Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 24.05.2005., 13:58   #121
maX
Banned
Moj komp
 
maX's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: tu negdi uku Varaždina
Postovi: 7,323
Evo ja sinkrono vrtim Kingmaxa HC PC4000 na 245fsb-a na 2.5-4-4-8 i sve radi stabilno. Maksimalno sam uspio natjerati Kingmaxa na 270mhz na 2.5-4-4-8 na 2.8V. Proc mi je išao maks na 9*300Mhz i to je bilo 2700mhz sa 1.7V
maX je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2005., 15:03   #122
Gigi1
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,724
Neidi vise od 1.6 volti bez vodenog.
__________________
Gigi1 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 25.05.2005., 17:15   #123
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,378
Evo malo zanimljivosti-DFI Lanparty nF4 Ultra-D & SLI-DR Thermal Images

http://www.bigbruin.com/reviews05/nf...dex.php?file=1
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2005., 14:10   #124
CatKiller
al se nekad dobro jelo...
Moj komp
 
CatKiller's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Samobor
Postovi: 3,244
Još problema...

URGENT - DFI Admits 5Volt Vdimm Problem!!!

http://www.bleedinedge.com/forum/sho...0270#post90270
__________________
Thinkpad T540p | Thinkpad X240 | HP Chromebook X2
CatKiller je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2005., 14:53   #125
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,378
Re: Još problema...

Citiraj:
Originally posted by CatKiller
URGENT - DFI Admits 5Volt Vdimm Problem!!!

http://www.bleedinedge.com/forum/sho...0270#post90270
Iz mog iskustva-pun kurac ljudi nema adekvatno napajanje ili samo ugase komp, prebace jumper za 5v, upale i onda se žale kak im se sve zrompa...
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2005., 15:12   #126
Gigi1
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,724
Doma imam dva kompa umrezena, mreza mi ne radi najbolje tj. dogadja se sljedece: ikonica u taskbaru kaze da je brzina mreze 1Gbps, to je normalno posto je na lanparty maticnoj mrezna od 1Gbps,a i na drugom kompu je mrezna od 1Gbps, no mreza se zesce vuce, cim prebacujem podatke s jednog kompa na drugi to je strasno sporo, samo ulazenje na hard od drugog kompa je usporeno, do prije nekoliko dana sam mislio da je mozda problem u kabelu ali nije posto sam s kompom bio na lan-u (drugi kabel) i tamo su se dogadjale iste stvari s mojim kompom(ulazenje na hard od drugog kompa je sporo,prebacivanje podataka je ocajno sporo,dropa me iz warcrafta3 nakon 2 min)-znaci nije problem u kabelu posto je na lan-u koristen drugi kabel.
Sad kad sam se vratio sa lan-a skinuo sam nove marvell yukon drivere za mreznu na maticnoj i nove nforce drivere i opet ista stvar-mreza se jos uvijek vuce.Isao sam u sandri benchat brzinu mrezne i tamo mi je ispalo da je sporija 10Mbit mreze.
Dali je netko mozda imao slicna iskustva i dali moze pomoc?
__________________
Gigi1 je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2005., 16:46   #127
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,378
Meni dela samo Marwel
I to dela ok.

Druga mrežna me ne jebe ni za suhu šljivu, veli da je kabel iskopčan:confused:

Modem mi je spojen na Marvela i sve radi fino.
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2005., 16:58   #128
tor
Administrator
Moj komp
 
tor's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Sesvete
Postovi: 15,735
A firewall? Imaš kakvi? Kako je on podešen? Probaj se poigrati s postavkama u device menageru, full duplex i to, u nekim sluičajevima je znalo pomoči...
tor je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2005., 21:26   #129
Gigi1
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,724
Svi firewalli su iskljuceni(kada koristim mrezu-windowz , zone alarm,i nvidin).
Ovo sa duplexima, nazalost nisam upoznat s tim pa ako mozez malo detaljnije?
hvala
__________________
Gigi1 je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2005., 23:22   #130
tor
Administrator
Moj komp
 
tor's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Sesvete
Postovi: 15,735
...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	untitled.jpg‎
Views:	202
Size:	30.3 kB
ID:	4136  
tor je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 08.06.2005., 17:53   #131
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Stockholm, Swe
Postovi: 4,484
Ponukan problemima sa mreznom integriranom u chipset, probao sam danas tj. sad. Fora je da je po defaultu firewall uljucen na medium a tada ne propusta file and printer sharing. Rjesenje je iskljuciti firewall, ili napraviti custom profile preko wizarda u kojem dozvolis sharanje.
__________________




Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
Gigabyte GeForce GTX 1070 WINDFORCE OC 8GB 256-Bit GDDR5
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Moto Z Play
Motor X Force
-----------------
DFI LP DK P35 T2RS, Q6600, Xigmatek HTD-S1238, Kingmax DDR2 800 4x2GB
Gigabyte GF 8800GTS 512MB G92, (GV-NX88S512H-B), DELL UltraSharp U2412M, Fujitsu Siemens L22-1W
SEAGATE Barracuda 320 GB, 7200.10, 16 MB, Samsung SP2504C, BENQ DW1670
Logitech MX 518 blue, Trust 4000P 5.1 Home theatre system, Gigabyte Theater Hybrid TV card
Corsair VX550W



LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 08.06.2005., 18:03   #132
tor
Administrator
Moj komp
 
tor's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Sesvete
Postovi: 15,735
Citiraj:
Originally posted by LAcy
Ponukan problemima sa mreznom integriranom u chipset, probao sam danas tj. sad. Fora je da je po defaultu firewall uljucen na medium a tada ne propusta file and printer sharing. Rjesenje je iskljuciti firewall, ili napraviti custom profile preko wizarda u kojem dozvolis sharanje.
Zato sam ga i pitao za FW, malo je glupo što je defaultu onemogučeno sheranje foldera i sl...
tor je offline   Reply With Quote
Staro 08.06.2005., 18:05   #133
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Stockholm, Swe
Postovi: 4,484
Da je i kad stavis na low jos uvijek ne radi! Bas moras na off ili kao sto rekoh napraviti custom profile.
__________________




Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
Gigabyte GeForce GTX 1070 WINDFORCE OC 8GB 256-Bit GDDR5
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Moto Z Play
Motor X Force
-----------------
DFI LP DK P35 T2RS, Q6600, Xigmatek HTD-S1238, Kingmax DDR2 800 4x2GB
Gigabyte GF 8800GTS 512MB G92, (GV-NX88S512H-B), DELL UltraSharp U2412M, Fujitsu Siemens L22-1W
SEAGATE Barracuda 320 GB, 7200.10, 16 MB, Samsung SP2504C, BENQ DW1670
Logitech MX 518 blue, Trust 4000P 5.1 Home theatre system, Gigabyte Theater Hybrid TV card
Corsair VX550W



LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 08.06.2005., 18:39   #134
Gigi1
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,724
Nije bio problem u firewallu(znam ja podesavat firewall), samo sam premjestio kabel u drugi port i stavio ono sa duplexima. Hvala ljudi!
__________________
Gigi1 je offline   Reply With Quote
Staro 08.06.2005., 18:44   #135
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Stockholm, Swe
Postovi: 4,484
Ako si stavio u drugi port, onda ti nVidia lan i dalje ne radi?
__________________




Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
Gigabyte GeForce GTX 1070 WINDFORCE OC 8GB 256-Bit GDDR5
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Moto Z Play
Motor X Force
-----------------
DFI LP DK P35 T2RS, Q6600, Xigmatek HTD-S1238, Kingmax DDR2 800 4x2GB
Gigabyte GF 8800GTS 512MB G92, (GV-NX88S512H-B), DELL UltraSharp U2412M, Fujitsu Siemens L22-1W
SEAGATE Barracuda 320 GB, 7200.10, 16 MB, Samsung SP2504C, BENQ DW1670
Logitech MX 518 blue, Trust 4000P 5.1 Home theatre system, Gigabyte Theater Hybrid TV card
Corsair VX550W



LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 08.06.2005., 22:52   #136
Gigi1
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,724
Tocno on idalje neradi, tj. radi ali ne kako bi trebao.
Ali nema veze na ovom drugom portu sad sve leti.Sada mi 700 megi prebacuje s kompa na komp za cca. 50 sek, dok se prije vuklo zesce sporo!
__________________
Gigi1 je offline   Reply With Quote
Staro 09.06.2005., 11:42   #137
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Stockholm, Swe
Postovi: 4,484
Ma radi i ovaj nVidijin samo ga treba nastimat, cak bi taj trebao raditi i bolje uz manje opterecenje cpu-a.

Citiraj:
Originally posted by Gigi1
Tocno on idalje neradi, tj. radi ali ne kako bi trebao.
Ali nema veze na ovom drugom portu sad sve leti.Sada mi 700 megi prebacuje s kompa na komp za cca. 50 sek, dok se prije vuklo zesce sporo!
__________________




Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
Gigabyte GeForce GTX 1070 WINDFORCE OC 8GB 256-Bit GDDR5
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Moto Z Play
Motor X Force
-----------------
DFI LP DK P35 T2RS, Q6600, Xigmatek HTD-S1238, Kingmax DDR2 800 4x2GB
Gigabyte GF 8800GTS 512MB G92, (GV-NX88S512H-B), DELL UltraSharp U2412M, Fujitsu Siemens L22-1W
SEAGATE Barracuda 320 GB, 7200.10, 16 MB, Samsung SP2504C, BENQ DW1670
Logitech MX 518 blue, Trust 4000P 5.1 Home theatre system, Gigabyte Theater Hybrid TV card
Corsair VX550W



LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 09.06.2005., 16:03   #138
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,378
Citiraj:
Originally posted by LAcy
Ma radi i ovaj nVidijin samo ga treba nastimat, cak bi taj trebao raditi i bolje uz manje opterecenje cpu-a.
Kontra
Marwel troši manje resursa, Nvidia više.

Ja sam jako zadovoljan kako Marwel radi, ne troši resurse, brz, ne dela NIKAKVE probleme.
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 09.06.2005., 19:33   #139
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Stockholm, Swe
Postovi: 4,484
Ne zvuci mi bas logicno?! A i Marvel je spojen kako? preko PCI?

Citiraj:
Originally posted by Jelc
Kontra
Marwel troši manje resursa, Nvidia više.

Ja sam jako zadovoljan kako Marwel radi, ne troši resurse, brz, ne dela NIKAKVE probleme.
__________________




Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
Gigabyte GeForce GTX 1070 WINDFORCE OC 8GB 256-Bit GDDR5
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Moto Z Play
Motor X Force
-----------------
DFI LP DK P35 T2RS, Q6600, Xigmatek HTD-S1238, Kingmax DDR2 800 4x2GB
Gigabyte GF 8800GTS 512MB G92, (GV-NX88S512H-B), DELL UltraSharp U2412M, Fujitsu Siemens L22-1W
SEAGATE Barracuda 320 GB, 7200.10, 16 MB, Samsung SP2504C, BENQ DW1670
Logitech MX 518 blue, Trust 4000P 5.1 Home theatre system, Gigabyte Theater Hybrid TV card
Corsair VX550W



LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2005., 00:59   #140
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,378
Citiraj:
Originally posted by LAcy
Ne zvuci mi bas logicno?! A i Marvel je spojen kako? preko PCI?
Pa nije ni meni izgledalo logično-ali je tako
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2005., 09:38   #141
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Stockholm, Swe
Postovi: 4,484
Ma nisi to to dobro gledao, bas cu danas malo pogledati. Mozda zbog firewall-a?

Citiraj:
Originally posted by Jelc
Pa nije ni meni izgledalo logično-ali je tako
__________________




Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
Gigabyte GeForce GTX 1070 WINDFORCE OC 8GB 256-Bit GDDR5
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Moto Z Play
Motor X Force
-----------------
DFI LP DK P35 T2RS, Q6600, Xigmatek HTD-S1238, Kingmax DDR2 800 4x2GB
Gigabyte GF 8800GTS 512MB G92, (GV-NX88S512H-B), DELL UltraSharp U2412M, Fujitsu Siemens L22-1W
SEAGATE Barracuda 320 GB, 7200.10, 16 MB, Samsung SP2504C, BENQ DW1670
Logitech MX 518 blue, Trust 4000P 5.1 Home theatre system, Gigabyte Theater Hybrid TV card
Corsair VX550W



LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2005., 11:32   #142
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,378
Tako kažu i experti sa DFI foruma
Probaj otići na
http://infospeed.verizon.net/

Pa prati zauzeće i brzinu i sa jednom i sa drugom mrežnom.
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2005., 15:48   #143
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,378
Mali update

Oskar i dalje uredno radi nove verzije BIOS-a, trenutno su aktualne N4D618-1, N4D618-2, i N4D618-3.

Kao i uvijek-SVI do sad izašli BIOS-i se mogu naći na:

http://www.techpowerup.com/articles/other/114


Na kraju krajeva, nije tako ni loše imati ploču koja je popularna kod overclockera-od kad su te ploče izbačene na tržište izašlo je oko 35 BIOS-a, pa si fakat možeš izabrati koji je najbolji za tvoju konfu...
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2005., 15:56   #144
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Stockholm, Swe
Postovi: 4,484
Jesi li probao koji od tih 35? Ja sam jos na originalnom, drzim se onog: ne popravljaj ako nije pokvareno.

Citiraj:
Originally posted by Jelc
Mali update

Oskar i dalje uredno radi nove verzije BIOS-a, trenutno su aktualne N4D618-1, N4D618-2, i N4D618-3.

Kao i uvijek-SVI do sad izašli BIOS-i se mogu naći na:

http://www.techpowerup.com/articles/other/114


Na kraju krajeva, nije tako ni loše imati ploču koja je popularna kod overclockera-od kad su te ploče izbačene na tržište izašlo je oko 35 BIOS-a, pa si fakat možeš izabrati koji je najbolji za tvoju konfu...
__________________




Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
Gigabyte GeForce GTX 1070 WINDFORCE OC 8GB 256-Bit GDDR5
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Moto Z Play
Motor X Force
-----------------
DFI LP DK P35 T2RS, Q6600, Xigmatek HTD-S1238, Kingmax DDR2 800 4x2GB
Gigabyte GF 8800GTS 512MB G92, (GV-NX88S512H-B), DELL UltraSharp U2412M, Fujitsu Siemens L22-1W
SEAGATE Barracuda 320 GB, 7200.10, 16 MB, Samsung SP2504C, BENQ DW1670
Logitech MX 518 blue, Trust 4000P 5.1 Home theatre system, Gigabyte Theater Hybrid TV card
Corsair VX550W



LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2005., 16:11   #145
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,378
Citiraj:
Originally posted by LAcy
Jesi li probao koji od tih 35? Ja sam jos na originalnom, drzim se onog: ne popravljaj ako nije pokvareno.
Čim sam kupio ploču-flashnuo sam prvu betu i imao sam je do prije tjedan dana,

Sad sam na službenom 510 i dela ok.

Razlika je samo u podršci za novije procove i tip meme koju imaš.

Da li su moduli jednostrani, dvostrani, TCCD, BH5/CH5 itd...

Pa si fino odabereš koji ti najbolje paše.

Ja sam sa starom betom morao dati 1.6v za 2500, sa 510 1.55v
To se sad kad je zatoplilo čist fino osjeti.
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2005., 16:14   #146
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Stockholm, Swe
Postovi: 4,484
Hmmm, mislim da mi je bolje nista ne dirati.

Citiraj:
Originally posted by Jelc
Čim sam kupio ploču-flashnuo sam prvu betu i imao sam je do prije tjedan dana,

Sad sam na službenom 510 i dela ok.

Razlika je samo u podršci za novije procove i tip meme koju imaš.

Da li su moduli jednostrani, dvostrani, TCCD, BH5/CH5 itd...

Pa si fino odabereš koji ti najbolje paše.

Ja sam sa starom betom morao dati 1.6v za 2500, sa 510 1.55v
To se sad kad je zatoplilo čist fino osjeti.
__________________




Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
Gigabyte GeForce GTX 1070 WINDFORCE OC 8GB 256-Bit GDDR5
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Moto Z Play
Motor X Force
-----------------
DFI LP DK P35 T2RS, Q6600, Xigmatek HTD-S1238, Kingmax DDR2 800 4x2GB
Gigabyte GF 8800GTS 512MB G92, (GV-NX88S512H-B), DELL UltraSharp U2412M, Fujitsu Siemens L22-1W
SEAGATE Barracuda 320 GB, 7200.10, 16 MB, Samsung SP2504C, BENQ DW1670
Logitech MX 518 blue, Trust 4000P 5.1 Home theatre system, Gigabyte Theater Hybrid TV card
Corsair VX550W



LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 20.06.2005., 11:49   #147
Gigi1
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,724
Citiraj:
Hmmm, mislim da mi je bolje nista ne dirati.
Ne bih se slozio, ja sam za sad promjenio nekih 5-6 biosa, ak ne probas neces ni znati sta dobivas a sta gubis + kaj te biose preuredjuje covjek koji je poznat po takvim stvarima i ti biosi su stvarno vrlo dobri!
__________________
Gigi1 je offline   Reply With Quote
Staro 20.06.2005., 11:52   #148
Gigi1
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,724
E danas navecer cu probat novu sesticu pa javim kakva je.
__________________
Gigi1 je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2005., 00:23   #149
Gigi1
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,724
Nisam nista vise uspio nego sa prijasnjim biosom, stabilnost je ista.
__________________
Gigi1 je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2005., 12:40   #150
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,378
Evo još jedan ljink za BIOS-e, ima i 510 (-1, -2, -3) fixani.

Isto fixevi za dual-core 6.23 BIOS-a.

http://www.dfi-bios.tk/
Jelc je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na