Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno > RETRO hardware i software
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.12.2024., 09:27   #181
Silthrax
Premium
Moj komp

Silthrax's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Imam ja kuci na tavanu nesto PSX casopisa ako neki brojevi fale mogu pogledati da li imam pa da se popuni.
Silthrax je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2024., 23:10   #182
Miki9
Registered User

Datum registracije: Jun 2021
Evo taj indeks PS1 igara na jednom mjestu, da se ekipa može snaći bez otvaranja časopisa.

btw. na youtubeu postoji recentniji višesatni video sa prikazom 4000 i nešto PS1 igara (!), neznam jel se u to ubrajaju i PAL i Ntsc izdanja pa je dvostruko zbrajanje, nekak nemre ih bit tak unikatno puno.
Baš sam ovih dana razmišljao koji bi mi bio osobni popis top 50 ili 100 igara.

Miki9 je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2024., 23:13   #183
Miki9
Registered User

Nastavak

Staro 27.12.2024., 23:18   #184
Miki9
Registered User

Još

Staro 05.01.2025., 20:55   #185
Miki9
Registered User

Ljubaznošću kolege CICa, iskopao je sa kompa drugi broj Playstation Powera, koji je davno s nekog foruma skinuo,
ja sam ga u p.shopu doradio, širina skenova je 1280 što je manje od uobičajenog standarda, no prosječno oko megabajt i pol je svaki sken imao tako da je relativno kvalitetan prikaz, očito nema puno kompresije.

Ovaj broj nisam nikad imao tako da dobro dođe za vidjeti.
Nekak se provlači dojam kroz recenzije da su više nakrcane raznim fotkama iz igre (katkad i predimenzioniranim, bolje bi se dalo to rasporedit), a manje tekstom (npr. kod FF VIII).
Dosta malo ljudi je pisalo recenzije u časopisu, a svojevrsni smiješni detalj je da urednik i recenzentica imaju prezime East i West.

Uglavnom s obzirom da je to skoro pa prigodni broj iz prosinca 1999. jaka je postava recenzija: Mission Impossible (realno najslabija s ovog popisa), Tomb Raider 4, Spyro 2, Quake 2, FFVIII, itd.

Od hardwareskih kurioziteta što možda nitko nije ni znao za njih, tu je ventilator za PS1 (!) koji se na stražnji stranu nakači, apsolutno nisam nikad čuo da je netko imao problema s pregrijavanjem ps1
te nekakav "emulator Z", isto za paralelni port.
To je emulator za stare konzole ala NES, malo sam o tome guglao, šturo ima informacija no rečeno je da je veoma spor i praktički neigriv.

Pak za VCD dodatak sam znao jer je već u PSXu recenziran i spomenut, no kao i ovdje je spomenuto da je beskoristan jer gotovo nitko u Europi nije imao VCD diskove (popularni u Aziji), koji su i u doba kad je već DVD krenuo (kraj 98. pa nadalje) postali i tehnološki zastarjeli sa rezolucijom lošijom od divxa.
Da su napravili nekakav dodatak koji je mogao vrtiti divxe, to bi već bio posao, no moguće da hardware ps1 jednostavno to ne podržava.

Opet je objavljen index svih izašlih ps1 igara, neznam je li to posebnost samo ovog broja (u smislu kao možda nije puno ljudi kupilo prvi broj, pa ovdje da dobiju), ili i svaki sljedeći je to imao (s obzirom da br.3 nisam nikad čitao ni vidio). Ovaj dodatak sa prohodom Dino Crisisa isto nemamo, no nije tolko ni bitno.

download:

https://www.sendspace.com/file/6y11oj

ps. borgy, dodaj na webpage ova dva broja Playstation Powera, drago mi je da imamo i to u arhivi pomalo.
Staro 06.01.2025., 09:10   #186
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Fala
Staro 06.01.2025., 13:16   #187
Morpheous
Premium

Morpheous's Avatar