|
![]() |
#4921 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Stigao jučer MSI-ev 3rd gen QD-OLED sa MF-a, vrhunska stvar. Slika fantastična, brz refresh, igre i video nikad nisu bolje izgledali, ide na tržnicu ![]() Najgore je što sam znao da će se to dogoditi jer sam i sam ovdje napisao da ako si 95% vremena u browseru/excelu/pdf-u, oled nema smisla. Na kraju je ispalo tako da sam stalno gledao u taskbar i mislio kako ga moram maknut da izbjegnem burn in (iako ima 3g gare za to ![]() TV, mob i laptop sam sve odavno prebacio na oled i plan je bio da i na stolnom PC-u to napravim ali eto, Dell će morati raditi još neko vrijeme. Jednostavno za neki više office rad, to nije to. IPS je bolji, tekst je čišći, nema opasnosti od burn in-a itd. Video i igre - ako je to većinom što gledate na ekranu, onda nemate što razmišljati. Čak i u BG3 koja i nije neka super igra za primjer, razlika je strašna. ![]() ![]() A ovaj IPS Dell koji imam ima IPS black, znači kontrast je kao kod lošijih VA ekrana, svi ostali IPS-i bi još gore izgledali. Izgleda užasno u usporedbi sa OLED-om ![]() Tako da sve u svemu, tko hoće OLED ekran relativno jeftino nek provjeri Tržnicu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4923 |
Premium
|
Ha čuj, primijećuje se. Imaš normal, high i off. Meni je bilo na normal, ako si u igri recimo nećeš primijetiti. Ako je full screen video, nećeš primijetiti, ali ako recimo čitaš pdf, skužit ćeš da je cijela slika trznula milimetar lijevo/desno gdje već. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4924 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Koji je neki best buy 27" monitor? Koristio bi se za sve po malo. od surfanja po forumima, nekog rada na kompu, pa do igranja. ne treba 144hz jer nemam s cim to pogurati. ali ako je to sad vec neki minimum onda moze ![]() ne bi htio ni nista vece jer mislim da mi je dosta jedan od 27". trenutno imam 1060 3gb al planiram uskoro preci na nesto jace tipa 3060ti ili 6700xt. nisam jako dugo kupovao monitor tako da uopce nisam u toku sta se sad kupuje i raspon cijena. sta kazete na dell G2724D? Zadnje izmijenjeno od: Zeryx. 30.01.2025. u 12:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4925 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
Ja si gledam neki 4K high-refresh ekran, i sve sta vidim su oledi 32" (znam da to nije tema za ovdje), pa me najvise strah tog shifta pixela jer ako bih uzimao takav ekran, uzeo bi nesto sto ima KVM switch da mogu raditi i igrati na njemu, a onda me strah da se ne desi burn in jer sam kao devops stalno u konzoli i mislim da bi me ubija taj pixel shift na tim malim slovima ![]()
Bila je toliko lijepa da sam poželio da nikad ne otvori usta. A onda mi je nekako objasnila da je nijema. Oženio sam ju Las Vegasu, tjedan dana kasnije. I sad napokon živim sa ženom koju razumijem. Moj PC - https://www.twitch.tv/flegmoar |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4926 |
Premium
|
4k 27" OLED-i su se pojavili sad nedavno na CES-u. Pretpostavljam da će uskoro u dućane. Ma trebalo bi bit dosta, ali nije samo to. Tekst jednostavno nije dobar, još crni tekst na bijelu pozadinu je ok, ali ako imaš nešto šareno unutar igre, to jednostavno ne izgleda najbolje. Kod 4k ekrana su ti problemi manje izraženi baš zbog te visoke rezolucije. Pixel shift isključi, sad svi imaju 3g garanciju na burn in pa što bude ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4928 | |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Na žalost nema update FW-a. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4929 |
Premium
|
To je samo jedna od 5-6 panel protect opcija, onu najbitniju, panel refresh, niti ne možeš isključiti. Tako da vrijedi svakako bez obzira na tvoju postavku. Bilo bi malo čudno da gubiš garanciju ako odabereš krivu opciju unutar menu-a ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4931 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
![]() |
#4933 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
da su neki bolji ili losiji? ili da dolazi s greskom pa moram vracati? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4934 |
Premium
|
Ako dolazi s greškom, to je super, vratiš ga unutar 14 dana i gotovo. Ako je inače lošiji panel pa ima određene nedostatke, kao bleed pozadinskog osvjetljenja po rubovima ili neujednačene točke na kojima je osvjetljenje prejako, koje možeš vidjeti unutar 14 dana, isto super. Vratiš i bok. Ako je slabiji panel pa počne izvoditi sranja 14 dana nakon isteka garancije, onda jebiga. Mene osobno živciraju te sheme gdje kupuješ nešto i ne znaš što ćeš dobiti.
![]() |
#4935 | |
Premium
|
Citiraj:
Ne kužim kak su to isti monitori? Jedan ima 75 Hz a drugi 120 Hz? Jedan ima stari IPS panel 1000:1 kontrast a drugi ima novi IPS black panel sa kontrastom cca 2300:1 što je najbolji kontrast na IPS-u ikad ![]() Najbolje od svega je da zapravo stariji ima više USB-C-a ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4937 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() Dakle ovako, taskbar je na auto hide (zamisli opcije), pixel shift je off, nek miruje, nek on služi meni a ne ja njemu ![]() A tu sam našao rješenje za tekst: https://www.reddit.com/r/OLED_Gaming...plays_getting/ Napomena, ovo nije problem na 4k OLED monitorima, samo na 1440P. Izgleda da sam bio loše volje taj dan kad sam ga postavio po prvi put ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4938 |
aka Striko
Datum registracije: Nov 2007
|
Pozdrav. Pitanje za ekipicu. Ja vec ispalio od surfanja/ googlanja / reviewa. U potrazi sam za : Size: 27" Res: QHD RR: > 120, 144 Hz Gysnc : compatible (maybe, nisam expert ako bi imalo koristi ) Broj USB-a ne bitan. HDR Barem 2 HDMI ( 1 za PS5, jedan za PC / Laptop ) Barem jedan DP za laptop/PC. Usage: gaming (70%) / coding (20%) ostatak mozda Multimedia. Bitno mi je da monitor ima ok contrast i osvjetljenje, da u tamnijim scenarijima bas ne trga sivilo. Cash: iskreno ne znam, do ~350, ako je nesto isplativo iznad toga, razmotrit ce se uz valjani argument.
Pošten trgovac : 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10, 11 , 12 , 13 , 14, 15, 16 . Zadnje izmijenjeno od: Ati freak. 10.02.2025. u 09:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4939 |
Premium
|
Ja sam ovoga nedavno kupio frendu, svi sretni i zadovoljni. Mislim da je dobar odnos uloženog i dobivenog. https://www.nabava.net/monitori/aoc-...16-9-631237031
![]() |
#4940 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Možda AOC Q27G3XMN? Rtings i Monitors Unboxed recenzije su jako dobre, a trenutno se prema nabavi nudi za malo manje od 350 eura. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4941 | |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() Dakle u tome se razlikuje jer stavljaju panele različitih proizvođača. Traži po redditu jer na rivjuima toga nema, ispada da su oni svi dobili sa boljim panelom. Evo ti primjer: LINK Zadnje izmijenjeno od: Disco. 10.02.2025. u 09:40. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4942 |
aka Striko
|
malo sam suzio/ proširio potražnju. Pošto sam uopce zanemario cinjenicu da HDMI 2.1 je potpuno ne bitan ispod 4K. Bitnije mi je da imam 2-3 HDMI, i barem jedan DP. Jel neki port ogranicen necim? Nisam baš u shemi sa High Refresh monitorima pa ne znam. Npr. Da je DP / HDMI ogranicen na određeni max refresh rate ili neke druge sheme koje se u specsima ne prezentiraju dovoljno ? Jer htio bi imati stalno spojen PS5 i gaming PC na monitor, plus povremeno poslovni lap kad radim od doma. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4944 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4945 |
Premium
|
Ovaj moj dell ima npr dva HDMI (nisam sad siguran koji je koja verzija, malo je stariji monitor) gdje je HDMI 2 ograničen na 60Hz, dok DP i HDMI 1 idu na 144Hz. To sve uredno piše u specifikacijama, ali znaš kako to bude, YMMV. Ja računam da ako imam dva neograničena porta onda je to prihvatljivo, a treći neka bude za silu. Nisam nikada imao situaciju da mi je trebao i četvrti port.
![]() |
#4946 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
https://www.dell.com/en-us/shop/dell...or-accessories nisam ni znao da je izašao,samo je lošiji. https://www.rtings.com/monitor/tools...5d/41041/77107 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4947 | |
aka Striko
|
Citiraj:
Uzeo sam ovog, hvala na preporuci. Sad se ceka dostava. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4948 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Na zalost svi ti budget modeli su poprilicno smece i kupovat takav monitor je lutrija. Sva tri koja sam kupio u zadnjih par godina su imala neki problem. Dell, AOC i Phillips. Izrada je boze sacuvaj na sva tri, ne znam koji je gori jer svaki je katastrofa na svoj nacin. Skoro pa bacen novac i da moram kupio bi najjeftiniji.. Prije par godina sam na Ekupi uhvatio jeftino Acera Predatora, malo stariji 25 model ali samo 1080p koji je za ovu skalameriju svemirski brod i toplo preporucam da se kupi tako nesto jer se isplati. Htio sam 1440p i jbg nemam srece sa ovim tanko plasticnjacima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4949 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Nemojmo generalizirati, nemam nikakvih zamjerki na "budget" gaming Philips koji sam kupio prije tri godine. A kolko se sjećam prije par godina je pol foruma pokupovalo stanoviti "budget gaming" AOC 27in model, na sveopće zadovoljstvo. Kupiti preko neta i ako čovjek nije zadovoljan, nek ga vrati i dobi novce nazad. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4950 | |
aka Striko
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |