|
![]() |
#5821 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
LTSC, sa isključenom hibernacijom, 16GB. Također provjeri dal je reserved storage disejblan, trebao bi biti po defaultu OFF na LTSC. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5822 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
P.S. Windows 10 LTSC IOT pukni gore ak još nije jasno. U 2025 jedino to ili Linux ima smisla za starije kante.
![]() |
![]() |
#5823 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
ok. budem vidio, a i tako taj laptop ide dalje. Ne kužim kako je HP zamislio na 32 gb emmc-a nekaj staviti. Je da bi ja linux stavio kaj se mene tiče i da ga mislim koristiti. Baš sam i nekaj pitao ChatGPT da mi napiše zauzeće od W95 do danas. Pa to je naraslo sam tak. Windows 95
A evo pitao ga i a W3.11 Veličina instalacije Windows 3.11:
![]() |
#5824 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
>Uključivao je Metro sučelje koje je zauzimalo nešto više prostora. Čuj ti njega, kao da nešto nisu uštedili kada su izbacili van start menu ![]() Kako je rečeno, IOT je najbolja opcija. A možeš upaliti i compact, to bude onda bilo kompaktno ![]()
![]() |
#5825 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Probaj ovako nešto ako imaš volje: https://www.youtube.com/watch?v=8XY_fLjo8jI Ukratko WIFI karticu zamjeniš sa NVMe adapterom, ja sam kupio ovo ovaj adapter i one mini HP NVMe diskove od 128 GB od par eura što su se prodavali po dućanima nedavno. Nakon toga slijediš upute sa videa (EFI boot sa rEFInd). Ja sam još unutra žrtvovao jedan USB 3.0 port i zalemio ovaj kabel direktno na ploču na kraju kojeg sam spojio TP-Link T3U wireless karticu unutar samog laptopa da ne viri van. HP Stream 14, radi još uvijek ko zmaj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5826 | |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5827 |
Premium
|
![]() |
#5828 |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5829 | ||
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Citiraj:
Jedino ne bi ništa lemio nego stavio mali USB WiFi adapter. Mislim da ima 3 usb porta. Citiraj:
Ištao LTSC a dalje nek se kupac igra ako mu ne odgovara.
![]() |
![]() |
#5830 |
Prvoklasni Krkan
|
Evo ja sam si još jednu kramu sa 22h2 Pro prebacio na IOT LTSC, sve prošlo u redu, sve radi za sada. Dobio cca 10gb više mjesta na SSDu, ostalo sve isto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5832 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2010
|
Ako se ne varam 34 disketa za 95icu |
![]() |
![]() |
![]() |
#5834 |
Prvoklasni Krkan
|
Sjećam se ja jako dobro da ih je bilo masu i trajalo je sto godina dok se ne instalira. Da je bar bilo tako, meni je znalo biti od npr tih 34 diskete, 20 neispravno, a tko je radio sa disketama zna koliko je to smeće bilo osjetljivo. Kupiš nov novcati paket od 10 komada i krivo ga pogledaš i obavezno 1-2 ne rade. Ja sam imao lokalnog pirata na 20ak min od kuće i onda bi išao do njega po neke CD ripove na tako 30+ disketa jer nisam imao CD ROM, i onda prvo dok se to snimi na diskete, pa trk doma, pa ih pola ne radi, pa nazad, pa od tih ponovno prekopiranih pola, opet pola ne radi.... Neke stvari su s razlogom izbačene iz upotrebe. Tj sada služe kao SAVE dugme. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5835 |
Premium
|
Diskete su bile očaj. Nisam ih puno koristio, a ono nešto malo što jesam (uglavnom za bootanje uređaja koji drugačije nisu htjeli) bilo je to užasno. Valjda nigdje na svijetu ne postoji ijedan set od 34 diskete koji radi kako spada.
![]() |
#5836 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
he he. to su bila slatka vremena, sta god mislio o floppy-u. kad se sjetim 93. i moje prve 486ice dx2 66mhz. nikad slade. sami pocetci. nema neta, nema knjiga, nema drugih geek-ova oko tebe da ti prenesu znanje. sam na svijetu, i nabijas po DOS-u i ucis. nikad vise tako. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5837 |
Premium
|
Utoliko gore je bilo kada floppy zakaže. Loša je to tehnologija bila. Ne kažem da nešto nije bilo u redu s tim vremenom, sve su to razne faze koje su se morale proći. Ja se sjećam pred cca 15 godina kada je frend imao crysis iso na nekom kompu na poslu i to je trebalo prebaciti ![]() ![]()
![]() |
#5838 |
DIY DILETANT
|
Tu negdje, ali meni je veći problem bio da nije imao integrirani Dial-up Networking jer Bill Gates nije vjerovao u Information Superhighway. Sjećam se da sam morao kupiti Net časopis koji je u svakom broju imao disketu s gorenavedenim. Ali da, slatke su to brige bile... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5839 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
Moj je plan ostaviti Win10 na jednoj manjoj particiji i isključiti se s interneta tako da nema problema s zaštitom. Ima gomilu starih stvari/softvera koje bolje radi na Win 10 ili nije uopće kompatibilno s win11 24h2. Ne pada mi na pamet ostati bez Win10 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5840 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Zakaj ne virtualizacija? Uostalom, sve dela na win11 ko na win10 a perf su iste za aplikacije. Kaj ti točno ne dela na win11?
![]() |
#5844 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
Kada istekne security patches support nebi bilo pametno taj komp držati povezano na netu. Ok, naravno prvih 6mj-1god nebi trebalo biti strašno ali s vremenom... bolje biti siguran. Na Win11 24h2 npr ne radi dobro MadVr renderer zadnja free verzija, Displaycal ... Zadnje izmijenjeno od: NoNic2. Jučer u 17:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5846 |
Premium
|
Decki ne pretjerivati. Prestanak supporta nije Kill Switch, znaci samo da OS nece vise sigurnosne zakrpe dobivat. To znaci da se nemozete vise pouzdati na interne sigurnosne sisteme vec morate poceti korsititi 3rd party software za tu namjenu. Jos godinu - dvije ste bez brige na netu - vjerojatno. No treba gledat ako je stroj za net gore puknut Win 11 ako je moguce ili Linux ako hardwer nije pod Win 11 podrzan.
![]() |
#5847 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#5848 |
DIY DILETANT
|
Ma koji prestanak supporta ove godine, to je za stoku sitnog zuba. W10LTSCIOT, 2032. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5849 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Ovo je zaboravljeno da se spomene, znači plaćanje i plaćanje, za stoku velikih zuba. https://learn.microsoft.com/en-us/wi...m-requirements Ova olabavljena verzija sa minimalnim zahtjevima bi bila dobra stvar, valjda će nam Microsoft i predložiti takvo nešto jer nema šanse da otpišemo cca 70% računala, a s druge strane sve mora biti po ps-u. Koristimo Enterprise inače. Zadnje izmijenjeno od: Deamon101. Jučer u 09:50. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|