|
![]() |
#5641 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2023
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5643 |
Registered User
|
Gledam malo te huaweije uzeo bi neki ovak da imam na harmony osu. Pa to cijene skuplje nego Honor. Rabljeni P60 pro nema ispod 450-500€. Ko ce to platit pored Honor Magic modela. Našao sam jedino novu Puru 70 pro za 650€ osim ako nije scam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5644 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Imao sam P60 Pro do nedavno. Vrhunski mob, instaliran micro g i radio ko urica. Puru 70 Pro sam dugo pikirao, ali ne mogu je upecati po nekoj pristojnoj cijeni. P50 Pro se može pronaći za 270 eura i lako se konvertira. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5645 |
Registered User
|
Ovo se gubi nakon konverzije na HarmonyOS iako mislim da meni čak NFC radi. Disclaimer:
Gledam uzet neki jeftiniji model Nova 11 pa onda ga konvertirat, koristit ga kao drugi telefon. Puno mi je to para za eksperimentiranje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5646 |
Premium
|
esim ne radi kao ni wowifi, NFC još nisam isprobao. 5G radi uredno...Meni je p40 pro bio idealan jer se nabavi jeftino, a još uvijek ima dobar hardver. Mate 40 pro se ne može konvertirati i to mi je baš žao.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5647 |
Registered User
|
esim i vowifi sigurno ne radi ni na jednom jer toga nema ni u kini. Ovo ostalo ovisi od modela do modela. P40/PRO je dobar jer još ima 5G. Jedino kaj me strah kaj je to već star telefon pa ne znam kakva je baterija. Ne znam jel Huawei ima još one akcije za promijenu baterije. Za istu cijenu mogu uzet rabljeni P40 PRO ili Novu 11. Za koliko love si kupio P40 PRO? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5648 |
Premium
|
Nema trenutno akcije pitao sam ih. Baterija je 47€ sa zamjenom, na akciji 28€. Kupio ga za 150€, ima ih dosta po oglasnicima. P40 ide i za 120€.... Ovo mi je valjda treći puta da imam P40 Pro. Baterija im je stvarno dobra, moja je na 87% i drži cijeli dan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5649 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Jesu li to fičri HarmonyOSa ili se ti problemi javljaju samo na uređajima kojima se mijenja oeminfo |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5651 | |
Registered User
|
Citiraj:
pod br2. i br4. sigurno svi gube koji rade konverziju. Ostalo ovisno od modela do modela ovo konkretno vrijedi za Nova 10 SE. Najviše dobivaju oni koji ne primaju više update od strane Huaweia. Koji su zapeli na EMUI 12/13. Kad ga konvertiraš na harmony os dobit ćeš zadnju dostupnu verziju HOS 4.2 i svaki mjesec uredno dobivaš security patch. Drugo, oni koji nemaju EMUI 14.2 ne mogu preko microG instalirat nativne google apk. Dok na harmony os ih instaliraš kao nekada da imaš sve kao da je telefon došao sa gms (play store). Isto se restorea backup nekog telefona koji je imao GMS. Kao što su bile prve opcije nakon bana prema huaweiu. Ostalo je sve isto, google apk koje ne rade na EMUI-u neće radit ni na HOS-u. Treće, većina modela je u planu za primanje HOS 5.0 (next). @Locks jel ti radi Mcdonalds apk? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5653 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Baš sam bacio oko na ovaj Pura 70 Ultra, cijena mu je pala, a kamera je brutalna. Kolko sam pratio, prek gboxa se da složit da google aplikacije rade.. Huawei izbacuje updejtove, pa pretpostavljam i da se gbox redovito updejta.. Za Huawei dost nalazim pohvala po pitanju svega, a kamera je tu praktički nenadmašna, jedini kamen spoticanja nalazim je to nemogućnost korištenja gugla, a alternativno rješenje je taj gbox.. Dal će u bliskoj budućnosti ostat i dalje aktualan na huaweiu, to će vrijeme pokazat, al ispada dok se instalira taj gbox, onda radi sve kao i na ostalim android smartfonima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5655 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
NFC plaćanje radi preko Curvea, ne preko GPaya. Android Auto postoji, ali nemam gdje probati.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5656 |
Premium
Datum registracije: Jun 2014
|
..ne radi garmin aplikacija, i to je jedini razlog zbog kojeg se nisam vratil na huawei.. 🙃
![]() |
#5658 | ||
Registered User
|
Citiraj:
Citiraj:
https://youtu.be/ds0RXyy5Es8?si=VO2LXTrz3Jelvxnv |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5659 | |
Premium
|
Citiraj:
https://youtu.be/QpFXTUgZcY8 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5660 |
Registered User
|
Jel netko ovdje korisit Curve za NFC plaćanje na Huaweiu? Aktivirao sam Curve na Nova 11 Emui 14.2 i imam isti problem kao prije godinu dana na Nova 10 SE. Nju sam konvertirao na HOS pa sam milsio daje tu problem (da ne radi nfc). Međutim kad hoću platit i prislonim na Pos ne događa se nista. Uspio sam prvi puta jednom platit i nakon toga više niti jednom. Isto mi je na Nova 10 SE. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5662 |
Registered User
|
Radi nakon sto sam upalio i ugasio nfc. Sad ćemo vidjet jel bude radilo dalje. Zadnje izmijenjeno od: Tualatin. 16.02.2025. u 16:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5663 |
Registered User
|
update; Koristio sam Huawei nekoliko dana i sve što se tiče plaćanja Curve-om radi. Potrošio preko 200€ u mađarskoj i na putovanje i di god sam trebao platit nigdje nije bio problem. Jedino kaj ovo nije flagship pa treba nešto duže držat prislonjen mobitel (u tome je vjerojatno bio problem). Isprobao sam Curve na HOS-u isto sve radi. Jedina razlika je ta kaj na HOSu Curve aplikaciji se ne dodijeli dozvola za pop-up prozor kod plaćanja (ona kvačica i kartica) pa ručno trebaš u postavkama apk dat dozvolu nakon toga sve isto radi kao na EMUI. Uspoređivao sam malo HOS i EMUI prilično na oko je sve jako slično međutim što se tiče GMS-a i apk one bolje rade na HOS-u. Npr. ono kaj sam uspio do sad uočit tokom korištenja chrome cast youtube-a ne radi na EMUI dok na HOSu radi, neke apk kao stocard kod emui ne možeš se ulogirat sa google accountom dok HOS-a možeš i sl. Tak da ću vjerojatno i Novu 11 konvertirat na HOS bez obzira kaj fura zadnji dostupni EMUI. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5664 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Baterija zamijenjena u Mate 10 na akciji je izdržala 3 godine, sad se više ne može napuniti. Pazio sam da ne ide ispod 40 i preko 90%, a kad se mob ne koristi, uvijek sam ga isključivao na 50-60%. Ili je stari stock ili je zamjenska baterija. Kakva su vaša iskustva s tim zamjenama?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5665 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
mate 10pro zamijnjena isto tak negdje prije 3g na akciji mislim da je bilo oko 140kn obično je bio na punjaču prek noći a zadnjih mjeseci zbog potrebe ga dopunim kad je ispod 40% nedavno sam gledo da opet dam zamjenit bat al nema više u ponudi možda bi trebalo nazvat i raspitat se dal može zamjena mob imam nekih 6g i ne mijenja mi ga se jer mi je još uvijek dobar jer sve bitne aplikacije mi rade tak da nek poživi još ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5666 |
Premium
|
Nekoliko puta sam tamo mijenjao, sve ok. Trenutno nema akcije, a za p40 pro je 47 eur zamjena. Inače na jedan P30 koji sam prodao poznaniku prije manje od 2god zamijenjena baterija i kaže da isto drži kao i prvog dana i uopće ne pazi na punjenje. Moj p30 prije 14 mjeseci stavljena nova baterija, ista stvar.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5667 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
i moja je na p30 odlicno drzala nakon 2g, ali sam ju svjedeno nedavno zamijenio u promociji |
![]() |
![]() |
![]() |
#5668 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() Poanta price - ne zamaraj se oko baterije, koristi mobitel za njegovu osnovnu namjenu, ne zamaraj se do kolko se prazni/puni baterija... Kad crkne, zamijeni ili kupi novi mob...
![]() |
![]() |
#5669 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Bome da, uvijek sam se čudio ljudima koji robuju komadu litija ili što je već unutra ![]() Inače, da je normalno korištena vjerojatno bi sad nakon 3g (što i nije tako puno) puno bolje i radila ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5670 |
Registered User
|
Konvertirao Novu 11 na HOS. Napredak je u odnosu na EMUI, telefon ne trza više, radi glatko, GMS bolje radi na HOSu. Jedino sranje je kaj se gubi daljni OTA update. Znači zapeo sam na 4.2. Što mi je malo glupo jer sam kad sam konvertirao Novu 10 SE update i dalje redovito primam. Očito nema drugog načina tak da se Huawei kao Huawei uopće više ne isplati kupit kao globalna verzija već samo kineska sa HOS-om i 5G. |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|