nakon 100GB prometa (dnevnog) jeste da brzina padne na cca 1Mbit ako predjes to u mjesec dana? cijena je fixna - ne ?
__________________
RS1 - MB:Asus Z9PE-D8WS, CPU: Dual Xeon E5-2690, RAM:64GB, GPUs: 3*GTX 1080Ti
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs:2*GTX 1080Ti + GTX 1080
Lewis je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 24.11.2016., 00:56   #41
buljaka
Premium
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,526
isprike. nadoplate su za ove obične home box korisnike. ostalima padne na 750kbit

Poslano sa mog SM-G930F
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2016., 01:34   #42
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp
 
Mirkopoter's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,323
Ne nego na 1mbps.
__________________
Hala Madrid!
Mirkopoter je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2016., 06:28   #43
vava
Premium
Moj komp
 
vava's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2009
Lokacija: Dubrava kod Vrbovca
Postovi: 239
Citiraj:
Autor Wept Pregled postova
@vava, ti imaše neku externu antenu? Koja ti je jačina signala u db?
Nemam nikakvu externu antenu,samo one dvije koje dolaze sa routerom
2m zice i na vakum se mogu ucvrstit.
Najprije sam ih imao na prozoru,ali nema svrhe sada su pokraj routera.

je

Prometa sam se i ja najvise bojao,jer na vipovom forumu svega ima.
Za sada nema problema.
__________________

vava je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2016., 08:38   #44
aurelio
Premium
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Slavonija
Postovi: 150
meni nisu spominjali nikakvo ograničenje, samo flat internet. sutra mi stiže box, ali razmišljam da vratim jer su mi trebali reči za ograničenje na 75 ili 100 gb ,koliko već. uvijek nešto prešute i zato me to nervira.
aurelio je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2016., 08:43   #45
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 2,985
Ja sam dva puta pitao koliki je upload limit nakon tih 100Gb ali nije mi znao reci operater.

vava - jel imas info "s terena" tj. u praksi koliko padne donwload/upload nakon 100GB. I sto se dogodi po noci ako predjes 100G bu "dnevnom" rezimu tj. dali nocna tarifa i dalje radi punom brzinom ili je sve limitirano na XY Mbit ?
__________________
RS1 - MB:Asus Z9PE-D8WS, CPU: Dual Xeon E5-2690, RAM:64GB, GPUs: 3*GTX 1080Ti
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs:2*GTX 1080Ti + GTX 1080
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2016., 10:29   #46
vava
Premium
Moj komp
 
vava's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2009
Lokacija: Dubrava kod Vrbovca
Postovi: 239
Prosli mjesec sam napravio oko 250gb,od toga u tarifi oko 60gb.
Nakon 100gb se smanji na 750kbs. Tako pise i u ugovoru.
Nisam jos uspio potrositi po punoj brzini promet.,ali mogu probat ovaj mj.
Nocna ostaje po full brzini koliko imate mogucnost.
Nocna se ne smanjiva,ali pricamo o homebox turbo.


Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk
__________________

vava je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2016., 10:39   #47
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 2,985
Da Turbo opcija.
Hvala za info, to sam i ja dobio kao info od agenta jedino sto on kaze da je limit brzina na 1Mbit a ne 750 kbps ali to me manje sekira .
__________________
RS1 - MB:Asus Z9PE-D8WS, CPU: Dual Xeon E5-2690, RAM:64GB, GPUs: 3*GTX 1080Ti
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs:2*GTX 1080Ti + GTX 1080
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2016., 12:39   #48
Wept
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2016
Lokacija: Booby Shake 31
Postovi: 20
Od nedavno je limit 100 Gb, a brzina nakon toga 1mbps. Nemojte vjerovati svemu što piše po forumima. @veva je objasnio sve kako je, osim što se u međuvremenu (ovih dana) promijenila opcija sa 75 na 100 GB i brzina nakon toga umjesto 0.7 5mbps na 1 mbps.

Ima ljudi koji su nezadovoljni iz raznih razloga pa trolaju svašta i ako nema veze sa istinom.

Ja sam sinoć testirao noćni flat bez odspajanja/prespajanja/isključivanja i ostalih *anja... Nakon ponoći potrošio 10-ak GB. Na kraju je ispalo sve ok. Dakle: ne treba isključivati/uključivati ruter u određena doba dana/noći.
Cijena je fiksna, 150kn. Možeš prebciti cijenu samo ako zoveš telefonom mreže koje nisu u besplatnoj opciji.

I ne vjerujete svemu što vam vanjski suradnik kaže, a sigurno će vam reći da je pravi flat. Da, je pravi flat do 100 GB, nakon toga brzina pada kao što je navedeno. Ali na noćnoj skidaj do mile volje po punoj brzini, svih 30 dana u mjesecu.

@vava, imaš dobru jačinu signala, upravo zbog toga ideš i do 90/30. Meni baš fali tih -10 db da bih to dokučio. No i ovo je pjesma spram onog jada od t-coma.
Wept je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2016., 12:56   #49
aurelio
Premium
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Slavonija
Postovi: 150
Citiraj:
Autor Wept Pregled postova
Od nedavno je limit 100 Gb, a brzina nakon toga 1mbps. Nemojte vjerovati svemu što piše po forumima. @veva je objasnio sve kako je, osim što se u međuvremenu (ovih dana) promijenila opcija sa 75 na 100 GB i brzina nakon toga umjesto 0.7 5mbps na 1 mbps.

Ima ljudi koji su nezadovoljni iz raznih razloga pa trolaju svašta i ako nema veze sa istinom.

Ja sam sinoć testirao noćni flat bez odspajanja/prespajanja/isključivanja i ostalih *anja... Nakon ponoći potrošio 10-ak GB. Na kraju je ispalo sve ok. Dakle: ne treba isključivati/uključivati ruter u određena doba dana/noći.
Cijena je fiksna, 150kn. Možeš prebciti cijenu samo ako zoveš telefonom mreže koje nisu u besplatnoj opciji.


I ne vjerujete svemu što vam vanjski suradnik kaže, a sigurno će vam reći da je pravi flat. Da, je pravi flat do 100 GB, nakon toga brzina pada kao što je navedeno. Ali na noćnoj skidaj do mile volje po punoj brzini, svih 30 dana u mjesecu.

@vava, imaš dobru jačinu signala, upravo zbog toga ideš i do 90/30. Meni baš fali tih -10 db da bih to dokučio. No i ovo je pjesma spram onog jada od t-coma.
meni ne odgovara limit na 100 gb, a jad od t-coma mi se čini najizglednija opcija. pravi flat internet skoro pravi flat telefon, za 169 kn (opcija preko 60 godina). još i tablet uzmem. mislim da nema trenutno bolje opcije na adsl.
aurelio je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2016., 13:04   #50
Wept
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2016
Lokacija: Booby Shake 31
Postovi: 20
Naravno, svatko se treba pronaći i odvagnuti što mu odgovara ili ne odgovara. Meni osobno više odgovara ovo sa Homebox Turbom.
Također sam kao nezadovoljni korisnik HT-a dobio ponudu za starije, koju sam odbio.

Kad ti stigne ruter nemoj ga preuzeti i sve ok.
Wept je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2016., 14:54   #51
ralf
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: sk
Postovi: 24
Još jedan zadovoljni korisnik, stvarno nako jada od t-coma 1,7 download 0, 00 upload ovo je zakon, 75/35 neki prosjek, možda i mrvicu više, 100 gb preko dana dosta.
koristim ga nekih deset dana, potrošeno 30 Gb, signal full, najviše sam se bojao lošeg signala ali izgleda da ZTE dobar kaj se toga tice.
Još samo da raskinem ugovor s t-com i prenjet ću vjervoatno broj u vip.
ralf je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2016., 17:19   #52
Wept
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2016
Lokacija: Booby Shake 31
Postovi: 20
Citiraj:
Autor ralf Pregled postova
Još jedan zadovoljni korisnik, stvarno nako jada od t-coma 1,7 download 0, 00 upload ovo je zakon, 75/35 neki prosjek, možda i mrvicu više, 100 gb preko dana dosta.
koristim ga nekih deset dana, potrošeno 30 Gb, signal full, najviše sam se bojao lošeg signala ali izgleda da ZTE dobar kaj se toga tice.
Još samo da raskinem ugovor s t-com i prenjet ću vjervoatno broj u vip.
Ja jučer raskinuo sve sa HT-om, tj. podnio zahtjev za trajno isključenje fiksnih usluga.
Nisam htio prenositi broj iz HT-a, već uzeo novi broj koji mi je VIP dodijelio. Ne želim dodatnu zahebanciju sa HT-om.

Kolika je kod tebe jačina signala, vjerojatno negdje kao kod @vava? Vidim da imate slične brzine pa pretpostavljam da je jačina signala tu negdje?
Wept je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2016., 19:54   #53
ralf
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: sk
Postovi: 24
-93 dBm je signal
ralf je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2016., 20:22   #54
arrow
Premium
Moj komp
 
arrow's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2014
Lokacija: Dalmacija
Postovi: 559
jedva cekam da mi istekne ugovor na MaxNet mini od t-coma, i dalje drze fiksnih 7.2mbps 4G, tada cu i ja igrati sa vip-om

pretpostavljam da ce ta usluga biti u ponudi i iduce godine, nemam mogucnost fiksnog prikljucka tako da bi trebao biti u mogucnosti ostvariti ugovor
arrow je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2016., 20:37   #55
ralf
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: sk
Postovi: 24
Zao mi je zbog toga sto si pristao na maxnet mini. Ja sam mu se odupirao jer sam gurao da mi nekako proguraju bolju uslugu kroz zicu godinama.Tehnicari su pizdili i nudili ga a da ni sami nisu znali kaj zapravo nude.
Nisam uspio a pokusavo sam na svim pozicijama u t-comu do kojih sam mogo doci.
Sada sam sa zadovoljstvom rekao zbogom jer ovo je stvarno fer ponuda za nas koji nemamo pristup vdsl ili optici.
ralf je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2016., 20:49   #56
arrow
Premium
Moj komp
 
arrow's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2014
Lokacija: Dalmacija
Postovi: 559
pristao sam na MaxNet jer je to bila trenutno najbolja ponuda, jos je bila 3G te mi je cesto padala brzina te sam se zalio, kasnije sam dobio 4G i stabilno radi ali kad sam cuo za homebox turbo razlika u brzinama je nebo i zemlja

vidim pokriven sam 4G signalom od vipa tako da bi to moglo biti super deal

svakako, pohvale na otvaranju ovog thearda
da ovdje to nisam vidio nebih ni znao da postoji takvo sto
arrow je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2016., 21:19   #57
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp
 
Blue_Fatal1ty's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Čazma
Postovi: 1,674
Ja pizdim jer nemam dostupan 4g.
Šta je najgore kod mene je dostupam 4g od t mobile-a i čak od tele 2!!!
Vip je prije 7 godina imao prvi 3G u mom području, ali nažalost nisu sljedili tradiciju sa 4G...
Blue_Fatal1ty je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2016., 22:22   #58
donatello
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 71
Ako ti je 100gb dnevnog prometa po punoj brzini i noćni promet uvijek po punoj brzini bez obzira na dnevni promet malo i ne znaš to iskoristiti onda homebox turbo nije za tebe i to više govori o tebi.
donatello je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2016., 05:47   #59
c-shadow
Premium
Moj komp
 
c-shadow's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Istra
Postovi: 1,479
Izgleda da ne ide turbo opcija baš svugdje. Nama nudili, ali običan paket od 30GB, kad sam pitao za turbo opciju vele da za cijelu županiju ne daju. Tako da nije dovoljan uvjet da se ne može dobiti fiksna linija.
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2016., 14:26   #60
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp
 
Blue_Fatal1ty's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Čazma
Postovi: 1,674
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Izgleda da ne ide turbo opcija baš svugdje. Nama nudili, ali običan paket od 30GB, kad sam pitao za turbo opciju vele da za cijelu županiju ne daju. Tako da nije dovoljan uvjet da se ne može dobiti fiksna linija.
Malo zapneš i bit će dostupna.

Ja sam im poslao upit kad će bit dostupan 4g u mom kraju pa su mi odgovorili generičkim odgovorom da nemaju blage veze.
Blue_Fatal1ty je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na