Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 13.08.2007., 15:11   #1
zvonac
Premium
Moj komp
 
zvonac's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: okolica Samobora
Postovi: 4,677
Intel Core 2 Q6600/6700 OC thread

zanima me čisto informativno,al kolko recimo u igrama znači oc-an komp,evo trenutno radi na 3ghz,vratil na default znači 2ghz,pa recimo razlike u igri ja baš i ne vidim(jest da ne igram puno),il možda krive igre igramigram colin dirt,stalker al rast fps-a ne vidim,naravno razlika se vidi u benchmarku itd..e sad kolko je bitan proc za igre,di ja mogu osjetit tu razliku od 1ghz?to sam eto uzel za primjer,znam si odigrat tu i tam,al onda to volim u velikom stilu sa visokim postavkama
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2007., 15:20   #2
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp
 
yedwy's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Sesvete (Zg)
Postovi: 6,956
Ne vidiš razlike zato jer ti je proc toliko moćan da je i 2GHz dovoljno jako, da je na granici ili preslabo vidio bi razliku...

Iako većina proceva danas je dosta jaka na stocku za igranje, recimo sve iznad Singlecore 3500+ Venice ili Orleans i Celerona 4xx sasvim sigurno...

Meni je Oblivion na max sa klokanim procem load oko 55-60% i to sa soft zvukom, ko ima neku Creative Audigy ili X-FI zvučno još i manje...
__________________
--
Have a nice day...
yedwy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 13.08.2007., 15:23   #3
Salko01
Premium
Moj komp
 
Salko01's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: PcEkspert forum
Postovi: 550
Kod clockanja cpu neces osjetiti nekakve razlike u igricam dok kod obrade podataka i kodiranju zvuka ili videa ce biti razlike a sto se tice igranja baci se na oc grafe!!
__________________
Bez linkova u sigu...
Salko01 je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2007., 15:29   #4
zvonac
Premium
Moj komp
 
zvonac's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: okolica Samobora
Postovi: 4,677
Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Ne vidiš razlike zato jer ti je proc toliko moćan da je i 2GHz dovoljno jako, da je na granici ili preslabo vidio bi razliku...

Iako većina proceva danas je dosta jaka na stocku za igranje, recimo sve iznad Singlecore 3500+ Venice ili Orleans i Celerona 4xx sasvim sigurno...

Meni je Oblivion na max sa klokanim procem load oko 55-60% i to sa soft zvukom, ko ima neku Creative Audigy ili X-FI zvučno još i manje...
aha,e to me zanimalo,ma pitam zato kaj svi vele,da za 8800gts moraš imat jak proc,navodno onda kakti nemre grafu terat kak spada
ma uglavnom,svi govore jak proc itd sve se vrti skoro oko riječi"poželjno imat jak proc"za neznam,tu i tu igru...ok znači proc na 2ghz i na 3ghz,razlike nema?e sad ak frekva ni bitna,onda tu igra dost ulogu ajmo reč cache?recimo L2 2MB I L2 4MB,kao ovaj sa L2 4MB bi trebal to bolje vrtit?molio bi ispravak ak di griješim
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2007., 15:43   #5
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
da se opet pomovim
tu vam fakat puno toga piše
http://sobitza.com/portal/index.php?...d=17&Itemid=32
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2007., 15:49   #6
zvonac
Premium
Moj komp
 
zvonac's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: okolica Samobora
Postovi: 4,677
da za to znam,čital jesam,samo mi nije jasno,da se ponovim,zakaj uporno se tvrdi da za vrhunsku grafu trebaš imat ebački jak proc..fora je u tom kaj dost njih priča drukčije...iako je pitanje bilo postavljeno,čisto eto da čujem tuđa mišljenja iskustva....
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2007., 15:51   #7
Salko01
Premium
Moj komp
 
Salko01's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: PcEkspert forum
Postovi: 550
Opa Wolverine pa i ti si ubo quada!!!!
__________________
Bez linkova u sigu...
Salko01 je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2007., 16:06   #8
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
čuj sve ti ovisi od igre do igre
Istina je da npr 8800GTS lakše diše sa E4400 nego sa 3700+ ali ne možeš reč da ti treba E4400 ak imaš 8800GTS. A i ako imaš E4400 ne trebaš ga silit na 3+GHz, imat ćeš nekaj bolji framerate ali kako sam rekao to ovisi o igri tj koliko se ona stvarno oslanja na CPU. Inače uvijek ćeš više dobit dizajnem grafe nego proca, osim ako imaš npr 8800GTX i Celeron 330, no takvih kombinacija nema iz poznatih razloga.

Isto tako neke igre puno bolje dišu sa X2 procevima dok je nekima baš svejedno. npr pokreni CMR DiRT na E4400 @3GHz i Celeru 420 @3,2GHz razlika je nebo i zemlja. Grafa je na istim postavkama, isti RAM na istom taktu i latencijama ali sa celeronom šteka da je to nemoguće vozit dok sa E4400 leti.

Dok npr zaigraj COD2 na E4400 i Celeronu 420 (oba dakle na 3,0/3,2GHz) i framerate će bit tek nekaj malo lošiji. Mislim osjeti se razlika ali je igra igriva u oba slučaja.
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2007., 16:56   #9
zvonac
Premium
Moj komp
 
zvonac's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: okolica Samobora
Postovi: 4,677
znači frekva nit nema neke veze,ma znam grafa je glavni faktor,a sve ostalo u drugom planu...iako vidim bogme i L2 je bitan dost,recimo razlike postoje tj bolje vrti na L2 4MB neg na L2 2MB,igru....
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2007., 17:06   #10
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
u igrama se osjeti količina cache-a
i opet napominjem kako takt je bitan, ne možeš reči da ne igra ulogu no pitanje je samo ostatka konfe i same igre.

u biti probaj i sam pa vidi
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 13.08.2007., 17:13   #11
zvonac
Premium
Moj komp
 
zvonac's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: okolica Samobora
Postovi: 4,677
probal jesam,iskreno,ne vidim baš neku razliku
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2007., 01:10   #12
gnomisa
Registered User
Moj komp
 
gnomisa's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,556
no postoje i iznimke pa tako mi "okorjeli simeri" znamo da nam je npr. sturmovik dosta ovisan o procu....s druge strane brijem da je malo ljudi na forumu koji imaju jace c2duo proceve ili cak q6600 a da se samo igraju.....bar se nadam
gnomisa je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2007., 07:41   #13
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Q6600 OC thread

Kako sve više ekipe ima quadove, tko želi/zna i može neka tu puca svoje OC rezultate. Naravno traženi su stabilni klokovi no i suicide screenovi sa PI-em ili neki slični benchevi su također dobrodošli.

Evo da ja onda započnem. Jučer sam malo pukao na Q6600 jer je IHS fakat gadno konkavan pa sam već jednu turu lapanja BT-a odradio no ne gine mi još jedna. Inače nakon kaj sam BT složio da bude savršeno ravan evo sad ga moram napravit konveksnog

U glavnom gledal sam koji mi je najniži napon za 3GHz i zasad sam stal na 1,280V što je po meni fakat ''malo''
P.S. i to u Vista Ultimate 32bit

DFI Dark + Q6600 B3 + modani TT BigTyphoon
mema na 835MHz 4-4-4-12

Prime95 25.4 load (vCore pada na 1,280V) nakon 6+h



Gašenje Prime95 nakon 6h45min (vCore se vraća na 1,296V)
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2007., 22:00   #14
zvonac
Premium
Moj komp
 
zvonac's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: okolica Samobora
Postovi: 4,677
kakve su ti temperature bile u loadu kod prime-a?
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2007., 22:06   #15
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
~70°C
moram još malo sredit bazu BT-a da još bolje nasjeda jer dve su bile na oko 70 a dve na oko 60
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2007., 12:09   #16
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp
 
Paske's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: New Eden
Postovi: 3,795
Citiraj:
Autor gnomisa Pregled postova
no postoje i iznimke pa tako mi "okorjeli simeri" znamo da nam je npr. sturmovik dosta ovisan o procu....s druge strane brijem da je malo ljudi na forumu koji imaju jace c2duo proceve ili cak q6600 a da se samo igraju.....bar se nadam
Nadaj se i dalje
Paske je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2007., 12:12   #17
Swarm dude
Premium moderator
Moj komp
 
Swarm dude's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,592
Bwah, Sturmovik leti na Turionu64 ML-32, tako da čak niti djual kor nije potreban za njega
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2007., 12:14   #18
zvonac
Premium
Moj komp
 
zvonac's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: okolica Samobora
Postovi: 4,677
hehe,i ja sam se nadal,možda se proc osjeti,al mogu komotno reč,da se cache itekako osjeti,takt se ne osjeti(al opet sve ovisi od igre do igre,što se tiče takta proca) tolko kolko cache..uvjerio se...
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2007., 12:47   #19
shoki
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2004
Lokacija: STUBIČKE TOPLICE
Postovi: 562
osjeti se na supreme commanderu. Ne puno (jer nisam puno oc-ao... još...) ali osjeti se
__________________
Q: sta ce ti mis sa "kuglicom" kad vec pa cijeni od 50-ak kuna mozes kupiti opticki mis koji je duplo prakticniji i bolje radi od tog tvog sa "kuglicom"...
A: Treba mi miš sa kuglicom jer troši manje struje. I za navigaciju po windozama je odličan tj. neizrecivo bolji od dirke.
shoki je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2007., 19:32   #20
zvonac
Premium
Moj komp
 
zvonac's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: okolica Samobora
Postovi: 4,677
supreme commander,čujem da zahtjeva dost procesorske snage...
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2007., 19:54   #21
dmr
Premium
Moj komp
 
dmr's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Tuzla
Postovi: 1,106
Probaj ship simulator 2008 sa svim nafrljanim! Dosta je ovisan o procesoru.
dmr je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2007., 20:05   #22
Mad_Duke
Guest
 
Postovi: n/a
Naviknite se kod racunala da sve ovisi... Pa mozete pitati dal je ovo oke konfiguracija, pa ce ti reci, za ovo i ovo je, a uzmi jaci proc ako hoces XY, a ne XXYYX.

Primjer, imam jos uvijek, dobrog starog mobilca. Pa nek ga netko fura na 1800MHz i onda na 2600MHz, pa nek kaze razliku
  Reply With Quote
Staro 27.08.2007., 23:20   #23
gnomisa
Registered User
Moj komp
 
gnomisa's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,556
[QUOTE=Swarm dude;794358]Bwah, Sturmovik leti na

mislio sam na sturmovik 1946...al dobro, to je opet stara igra i dovoljan je stari p4 na 3,0ghz i neka 7600GT-ka da dobro vuce....stvar je u tome da je u svoje vrijeme igra bila dosta ovisna o procu bas kao i mnoge druge simulacije (iz poznatih razloga) tako nadolazece simulacije (i neke koje su sada aktualne) jako ovise i o procu i moze se reci da su najzahtjevnije igre, dosta su kompleksne, flight modeli, damage modeli, fizika, brdo proracuna, poligoni, ogromne mape, itd......kod nekih drugih igara stvar je nesto drukcija...
gnomisa je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2007., 09:04   #24
Swarm dude
Premium moderator
Moj komp
 
Swarm dude's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,592
Ja sam mislio isto na Sturmovik 1946
Simulacije jesu zahtjevne, ali mislim da su ipak pucačine najzahtjevnije od svega...(i nikakva je optimizacija skoro)
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2007., 20:03   #25
zvonac
Premium
Moj komp
 
zvonac's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: okolica Samobora
Postovi: 4,677
kaj najzahtjevnije za proc il za grafu?il za oboje
bio sam uvjeren da je proc bitan za igre,al opet nema niš do grafe,al opet badava high end grafa kad je proc slab...
čital sam ekipa ima 8800 i proc x2,ljudi su znali govorit,proc je usko grlo....
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2007., 20:40   #26
gnomisa
Registered User
Moj komp
 
gnomisa's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,556
Citiraj:
Autor Swarm dude Pregled postova
Ja sam mislio isto na Sturmovik 1946
Simulacije jesu zahtjevne, ali mislim da su ipak pucačine najzahtjevnije od svega...(i nikakva je optimizacija skoro)
kladim se da ce Battle of Britain: Storm of War (Maddox), kad izadje, biti daleko najzahtjevnija igra....kako za proc tako i za grafu....
gnomisa je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2007., 23:53   #27
tomifish2002
Honda Prelude 2.0i driver
 
tomifish2002's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2006
Lokacija: Zagreb Dubrava
Postovi: 1,127
Citiraj:
Autor zvonac_1 Pregled postova
zanima me čisto informativno,al kolko recimo u igrama znači oc-an komp,evo trenutno radi na 3ghz,vratil na default znači 2ghz,pa recimo razlike u igri ja baš i ne vidim(jest da ne igram puno),il možda krive igre igramigram colin dirt,stalker al rast fps-a ne vidim,naravno razlika se vidi u benchmarku itd..e sad kolko je bitan proc za igre,di ja mogu osjetit tu razliku od 1ghz?to sam eto uzel za primjer,znam si odigrat tu i tam,al onda to volim u velikom stilu sa visokim postavkama

gle kak god okreneš šteta ti je ne clockati c2d. niš te ne košta. svi se daju clockat. nisam čuo da je ikome izgorio. uglavnom ih svi drže na 3.0-3.5 ghz. jednostavno clockni i uživaj.
__________________

tomifish2002 je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2007., 10:36   #28
zvonac
Premium
Moj komp
 
zvonac's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: okolica Samobora
Postovi: 4,677
Citiraj:
Autor tomifish2002 Pregled postova
gle kak god okreneš šteta ti je ne clockati c2d. niš te ne košta. svi se daju clockat. nisam čuo da je ikome izgorio. uglavnom ih svi drže na 3.0-3.5 ghz. jednostavno clockni i uživaj.
proc i je clockan,kaj je najbolje....ma eto zanimalo me kolko utjecaja proc ima u igrama....
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2007., 13:04   #29
tomifish2002
Honda Prelude 2.0i driver
 
tomifish2002's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2006
Lokacija: Zagreb Dubrava
Postovi: 1,127
vidim da je clockan no svejedno jednostavno ga je šteta ne clockati.
__________________

tomifish2002 je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2007., 22:37   #30
Nasty_
Premium
Moj komp
 
Nasty_'s Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 383
evo i ja danas slozio q6600. lijepo wolv. puno mi je pomogal tvoj testic... cim sam ga stavio vec je bil na 3000. a ovaj BT me namucio jaoooo , ne osjecam jagodice na prstima
http://img46.imageshack.us/img46/1346/3ghzxo1.jpg
idle mi je temp na 26C a u loadu 40C hmmm nekak mi smrdi ovaj everest , premalo je to... i da jezgre su otprilike razlike 5-6 stupnjeva.
nego kak da stavim omjer 1:1 ?
kolko treba balistixu za 4 4 4 12 ? meni ga nece podic ni sa 2.5V

EDIT : @ razer - pa probal sam i nece ni sa 2.5 vjerovatno zbog 4 sticka
__________________


Zadnje izmijenjeno od: Nasty_. 07.09.2007. u 23:48.
Nasty_ je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na