Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 27.07.2006., 18:12   #61
Boot
Member
 
Boot's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Fort Duare
Postovi: 128
Citiraj:
A znam da je ploča jadna
Imas jednostavno rjesenje

Uzmi ovo http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43446 i clockaj s pjesmom na usnama.

__________________



Abit IC7 MAX3 - P4 2.8@3.2 - AC Freezer4
4x512 Kingmax SuperRAM PC 3500 - GeCube 9550GT
Seagate 250GB SATA2, Seagate 80GB SATA2 x 2- Chieftec 410W
LiteOn DVD-RW, SyncMaster 913N



Boot je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2006., 21:44   #62
Vasili
Premium
Moj komp
 
Vasili's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2006
Lokacija: Križevci
Postovi: 307
To late, više se ne prodaje, a i više nemam love nakon grafičke i napajanja.
A ništa, očito je da sam osuđen na sadašnje stanje, a komp će i ovako biti dobar, nisam ja neki freak da sve moram imat na ultra high u igrama (to mi je samo utjeha ).
Kad dođe napajanje probat ću šta će ić, a ako ništa drugo onda nova matična i možda proc za par mjeseci.

Lock
Vasili je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 12.08.2010., 17:25   #63
Bruno5
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2010
Lokacija: Knin
Postovi: 7
Smile klokanje

intel pentium 4 2.4 na 2.7 ghz povremeno šteka

pa molim da mi neko pomogne da dignem još ghz stavljeno na 153/58 cpu clocking
Bruno5 je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2010., 18:22   #64
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp
 
Milentije's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: Doboj - Banja Luka / Republika Srpska
Postovi: 3,515
Šta šteka? Ono što ti na njemu sada šteka, štekaće i kada ga još naviješ. Tom procesoru je prošao "vijek trajanja" za neke ozbiljnije radnje.
__________________
Lenovo ThinkPad W530 - Core i7 3840QM, 32 GB RAM, SSD Samsung 512 GB, nVidia Quadro K1000M 2 GB, 15.6" 1920x1080 IPS, baterija 9 ćelija
Milentije je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2010., 18:25   #65
Bruno5
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2010
Lokacija: Knin
Postovi: 7
restarta nakon pola sata
Bruno5 je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2010., 19:04   #66
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp
 
Milentije's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: Doboj - Banja Luka / Republika Srpska
Postovi: 3,515
Pa gdje ćeš ga više overclockovati ako ti sada restratuje???

Pogledaj šta je razlog restartovanjima. Temperatura, premalo napona za procesor, memoriju ili chipset, mozda je i do OS-a,...
__________________
Lenovo ThinkPad W530 - Core i7 3840QM, 32 GB RAM, SSD Samsung 512 GB, nVidia Quadro K1000M 2 GB, 15.6" 1920x1080 IPS, baterija 9 ćelija
Milentije je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2010., 19:15   #67
Bruno5
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2010
Lokacija: Knin
Postovi: 7
a sad ne starta nikako prije 1 sat

i koliko moram imati temparaturu

Zadnje izmijenjeno od: Razer. 13.08.2010. u 11:40. Razlog: bez duplih postova, koristi edit
Bruno5 je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2010., 20:05   #68
Thermaltake
...
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,636
smanjuj mu takt i pokreni prime95 pa ostavi jedno 45 minuta do sat vremena pa ako ne fail-a za to vrijeme ok je,ako fail-a test onda smanjuj opet dok ti taj test nakon sat vremena recimo testiranja nebude OK
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2010., 21:01   #69
Bruno5
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2010
Lokacija: Knin
Postovi: 7
pokušat ću

neda mi da pokrenem prime95 64 bitni ka že erorr

"C:\Documents and Settings\Bruno Gambiroža.Asus\My Documents\Downloads\prime95.exe is not valid Win32 application" takva mi je prruka kad ovorim prime95

a normalno san ga skinio

Zadnje izmijenjeno od: Razer. 13.08.2010. u 11:40. Razlog: bez duplih postova, koristi edit
Bruno5 je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2010., 08:23   #70
Dizel
3.14zda ®
Moj komp
 
Dizel's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Orahovica
Postovi: 8,281
Napon digni na 1.55V
__________________

QuadCore Intel i3-8100
Gigabyte H310 MBO
8GB DDR4 Transcend
Gigabyte GeForce GTX 1060 3GB Windforce
Kingston 240GB SSD
Dell U24 monitor
Sharkoon AM5 Case
Corsair 400W PSU




Core2 Quad 8400 @2.66GHz
Asus P5Q Pro
4x2GB G.Skill PK series PC2-6400
Kingstom 240GB SSD
Sapphire Pulse RX560
Point Of View 500W Black Diamond
Samsung 225 LCD/TV
Benq DVDRW 18X
Antec NSK4400
Sharkoon "S-Series" 1x120mm + 2x80mm
Logitech mouse & Logitech UltraX Flat keyboard
Logitech Rumblepad II & Cordless Rumblepad II




Lenovo X1 Extreme

QuadCore Intel i5-8300H CPU @ 2.30GHz
8GB DDR4 Samsung
240GB Samsung
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti Max-Q





HexaCore Intel i5-9400F
MSI B360I Gaming PRO AC ITX MBO
8GB DDR4 Transcend
MSI GeForce GTX 1050 Ti Gaming X 4GB
Patriot Burst 240GB SSD
Dell U24 monitor
Thermaltake Core V1 case
LC Power 650W PSU



Dizel je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 13.08.2010., 08:27   #71
Bruno5
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2010
Lokacija: Knin
Postovi: 7
a di da ga dignam na 1.55 i kako
Bruno5 je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2010., 08:46   #72
Drug Brko
Retired S.T.A.L.K.E.R.
Moj komp
 
Drug Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Chernobyl Exclusion Zone, Kiev Oblast, Ukraine
Postovi: 20,531
Citiraj:
Autor Bruno5 Pregled postova
a di da ga dignam na 1.55 i kako
BIOS,maybe? CPU Voltage? sa tipkom "+" povećavaš vrijednosti...
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 3600 MTS-B0 Matisse 3600MHz @ 4200MHz (100x42 @ 1,330V) SMT enabled
CLR: THERMALRIGHT Venomous X Black w/ TRUE Universal BTK + NOCTUA NF-F12 PWM chromax.black.swap 120mm Fan
MBO: ASUS ROG Crosshair VI Hero
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3466MHz -- 14-14-14-34 1T @ 1,40V
VGA: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Gaming 8192MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO 250GB SSD M.2 ++ SAMSUNG 860 EVO 500GB SSD SATA3 ++ CRUCIAL MX500 1000GB SATA3 ++ WD Red 2000GB WD20EFRX ++ WD Red 3000GB WD30EFRX
OPT: LG GH24NS90
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R5 Blackout Edition Midi Tower w/ window panel
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 10 Professional x64



CPU: INTEL Xeon E5450 C0 Harpertown 3000MHz @ 3717MHz (413x9 @ 1,328V)
CLR: THERMALRIGHT Ultra 120 Extreme rev.C w/ Venomous X BTK II + XILENCE Red Wing 120mm Fan
MBO: ASUS P5Q-E w/ USB 3.0 PCI-E controller
RAM: TRANSCEND JetRAM DDR2-800 4x2GB (8GB) @ 826MHz -- 5-5-5-12 @ 1,85V
VGA: GIGABYTE AMD Radeon HD5450 Silent Series 1024MB
HDD: WD Blue 320GB WD3200AAKS ++ SEAGATE Enterprise ES.2 500GB ST3500320NS
OPT: TSST SH-S223
PSU: SEASONIC S12II-380 (SS-380GB) 380W 80+Bronze Sleeved
BOX: AKYGA AKY012BK Midi Tower w/ window panel
LCD: BENQ E900W 19" LCD @ 1440x900
OS1: MICROSOFT Windows 7 Professional N x64 w/ SP1



GSM: SAMSUNG Galaxy S9+ SM-G965F Midnight Black
ROM: Android Pie v9.0.0 SEE
MSD: KINGSTON 128GB Canvas React MicroSDXC Class 10 U3


GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Oreo v8.0.0 SEE
MSD: SANDISK 64GB Extreme MicroSDXC Class 10 U3



Reputacija: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
Drug Brko je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2010., 08:54   #73
Bruno5
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2010
Lokacija: Knin
Postovi: 7
nemam tu opciju u BIOS-CPU Voltage
Bruno5 je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2010., 09:03   #74
Dizel
3.14zda ®
Moj komp
 
Dizel's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Orahovica
Postovi: 8,281
http://www.njuskalo.hr/maticne-ploce...-oglas-1489919


Ajme majko, pa to je ploča za pisaću mašinu, a ne klokenisanje i podešavanje ikakvih opcija...zaboravi OC na toj ploči, ma koliko puta Asus pisalo na njoj
__________________

QuadCore Intel i3-8100
Gigabyte H310 MBO
8GB DDR4 Transcend
Gigabyte GeForce GTX 1060 3GB Windforce
Kingston 240GB SSD
Dell U24 monitor
Sharkoon AM5 Case
Corsair 400W PSU




Core2 Quad 8400 @2.66GHz
Asus P5Q Pro
4x2GB G.Skill PK series PC2-6400
Kingstom 240GB SSD
Sapphire Pulse RX560
Point Of View 500W Black Diamond
Samsung 225 LCD/TV
Benq DVDRW 18X
Antec NSK4400
Sharkoon "S-Series" 1x120mm + 2x80mm
Logitech mouse & Logitech UltraX Flat keyboard
Logitech Rumblepad II & Cordless Rumblepad II




Lenovo X1 Extreme

QuadCore Intel i5-8300H CPU @ 2.30GHz
8GB DDR4 Samsung
240GB Samsung
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti Max-Q





HexaCore Intel i5-9400F
MSI B360I Gaming PRO AC ITX MBO
8GB DDR4 Transcend
MSI GeForce GTX 1050 Ti Gaming X 4GB
Patriot Burst 240GB SSD
Dell U24 monitor
Thermaltake Core V1 case
LC Power 650W PSU



Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2010., 09:10   #75
Drug Brko
Retired S.T.A.L.K.E.R.
Moj komp
 
Drug Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Chernobyl Exclusion Zone, Kiev Oblast, Ukraine
Postovi: 20,531
Citiraj:
Autor Bruno5 Pregled postova
nemam tu opciju u BIOS-CPU Voltage
istina, moj bed. poslušaj Dizla to je uredska matičina kojoj je jedina svrha da radi. kako matori kaže, pisača mašina
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 3600 MTS-B0 Matisse 3600MHz @ 4200MHz (100x42 @ 1,330V) SMT enabled
CLR: THERMALRIGHT Venomous X Black w/ TRUE Universal BTK + NOCTUA NF-F12 PWM chromax.black.swap 120mm Fan
MBO: ASUS ROG Crosshair VI Hero
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3466MHz -- 14-14-14-34 1T @ 1,40V
VGA: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Gaming 8192MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO 250GB SSD M.2 ++ SAMSUNG 860 EVO 500GB SSD SATA3 ++ CRUCIAL MX500 1000GB SATA3 ++ WD Red 2000GB WD20EFRX ++ WD Red 3000GB WD30EFRX
OPT: LG GH24NS90
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R5 Blackout Edition Midi Tower w/ window panel
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 10 Professional x64



CPU: INTEL Xeon E5450 C0 Harpertown 3000MHz @ 3717MHz (413x9 @ 1,328V)
CLR: THERMALRIGHT Ultra 120 Extreme rev.C w/ Venomous X BTK II + XILENCE Red Wing 120mm Fan
MBO: ASUS P5Q-E w/ USB 3.0 PCI-E controller
RAM: TRANSCEND JetRAM DDR2-800 4x2GB (8GB) @ 826MHz -- 5-5-5-12 @ 1,85V
VGA: GIGABYTE AMD Radeon HD5450 Silent Series 1024MB
HDD: WD Blue 320GB WD3200AAKS ++ SEAGATE Enterprise ES.2 500GB ST3500320NS
OPT: TSST SH-S223
PSU: SEASONIC S12II-380 (SS-380GB) 380W 80+Bronze Sleeved
BOX: AKYGA AKY012BK Midi Tower w/ window panel
LCD: BENQ E900W 19" LCD @ 1440x900
OS1: MICROSOFT Windows 7 Professional N x64 w/ SP1



GSM: SAMSUNG Galaxy S9+ SM-G965F Midnight Black
ROM: Android Pie v9.0.0 SEE
MSD: KINGSTON 128GB Canvas React MicroSDXC Class 10 U3


GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Oreo v8.0.0 SEE
MSD: SANDISK 64GB Extreme MicroSDXC Class 10 U3



Reputacija: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
Drug Brko je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2010., 15:22   #76
Bruno5
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2010
Lokacija: Knin
Postovi: 7
Maksimum je 153/58 fsb prijeđe li preko toga resetira se non stop to je 2753 MHz maksimum ga mogu dignut može on dignit na 3.2 160 fsb al se guši

ostavljen je na 2753 MHz 153/58 fsb i radi čitav dan i ne resetira se
Bruno5 je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2010., 20:58   #77
Hazz
Premium
Moj komp
 
Hazz's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2010
Lokacija: Hrvatska/Zagreb
Postovi: 75
Old school overclocking thread

evo odlučio sam se malo overklokirat moj več 7 godina star procesor kojem je radni takt 1.83 GHz. Povečao sam mu FSB na 194 MHz i drži stabilnih 2.14 GHz. Probao sam dič na 200 MHz al ne želi se XP butat. Il kaže da neka datoteka fali, ili prilikom butanja izbaci BSOD. E sad mene zanima do kolko ja mogu dič takt tog procesora.. Kolko sam skužio, napon mu nisam dizao, jer je stalno 1.66 V a i te opcije nemam u biosu. I koji program da koristim za OC proca jer bi htio barem 2.4 GHz
Hazz je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2010., 21:11   #78
sultz34
uglymadafaka
Moj komp
 
sultz34's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: eternalrecession
Postovi: 478
__________________
Neću žvaku, 'oću kusur.
sultz34 je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2011., 20:22   #79
qlc
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2011
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7
Question (Ne)objašnjivi skok temperature nakon gašenja kompa

Kao prvo, veliki pozdrav svima u mom prvom postu


-Nadam se da ćete mi uspjeti pomoći oko ove starije konfe... Here goes:

-Dakle, konfa je sljedeća:

Abit NF7-s v2.0
Athlon XP 3000+ Barton (13*166) OC na 12*200
Zalman CNPS-7000 CU

-O čemu se radi: prije dok je gore bila neka ''obična'' pasta, mislim da je bila Zalman u bijeloj tubici kaj se dobije s njim i vrtio bi P95, proc bi došo do 60C s ventom na minimumu i to je bilo to, tako bi ostalo, a 50 sa full hlađenju... Vidjevši recenzije kupio sam Arctic Silver 5 i fino zamijenio, očistio sve po propisu, nanio, vratio cooler i hop, 58-60C, naravno jer i ambijent varira.. Reko sebi super, još kad se razradi 300h kako vele bude još palo... Šok je bio kad sam ga zgasio, pustio da se ohladi i upalio... Temperatura u istim uvjetima i pod istim opterećenjem 65-66C

-Onda sam ga zgasio i malo rotirao cooler kolko dozvoljava kopča, tipa 1-2 stupnja u svakom smjeru da iziđe eventualni višak paste, upalio i temp je opet bila normalna, do 60C. Zgasim ga da se ohladi, upalim i opet 65-66C...

-Evo, nadam se da mi možda možete razjasnit što radim krivo, imam velike planove za ovaj komp... Kad nađem vremena ću napravit VDD i VDIMM modove, već imam trimere

pozzzz
qlc je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2011., 21:02   #80
Sniper
Community Manager
Moj komp
 
Sniper's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 313
Ugasis komp - Gasi se ventilator - Nehladi vise.

Jednostavno nemoras ga gasiti i to je to, ili ako ga ugasis ostavis ga ugasenog 10ak min dok se stabilizira.
Sniper je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2011., 21:15   #81
qlc
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2011
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7
Tenx na odgovoru, al na žalost nije ni to... Kužim kaj misliš, al kad ga zgasiš ni proc se više ne grije... Sve jedno je dal ga zgasim na pol sata il prek noći... Dakle, nanesem pastu, upalim, max opt., ne pređe 60C. Zgasim ga, ostavim prek noći, upalim ga i eto 65-66C.

Znam da je možda na rubu znanosti, al jedino kaj mi pada na pamet je sljedeće: bakar od kojeg je hladnjak napravljen ima vjerojatno puno veći koef. toplinke rastezlivosti od kapice proca koja je valda keramika koja se malo isteže. Mislim da kad se hladnjak počne hladit i stezat povuče malo zraka sa strane proca... Ili???
qlc je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2011., 21:21   #82
Sniper
Community Manager
Moj komp
 
Sniper's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 313
Dali si isprobao nekoliko razlicitih programa za mjerenje temperature?
Sniper je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2011., 21:22   #83
qlc
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2011
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7
Da, jesam... Speedfan i HWMonitor... Isto pokazuju...
qlc je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2011., 09:51   #84
sinisa1989
Bazinga
Moj komp
 
sinisa1989's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Križevci (blizu)
Postovi: 3,777
Jel sigurno cooler sjeo na svoje mjesto kako spada?
__________________
The best place to hide a dead body
is page 2 of Google search results.
sinisa1989 je online   Reply With Quote
Staro 26.02.2011., 11:12   #85
qlc
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2011
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7
-Prvo mala isprikica, kako sam novi previdio sam da ima posebni podforum za hlađenje, pa ne znam, ak može moderator preseliti temu tamo ak se može....

-Je, sigurno dobro sjedne, imam taj komp već o-ho-ho... Gore navedene modove ću napravit kad kupim laptop, tak da ak ovo vrisne nisam bez kompa. Nisam gamer, treba mi samo za photoshop i net...
qlc je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2011., 16:34   #86
qlc
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2011
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7
OK ekipa, evo mali update situacije jer stvari su postale još puuuno bizarnije...

Dakle, nakon što sam probao apsolutno sve da nađem uzrok divljanju temperatura opisanih u uvodnom postu, jedino što mi je preostalo je to da zanemarim sve dobre review-ove Arctic Silver 5 paste (na temelju kojih sam se i odlučio za nju) i kupio Prolimatech PK1... Lijepo nanio sve po propisu, upalim komp, i počnem vrtit Prime95, upalim HWMonitor i ne vjerujem: 9 STUPNJEVA MANJA temp u odnosu na AS5, dakle 49-51 stupanj uz puno hlađenje, u odnosu na 58-60 sa AS5. I s njom sam imao problem opisan u uvodnom postu o tome da je 58-60C bilo samo pri prvom paljenju kompa i testiranju... Nakon gašenja i hlađenja, to bi bilo do 66C...


I što sad zaključiti iz toga??? Apsolutno sam siguran da Prolimatech nije toliko bolji od testovima (ako je uopće bolji) i godinama dokazane i provjerene AS5. Eliminirajmo to... Da li bi bilo moguće da je:

a) AS5 koji sam kupio lažnjak
b) da AS5 nije namijenjen Athlon XP procevima koji imaju IHS od keramike
c) da je pasta stara (ako uopće može ostariti, nisam vidio istaknut rok trajanja)

Što se opcije a) tiče, ja sam je kupio u obliku šprice od 3.5g koja na sebi ima samo gumenu kapicu, dakle, kontakt s atmosferom je i više nego moguć, a sad, da li to ima ikakav utjecaj na pastu - ne znam...

Ono što ću sljedeće napravit je da ću je odnijet tu pastu kod zlatara da je ispita jel ima uopće srebra u njoj, ponukan člankom na netu koji sam čitao o stvarnom udjelu srebra u pastama... Uglavnom, po njoj je AS5 jedna od rijetkih koja ga stvarno ima...

Hvala unaprijed na vašim razmišljanjima jer stvarno želim to get to the bottom of this... pozzz
qlc je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2011., 14:54   #87
dosadno
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2011
Lokacija: Sarajevo
Postovi: 1
intel celeron 766mhz na koliko se moze max podici

imam jedan stari comp, pa mi dosadno pa ocu da probam nesh
digao sam ga na 1030 mhz, na ovoj brzini temperatura oko 20 stepeni i zanima me koliko moze max
dosadno je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2011., 14:58   #88
E-mil
Oppa Gangbang Style
Moj komp
 
E-mil's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Varaždin
Postovi: 1,679
stvarno ti je dosadno

evo ti link prije nego li se ovo obriše

http://hwbot.org/hardware/processor/...=cpubenchmarks
E-mil je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2011., 20:57   #89
vedran-88
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2010
Lokacija: Sl.Brod
Postovi: 23
da dignemo temu iz mrtvih

imam proc clockan na 3.1ghz temperature se uglavnom kreću od 37-50°C
množitelj je 260x12
omjer cpu/ram 5:4
agp/pci 66/33 fix

e sad zanima me kolika je maximalna temperatura koju smijem filovati ovog procesora s obzirom da je hlađen sa dobivenim intelovim hladnjakom?
samo da napomenem da komp mora raditi barem još pola godine dok se skupi nekih novaca, znači ne smijem ništa spržiti

komp koristim za internet i gledanje filmova, i clockao bih ga iz razloga što kada gledam filmove na 720p malo al primjetno trzaka (što meni naravno ide na živce ).
vedran-88 je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2011., 19:45   #90
tonini
Premium
 
tonini's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: šibenik
Postovi: 259
stara 'rbina

Evo mene, puno mi je godina , ali volim komp-e. Eto želim sad kad sam dokon iskušat se u overcloc-u. Složija sam staro računalo. MBO Soltek soc 370,
Celeron Tualatin 1,3 Ghz, FSB 133 Mhz, 768 MB RAM-a. Ako ima tko želju da mi pomogne korak po korak. Bija bi zahvalan, nešto ''kužim'' ali ne baš sve.
Pomozitr starcu!

Zadnje izmijenjeno od: tonini. 11.03.2011. u 21:02.
tonini je offline   Reply With Quote
Oglas
 
Oglas
Oglasni prostor

Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na