|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Nemoguće formatirati SSD
Pozdrav. Dakle u pitanju je ADATA SU630 SSD disk. Probavao sam ga svakako formatirati ali ne ide. Gore su Win 10 pro. probao sam sa USB om s drugim Windowsima,staviti Ubuntu na njega, Acronis Disk director. Ali šta god probam ne ide mi i vrati ga u početno stanje. Probao sam ga u drugom PC-u ali uvijek isto. dali netko ima ideju kako da ga formatiram? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2020
|
Citiraj:
Diskpart > clean Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Spoji ga na bilo kakvu linux masinu (rpi, desktop) ili bootaj live linux distribuciju (ja koristim mint) na svom kompu i odradi to kroz gparted u par klikova. Moze se i kroz winse, ali trazi driblanja i guglanja ako zelis pobrisati sve skrivene particije i dobiti cisti goli disk. Jedan dio odradis kroz disk management, a ostatak kroz konzolu (how to remove efi partition).
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Da ti se nije zaključao ? Vidi jeli postoji kakav tool od ADATA - e za pogledati stanje, ima > https://www.adata.com/rs/support/consumer?tab=downloads Probaj u dva koraka: prvo pobrisati sve particije ili kroz tool secure erase pa nakon toga kreiranje u formatiranje particija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Probao sam (u drugom PC-u) sa disk part ali ne ide. Napominjem da komp sa tim SSD-om normalno digne Windowse,samo ja ne pronalazim način da ga formatiram. Probao sam i na PC dignuti Ubuntu pa preko njega al ne ide. Acronis disk director sam napravio live USB i probao i sa njega ali sve vraća na početno stanje. Mislim da je problem negdje dublje al ja nemogu dokučiti gdje. Nikky probao sam i sa ovim toolom od Adate na drugom PC-u ali isto ne ide,napiše da je health na 41% (šta mi je čudno) i probam ga tu izbrisati ali mi ne da jer moraju biti Windowsi stariji od Windows 8. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Jesam stari moj ni snjim neće. Dali je moguće da je lockan i da ga nikako nemogu zaobić? Mislim,Acronis nema koji disk mi nije formatirao. Ponestaje mi ideja više. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
A kad dignes win instal sa usb-a, ti daje brisanje svega? Sent from my motorola edge using Tapatalk
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Meni ovdje puno toga nije jasno jer nije dovoljno dobro objašnjeno. Šta znači "ne ide", "neće", "vraća na početno stanje" ? Kako točno izgleda tvoj proces pokušaja formatiranja sa nekim od tih alata? U kojem točno koraku zapne (ako), koju poruku izbaci (imaš li log, screenshot, bilo šta?), šta nakon toga napraviš, itd...? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
napravio sam puno clean instala Windowsa i svega,tako da u nekim osnovnim koracima ne kiksam. Dakle,npr kad mi da ono u Windows install meniju da formatiram particiju,kreiram novu,šta god da napravim ono ostane na početnom i ne da mi npr izbrisati sve particije sa njega,ostane sve kako je. Nemam screenshotove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Windowsi s tog diska rade normalno,međutim htio sam prebaciti taj SSD u drugi komp i napraviti clean install,i tu su se stvari zakomplicirale kao šta vidite. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Pozdrav. Novi dan isti problemi. evo u drugom kompu u Safe modu kad probam u My PC formatirati napiše mi da je disk in use i dali želim svejedno formatirati! Nije mi jasan ovaj dio da je u upotrebi! Probao sam sa Eraserom istotako ne želi. uvijek se vrati na isto, Windows (D ![]() Probao sam sa onim toolom od Adate isto tako nema pomaka. Ali mi pokazuje da je remaining lifetime na 41%,nije li to malo čudno za disk star niti godinu dana? Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Ali nije to to. Već mi je jednom zaštekao pred par godina Adatin USB stick,sad ovo sa diskom-nisam baš zadovoljan i definitivno znam tko više neće kupovat Adatin hardware. Mislim sve super,kvragu i jedan SSD manje više. Al opet nekako si mislim nije mi baš drago znati da su na disku mogle biti neke jako bitne stvari. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2010
|
I meni se desilo na jednom SSD-u da nece nikako formatirat i uvijek se vrati na prije, mrtav je ssd cim nece format, reklamacija a ako nemas garanciju onda u smece, izbjegavat low rank ssd-a, po meni crucial i kingstone omjer cjene i kvalitete odlican |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
pa zato i dišel u read only, živ je . kopirat sa njega možeš da je krepo totalno, bi ti vraga dizao windowse sa njega a folder možeš kreirat, na njega nešto kopirat ? i da to ostane nakon reboota ? ajd probaj još i to |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
SSD gigabyte, koristio par puta za prijenost podataka sa moba OTG metodom i sad ga W10 ne vidi. nikako, ali mob DA jer ima one glupe android datoteke na njemu. kako da formatirati u neki W format?
![]() |
#22 |
Premium
|
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Pretpostavljam da si SSD spajao na komp putem usb-a. Spoji ga direktno na mbo pa bi ga trebao vidjeti u Computer Managementu ili čak Exploreru.
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
![]() |
#26 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Nemoguće formatirati SSD
Zvuči kao da je SSD otišao u read-only mode kao što je rečeno. Ono što meni u ovoj priči nikako nije jasno je kako uredno podigne Windoze budući da Windoze ne mogu bez da stalno neki klinac pišu po swapu, registryju, temp direktorijima, user direktorijima…. čak i dok se boota. Par puta sam slučajno podigao windows virtualku kojoj je storage slučajno ostao u RO modu i sve bi se razletilo kod bootanja :-/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
G-parted, low level format, ništa ga ne uspijeva promijeniti. ![]() Upravo isprobao clone drugog diska na njega sa Macrium Reflect-om (boot-ao sa stick-a). Sve odrađeno, kao i sa ispravnim diskom, nikakvu grešku nije javljao. Reboot, stari windowsi i podaci i dalje tamo. ![]()
"You know, you come from nothing - you're going back to nothing. What have you lost? Nothing!" Zadnje izmijenjeno od: dani77. 16.06.2023. u 17:12. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
![]() |
#29 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
..nedavno imao sličnu glupost , USB stik na kojem je bio Hirens hoću izbrisati i napraviti nanovo particiju i NTFS. Obrisao stick u disk menagment bez problema (dobio RAW) i kad hoću novu particiju , letter i format sa ponuđenim wizardom neće pa neće ....dok nisam prvo odradio samo particiju a poslije toga mi prihvatio i samo formatiranje, dakle oboje zajedno nije išlo javljalo error. Sumnjam na win10 nekakav bug.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Znači podaci se mogu pročitati, pa si pretpostavljam, kopirao datoteke koje su ti važne? Baci više disk u smeće i to je to. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|