|
![]() |
#1 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() Ova tema je namijenjena isključivo 2.5" SATA SSD-ovima od 600 GB i više i u temi smijete postavljati sva pitanja, voditi razne rasprave, pisati reviewe, postaviti firmware update kad se pojavi i ostalo.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 14.12.2019. u 15:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Koja bi bila nek normalna radna temp ssd-a? Radi se o crucial mx300 750gb, vrti se izmedju 30-40 (ovisi koliko se koristi u tom trenu). Vec dugo imam jedan intel ssd bez temp. senzora pa nemam nikakvu referencu za ovakav disk novijeg datuma. Ssd-ovi mi stoje na trayu iza maticne ploce, nema propuha.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Jan 2014
|
Ja imam MX300 od 275GB i temp. mu je uvijek koji stupanj veća od one koja je u prostoriji, znači oko 24-25 stupnja, ne zagrijava se uopće. To je temperatura dok surfam netom, sad ne znam ako bi radio nešto zahtjevnije kakva bi bila, ali 40 stupnjeva mi se čini previše. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Protupožarac
Datum registracije: Aug 2007
|
Gledam što da dođe pod bor (tj u komp za pod bor) i u nedoumici sam: Kingston A400 960GB ili Samsung 860 EVO 1TB. Razlika je 350-tak kn, osim dužeg jamstva u Samsungaya, koliko bi taj Kingston bio lošiji/sporiji u namjeni da zamjeni WD 500 GB blacka HDD kao špajza za igre?ž Edit: Kao inbetweener se pojavio i 1TB MX500 od Krušala koji je malo skuplji od Kingstona (120 kuna) a jeftiniji od Samsungaya (190 kn). Zadnje izmijenjeno od: Brko. 15.12.2018. u 11:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
3X
Datum registracije: Sep 2010
|
Po meni uzmi MX500, jamstvo 5g vrijedi malo više, a i performanse su bolje od A400.
“The saddest aspect of life right now is that science gathers knowledge faster than society gathers wisdom.” - Isaac Asimov "With the first link, the chain is forged. The first speech censured...the first thought forbidden...the first freedom denied – chains us all, irrevocably." |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nuclear Experiment
Datum registracije: Aug 2009
|
Buduci da vec imas m.2, koji god da uzmes za igre bude super. Moj glas isto ide za mx500 zbog garancije. I sam mislim uzet mx500 za igre, ali kako trenutno nemam m.2 pikiram Kingston A1000 (m.2, 5 god garancije...)
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#9 |
Protupožarac
|
Fala ekipa. Ide eM-IKSara Pecto ![]() ![]() Sent from Usreo Mobara |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Koje si na kraju bockao?
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Protupožarac
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
3X
Datum registracije: Sep 2010
|
I moj stigao isto, samo je napola manji ![]() Već se Windows veselo vrti na njemu.
“The saddest aspect of life right now is that science gathers knowledge faster than society gathers wisdom.” - Isaac Asimov "With the first link, the chain is forged. The first speech censured...the first thought forbidden...the first freedom denied – chains us all, irrevocably." |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Više nemam hdd pa ga razmišljam zamjenit sa Crucial MX 500 , pa me zanima da li ima što bolje u tom cjenovnom rangu? S time da mi je evo primaran a ovaj će biti za igre i multimediju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Protupožarac
|
Imadoh sličnu moru pred 2 mjeseca u ovoj temi i momci me savjetovali za MX500. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3258318 Uzeo sam ga i stvarno SSD je bomba. Sent from Usreo Mobara |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Možda neki savjet vezan za kapacitet SSD-a u 2019.godini, imam 240gb trenutno. Kupio prije nekoliko godina, postalo je premalo...namjena je za OS i casual gaming (po 70gb su sad igre). Uzeti 500gb ili 1tb(dilema) Samsung 860 EVO? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
a sve ovisi o tebi, meni je 500gb bilo malo, jer standard igre koje imam su skoro 400-500gb, plus ove šta ulete i windowsi + programi, 1TB mislim da je optimum, da nemoraš razmišljat
![]() |
#19 | |
Protupožarac
|
Citiraj:
Sent from Usreo 2nd Mobara |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Protupožarac
|
Citiraj:
Sent from Usreo 2nd Mobara |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
TossACoinToYourWitcher!
Datum registracije: Oct 2005
|
šta točno? sve što su ti rekli ovdje si mogao saznati i na googleu i na 43 stranice prije jer se stalno isto piše.. a i čak i sam znaš da je wd green najsporiji, znači on ne.. mx500, a400, uv500, samsung 860 itd sve su ok ssdovi, koji god da izabereš nećeš pogriješit |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
WD izbacio 4Tb SSD. Cijena oko 550€ https://www.bug.hr/ssd/wd-dodao-u-po...teta-4-tb-9211 https://geizhals.at/western-digital-...-a2043594.html
![]() |
#29 |
Premium
Datum registracije: Nov 2012
|
Ola, koji ssd biste preporucili - m.2 qlc ili obicni sata za storage? Zelim se maknut od mehanike, a nez jel mi se isplati ulozit u m.2. znam da qlc manje traju ali imaju vece kapacitete nego drugi m.2, a nemam neke pretjerane workloadove, najteze sto radim je tu i tamo vegas i aae. I u svakom slucaju, koji bi bio najbolji? Kapacitet cirka 1tb idealno. Vidjeh adata su830 il nest tako, 960 gb za sicu pa nez koliko valja. Lp <3
![]() |
#30 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
ako je za storage, neki običan bestbuy ssd je preporuka, što veći to bolje
|
|
Oglas
|
|
![]() |